Inlägg av beersgarden

Inlägg som beersgarden har skrivit i forumet

Skrivet av Iceman88:

Det är det förvisso, men i princip turbaserat..

Tänkte mera att det blir mer ett tredjepersons äventyrsspel

Ah, taget, instämmer helt och hållet😊

Skrivet av Iceman88:

Precis, istället för att göra ett mediokert tredjepersonsspel.
Inget bekräftat, bara en mag känsla att det kommer att göra ett sånt och det är ju en hädelse till originalet.

Originalet behöver moderniseras absolut, men det betyder inte ett tredjepersonsspel

Fast originalet är väl ett spel i tredjeperson?

Med tanke på grundspelet borde det vara relativt lätt att göra en remake. Om jag fick samma spel men i modern motor och lite modernisering av vissa delar så skulle det vara ett insta-buy!

Mitt sämsta någonsin. Ändå bra jobbat att inte ens kunna gissa till sig bättre svar.

Skrivet av Sebastian Lind:

Jepp, Steams eminenta "auto-update"-service såg till att knäcka mitt Skyrim i höstas. Tack Steam!

Förövrigt en rätt bra fredags-rant. Lagom, fokuserad och rå diskbänksrealism.

Beersgarden fredags-rantar
4
Mycket bra
+
Lagom lång rant
+
Lagom bitsk & syrlig
+
Familjeångest som pricken över i
-
Kunde innehållit lite mer svordomar alternativt utropstecken
Det här betyder betygen på FZ

Haha, tack😂

Skrivet av kalaspuffar:

Går ju att välja om det ska installeras automatiskt eller om man själv ska göra. Kolla inställningar.

Jag vet inte riktigt, det enda som jag hittade då när jag letade och googlade efter lösning var typ uppdatera automatiskt, uppdatera när du startar spelet eller uppdatera med prio.

Steam automatisk uppdatering

Startar en fredags-kvälls-"rant": alltså, vad i hel***e är grejen med automatiska uppdateringar av spel i Steam? Jag har lagt en hel del tid i Baldurs Gate 3 och närmar mig slutet. Nu på kvällen när jag satte mig vid datorn så uppdaterades spelet per automatik till till patch #6, och för mig mig som spelar det med moddar och script-extender så innebär det att spelet inte längre går att starta. Kommer det lösa sig om några veckor när scriptextendern och moddarna uppdaterats? Kanske (förhoppningsvis).
Hjälper det mig just nu när jag vill spela? Nej, inte det minsta.

Jag vill få välja sådant här själv, sluta tvinga på mig uppdateringar. Samma sak med mobiltelefoner som ska uppdateras i tid och otid och så har man glömt bort den jäkla pinkoden och står där som ett fån.

Jag är en vuxen man i 40-års-åldern. Låt mig spela mina spel och få lite vardags-eskapism en fredagskväll, nu får jag "umgås med familjen" istället. Och På Spåret är slut och ersatt med någon jäkla "Muren", så det kan vi inte heller se.

Är det för tidigt att redan börja se fram mot och hålla tummarna för att 2025 blir ett bättre år?

End rant.

Tyckte generellt om stridssystemet i originalet, spelade det igen för kanske 3-4 år sedan, tyckte spelet i stort höll än. Men ser fram mot den här remaken!

Förstår att det känns jäkligt jobbigt. Varit i samma situation själv, och trodde aldrig att det skulle gå över eller att jag skulle kunna landa igen. Men som så många andra skrivit: det blir bättre. Jag har träffat ny partner, vi väntar vårt första barn och livet känns bara helt rätt. Hade du frågat mig för många år sedan om jag trodde att jag skulle kunna känna så igen så hade jag sagt nej.

Rent praktiskt: prata med vänner eller till och med någon professionell om det behövs. Gör aktiviteter för att hålla dig själv och tankarna sysselsatta. Men pusha dig inte för mycket, det är okej att ibland bara ta det lugnt och vänta ut känslan om det är jobbigt. Gör inte heller något dumt som du inte kan göra ogjort. Ta hand om dig!

Skrivet av Yatagarasu:

En sak jag har märkt som är intressant, det är personer berörs olika av tekniska problem. Vissa verkar inte påverkas av det alls, till den grad att de inte ens märkar av problemen, medan vissa andra får upplevelsen totalt förstörd.

Jag tillhör den senare skaran som tycker det är ospelbart om det är ojämna frame-times, massa stuttering eller andra problem som screen tearing. Är kanske extra känslig för detta, men spelar inte någon roll om spelet är det bästa sedan skivat bröd, om det på en teknisk plan inte fungerar bra.

Kan för mitt liv inte avnjuta ett spel som inte kan hålla en stabil bildpresentation genomgående. Och precis som många andra blir det extremt frustrerande när man sitter på kompetent hårdvara som vida överskrider konsolernas kapacitet, men samtidigt får ta en morot där solen inte skiner på grund av bristfällig optimering (tänker inte skylla detta på något specifikt, kan vara inkompetens, kan vara ledningen som tryckar för en orimlig deadline — dock kvittar det i slutändan om produkten är undermålig).

Som du säger: det är intressant hur olika man är, och för mig som tillhör den första kategorin så kommer jag relativt lindrigt undan😊 Men jag kan principiellt störa mig en del på när det är uppenbara ”hafsverk”.

Skrivet av alias:

Haha, jedi survivor flöt på bra?? Själv sitter jag på hyffsad hårdvara och aldrig varit med om maken. Suger helt enkelt. Är knappast den enda som säger det. Å då flyter i princip allt annat på bra.

Ja, vi har förstått poängen: du gillar verkligen inte Jedi Survivor. Det funkade ganska smärtfritt för mig och hade en helt okej upplevelse med det.

Kopplat till resten av titlarna: alltid tråkigt när portarna hastas igenom, men precis som med många andra spelsläpp nu för tiden så får man vänta några månader och sen spela för en bättre upplevelse. Dumt, onödigt och frustrerande, men så är livet ibland.

God jul till er alla!

Grattis!

Vi väntar vårt första i mars (så här lite senare i livet än många andra), men jag har lyckats freda en plats i gästrummet för speldatorn när kontoret blir barnkammare. Sen om det kommer finnas tid för lirande återstår att se😊

Skrivet av Ronzem:

Rebecca Blacks låt Friday var väl också en stor succé.
Det är ett kasst mått för att mäta om något är bra eller inte.

Liknelsen faller på att det faktiskt var en badass låt

Det hade jag missat, tackar för tipset, man ser begynnelsen på den!

Har inte spelat ettan men har nog tagit mig igenom uppföljaren tre gånger. Så det här blir ett bra tillfälle att ge det ett försök!

Äntligen något jag kunde!

Edit: en av frågorna gissade jag på, så moraliskt kanske en 9. But still.

Jag tänkte för mig själv: det här borde jag kunna, är kanske dags för första 10-poängaren på länge? Icke sa Nicke.