Inlägg av Maysay

Inlägg som Maysay har skrivit i forumet

Skrivet av quadratis:

tänkte lite så också, men anledningen till att han har ett hitspel är ju för att dom tagit rätt beslut hela vägen, så han har väl rätt att "preacha" lite tycker jag.

Fast det där sa man väl också om CD Projekt Red och Blizzard en gång i tiden.

Enkelt att säga en sådan sak när man har ett hitspel. Får hur hans ord ser ut i framtiden.

Blir det ett nytt Dayz.

Skrivet av dTexN:

Köp en ny bil. För att byta radiostation så måste du betala 20kr.
Tror folk hade gnällt där också. Man är inte tvungen att byta

Precis, folk betalar för poddar och Netflix fast de har en TV.

Så folk köper extra saker med deluxe edition, sedan klagar de på att de måste betala för extra saker och inte får ta genvägar? De har ju redan gjort det en gång?

Anthem & Tekken 7. Gillade Anthem men det försvann snabbt pga att folk inte gjorde det. Köpte Tekken 7 på release men tyckte det sög. Körde vara några timmar.

Destroyer2009 som folk tror ligger bakom detta har tidigare kört fusk i spelet och gett folk Apex packs m.m. Konstigt att de inte kan stoppa det för 2 månader sedan. Måste vara något seriöst.

Apex Legends-spelare blir hackade under en stor turnering (ALGS).

ImperialHal

Genburten

Man kan t.ex se i chatten meddelandet:

Apex hacking global series
by Destroyer2009 & R4ndom

De har stoppat finalerna i NA.
https://twitter.com/PlayApexEsports/status/176952734517662111...

Folk misstänker Destroyer2009 som har dykt upp i spelet tidigare: https://www.youtube.com/watch?v=vUmqB5FKAfk

Edit: Forbes skriver om det nu: https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/03/17/massive-ape...

#nyhetstips

Varför inte? Ge dem lika många år som Payday 2 och ge bort spelet gratis som de gjorde med tvåan. Då borde det gå.

Skrivet av dTexN:

Battlefield 3 är peak DICE, så det måste vara #1

Extremt bra spel. Men jag hoppas Minecraft. Svårt att slå det.

1: Dubbelmoral!

Skrivet av Johan Lorentzon:

Alltså alla organisationer har anställda till viss mån. Men de med västar kan jag säga är voluntärer. Jag var själv det för Rädda Barnen när jag studerade och stått på stan eller andra ställen.

Ok. Annonsen är samma beskrivning av jobb (lördag, söndag tider m.m) i flera olika städer (massutskick). Annonsen låter väldigt mycket som det jag beskriver. Inga speciella krav. Finns på arbetsförmedlingen också, flera annonser. Såg dem senast förra veckan i min hemstad. Jobbar på samma sätt som UNHCR. Men visst. Måste kännas konstigt för alla ungdomar som står där på stan och vissa får betalt och andra inte. Beroende på om de har en röd eller blå väst.

Jag har min uppfattning. Ni har eran.

Skrivet av Morricone:

Vet inte hur jag ska tyda din kommentar riktigt, vilken tanke som är kontroversiell? Välgörenhet vinner alltid på det oavsett. Min första kommentar i denna tråden handlade bara om min åsikt om att han borde få en del av kakan då det han som gjort grundjobbet och styrt upp allting. Rädda Barnen bara tackar och tar emot.

Läs vad jag svarade dig i första inlägget. Jag har aldrig kritiserat honom och eller vad du skrev. Allt vi har tjafsat om sedan handlar ju inte om han har gjort ett bra eller dåligt jobb. Utan om han kan ha fått lön eller inte. Tror vi båda gillar det han gjorde.

Skrivet av ZF:

Jo men det är ju praktiskt taget FN du pratar om nu. Inte så relevant i det här sammanhanget.

När de skickar ner den där Elajazz för att gräva brunnar eller nått istället för att göra ett jippo av något han ändå uppenbart hade som intresse så kanske han får betalt för det med. Liksom om han skulle rekrytera bidragsgivare till UNHCR isället för till Twitch fem dar i veckan.

För "värvarna" du pratar om nu är ju inte direkt särskilt jämförbart med att tusentals "skramlare" drar in några hundra eller tusenlappar här och där. De just värvar bidragsgivare i längden. Så mer jämförbart isåfall med de som jobbar på RBs redovisningsavdelning. Gissar att inte det heller är ett volontäruppdrag. Men att din kompis säger att det är en extragrej antyder åtminstone för mina öron att det knappast är ett vanligt heltidsjobb heller. Det är som telefonförsäljare, nått bara en viss ålders och personligt verkar göra numera.

Asso, den mannen har mycket intressanta och förvirrade saker att säga om det mesta..

Men ja. En rimlig hållning, som jag håller med om. Fast får man betalt på Twitch för exponering av något så borde det rimligtvis redan falla under samma förbehåll som all annan sponsring? Särskilt om man är svensk. #Ad!

Sen är det såklart många som slarvar med det, eller försöker dölja det så väl det går.

Nej, men jag använde dessa med västar på stan som exempel och det var detta ni reagerade på.

Här kan ni söka jobb som detta hos Röda Korset också (inte FN)

https://www.rodakorset.se/om-oss/jobba-hos-oss/bli-varvare/

(Fast timlön och trygga arbetsvillkor).

Jag har inga problem med att OM (kanske inte får det) han får betalt om han samlar in mycket pengar. Jag förstår att att organisationer använder denna metod.

Skrivet av Morricone:

Jodå, men de som springer runt med västar och försöker få donationer är anställda och gör det för överlevnad, för att dom behöver ett jobb, inte för själva ändamålet, generellt sett. Elajjaz behöver inte det, han är ganska stor och egen företagare. Har aldrig hört eller sett välgörenheter som anställer streamers eller kända människor, men jag kanske har fel.

Han hostar en välgörenhetskampanj några gånger per år i form av olika utmaningar som han liveströmmar för många tittare/följare, denna gången ett vasalopp vilket är väldigt bra reklam för honom, bra PR. Han har även sprungit och cyklat långa sträckor. All denna exponering kommer få honom att växa, få mer följare och i slutändan generera mer pengar, framförallt om han lyckas bra. Det är allt, man brukar aldrig få något av välgörenheten såvitt jag vet mer än uppskattning.

Han satsar på det långa loppet, (no pun intended) det är så business och välgörenhet funkar. Förutom exponering gör han det också för att bibehålla en god hälsa och inspirera andra att man klarar mycket mer än vad man tror. Han är själv ingen professionell atlet eller någon med perfekta gener, därför kan många relatera.

I vårt lilla sverige får man bara max 3000kr i skatteavdrag per år för pengar man har donerat till godkända välgörenheter. Jag tycker han är värt mer då han har kämpat och jobbat hårt för att komma dit han är idag och han drog in miljonbelopp.

Som jag sa kan ha fel om honom och Rädda Barnen. De kan jobba olika. Men om de t.ex ger honom såg 50k i lön så har de gjort en stor vinst i insamlade pengar. Förstår inte varför detta är en så kontroversiell tanke. Men visst.

Skrivet av ZF:

"Källa?"

Då får de vara effektiva om det ska anses vara ett normalt jobb. Situationen STHLM säljare får ligga i bra för att köpa sin nya Polestar.

Tycker du inte det verkar rimligast att anta att detta är på volontärbasis som det mesta liknande är?

Streamers som gör sånt här anställs garanterat aldrig heller, och insamlingen arrangeras oftast inte av organisationen heller. Det går att starta såna här jippon när som helst. Det finns APIn för att använda.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Kan nästan garantera att västarna du ser är voluntärer som inte får ett öre. Möjligen kaffe och en macka när dagen är slut.

Eller hur...

Så här skriver UNHCR på sin hemsida:

Citat:

Är era värvare volontärer?

Nej, de är hårt arbetande personal som får lön för sitt arbete.

https://www.sverigeforunhcr.se/insamling-pa-stan-och-vid-dorr

Kan ha fel om Rädda Barnen & Röda korset. De kanske jobbar olika. Men har själv pratat med UNHCR och den personen sa att han fick betalt. Pluggade annars och såg det som extra inkomst.

Edit: Lägger till denna också från Asmongold

https://twitter.com/Asmongold/status/1278012836913065985

Skrivet av Morricone:

En välgörenhet betalar aldrig ut något. Dock är det möjligt att Rädda Barnen han gjort en deal där Elajjaz får behålla en viss procent av donationerna men jag tvivlar på det för det är inte så välgörenhet brukar fungera, för då hade nog många fuskat och tvättat pengar med tanke på att välgörenhet normalt sett inte behöver skatta då pengarna går till ett specifikt ändamål. Bara anställda som skattar för sina löner, om jag inte är helt ute och seglar.

I sverige har vi exempelvis ingen gåvoskatt, andelen Elajjaz får skulle kunna ses som en gåva och det är så du kan undvika skatt/tvättar pengar. Rätta mig om jag har fel.

Så du menar att de som springer på stan med västar inte får betalt? De anställer en streamers för att samla pengar. Detta fungerar på samma sätt vad jag har förstått? Kan ha fel. Men det är intrycket.

Skrivet av Morricone:

Grymt jobbat! Har följt Elajjaz ett tag och han är en väldigt driven och framgångsrik livestreamer som ofta inspirerar. Synd att man inte får något tillbaka för dom beloppen. Max 3k i skatteavdrag. Ändå bra PR för honom. 👍

Han blir väl betald av Rädda Barnen? Streamers som gör välgörenhet brukar väl få det. Dessutom så är det en bra indikator att få för streamern, då får de ett belopp och vet lite mer hur mycket varumärket är värderat inför sponsring m.m.

Sparfiler förstörde hela min Dishonored upplevelse. Spara, försöka smyga, misslyckas det öppna samma igen.