Inlägg av hybris6

Inlägg som hybris6 har skrivit i forumet

Skrivet av Kleptoman:

VR är jättedåligt. Allt ser för suddigt ut, det kräver utrymme och så är spelen för simpla jämfört med vanliga spel.

Jag har en förstagenerationens Vive och kände igen mig lite i det du skriver. Den har "dålig" upplösning och det blir ett svart rutnät mellan pixlarna.

Trots detta lyckas den lura hjärnan så till den grad att det är en ytterst obehaglig upplevelse att hoppa ut för ett stup i ett skidspel eller bli överraskad av en zombie..

Hur som helst så hade jag lagt den på hyllan ett tag pga flytt och tog nyligen fram det igen och firade med att köpa lite nya spel.. Shit, Alyx är helt ok även på gamla vive och det är ett sjukt bra spel. VTOL är fantastiskt cool flygsimulator där jag på allvar tror att jag skulle klara att flyga ett riktigt plan efter att ha övat många timmar med att landa både med och utan tiltade motorer..

Så nu finns spel som gör gamla vive till en suverän upplevelse och då har jag inte ens spanat in de nya headseten än. Hade jag inte redan haft en vive hade jag absolut plockat upp ett av de nya headseten idag. Eftersom jag redan har ett så väntar jag till nästa generation innan jag uppgraderar även om jag igår läääänge funderade på att uppgradera bara headsettet på min vive för att få bättre upplösning.

(Det jag hoppas på är att headseten blir något mindre och lättare (och kanske ytterligare lite bättre upplösning) eftersom man blir ganska svettig efter ett tag.

Skrivet av Soulless:

Aight, tack för att du svarar och tog dig tid

Snart kommer ändå nån smart jäkel in i tråden med utbildningar o grejor och förklarar varför vi båda är helt ute och cyklar XD

Enligt vår kända fysik är det omöjligt att färdas i ljusets hastighet eftersom farkostens tyngd går mot det oändliga när man närmar sig ljushastigheten vilket innebär att bränslet som krävs för att accelerera en oändlig tyng också blir oändlig och med en oändlig tyngd så ökar gravitationskraften mot det oändliga.

Inuti skeppet så går tiden mot stilla när man närmar sig ljusets hastighet så åker man i ljusets hastighet kommer tiden inuti skeppet att stå stilla så ingen kan trycka på stoppknappen. I och med att tiden står stilla inuti skeppet samtidigt som skeppet färdas mycket snabbt borde det teoretiskt bli att de människor ombord på skeppet finns i varje punkt skeppet passerar samtidigt (om man nu är lite filosofiskt lagd). De befinner sig ju i punkt A vid deras T0 och sedan befinner de sig i punkt B också vid deras T0 osv..

Det blir nog svårt att få upp en farkost ens i närheten av ljusets hastighet.

En annan sak är att som någon skrev (orkar inte faktakolla) att vår närmaste stjärna är 4 (?) ljusår bort. Ska vi åka denna relativt korta sträcka så när vi ställer in resmålet så är det ju i den positionen i rymden där stjärnan befann sig för 4 år sedan. Sedan förutom att beräkna var stjärnan kommer befinna sig när man kommer fram blir ju extra klurigt då själva rummet expanderar (fast denna effekt är iofs inte så stor på ett så kort avstånd som 4 ljusår, men ska man till en annan galax så blir det nog extremt klurigt).

Hur som helst är det ett spännande ämne.

The Irishman

Helt ok,
massa bra skådisar.
Handlar om Maffian i USA och Hoffa

Potty Tychoon 3: Wild!
Star__________

American Truck: The Sexy Empire
Tom Clancy's:___________

"Och har du själv lyckats tjäna på såna här plötsliga värdeexplosioner?"

Nej men jag har lyckats förlora på plötsliga värdeminskningar. Köpte Ericsson på 80-90 kr dagen innan de krashade runt millenieskiftet.. När jag loggade in nästa dag stod de i typ 20kr

Lyckades även pricka in en bull med 3x hävstång dagen innan börsen rasade med typ 3%

CIG - Dom lägger ner Starcitizen och satsar på KOTOR istället... DET hade varit oväntat

Skrivet av anon_326114:

Mm jag var faktiskt lite ful och min sambo registrerade sig med min referenskod så jag smälte det fordonet jag fick där:).

Vad menar du med LTI skepp?

Sen har jag även en fråga till hela tråden, eller de som orkar svara. Jag kör för nuvarande med bara en stick men funderar på HOTAS. Spelar även Elite till och från samt lite flyg sim. Vad kör ni på tråden med och vad rekommenderar ni? Vet att många kör HOSAS men vet inte riktigt om det tilltalar mig men är öppen för förslag.

Jag kör Warthog HOTAS. Som du skriver är många för HOSAS men jag gillar känslan med gasreglage även om folk säger att det är fördel med 2 sticks.

Nu var det iofs ett tag sedan jag körde och det kunde vara lite meckigt att få till inställningarna. Senaste uppdateringarna har jag kört med mus o keyboard då jag inte haft tid att spela så mkt.. bara loggat in för o kolla lite av det nya som lagts till i patchen..

Angående LTI så köper vissa endast LTI skepp. Jag vet inte hur mycket insurance kommer kosta osv men antar att om man tänker spendera 1000 papp på ett skepp så vill man ju inte riskera att det försvinner bara för att man glömt betala försäkringen..

Det där med att smälta skepp är en hel vetenskap.

I varje sale så brukar det komma någon bra CCU (lag plockade upp ett par nomad ccu 5$ warbond mest för att dessa ger lti till skeppet.
Skepp brukar bli dyrare efter koncept ju närmare release de kommer.

Säg att du vid en sale får konceptskeppet X som kostar 175$warbond och 185$ normalt (och säg att en sabre kostar 170$) då köper man en sabre till x warbond CCU för 5$ som man sparar. Till nästa sale året efter har skeppet släppts och kostar nu 230$ samtidigt som det nya fräcka konceptskeppet y har kommit som kostar 240$

Då köper man en sabre (170$) och använder sin 5$ ccu till skepp X som nu är värt 230$ och därefter en 10$ ccu från skepp X till skepp Y. Då har du fått skepp Y till en kostnad av 185$ istället för 240$ (och skepp Y kanske hoppar till 270$ när det implementeras...

Givetvis kan man köra många ccu steg där man sparar pengar i varje hopp.. Man kan tex sätta ihop en Carrack för under 300$ med de rätta ccuerna och den kostar väl 650$ eller nåt nu..

Jag hade massa 0ccuer som jag plockat på mig tidigare (från skepp som värderades samma) och idag skiljer det 30-40$ på vissa. Tyvärr slutade cig med 0 ccuerna.. men dessa var i princip gratispengar om man satt på den ett år eller två.

För oss svenskar är det dessutom glädjande att det man köper för store credits inte är skatt på (då cig menar att man skattade första gången man köpte skeppet). Detta blir väldigt förmånligt om man vågar sig på att köpa skepp av någon som tex är bosatt i usa (OBS! CIG stödjer inte köp av skepp vid sidan om så blir man lurad får man ingen hjälp.)

Battlegrounds i Heartstone

Hej,
någon som kört detta? Sjukt kul nytt game mode där man inte behöver en bra egen deck eftersom spelet tillhandahåller alla kort.

Var längesedan jag hade så kul i ett spel.. Måste bara ta EN match till...

I linje med mitt förra inlägg om det går att göra ett spel som inte förstörs av internet så vill jag inte att denna tråd skall handla om tips och tricks hur man ska komma högt på rankingen utan det blir roligare att var och en får klura ut det själv.. Har kört ett gäng matcher nu och kommit 2:a ett flertal gånger men har ännu inte lyckats knäcka koden för hur man får kronan (1:A plats) även om det varit ruskigt nära som när jag slog min motståndare 2ggr i finalen men han hade secret som gjorde honom immun och 3:e gången vann han på en reborn unit. Det sög haha

Battlegrounds är i beta nu, är det någon som vet vad planen för detta är i framtiden? Kommer det fortsätta vara gratis som idag eller kommer det begränsas eller avgiftsbeläggas? Jag hoppas verkligen att det fortsätter gratis som idag för det är verkligen sjukt kul.

Ni som inte testat och letar efter ett roligt spel som kan hålla er sysselsatta i några veckor så kan jag verkligen rekommendera detta (gratis att ladda ner till både mobil och dator).

Heartstone i sig är ett "kortspel" med samlar kort och även om det går att köra helt gratis behöver man sannolikt betala en slant och köpa expansionspack om man vill vara med och leka med de stora pojkarna i ranked turneringen men spelet ger guld när man levlar som kan användas att köpa expansioner så lägger man en del tid kan man klara sig långt utan att spendera en krona.
Därtill har spelet olika modes och solo utmaningar där man inte behöver en egen deck utan spelet förser en med alla kort som krävs som tex i Battlegrounds ^^. Detta är i mina ögon ett av Blizzards bästa spel någonsin och totalt har jag nog mer timmar i detta än i wow vid det här laget.

Skrivet av Freakon:

Hur hardcore är du?

Googla MadCatz gaming diaper..

Haha nej,
var mer hardcore förr då det blev en del mmorps upp till en bit in i wow.

Nuförtiden kör jag bara igenom vissa spel typ Divinity Original Sin, Wasteland och senast Cyberpunk (ok inte än har stannat vid sista huvuduppdraget för o ha kvar Johnny på lite sidomissions innan jag varvar det)..

Kollade deathstranding filmen på Epic gamestore och ca 29,5 sekunder in i klippet kommer ett par frames med cyberpunk 2077 reklam typ som dold reklam som ska påverka ens undermedvetna.. rätt coolt faktiskt.

Skrivet av Chicobello:

Har nu spelat i cirka 8 timmar och måste säga att jävlar vilket mäktigt lir det är. Animationer och manus i världsklass och även om jag kämpar med att försöka förstå vad som händer är det här årets största spelupplevelse så här långt. Vi får se hur äventyret fortsätter men hittills är det så jävla badass att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Keanu Reeves!

Har kört på en hel del och sedan jag la ner att bara peppra ihjäl allt som rör sig och började hacka/stealtha så har det blivit riktigt kul, dock är mina quickhacks för kraftiga. Dödar gubbarna innan de hinner se mig.

Storyn är helt ok och finns lite sköna sidequests/karaktärer. Försöker få till det med Pandam men som jag har förstått det så kan man bara sexa en gång... Trodde faktiskt man skulle kunna sexa lite som man ville i spelet men inte Känns lite onödigt att ha valt en jätteapparat när man knappt får använda den haha och den snyggaste tjejen gillar inte killar

Skrivet av C64:

Hmm är det mycket mellansekvenser som man inte kan klicka förbi ?

Jag är på Act 2 nu och man kan väl snabbspola sekvenser men dumt o göra det första gången man ser dem.. missar ju lite i storyn då...

Hur som helst, ett tag kändes det mer som jag kollade film än spelade ett spel... Hoppas de lugnar sig med scriptade scener längre fram..

Skrivet av Prixm:

Haha min dator lyckades dö inatt vid 100% download, blue screen, har precis bytt moderkort, minnen och CPU och haft lite trubbel, men fungerat fint i flera dagar, så pang väntat uppe sen 7 på morgonen, kl är 01:10 typ och datorn bara dör, försöker till 4 på morgonen att lösa problemet, men ingenting fungerar, blue screen efter blue screen vid hög belastning på SSD (nerladdning, unpacking av filer, installation etc). Så nu har jag sovit 5 timmar till.. Och ska fortsätta.. Har väntat i 7-8 år, jag SKA spela Cyberpunk idag, och INTE PÅ EN JÄVLA KONSOL MED 30 FPS. JAG SKA INTE FÖRLORA.

F-n va segt,
jag hade lite "flyt" då min windows SSD kraschade förra veckan när jag skulle lira StarCitizen så jag blev tvungen att köpa en ny (sjukt snabb..och rätt dyr) SSD och ominstallera Windows i helgen vilket naturligtvis inte var en nackdel när Cyberpunk släpptes

Hoppas du får igång datorn

Skrivet av alias:

Vad tycker du är fel med mus och tangentbord? Själv skulle jag aldrig byta bort det för något annat speciellt då pespektivet är fps. Ska säga att jag kört i princip allt jag spelat med mus+keyboard, alla tredjepesons spel som gta (förutom flygturer), ubisoftspel och allt annat, top down spel, plattformare ja i princip allt. Jag är i princip sammanväxt med min mus och tangentbord och skulle aldrig kunna få samma inlevelse med en kontroll.
Så är genuint nyfiken?

Oj, ja det blir svårt o förklara.. E nog mest hur jag själv fungerar.. Haha
Så här, CS, BF, COD SKA spelas med mus och tangentbord. HALO däremot skall spelas med kontroll
Det här känns för mig mer som ett HALO spel än så länge så därför (hand)kontroll.

Det funkar dock utmärkt med mus och tangentbord för att flytta och pang panga men sen finns ju lite andra funktioner som scanning (vilket givetvis funkar med mus o tangentbord) som känns som det hade varit lite mer "naturligt" med en handkontroll...

Väldigt svårt att beskriva känslan.. men för mig känns spelet mer som en port av ett tvspel än som ett spel som var utvecklat för pc.. Dock en utmärkt portning och mus + tangentbord funkar bra så det är inte det... mest.. känslan... på något sätt..

Hoppas du förstår vad jag menar.

Hmm,
inte så bra som jag trodde... än så länge iallafall.

Gör sig säkert bättre med gamepad än mus o keyboard..

Men gillar ändå miljöerna så kommer nog bli ett antal timmar till i detta spel, får hoppas jag vänjer mig med kontrollerna. Kanske dags o investera i en steam gamepad... Hmm

F-n, nedladdningen e fast på 57,4GB

30 min kvar... tick tack...

80% rea

Missa inte att det är 80% rea på detta fantastiska spel just nu på Steam!

Någon som lirar Wargames Red Dragon?

Så hittade wargames bland mina oinstallerade steamspel. Kom inte ihåg att jag lirat det så i Coronatrisdessen installerade jag det och startade upp..

Jo nu mindes jag, hade köpt det en gång i tiden i tron att det var lite battlefield aktigt men när jag insåg att man inte kunde lira som fps tappade jag intresset..

Nåja, nu när jag ändå installerat det och startat upp det så fick jag väl ge det en chans.. Ok så det var ett RTS spel.. jag som starkt ogillar RTS.. det här börjar inte bra...

Men det är cold war eran.. en setting som jag gillar.. 40 minuter senare Major defeat.. Wtf fuskar datorn? Den hinner ju med att kriga på 5 ställen samtidigt..

Men ok, man kunde tydligen placera infanterit inne i byggnader.. ok provar en gång till.. wtf e detta? deck building?
Oh man kan sätta ihop en egen arme.. få se...

3 dygn senare.. Kanske borde dricka något iallafall eller hur länge klarar man sig utan vätska? Ok, en match till innan jag går och dricker..

Riktigt kul krigsspel där man kommenderar ut trupper i realtid. Skitsvårt tills man efter någon dag upptäcker att man kan sänka spelhastigheten från Normal till bullet time som är i princip paus.. Men joxa med tiden är för fegisar haha

Så finns det någon annan här som lirar detta underbara spel?