Inlägg av Hellspites

Inlägg som Hellspites har skrivit i forumet

Skrivet av Nyhet:

Vägen till den perfekta gamingskärmen är kantad av kompromisser – vilka egenskaper värderar du allra högst?

#aoc, #gamingskärm


Kontrast och färg och riktig svärta.

Sen upplösning

Frekvens

G-synk

Pris

Skrivet av Nyhet:

64 skurkar har blivit 32. När veckan är slut återstår blott 16.

#världens-bästa-skurk


Man får ju tänka lite så här med när man ska välja vilken skurk som är bättre en den andre.

Punkt 1: vad är målet med skurken i spelet

Punkt 2: vad har den för inverkan på dig och karrektären som du styr över.

Punkt 3: storyn runt om kring skurken.

Punkt 4: hur pass intressant dessa punkter är.

Ta nemesis till exempel prickar ju alla 3 punkter, lite story om skurken och målet med honom och vad som händer med dig.

För mig så var det tråkigt, det har ju redan hänt i resident evil 2, man blir jagad och upp stressad.
Så för mig är det en blankt nej/ automatiskt så blir det den andre skurken.

Skrivet av Nyhet:

Det finns många open world-spel. FÖR många, tycker Fredrik.

#krönika, #open-world


Open world genern kan ju vara bra om spelet som dom utvecklar har tillräckligt med saker att göra och det finns nån slags mening med det. Assassins creed Odyssey är ju ett perfekt värld. Elden ring dock är ju diskutabelt. Den kunde man ha kortat ner och byggt det som Dark souls 3 och det funkar precis lika bra som öppen. Sen har vi lies of P som är jätte linjär, går typ inte att missa ett endaste quest, där hade jag velat se mer av den öppna approachen. Bra spel över lag. Diablo 4 var inte så bra på och ha en öppen värld. Vad heter det spelet, där man jagade kolloser till fiender, för att samla ihop deras skälar. ? Det var ju om nått ett rintigt dåligt approach av en öppen värld, springa mil tals för att komma åt nästa boss och inget annat där i mellan. Så om man skulle summera allt detta. Så aäger jag mer utav den öppna världen om det görs på korrekt sätt.

Åkte dit på dom flesta klade dock av dom äldre spelen. Ps1 till ps4 (åren som dom kom tänker jag mig) sen gick det utför när det kom lite morderare spel.

Skrivet av Nyhet:

Verkar lika svårt att få färdigt som första spelet.

#releaselistan, #stalker-2


Gör inget har massa retro spel för tillfället a lira, The last spell riktigt roligt. Svårt men bra. Sen så har the faith som kommer i oktober. Bloodbourn som fick barn med castlevania (2d klassiker) ett par till som jag inte kommer ihåg namnet på. Tummis 😆

Skrivet av Nyhet:

Det är väl den ända fysiska kärleken han får, inte så konstigt att han vill att vi ska tänka på honom då. 😅😂

Man kan ju hoppas på att det är remakes.

Skrivet av Nyhet:

Vind i seglet och sång i bröstet. Vilket speläventyr är ditt allra största?

#diskutera


Rlden ring alla gånger. Fick zelda vibar om spelet. Sagan om ringen. Nostalgi känsla. Plus att det var Dark souls spel. 🤤

Tråkiga med spelet är att du måste betala pengar för seasonal reward. Om dom hade gjort så med diablo 3 så hade man fåt pungat ut 210 dollar för att få del av seasonal items osv. 🤷‍♂️

Skrivet av Freakon:

Äter en macka? Tänker på något speciellt? Bygger du något?

Vad gör du nu?

Jag sitter på jobbet och får snart gå hem! Funderar på vilket svärd jag ska använda i Elden ring, samt frågar jag mig varför jag inte får sålt på några utav mina dataprylar jag säljer. Varför jag blev reaktiv när tjejen längtar efter att få köpa mamma kläder om 1år och min respons var "om ett år ja".

Ena karräkteren tar ett steg framåt är ett av sluten. Sen beroende hur du svarar i slutet så kan hon då istället ta ett steg bakåt. Finns 2 till hon blinkar med det ena ögat o strax efter så blinkar hon med den andra. Refererar till hur en ödla blinkar, det är en easter. Sen har vi ett slut där hon får en kram. Det är lite små ändringar rakt igenom hela spelet som avgör hur det slutar. Små detaljer som syns och inte. Ett exempel är att, får man in ett par avgörande svar eller handlingar. Så kan man se en video sekvens av följade detaljer som en serie, där hon tar ett steg framåt och klappar händerna med och kollar lite intensivt med ögonen och går fram o kramar den ändre. Jätte dåligt!

Suck

Säljes: Acer predetor 120hz 43 tum 4k g-synk

Säljer skärmen på grund av att jag inte når upp till stadiga 60 fps. Så jag ska gå tillbaks till min 34 tummare
Så jag tänkte att du får komma förbi och plocka upp den själv. Bor i Norrköping. 8600kr
Säljer även ett grafikkort rtx 2080ti msi x trio ligger i orginal kartong.

Acer predetor 43 tum 4k 120 hz g-synk hdr 1000

Jag sitter just nu med denna skärm, som jag nu vill bli av med. Vill sälja den. Jag bor i Norrköping mitt i smeten vid södertull. 8600kr är vill jag ha för den.
Du får komma o hämta den själv, för den är för stor att trycka in den i min bil. 🙂

Låter det intressant?

Har även ett Rtx 2080ti msi x trio ner packat i en orginal kartongen. Som är till salu också.

Skrivet av SWEBarb:

sanslösa priser och ännu mer sanlöst hur mycket watt det drar, utveckligen går bakåt tycker jag... man måste va statsminister för att ha råd med dessa kort och i drift sen också...

Jag har rtx 3090 aorus extrem. Kostade runt 24 tusen och kan säga dig att jag är inte statsmimister. Dock så är jag jävligt besviken på hur kortet presterar. Cyberpunk knappt 50 fps med dlss i gång. Frame drops och stutters när jag lirar elden ring. Funderar på att byta ut skärmen jag har till 34 tummarn 2k för att kunna lira något spel utan problem. Så trött på prestanda bekymmer. Så ni som lyckades få tag i rtx 3080 som är 10% långsammare än 3090 kortet. Bra köp! Prisvärt som fan.

Skrivet av Lasrod:

Jag har många gånger gjort lite galna äventyr. Det kan vara att vandra 100 mil i Spanien över 6 veckor eller bestiga Afrikas högsta berg och resa genom halva Afrika med buss i 3 månader. Jag har även jobbat i Indien 3 månader och i Japan 6 månader och mycket annat. Allt detta har varit helt enormt bra upplevelser som slår allt annat jag gjort i livet.

Nu är det dags igen!

Denna gång åker jag och jobbar i Japan ett par år. Något exakt datum för återresa har jag inte så detta äventyr blir mer långsiktigt. Beslutet innebär också att jag valt att sälja min Nintendo Switch, mitt Playstation 5, mitt Valve Index och alla spel. Jag lägger helt enkelt dator/tv-spel åt sidan och kör ett "nytt liv" igen så som många gånger förut. I resväskan har jag endast kläder och sådant man behöver för den första tiden i ett nytt land.

Vad jag ska göra med all tid som man kommer få när man inte har tillgång till spel vette tusan men jag tänker att det löser sig. Man hitta nya nöjen och andra saker att göra.

Jag lämnar tryggheten i Sverige. Och givetvis kommer jag att sakna 6 veckors semester och våran enormt flexibla arbetskultur. Jag kommer givetvis sakna vänner, syskon, syskonbarn och föräldrar. Det finns säkert oerhört mycket annat jag kommer sakna också som man inte tänker på förens man märker att det inte finns tillgänglig.

Så detta är väll ett litet hejdå till FZ som jag annars följer varje dag. Men kanske jag kommer tillbaka om något år och det lär väl finnas en del spel att spela då. Jag är väldigt nöjd över att jag nu i sista stund lyckades få död på sista bossen i Elden Ring så även om jag inte hann köra alla bossar i spelet så hann jag i alla fall köra det mesta.

Hur ser det ut för dig? Hur länge skulle du kunna tänka dig att vara helt utan dator/tv-spel?

Skaffa en partner. Helt plötslig så har du inte inte tid längre o spela. 😔

Skrivet av Soulless:

Vill inte spoila nått…

Men om det var gatekeepern gjorde du helt rätt! 🤣
Han stjäl runor av dig varje gång du dör i stormveil.

För övrigt så kan allt som npcer säljer köpas senare i spelet om man råkar slå ihjäl dem så ingen viktig utrustning går iaf förlorad.

Är det därför jag förlorade så mycket runes i slottet. Va fan vilken fuling. Haha ja, det var gatekeepern som möte min spikklubba. Det var väl han som låste in än i ett mörkt rum med en utav dom där exile soldaterna. ?

Helt sjukt! Har inte kollat ett ändaste speedrun än. Har själv bara spelat i 13timmar och slagit ihjäl en npc i stormveil castle och fick känslan att jag gjorde bort mig nu. Så nu ska jag börja om med en ny gubbe.

Här kommer jag. Blir först för första gången.

Skrivet av trickeh2k:

Hmm, i vilket syfte? Humor eller inriktning av story? Jag skulle säga att det än så länge känns mer varierat än BL2 där den största delen är att även om det är en korridorskjutare så är vissa kartor gigantiska. De har lagt ned rejält mycket mer kärlek på att skapa unika platser som dessutom är ypperligt detaljerade. BL2 kunde ju lida lite av "fyra nyanser av brunt" där man ibland undrade om det var samma människor som hatade färger som jobbar med Fallout-serien som var inblandade.

En sak jag uppskattar är att de verkar ha (åtminstone så långt jag hunnit), tagit bort olika kvalitéer på vapenkistorna och istället har en och sedan ersatt rästen med en "loot die". Det är (beroende på hur stor kartan är) 15-20 olika tärningar gömda på olika skrymslen och vrår för varje område. Varje gång du hittar en sådan så rullas en tärning (likt D&D) för att sedan presentera resultatet i form av regnande loot och pengar. Det fins med kråksången är att din "magic find" ökar permanent med varje tärning, så det känns dubbelt så kul nästan att springa på en ny.

Vapen känns om hemma, det är väl det enda lite mindre roliga kanske att det är mest återanvända vapen från tidigare och att mer fokus har lagts på klassernas olika färdigheter. Nivån överlag är mer "galen", men det är ju också pga. att det är Tiny Tina som är GM och det är hon som bestämmer och hennes tankar idéer är precis vad du skulle förvänta dig av den karaktären.

För det mesta är det bara nya bekantskaper vi gör men vissa gör gästspel i form av side quest, bla Mr. Torgue

Mr. Torgue är min favorit. Blow up the ocean! Haha det var tider de. Ja, det var mer vilken inriktning humorn var placerad om det var mer åt tama och inte vågade rikigt lr fullt ös, som i borderlands 2 där det struntade i om en fisk i indonesiska havet blir kränkt eller inte. Det var inte så pk på den tiden. Så varje gång du använder en tärning så ökar ditt magic find med hur mycket ? Det kan ju bara sluta med att det regnar legendariska vapen hela tiden. Vilken var en mardröm för mig. Kändes inte som att det var något unikt med dom då. Borderlands 3 bara spottade ut såna vapen efter man har tagit ner någon boss.