Inlägg av SoL

Inlägg som SoL har skrivit i forumet

Skrivet av Bennii:

Frågan är ju varför någon skulle hacka dig för att streama film. Lite som att stjäla någons identitet bara för att starta ett medlemskap på Willys.

Frågan är varför det ser ut som att någon laddar ner film, inte streamar, genom min ip adress, varför någon skulle vilja göra det är förstås också intressant men först och främst vill jag veta om någon gör det och hur jag får stopp på det.. efter lite forskning så tror jag inte det är så längre ändå så den paranoian kan jag nog gräva ner nu..

Skrivet av Sim:

ditt wan är enbart internt, ditt ipnummer du får från din leverantör kan delas av hela huset om du bor i ett lägenhetshus som exempel.

Nu gjorde jag en ipconfig/release och fick en ny ip, hur går det ihop om vi delar på samma ip i hela lägenhetshuset? Jag byter ju inte ip för hela byggnaden. Säg t ex att min adress är 170.140.10.10 borde inte dom som bor i huset ha 170.140.10.11.. 10.12.. 10.13 osv osv, när jag fixade ny ip så ändrades alla utom dom tre första siffrorna alltså 170.
Efter att ha läst lite om iknowwhatyoudownload så tror jag inte riktigt den är legit, kanske finns en del som stämmer men mycket är nog lurendrejerier.

Yes jag har en dynamisk ip adress och den har jag fått av min internetleverantör, det är jag medveten om. Men frågan kvarstår, hur kan det laddas ner filmer genom min ip adress under tiden jag använder den som jag har fått av internetleverantören när inte jag laddat ner filmer överhuvudtaget. Min wan ip adress är väll unik dvs att det endast finns en av den?

Hackad?

Hallå, hoppas någon kan svara på detta. Jag undrar om någon använder min ip adress för att tanka hem filmer. Det finns en hemsida som säkert en del känner till, iknowwhatyoudownloaded.com, när jag går in där så ser jag att det laddas hem filmer ungefär varannan dag. Min ip adress är väll unik? O jag har inte laddat ner någon film eftersom allt jag vill se streamar jag plus att jag har inte sett någon av dom filmerna som det står att min ip adress laddat hem

Playstation 5

Skrivet av eld:

Varför kan en mobil för 15000 idag spela spel som fungerar på en konsol som kostade 5000 för 10 år sen?

Ioförsig när du lägger fram det så. Men det jag syftar på är nano tekniken i telefonerna, om datorerna kunde ha bråkdelen av den storleken i sina datorer. Du får väll inte direkt en top of the line dator för 15000… men storleken o vikten får du allt

Skrivet av gundemannen:

Fast för det priset kan man ju både en ps5 eller Series x plus en Steam deck eller likande och ha pengar över till spel.

Den stora frågan är ju om man kan ringa med telefonen också…

Ringa!? Jag trodde man använde telefonen till att surfa på nätet, smsa o göra TikTok videos..

OT - coolt att tekniken utvecklas så snabbt, varför är pc datorerna så jäkla stora o klumpiga när små mobiltelefoner lyckas driva samma typ av spel? Screen mirror till tv + dualshock lär det ju bli så småningom

Samtidigt läser jag att Microsoft är i handlingar med Open AI, som alltså är skaparna bakom chatgpt.. kan inte låta bli att undra om det är tänkt att det ska ersätta vissa anställda

Jaha det var där den var, inte konstigt att det inte fungerade!🤦🏼‍♂️ Tackar!

Hur skriver jag lodstreck ( | ) på ett svenskt tangentbord?

Noob här!

Hur i helv#te skrivier jag denna symbolen på ett svenskt tangentbord ”|” sitter direkt efter ?\ ?

Fan va kul! Har spelat första en hel del. Man sitter på helspänn när det är som röjigast o du ska slå in den där jäkla kombinationen för att spawana in dina medspelare

Tycker det är märkligt att Dreams inte får mer uppmärksamhet. Det är fascinerande vad folk gör där.

Det är klart det blir mer praktiskt om alla pratar samma språk. För mig handlar det inte bara om språket. Sverige är så influerat av usa. Biden säger hoppa, Magdalena frågar hur högt? Allt från sociala medier till tv program och varumärken har nästlat sig in i våra liv. Så småningom har vi nog mer amerikansk kultur är svensk kultur här. Vi vill heller inte stöta oss med usa eftersom det är världens stormakt. Vi blundar om dom släpper bomber i mellanöstern, vi kommer gå in i krig om dom ber oss. Detta gäller inte bara sverige förstås. Nae nu kanske jag måste ta av mig foliehatten snart..

Lite väl drastiskt att förbjuda kan man tycka.. Men, kan hålla med på sätt och vis. I sverige använder vi alldeles för mycket engelska ord. Det är ”coolt” att slänga in lite engelska i meningarna. Ibland kan jag nästan skämmas över att vara svensk när över hälften av våran befolkning vill vara amerikan..

Jag känner mig ganska trött på krigsspel just nu faktist, har alltid gillat fps och c&c serien är en storfavorit. Men som det känns just nu kan jag inte riktigt njuta av dessa spel.

Skrivet av Ugly_Bob:

Haha, trodde att jag var helt ensam om det här. FromSofts spel brukar ha episk musik men den jäkeln som filar på sin violin varje gång man rör sig i den öppna världen är man mer än lovligt sugen på att strypa redan drygt 20 timmar in.

Jag vet! Blir vansinnig på den öppna världens konstant monotona bakgrundsmusiken :/

Det är en sak som jag har uppskattat hos deras tidigare spel, att det inte är någon bakgrundsmusik när du utforskar. Du hör för det mesta bara fotstegen och rustningen som skramlar för att sedan kliva in till en boss och möts av episk orkester, det är kontraster! Jag kan ju inte tänka mig ett elden ring utan boss musik så jag får nog helt enkelt bita ihop. Önskar bara att det fanns ett val där det går att stänga av bakgrundsmusiken

Jag är drygt 10 timmar in, och som en souls fanboy älskar jag elden ring också. Finns en del saker jag tycker mindre om men skit samma!

Min uppfattning är att Demons/ Dark souls aldrig har nått den bredare publiken utan att serien har varit ganska nischad. Har Elden ring marknadsförts så hårt alltså? Det är ju i princip Dark souls i öppen värld. Bloodborne är fortfarande min favorit. Får se var elden ring hamnar när jag är klar.

Kört någon timme nu och börjar bli riktigt trött på den där jäkla fiolen som går o bakgrunden hela tiden. Måste jag dras med den genom hela spelet? Det är nästan så att jag överväger att stänga av musiken helt, det skulle vara första gången i ett souls spel..

Så om jag köper PS4 disk version kommer jag kunna spela den på min PS5 som har skivläsare och få PS5 versionen? Utan kompromiss? Finns det någon fördel alls att köpa ps5 disken ?

Skrivet av Vampir:

Vet inte om jag vill att han ska göra ett silent hill han är lite för mycket action inte skräck som silent hill är vill ha ett skräck spel i tredje persons vy inte nått achion gegga i första persons vy!

Det vill jag, tillsamans med del toro! PT skrämde skiten ur mig, ingen action bara läskig psykologisk skräck. Koncept bilder från silent hill visade också på väldigt skev och obehaglig stämning. Dessutom satte PT en ny standard på skräckspel som kom efteråt.