Inlägg av Rh3nium

Inlägg som Rh3nium har skrivit i forumet

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det blir ju dock liknande problem med vilken omröstning som helst som vi haft. Bästa Final Fantasy-spel? Ofta handlar det om nostalgi. Det spel man spelade först är bäst oavsett hur mycket bättre på alla sätt och vis en nyare titel kan vara. Bästa Call of Duty eller Battlefield? Samma där.

För denna omröstningen finns det olika infallsvinklar lite som Ender är inne på. Nostalgi, vilken man allmänt föredrar, eller en karaktärs prestationer i andra format.

Sådant kommer man tyvärr inte ifrån, helst när omröstningen mest är på skoj.

Visst är det så. Ärru bara på skoj det hela.

Skrivet av Atilaa:

G-Man kommer i alla fall från ett spel och är inte mest känd från annan media som serietidningar, tecknade serier, och filmer. Har känts lite konstigt att ha med Jokern i den här omröstningen faktiskt.
Även om G-Man är mer ett mysterium än något annat. Men han känns ändå skurkaktig på något sätt.

ja, men det är väl samma som det var t.ex. med Hitler, för att bara nämna ett exempel.
röstade man verkligen för spelets Hitler eller den verkliga?

Skrivet av Ender:

Den här röstningen blir lite knepig ibland. För den som växt upp med Nintendo så är ju både Bowser och Ganon väldigt ikoniska som skurkar, men relativt intetsägande som karaktärer, vilket gör att de inte riktigt kvalar in till den "bästa" skurken. Jokern är ju bara en serietidningsskurk som lutar sig mer på "prestationer" utanför spel-världen, medan G-man är...ja jag vet inte riktigt vad, någon mystisk sidokaraktär?
GLaDOS och Arthas däremot, har båda en gedigen karaktär och valet kommer bli tufft i finalen där de med all rättvisa kommer mötas. Även om Arthas livsöde är komplext så baseras det ändå i en väldigt vanlig stereotyp; den arrogante hetsige unge mannen som tror sig veta bättre än de som torkade rumpan på honom som bäbis, och som inte tvekar på att ta ett snabbt och ogenomtänkt beslut...utan en tanke på konsekvenserna.

...

https://www.youtube.com/watch?v=l3yVJhcSDR8&t=55s

<3

bra skriven, tänker likadant att det blir ibland mera beroende på ens spel-bakgrund än vad karaktären egentligen representerar.

Jag var på väg att installera F:NV igen men orkar inte med alla mods som krävs för en modern upplevelse. Får se om jag kommer över denna tröskel.
Annars håller ja med kommentaren om att en bra remake skulle vara najs.

ngt äntligen jag kunde svara på med hyggligt resultat

Jag har inget emot achievements, men har slutat jaga efter de eftersom en del är bara löjliga och då känns det mera som tidslöseri än att det är meningsful eller kul. Bryr mig ej om att visa upp trofäer/achievements eftersom i slutändan är det ingen som bryr sig. I bästa fall en "oh, du har gjort xzy? grattis". Det jag själv har åstakommit, det vet jag även utan achievments, typ som IRL, jag visar inte upp medaljer eller liknande där heller.

Trist.
Dum fråga - "ojämt manus" listas på + sidan, men i texten känns det som något dåligt?

När ska det sluta? Cataclysm var väl en av dem sämre (sämsta?) expansionerna, WOTLK är ju en favis, så varför inte stanna där?
Nåja, antgligen hoppar för många av är svaret

Det må vara Ubisoft, men åt andra sidan är det Massive, så det bådar gott? Fast Avatar Pandora blev väl ganska tråkigt?
Önskade mig en mera mörk atmosfär, lite mera Rogue One/Andor än en än gång en "älskvärd smugglare som Han Solo".... Men, jag kommer antagligen lira detta ändå för att det är SW .... XD

RISE of the Ronin!

Jag är nu 10h in i spelet och gillar det. Visst är grafiken inte perfekt, men helheten känns bra för mig, jag har mera kul än jag trodde jag skulle ha, just ner jag såg Gameplay på Youtube var först tveksamt och avvaktande tills jag läste lite olika reviews.
Just att det är blanding av olika formler, typ lite Souls, lite FC/AC, lite Shadows of Mordor, ihopkokt till en "light" variant är det som tilltalar mig för tillfället. Hade det varit Nioh 3 hade jag kanske inte orkat.

Oavsett Live Service eller ej, det känns som att de spelen som lyckas mest för nuvarande (alltid få undantag) är de som man "inte räknade med", eller de som inte är "över-hypade". Spel som Palworld blev större än förväntat, eller Helldivers 2, eller Dave the Diver. Live service och single player.
Ju större spelet och studion ju högre förväntningarna och ju större fall om de inte blir som förväntad? Som sagt, med undantag (Hogwarts, Jedi Survivor). Kanske är det snarare en korrelation utvecklingstid vs storlek (nuförtiden, inte förr).

Det är inte så mycket som tur (just nu). Star Wars Outlaws kanske och Elden Ring DLC. Annars är jag nöjd med min backlogg ...

så länge man inte måste hammra med knytknäven på träd för att samla sina första resurser....

Gillar spelet;
Synd för de att det är "enbart" 500 k. Men det beror kanske på att det nuförtiden finns ett uppsjö av (oftast billiga) bullet hell spel. DRGS är väl först och främst för de som gillar DRG?

ja, skit kul med kompisar. med pug-s tyvärr inte så mycket. men jag har kanske bara haft otur hittils.

Fint skriven, tack.
Nu vet jag inte om jag vill, eller just inte vill spela spelet, det finns nog en del oberbetat i mig...

Det är ju kul, får hoppas att det inte är som i kina med stöd till elbilar där företaget låter via annan köpa bulk-mängder där rubbet bara står ngnstans och dammar, men, man kan skryta med höga försäjlningsiffror.

Den här har missat. Kanske coolt? Får väl se snart.
Hur är det med serverna? Är det som de flesta survivals, Valheim, AoC, etc? Vet vi om man kan ha egna?

Antagligen det "enklaste" knepet att komma åt piratkopiering? Kan man ju (tyvärr) förstå.