Inlägg av Fulci

Inlägg som Fulci har skrivit i forumet

Everspace 2 släpper en stor uppdatering 29 april kallad Incursions. Uppdateringen innehåller ett nytt endgame event, Incursions. De har uppdaterat ett tidigare event kallat Rifts. Dessutom har de migrerat från UE4 till UE5. Mer info på länken.
https://store.steampowered.com/news/app/1128920/view/41878600...

EVERSPACE 2 | Incursions Update Gameplay Demo

Prison Architect 2 försenat igen, nu planerat att släppas i september.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/prison-a...

Skrivet av Fulci:

Spelet har just nu 56% mixed på Steam med ungefär 560 reviews (få). De flesta verkar klaga på prestandaproblem och risig kontroll med mus/tb. Får intrycket att det kan bli bra med tiden, men behöver jobbas på lite mer och bugg/prestandafixas.

Efter ett dygn har de 5200 recensioner på Steam och ligger kvar på 56% mixed. Står över EA, väntar till release och ser om det blivit bättre.

Spelet har just nu 56% mixed på Steam med ungefär 560 reviews (få). De flesta verkar klaga på prestandaproblem och risig kontroll med mus/tb. Får intrycket att det kan bli bra med tiden, men behöver jobbas på lite mer och bugg/prestandafixas.

Kingdom Come: Deliverance II Official Announce Trailer

Skrivet av Witchfinder:

Har personligen svårt att ta in att de flesta skulle föredra att man låser sig själv till utdragenhet, med turbaserat. Scenario: Andra genomspelningen, man vill vara lite kvickare och mer målmedveten i det man gör. Nu råkar det vara ofrånkomligt att man tar vägen förbi ett gäng level 1-goblins. En av dem råkar vända ett öga mot ditt gäng och grattis, 10 minuter tradig strid! Även fast "slå med vapnet" med magikerna hade räckt för en one shot kill så får man gott invänta denna makabra dans gilla gång.

Japp, det är inget fel med lite snabbare strider. Spelade själv inte klart BG3 då jag tyckte det blev lite segt i slutdelen. Men allmänt verkar trenden att RTWP inte går bra just i CRPG genren. Men det kanske vänder om det kommer ett riktigt bra sådant spel.

The Division 2 är absolut ett av de bästa spelen jag spelat någonsin.

Jag spelar sporadiskt numera, men återkommer alltid till det ibland. Utöver det så är Elite Dangerous ett till spel jag också håller väldigt högt.

När det ändå kommer upp på tal, hur går det för Redfall? ; )

Skrivet av Johan Lorentzon:

Owlcat kanske kan göra något bra?

Gissar att Owlcat kommer göra något som bygger på Pathfinder 2e som nästa spel efter Rogue Trader. PF2e är mer lämpat som CRPG än D&D 5e och PF1e. Däremot är den äldre utgåvan D&D 4e också bra lämpat som datorspel. Helt enkelt för att de systemen är bättre skalade och har ett action/featsystem som passar dator/konsolspel.

Min andra gissning är att om det blir ett BG4 tror jag snarare det faller på någon firma med resurser, inte någon klassisk CRPG-utvecklare. Till exempel Amazon Games. De har dessutom ett oannonserat RPG på gång "AAA Online Story-Driven RPG".

Skrivet av Witchfinder:

Ta in så många som möjligt som var involverade i 2:an, och skapa ett BG4 med real time with pause <3

Problemet är att inga nya RTWP CRPG har sålt bra, inte lika många som gillar det systemet längre.

Skrivet av Thane:

Kan lova att Larian också vill göra bästa möjliga pengar.

Varför vill de då inte göra DLC eller expansion till ett så otroligt populärt spel? Jag tror det är för att Hasbro såg hur mycket de tjänade på BG3 bara genom licenspengar och nu vill kontrollera mer och därmed tjäna mer än bara licenspengarna. Hasbro är giriga, Larian vill tjäna mycket pengar utan att vara giriga.

Fyra till från Horizon Forbidden West PC-version.
.
.
Aloy Poppins

.
.
Attackposering (gick dock inte få blicken att kolla åt rätt håll)

.
.
Från cutscene

.
.
Rider på ett lysande robotvildsvin i Nevadaöknen, mycket 70-tals rockalbumomslagkänsla.

En majoritet av tiden som lades på spel 2023 gick till gamla spel.

Artikel på Kotaku, baserad på data från Newzoo
https://kotaku.com/old-games-2023-playtime-data-fortnite-robl...

Skrivet av hannes.theorell:

Jag menar nog mer att de nu på riktigt får känna på hur det är att vara "independent" och inte vara låtsats-indie, som tidigare.

De flesta indieutvecklare tar väl emot i stort sett villkorslösa pengar som kan hjälpa dem att synas och nå framgång. Fast när det gäller Epic har väl det varit villkorat att vara tidsexklusivt på plattformen ett tag. Slutar de vara indie när de tar emot pengarna? Kanske, men jag tror inte pengarna har varit bundet gällande framtida produkter.

Skrivet av hannes.theorell:

De kanske skulle sluta vara indie-utvecklare och hitta en distributör som tror på deras projekt?

Det är väl lite av vad det hela handlat om här i artikeln. Epic och Microsoft har gett extra pengar till utvecklare för att ge ut spelen på deras plattform, då de fått se spelet och tror det kan bli något. Men att den källan till utvecklingspengar sinat sista tiden.

Skrivet av Hipshot:

Så när kommer brädspelen då?

Jag antar att det är något skämt här, men oavsett det köpte Embracer franska Asmodee för två år sen och är en jätte på brädspelsmarknaden.

Spelat en del Horizon Forbidden West på PC. Riktigt kul spel. Stängde av "double tap" för att ducka och satte den på musknapp4 istället, fungerar bra för mig.
.
.
Aloy när de börjar prata om hur hon smög iväg utan att säga adjö...

.
.
Klättra och hoppa är fortfarande viktigt

.
.
Rid i natt

.
.
Poserar i photo mode

Verkar som de inspirerats lite av HOMM men siktar på ett mer snabbspelat spel med färre kartevents och där man bygger arméer men striderna är autobattles, där det går spela kort för att påverka. Det finns redan många HOMM spel och kloner, så skönt med lite variation i genren. Får se hur det går för det här spelet sent i år.

Finns demo på Steam för att testa.
https://store.steampowered.com/app/2195410/Songs_of_Silence/

Paradox utgivna spel Star Trek Infinite som byggde på Stellaris-motorn blev inte så långvarigt. Det fick en del kritik men var också lovande på flera punkter och behövde poleras en hel del. Men bara 5-6 månader efter release läggs support och vidareutvecklingen ner.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/star-tre...
"Sadly, we must inform you that Star Trek: Infinite will not receive further updates."

De som fortfarande spelade det har uttryckt sitt missnöjde genom att ge negativa recensioner på Steam med "very negative" senaste tiden.
https://store.steampowered.com/app/1622900/Star_Trek_Infinite...