Inlägg av tarantino

Inlägg som tarantino har skrivit i forumet

Skrivet av FutileDoor:

Jag är fruktansvärt ny, dör mestadels humoristiskt hemskt underhållande dödar i spelet, har hitintills inte hittat nån random som pratar - eller så har jag fel inställningar nån stans. Spelar på PC, sena kvällar mellan det att barnen somnat och jag somnar, vilket kan variera. Sugen på att testa med nån som pratar för att uppleva den magi som folk med vänner pratar om PS. JA är en såndär som gillar röstkommunikation, men inte alltid slösar med orden - tala är silver osv....

Ingame namn: Time_is_an_illusion
Koden är bara när man tänkte köra ett tag i spelet va, eller är online? Annars är min kod: #5108-4139

https://www.facebook.com/share/Grc5bPncfUVZH3Yd/?mibextid=K35...
Om du hittar inga här att spela med gå in på den här gruppen på Facebook.

Skrivet av Ruffles:

<Uppladdad bildlänk>

Efter lång väntan och mängder av spekulationer höll Microsoft slutligen sin ”business update”, vilket blev en 22 minuter lång podcast av i princip ingenting. Tyvärr var den synnerligen inövade presentationen precis så vag och innehållslös som den absolut inte fick vara om syftet nu var att möta alla oroliga och frustrerade fans där ute. Jag och Xbox ligger härmed i skilsmässa.

Även om de mörkaste domedagsprofetiorna inte bekräftades på studs, gjorde oviljan att dementera de värsta farhågorna att alla som tvivlat på Xbox framtid som en livskraftig plattform fick vatten på sin kvarn.

Phil Spencer bekräftade att Xbox planerar att släppa spel till konkurrerande plattformar. Fyra till antalet så här inledningsvis, två live service-spel och två mindre titlar. Inget som skakar om kontinentalplattorna i konsolbranschen, men detta är högst sannolikt bara början. Spencer vägrade utesluta något enskilt spel i framtiden samtidigt som han inte heller lovade någonting mer till alla PlayStation- och Nintendo-fans där ute. De håller alltså officiellt alla dörrar öppna, och allt sker med "the health of Xbox" i åtanke. Jag är inte alls övertygad om framgångspotentialen i den strategin.

Det uttalade målet är att ge fler chans att få del av de utvalda spelen men också använda dessa som ett lockbete för exempelvis PS5-ägare att gå till Xbox. För detta kommer det förstås krävas betydligt mer än bara fyra gamla spel, det begriper alla.

En tydlig strategi

Här är vi. Xbox är på väg att bli en tredjepartsutgivare, hur mycket Microsoft än förnekar det i dag. Detta kommer inte ske över en natt utan sannolikt vara en process som får värka fram över flera års tid. Alla spel från Xbox Game Studios kommer inte släppas till PlayStation och Switch och framför allt inte på en gång. Vi kan se fram emot en tid där de testar sig fram för att se vilka titlar och genrer som tas emot bäst av PlayStation- och Nintendo-publiken, var det finns mest pengar att hämta. På detta sätt hoppas Xbox-ledningen att fansen ska vänja sig vid utvecklingen och långsamt acceptera den. Om det kommer fungera är en helt annan femma.

Oundvikligen kommer Xbox som plattform att tappa i attraktionskraft. Det blir svårt att locka nya kunder om många Xbox-titlar även går att spela hos Sony och Nintendo (samtidigt som dessa plattformar har sina egna unika spel). Självklart kommer många gå och vänta på att spel X och Y kan släppas till andra format efter ett tag. Det kan också bli svårt att behålla gamla fans den här vägen. Det är inte Microsofts ekonomi jag bryr mig om utan livskraften i den plattform jag investerat så pass mycket i genom åren.

<Uppladdad bildlänk>

22 år

Jag och Xbox har hängt ihop i snart 22 år. För mig började denna resa den 14 mars 2002. Det var då Xbox lanserades i Sverige. En lugn lansering, rapporterade Super PLAY, och jag var en av få som hämtade ut min förbokade konsol på lanseringsdagen. Sedan dess har jag varit med varje generation, och även om vi kom ifrån varandra i början av Xbox One-generationen slutade den med att jag köpte totalt fem konsoler och använde min PS4 enbart för exklusiva titlar.

Riskerna med strategin att i princip göra slut på allt vad exklusiva spel heter är förstås folket hos Xbox medvetna om, men vägen framåt tycks onekligen redan utstakad. Om inte av Phil Spencer så av Satya Nadella. Med en så omfattande mängd varumärken under Xbox-paraplyet är det ekonomiskt oklokt att begränsa sig till en krympande plattform som Xbox. Jag begriper det. Det är dessutom sannolikt att giganter som Bethesda och Activision också gärna vill nå fler spelare med sina framtida projekt. Spel säljer inte längre på Xbox, vilket är en effekt av Game Pass.

Vanligtvis brukar nya hårdvaruannonseringar eller teasers om ny hårdvara från Xbox få mig att känna spänning och nyfikenhet. Men jag börjar känna mig klar med Xbox. Nu när exklusiva spel är på väg bort, när spel på skiva tvingas bort, när Microsoft visar ett sådant ointresse för att kränga konsoler, när plattformen knappt ens kan konkurrera längre och när bolaget uppenbarligen har börjat nosa på det betydligt grönare gräset på andra sidan konsolgränsen, finns det få anledningar kvar att fortsätta stödja formatet så aktivt som jag har gjort i 22 års tid.

<Uppladdad bildlänk>

Egentligen är utvecklingen inte alls konstig om vi tittar på varifrån Microsoft kommer. När vi ser planerna framåt och läser mellan raderna blir Microsofts DNA som tjänste- och mjukvaruföretag så tydligt. Deras bidrag till att utveckla spelbranschen har handlat om just tjänster och infrastruktur – Xbox Live, achievements, crossplay och på senare år Game Pass – inte så mycket om spel eller hårdvara. Även om de sedan Xbox One S har byggt riktigt fina konsoler också är det aldrig riktigt där styrkan har legat.

Det är inte första gången den plattform jag tillbringar det mesta av min speltid på genomgår en genomgripande förändring. I april 2001 drog Sega ur pluggen på Dreamcast vilket satte punkt för företagets tid som konsoltillverkare. Det var omtumlande. Jag hade vuxit upp med Sega under tio års tid så det var en bit av min barndom som gick i spillror där.

Fullt så emotionellt engagerad är jag inte drygt 20 år senare. Stigande ålder ger perspektiv, och jag har under en tid kommit att vänja mig vid tanken på att Xbox vandrar i en riktning som jag inte är bekväm med.
Jag börjar känna mig klar med Xbox. Det finns inget jättedramatiskt i detta, men visst finns spår av besvikelse efter alla år av löften.

Nu när exklusiva spel är på väg bort, när spel på skiva tvingas bort, när Microsoft visar ett sådant ointresse för att kränga konsoler, när plattformen knappt ens kan konkurrera längre och när bolaget uppenbarligen har börjat nosa på det betydligt grönare gräset på andra sidan konsolgränsen, finns det få anledningar kvar att fortsätta stödja formatet så aktivt som jag har gjort i 22 års tid.

Så det får nog stanna vid fyra generationer. Tack för resan, tack för minnena. Vi har haft mycket roligt ihop, och denna generation är inte över än. Men mitt huvudfokus framöver kommer ligga hos PlayStation.

Jag hör va du säger välkommen till playstation familjen.

Har fan svårt och komma in.

Ajajaj.

1. Sömn mellan 5 och 6 timmar
2. Spelar mellan 25 till 30 timmar i veckan.
3. Har 2 barn och fru och jobbar 9 timmar om dagen lördag vila och söndag gå till kyrkan.🫣

Gott nytt år på er

I slut ändan kommer Microsoft göra som Embracer Group när aldrig går plus.

Glöm det jag hoppas aldrig händer det så länge jag lever.

#ModernWarfare3 was developed in 16 months

Most Call of Duty games take 3 years

Employees had to work nights and weekends to complete the game, feeling betrayed by broken promises to avoid crunch time

It's currently the lowest rated #COD game ever on Open Critic

När allt är så dyrt nu för tiden kanske det är bra och lyssna på de som recenserar spelet.

799 kr för en spel som är 3 timmar långt det är fan katastrof.

God of war

Microsofts Activision Blizzard Buyout

Kanada ansluter sig till Storbritannien, USA för att ifrågasätta Microsofts Activision Blizzard Buyout

https://www.pushsquare.com/news/2023/06/canada-joins-uk-us-in....

Skrivet av Freeman79a:

Se Showcase:et. Wow säger jag bara. Men tror att highlighten var Towerborne.

Alla spel som de visade upp på showcase några ljus år bort.

Skrivet av Freeman79a:

Jo. Jag tror också att Xbox har en mycket lovande bra läge just nu. Alla studios har gett frukt. Men det är inte bara på spelen utan också hårdvaran. +1,400% i försäljning av Xbox Series konsoler på Amazon. Utökad produktion. Slutsålda på flera ställen. Den där Showcase:n var nog den viktigaste 1st Party Showcase de någonsin har varit tvungna till att få till succe.

Nämen alla studios har gett frukt ? Vilka spel då du pratar om? och det känns det ger bara ruttna frukt just nu. Om de misslyckas med Starfield då är det bara säga hejdå.

Skrivet av Kyraal:

Så, det här betyder alltså... vad?

🤨

Ett djupt grav för spelarna att hoppa i utan något slut.

Skrivet av jontebula:

Bättre eftersom vi får billigare spel som ingår i Game Pass,Xcloud samt andra molntjänster får tillgång till en katalog av Activision/Blizzard.

Kommer asså bara bli posetivt för spelarna. Riktigt glad ikväll EU är bäst nu! 👍🏻❤️

Hur länge tror du att vi kommer spela billigare spel innan de höger priserna?
Kolla bara på Netflix va de gör säkert Microsoft kommer göra detsamma.

Har de gett upp redan fan också?

Tro inte på allt det han säger.