Inlägg av matt76

Inlägg som matt76 har skrivit i forumet

Lär bli ett inköp av en PS5 Pro, enbart för att förbättra den grafiska upplevelsen vid nyttjandet av PSVR2 (som förhoppningsvis tillkommer när VR-utvecklarna släpper patchar till nuvarande spel i efterhand)

Går tolka lite hur som, med tanke på att de enbart åsyftar uppföljare (storspel) till redan existerande IP:n, vilket inte direkt innefattar nya sådana som är under utveckling och som eventuellt kan släppas i år. Om de släpper nya spel, som inte är uppföljare, lär de väl dock inte släppas förrän till hösten.

Skrivet av Gaara:

Verkar inte va allt för bra dock, fick 3 av 10 i betyg på GS

Fick även 8 av 10 i Betyg av Screen Rant, med ett snitt på 5 av 10 på Meta, så lite oklart vad syftet är med att åberopa recensionen som gav lägst betyg av alla. Bättre att testa själv, när spelet är gratis, särskilt då GS betyg inte är något universalt tyckande, utan enbart en persons smak.

Ingen unik bild direkt, typ som denna från 2016. Verkar som både Poke..palworld och suicide squad fått inspiration från annat håll.

Riktigt bra show, ett par givna köp av de spel som visades.

Skrivet av Guld:

Jag och miljoner till betalar ENDAST för gamepass prenumerationen. Ingenstans i gamepasset finns krav på att man ska betala för själva spelet man spelar igenom gamepasset.

Game passet innehåller redan hundratals spel som man kommer åt för endast 155 kr ultimate versionen i månaden.

Man behöver inte betala ett rött öre för dessa hundratals spelen på sidan om själva engångs månadskostnaden när man prenumererar på game passet.

Det är ju du som inte förstår gamepasset.

Om du kan spela spelet utan att betala för en prenumeration, då är det gratis, inte annars. Hur många spel som ingår i prenumerationstjänsten är irrelevant, då åtkomsten till dem baseras på en månadskostnad. Så en person som enbart vill spela "Palworld" måste i slutändan betala för det, antingen via direkt köp eller betala en månadskostnad för Game Pass.

En snabb titt på Wikipedia visar ju att de upphandlat en hel del företag under åren, vilket så klart för med sig nya anställda, såsom företagen Applifier, Playnomics, Tsugi, Multiplay, Vivox, deltaDNA, ChilliConnect, Obvioos, Artomatix, Codice Software, Finger Food Advanced Technology Group, MLAPI, RestAR, Pixyz Software, Weta Digital, Ziva Dynamics och ironSource etc.

Lär även förklara hur de nästan fördubblade personalstyrkan under ett par år, med tanke på att enbart Ironsource, som de gick ihop med 2022, har 1100 anställda.

Så de verkar pyssla med en hel del saker numera, förutom själva motorn.

Skrivet av Godofcheese:

"Xbox is not allowed X-Men games until 2036, according to illegally breached Insomniac Games materials"
https://www.windowscentral.com/gaming/xbox-is-not-allowed-x-men-games-until-2036-according-to-illegally-breached-insomniac-games-materials

Exklusiva deals är bara okay när Sony gör det, men när Microsoft gör det så verkar det som att världen ska brinna ner

Undrar om det här kommer påverka Microsofts och Sonys Call of Duty deal

Får hoppas på det.

Har inte sett att någon klagat på att "Blade" blir Xbox-exklusivt, så hela syftet med tråden (som verkar vara att skapa konsolkrig mellan fanboys) faller rätt platt.

Skrivet av jeppe109:

F-Zero? I wish 😭

Tittade bara snabbt i wikin och såg att de släppte f-zero 99 i september i år (fanns troligen bättre exempel att välja av alla deras uppföljare än det spelet)

Skrivet av Mortyman:

Skillnaden är väl den att Nintendo gör och släpper ifrån sig mycket mer än bara Zelda, Mario och Pokémon.

Kan inte direkt se att Nintendo utmärker sig gentemot konkurrenterna (Sony och MS) när det gäller att mjölka redan etablerade serier. Tittar man på deras 1st part studios verkar de främst fokusera på att utveckla uppföljare, ex. Xenoblade 3, Splatoon 3, Luigis Mansion 3, F-zero, Mario vs Donkey kong, Metroid Prime 4 (spel i samma serie, vissa med samma namn med en siffra jämte, andra med nya namn men liknande innehåll)

Spännande, ser fram emot de flesta titlarna, om inte alla, i den där listan. Trist dock med läckan, särskilt gällande de anställdas personuppgifter.

Lite trist att höra, då det lät som ett spännande koncept, med stor levande värld i TLOU-anda (antar i survival-genren), men kan förstå att de väljer att inte gå vidare med det, då det innebär lång utvecklingstid och stora risker. Ska dock bli intressant att höra framöver vad det är för titlar de arbetar på (då det verkar vara åtminstone 2), särskilt med tanke på hur grymt bra TLOU2 var

Vet inte om det kan kallas fynd, men inhandlade lite spelrelaterat hos Amazon med sänkt pris, såsom, Gow Ragnars Rök, Sony Inzone H9, Dualsense Edge och två stycken Ipads. De verkar vara rätt snabba numera att matcha lägsta pris hos konkurrenterna i alla fall, så med gratis hemfrakt via Prime blir deras butik ett givet förstaval numera.

Skrivet av Gaara:

Tack för tipset att kolla nu, hittade från spelbutiken för 6189kr med nya CoD. Men jo frågan är om det blir billigare senare när rean väl drar igång.

Gick att inhandla en PS5 för runt 5000 igår hos Amazon p.g.a. tekniskt strul med deras "100 kr max i rabatt om du spenderar 500 kr" erbjudande, som under ett kort tidsfönster (ett par timmar) medförde att varje spenderad femhundring bidrog till 100 kr rabatt (d.v.s 1200 kr vid köp av PS5 för 6200)

Skrivet av heady89:

Väldigt märklig moderering av tråden, man kan knappt ha en åsikt här längre, än mindre säga som det är för att några tomtar blir kränkta. Rätt ironiskt givet anledningen till att han köpte det. 🙃

Inte särskilt märkligt för de som valt att följa fZ regelverk och valt att hålla sig till artikelns ämne istället för att framföra subjektiva åsikter om helt andra saker. Misstänker att detta regelverk även innehåller info huruvida det är ok att kalla forumiter för diverse öknamn som ”tomtar” etc (antar att du inte syftar på jultomten). Om ditt inlägg togs bort hade det uppenbarligen ingenting med artikelns ämne att göra, så helt korrekt att det togs bort.

Skrivet av Ivamos:

"det är alldeles för mycket skummt för att jag skall fortsätta " Du har nog aldrig spelat Forza, kanske sett några klipp på youtube för den senaste Forza är ljusår bättre än GT7. Kommer ihåg hur mycket man fick grinda för att ens köpa en bil i GT7 när det väll släpptes, Forza spelen så tjänar man ihop det man gjorde i GT7 på en timme. Grafiken ska vi inte ens jämföra, Raytracing i mellansekvenser vs i gameplay säger mig att du är endast en ps fanboy som är avundsjuk på Xboxspelare.

Nu skrev dock personen ifråga att han redan testat Forza, så hans subjektiva åsikt om spelet ifråga har troligen mer tyngd personligen än vad någon annan påstår. Sen att graden av "Grinding" skulle vara avgörande för hur bra ett spel är, är även det relativt subjektivt. Minns själv hur trist Forza Horizon 5 var efter ett tag när man tilldelats nya bilar efter minsta lilla (snurra på ett hjul och få en ny bil etc etc), ingen direkt utmaning.

När det gäller RT implementationen i senaste Forza, så var den uppenbarligen extremt begränsad och förde med sig en hel del nackdelar, både visuella och prestandamässiga, vilket medförde att Digital Foundry rekommenderade att köra Performance Mode RT eller som de skrev i Forza forumet, att helt stänga av RT.

Skrivet av Freeman79a:

220000+ jobbar på Microsoft. Efter uppsägningarna. Så du har rätt. Droppar för Microsoft. Men när 100 får sparken av 1200 är det inte bra. Runt 8% av arbetsstyrkan. Dessutom så får dem inte bonusarna tydligen. Hoppas det inte stämmer.

Förstår att du har svårt att se något negativt i något som giganten Microsoft gör, men att varsla 10000 anställda är inte bra det heller, särskilt inte när samma företag ett par månader senare redovisar vinster på 18 miljarder (under ett kvartal 2023).

Skrivet av Freeman79a:

Vad faan är det som händer hos PlayStation? Dem dåliga nyheterna avlöser varandra.

En droppe i havet mot de 10000 Microsoft varslade tidigare i år.

Bungie har uppenbarligen växt för snabbt, från att enbart haft 600 anställda för ett par år sedan, så det faller naturligt att personer varslas när det går lite sämre. Verkar vara en trend i branschen under senaste 1-2 åren, där det känns som att varenda studio varslar personer.

Verkar vara en riktig skräpkanal du länkat till (inriktad mot en specifik demografi), vilket blir rätt tydligt om man tittar på kanalens uppladdningshistorik, så inte direkt något att bry sig om. Ser för övrigt fram emot att köra igenom spelet senare i vinter och plocka ännu en Platinum.