Inlägg av Saarela81

Inlägg som Saarela81 har skrivit i forumet

Spelat igenom det och tycker verkligen om det och kan bara rekommendera det. Det enda jag tycker är lite tråkigt är att dom inte kunde haft med en svensk berättar röst som val då jag tror det hade stärkt spelet ännu mer.

Hoppas att det blir så bra som många hoppas. Själv har jag övergett "Hypetrain" kulturen för att jag personligen inte tror att det ger en rättvis bild av spelen under utvekling fram till release.

Sen är nog jag som många andra lite skeptisk till Bethesda och speciellt Todd Howards "It just work" uttalande som han brände av inför Fallout 76. Hoppas inte detta spelet blir en repris.

Gissar att World of warcraft, Final fantasy XIV och Final Fantasy XI toppar listan utan att ha någon speltid att vissa här.
Med speltid från steam är Dota 2 med 4357 timmar högt upp med Slay the Spire på andra plats med 745 timmar

Båda spelen du nämner är ju nya så det kan ju handla om problem/buggar förknippade till spelen eller kraschar även andra spel? Du kan ju även prova att t.ex spela på lägre grafiska inställningar för att se om det kan handla om att krascherna kommer när hårdvaran pressas.

Du kan testa att köra GPU i debug läge via nvidia kontroll panelen för att se om det är stabilare när GPUn kör efter enbart bas klockfrekvenser.

En tidigare GPU jag hade började krascha när den pressades hårt och efter en lång felsökning så löste jag problemet genom att byta BIOS i GPU från sitt fabriksöverklockade BIOS till ett icke fabriksöverklockat BIOS.
OBS!!! Börja kolla på detta först efter att du testat debug läget så att du vet att det kan handla om ett sådant fel då det inte är riskfritt att greja med BIOS byten i GPUs.

Körde väl med hårt med konamikoden i spel som Gradius och Probotector(Ja, rätt ska vara rätt för inte tusan var det Contra ;D) samt koderna i doom, duke nukem 3d och gta. Någonstans efter det så kom jag till insikten att fusk i dom flesta fall förstör spelupplevelsen. Kan inte minnas att jag använt några fusk sen dess.

Skrivet av Påskmust:

Utannonserades ju igår?

Uncharted 4 + Lost Legacy tror jag det var. Lite märkligt kan tyckas när Sony redan gjort en remaster på 1-3 att inte dom också kommer till PC.

Skrivet av zelloxy:

Snälla inga mer. För oss lite äldre gamers som provat de flesta spel är det inget roligt. Jag vill ha nya spel.

Äldre gamer innebär inte att man ogillar remasters/remakes... Själv har jag varit en gamer i 35 år och har inget emot remaster/remakes så länge dom görs ordentligt.

Skulle själv gärna vilja se en remake av Sly Cooper serien med samma kvalité som spyro reignited.

Skrivet av Nocternity:

Låt mig uppdatera listan åt er:

1. Metroid
2. Metroid II: Return of Samus
3. Super Metroid
4. Metroid Fusion
5. Metroid: Other M
6. Metroid Dread

Other M kan nog inte placeras in någonstans i en tidslinje. Men tanke på hur skum storyn är i spelet. Den spretar på ett sätt som göra att det både skulle kunna vara spel 1 och spel 4 i tidslinjen samtidigt. Personligen så anser jag "Other M" är ett spel utanför serien.

Metroid Fusion ger ett stort skoavtryck i tidslinjen då Samus inte kan använda "Ice beam" längre på grund av parasit X vaccinet hon får i introt av Metroid Fusion. Så alla spel där hon använder "Ice beam" ligger före Fusion i tidslinjen.

I min åsikt så är listan

1. Metroid/Metroid: Zero Mission
2. Metroid II: Return of Samus
3. Super Metroid
4. Metroid Prime
5. Metroid Prime 2
6. Metroid: Fusion (går över från Ice beam till ice missile)
7. Metroid Prime 3 (använder Ice missile)

Som sagt en personlig lista och det är säkert många som inte håller med mig men som alla Metroid fans här så ser jag fram emot Dread med spänning

Jag kör med ESDF istället för WASD då jag gillar att kunna använda QWAZ för andra funktioner då det enligt mig är obekvämt att använda TAB, SHIFT och CONTROL.

Så länge remasters och remakes är ordentligt gjorda så ser jag inga som helst problem med det. Jag vill få en chans att spela mina gamla favoriter i ny kostym och tycker även det är härligt att yngre generationer ska kunna ta del av äldre fantastiska spel utan att bli bortskrämda av t.ex tidig 3D-grafik.
Det släpps ju så otroligt mycket spel nu så att få se "innovation" handlar bara om att se lite längre än på dom stora elefanterna i spelindustrin... Indie scenen leder innovationen nu vilket inte är så konstigt då en indie studio inte har samma krav på vinst som en AAA spelstudio vilket gör det lättare att gå mot strömmen och prova nya grejer.

Tråden känns lite som en tråd för folk med skygglappar. Ta av dom gott folk och ser er om! det finns ingen brist på innovation i spelindustrin.

Tråkigt att det känns som att många automatiskt ogillar detta bara för att det står anime. All anime är inte det som många förknippar med anime alltså stora ögon, osv. anime är bara ett samling begrepp sen beror animations stilen helt på vad för studio det är och vad för riktning dom väljer att ta det. Så ge det inte automatiskt botten betyg innan lite riktiga bilder kommer ut.

Jag som många andra hoppas väl att Star Citizen blir riktigt bra och att utvecklaren håller vad dom lovar.

Problemet som dock kan bli med extrem hype och långa utvecklingstider är som i Star Citizens fall att projektet bara tycks bli större och STÖRRE och folk börjar glömma bort spelet och att utvecklaren i värsta fall måste bygga om spelet i en ny grafikmotor för att den dom valde från början inte längre håller måttet vilket kan göra vissa projekt till evighets projekt som i värsta fall tar död på sig själv för att pengarna tar slut och folk inte längre är villiga att ösa in mer.

Kanske dom borde få klart antigen multiplayerdelen eller singelplayer kampanjen så att dom kan släppa något mer än "demos" och fokusera på det andra?

Jag var hypad på spelet men känner mest "meh" nu för att projektet bara växer utan nån ände i sikte och jag har inget emot att utveklare kör "We release it when it's done" jag till om med föredrar det men det finns alltid gränser.

Varken för eller emot och tycker inte man ska göra en stor sak över det heller, antingen så blir det bra eller dåligt, det är bara att vänta och se.

Jag menar folk (inklusive mig själv) knorrade som fan när det kom fram att Heath Ledger skulle spela jokern i "The Dark Knight" och se hur fel folk hade där.

Sen så tror jag inte att dom skulle göra filmen som dom gjorde med nya ghostbusters för Bond filmerna har aldrig varit "action-komedier" och dom har inte heller gjort parodier på tidigare skådespelare när dom byt 007 skådespelare.

Får väl hoppas att dom som redan har spelen sen tidigare antigen får remastern gratis eller till rabatterat pris.

Sen kan man ju hoppas att kvalitén på remastern är bättre än det man kan få genom att modda spelet.

Kan ju vara så att dom menar att det inte går att starta PS1, PS2 och PS3 spel via skiva. Men vad jag vet så säljer dom ju PS1 och PS2 spel i playstation store som det står PS4 som plattform på så jag gissar att dom spelen kommer fungera på PS5.

Vet inte om det blir launch köp men köp blir det för God of war och Ratchet&Clank bland annat.

Kanske inte alla som håller med men tyckte det kändes som ett smart sätt att få in nya spelare genom det Playstation Plus collection erbjudandet. (Kan ju hoppas att även dom äldre spelen drar nytta av den bättre hårdvaran)

Jag skulle säga både ja och nej (med fördel på ja sidan)

Du har bättre förutsättningar att prestera bättre men du presterar ju inte automatiskt bättre för att man har högre fps man måste ju fortfarande bli bra på spelet.

Skulle någon som aldrig spelat ett fps börja så kanske högre eller lägre fps inte spelar så stor roll gentemot om du spelar på amatör/proffs nivå.

Ni som skickat idag kommer få nycklarna inatt eller imorgon då jag jobbar kväll denna veckan.

Skrivet av korvmos:

Om du skulle ha "svårt" att ge bort spelen, så kan jag även tänka mig: Mr. Shifty och Stories: The Path of Destinies

Har varken svårt eller har ont om tid. Kul att du är intresserad men som sagt så är det en nyckel per person med vissa undantag för spel där det ingår DLCs.

Är något av en "noob" när det kommer till forum grejer men finns det något sätt att fixa så att varje sida börjar med ett bestämt inlägg? Skulle vara smidigare både för mig och för dom som vill kolla på listan.