Inlägg av delete

Inlägg som delete har skrivit i forumet

Det här året alltså.. Blev riktigt tagen av nyheten igår, så tragiskt.

RIP Byron

Skrivet av samukakauka:

... men.. att det får kallas för rocket arena, det är disgrace to quakers race.

Faktiskt!

Vet inte vad som är roligare. Att folk köpt det här spelet eller buggarna 😂

https://store.steampowered.com/app/232910/TrackMania_Stadium/ eller Elastomania.

Vet inte hur många serier jag avklarat på andra skärmen samtidigt som jag spelat trackmania, men det är nog en bra mängd ^^
Borde funka ännu bättre till pods.

Jayce and the wheeled warriors

Pang i plugget

Dr. Quinn

Skrivet av ELF:

Det har du rätt i. Men kommunism har inte med saken att göra. Men de agerar som en polisstat när de gör så.

How so?

Yay, kommunism!

http://www.duckychannel.com.tw/page-en/Ducky_One_2_Skyline/

Ingen onödig rgb o annat tjaffs, bara ett bra tangentbord.

Skrivet av anon_326185:

Hur fick du det till att resurserna fanns i den resursbaserade ekonomin och inte i den nuvarande? Allt finns i båda, bara att idag måste du betala pengar för att få loss materialet, marken etc eftersom någon äger allting.

"Du har materialet och kunskapen. Idag måste du gå till banken, ofta på en annan ort och bli bedömd om du ska få låna dig upp över öronen för att tillgodose ditt behov."

Jag antog att om man redan hade materialet för bron och kunskapen att bygga den så skulle man inte behöva ta ett lån.

Tack för svaret iaf, jag tror dock inte det skulle fungera alls och skulle förmodligen leda till någon typ av diktatur i slutändan.

Skrivet av anon_326185:

Det kan inte heller vara kul att aldrig tänka utanför boxen och bara följa uppkörda hjulspår hela livet, att slippa tänka själv är iofs väldigt bekvämt!

Jag bad dig tidigare att läsa på om resursbaserad ekonomi, jag vet inte hur mer konkret jag kan göra det. Ska jag tatuera in det på rumpan och klistra in en bild i tråden här eller är det för avancerat att googla?

Så tråkigt att behöva möta den här attityden hela tiden bara för att människor är så himla rädda för förändring. Men ett system som konstant skapar krig, förföljelse och människohandel med bl a små barn måste vi ju skydda till varje pris. Kan ju inte finns något som är bättre än det. Gud vad upplyst man måste vara för att förstå det.

Tro mig, jag har försökt tänka ut olika scenarion på din drömvärld. Men det slutar alltid vid en diktaturstat alt. ett samhälle där folk mer eller mindre är bönder och allt högteknologiskt är borta.

Var lite därför jag frågade dig om hur du tänkte gå tillväga samt hur ditt idealsamhälle såg ut i och med att du sa "Det är inga problem att skapa ett samhälle utan pengar som blomstrar.".

Skrivet av anon_326185:

Jag blev mest irriterad och svingade vilt, människa som jag är så är även jag som alla andra full av brister. Men jag dömer sällan människor vill jag hoppas. Jag la mig nog bara på den nivån jag blev bemött på.

Ett tankeexempel är ju detta:
Du bor i ett samhälle där det finns behov av att bygga något, säg en bro. Du har materialet och kunskapen. Idag måste du gå till banken, ofta på en annan ort och bli bedömd om du ska få låna dig upp över öronen för att tillgodose ditt behov. I en resursbaserad ekonomi så bygger du bara bron. Det är inte så avancerat som man kan tro.

Jag ställde bara ett par frågor (väntar fortfarande) till dina påståenden, är det låg nivå?

I ditt tankeexempel så har personen redan materialet i den resursbaserade ekonomin men inte i den nuvarande?
Antingen borde ju båda eller ingen ha det, annars blir det ju fel?

Och vid fallet av att båda skulle ha det så är ju snarare problemet i nuvarande system att personen i fråga måste ansöka om tillstånd från staten?

Samt hur skulle personen få tag på materialet i andra fallet om personen inte var en trädfällare? Skulle han då ha tillverkat yxan, huggit ner träden, hyvlat dom till plankor samt fixat resten av verktygen själv?
Han kan ju visserligen ha byggt en bro till en smed och bytt till sig lite verktyg på det sättet. Dock lär det ju ta rätt lång tid för smeden då han måste få tag på material på något sätt.

Så går mina tankar iaf, du får gärna säga hur du tror det skulle gå till.

Jag har svårt att se saker hända utan pengar eller någon form av slavsamhälle.

Skrivet av anon_326185:

Hur gör pengar samhället fritt och modernt menar du? Om jag ställer mig utanför användandet av pengar, även fast jag inte bryter några lagar så har jag det ganska snabbt sämre än de värsta förbrytarna som sitter fängslade runt om i landet. Är det fritt?

Hur är det mordernt att gå och köpa den senaste mobiltelefonen med vetskapen om att detta är inte det bästa människan kan göra. Det är det sämsta som går att sälja för att du så fort som möjligt ska köpa en ny telefon!

Nej min herre, det är du som lever i (mar)drömmen du vägrar vakna upp ur. Ingen kommer leva något stenåldersliv utan pengar men du kan bli tvungen att använda huvudet till mer än att sätta kepsen på!

Kan du komma med några konkreta förslag på hur det skulle gå till, på ett sätt som vi behåller den lilla frihet vi har idag?
Upplys mig, tack.

Skrivet av anon_326185:

Vi behöver ett samhälle där det premieras att göra saker som är bra för samhället. Idag premieras det om du blir rik och tänker på dig själv.

Pengar skapades för att förstöra samhället och har varit ypperligt effektivt i det ändamålet fram tills idag. Det är dags att höja blicken lite och ta oss ur det slaveriet vi själva försatt oss i.

Det är inga problem att skapa ett samhälle utan pengar som blomstrar. Det är tom ganska enkelt. Vi måste bara släppa hjärntvätten om att pengar är enda vägen framåt för det kan väl inte bli mycket mer uppenbart idag att så inte är fallet?

Hur skulle ditt drömsamhälle se ut? Vi går tillbaka till stenåldern, blev bönder och bytte varor med varandra eller typ Nord Korea?
För ett samhälle utan pengar är inget fritt och modernt samhälle imo.

Men visst, man kan väl alltid drömma upp någon fin utopi o leva där i sina drömmar.. men det skulle knappast fungera i verkligheten.

Någon var så snäll och satte igång 2FA på mitt konto

Ja där fick du mig..

Skrivet av Walter S.A. Iego:

STEAM började så bra, nu är det översvämmat med märkliga spel och företaget verkar mest vara intresserat att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Nämn ett stort företag vars mål inte är att tjäna pengar.

Inte hört talas om Jim Sterling förut men snubben verkar ju ha problem

Hur ställer dom sig till Article 13 som ska röstas om i EU i slutet av Juni?

https://saveyourinternet.eu

TrackMania² Stadium

Nu var det väl ändå inte slaveriet som stoppades för ett par 100år sedan som Kanye ifrågasatte?