Inlägg av Johan Lorentzon

Inlägg som Johan Lorentzon har skrivit i forumet

Skrivet av PeTTs0n:

Det lustiga är ju att Starcraft i sig i princip är WH40k (vars setting kom bra mycket tidigare, första utgåvan, "Rogue Trader", kom 1987) rakt av, men exakt hur det låg till rent formellt mellan Blizzard och GW back when har dock debatterats en del genom åren, och det är svårt att hitta källor på en del påståenden. Det sägs att Blizzard ville göra spel (och i praktiken också gjorde det) baserade på Warhammer-IP:n men fick nej av GW.

Personligen skulle jag säga lite att det beror på vilken faktion man spelar som. Basbyggande och klassiskt RTS passar ju Imperial Guard (ja ja, Astra Militarum) som hand i handsken, medan exempelvis Eldar Aeldari och Space Marines Adeptus Astartes kanske passar bättre i det mer taktiska landskap som DoW2 erbjuder.

DoW3 är dock en styggelse som vi inte ska prata om. Likt C&C4 dog serien dessvärre med det.

Ja precis, ryktades ju att en tidigt version av Starcraft var just Warhammer. Sen håller jag helt med dig i vilket lag man spelar och vad det passar för.

Vad hette det där spelet man var en liten ängel? Kunde ta över folk och grejja...

Skrivet av Mirage:

Håller inte med om att DoW 2 var dåligt. DoW 3 var däremot som om frankensteins måttligt begåvade bror fått ett barn med en självdöd säl.

Jag tycker 2an är mer Warhammer 4k än vad 1a var. Ettan kändes mer som Starcraft i Warhammer-skrud. Dock ändå ett bra RTS-spel. 3an däremot var ju något experiment där de försökte locka LOL-spelare och liknade till serien. Jättekonstigt spel....

Skrivet av LancelotSwe:

Jag är ungefär lika bra på affärer som FZ-redaktionen är på religion och bolagsstruktur!

Jag har faktiskt en master i religion! 😁

Skrivet av lonian:

Tack för tips. Om jag återvänder så får jag testa på nytt.
Nej jag hade absolut inga problem med Resident Evil 2 remake eller Resident Evil 3 remake eller något annat vr spel för den delen heller.

Tycker du 7an är värt att spela? Har hört att det är sämre än Village.

Början i 7an är bättre än mycket av hela 8an. Var sjukt otäckt att gå in i den där jävla stugan. Sen tappar det lite på slutet, men helt klart spelvärt.

Skrivet av Freakon:

Och helst utan att du behöver byta lakan dagen efter. 😂

Känns som att Luigis Mansion hade fungerat bra som en inkörsport?

Vi hae spelar senaste tillsammans i co-op.

Skrivet av Freakon:

Kul med en dotter som inte bara har den goda smaken att uppskatta spel, utan också att se på spel som en möjlighet att utforska olika känslor!

Har hon spelat Five Nights? Eller något annat "skräckigt"?

Hon vill spela det, men tror hon ska få vänta lite till. Vill ju gärna hon ska fortsätta sova i sin säng på nätterna XD

Skrivet av Hipshot:

Jag förstår inte detta namnet som bara uppkom, när och varför? Stör mig lite på det, vad är skillnaden på en boomer shooter och Doom 2? Att den tidigare är gjord efter 2015 eller?

Tänk nya shooters gjorda i retrostil. Boltgun tex, känns som det skulle kunna ha släppts på Doom 2-tiden, men är utvecklat i modern tid. Så blir väl kanske efter 2015 eller senare?

Skrivet av bjornfobi:

Min spelar mest Mario Kart och såna ”tryck på en klänning och få betyg” spel på mobilen. Har inte testat så jättemycket andra spel. Intresset är väl inte det allra största.

Men som nån skrev innan… en bra inkörsport.

Och ja, co-op skulle nog kunna fungera alldeles utmärkt även fast jag tycler det är rätt mysigt så här med🙂
Vad gillar din dotter annars för spel till switchen? (Förlåt för of-topic)

Hon är 9 och spelar lite allt möjligt. Roblox, Slime Rancher, Bugsnacks, Minecraft, Odyssey. Hello Neighbour vill hon börja spela nu också och är väldigt intresserad av skräckspel av någon anledning 😅

Skrivet av ClockWise:

Kul att höra! Köpt detta till min 6-åring till påskhelgen, tror hon kommer göra volter av glädje. Låter som att svårighetsgraden kan vara lagom också, hon drog precis igenom Odyssey själv (jag fick hjälpa med två bossar). Kanske kan hon spela detta själv så kan jag sitta ligga i soffan och heja

Alltså klarade hon Odyssey kommer hon skratta åt svårhetsgraden i Peach 😅

Skrivet av bjornfobi:

Köpte spelet till min snart 8åriga dotter. Hon spelar inte supermycket tv-spel men kan ändå sköta en kontroll helt okey.
Hon verkligen tokälskar spelet hittils.
hon spelar mest och så hjälper jag när hon tycker det har varit svårt eller faktiskt lite läskigt.
Vi har kommit genom 4banor hittills och ska fortsätta lite ikväll.

För mig personligen är det ett fantastiskt spel pckså, kanske inte så mycket för spelet i säg utan att jag får spendera speltid med henne och vi har riktigt roligt tillsammans.
Kan inte annat än rekommendera det till er med barn i den åldern som gillar Peach🙂

Ja min dotter är nog mer spelvan kanske? Men hade gärna sett någon typ av svårhetsgrad. Jag gillar spelet annars och hoppa vi får mer av Peach så som Luigi blivit spökjägare.

Dock ska det inte underskattas att kunna spela med sina barn. Co-op för framtiden hade varit nice?

Skrivet av Ribcage:

Jo, håller med!

Jag tror inte att någon uttryckligen gör ett spel för att mjölka pengar. Men jag kan ha fel, du kanske har exempel? Det kan säkert kännas så dock.

Nu drog jag det till en spets. Men jo, jag är ganska säker på att "kostymerna" längst uppe sätter pengarna före själva spelet många gånger.

Skrivet av Ribcage:

Jo, eller så lär sig den här högljudda minoriteten till slut att det inte behöver vara till ondo.
Men generellt tar ju SP-spel stryk av såna spel. Det finns mer pengar i live service om det går bra. Tror det finns plats för bägge.

Jag tänker att det beror på hur man närmar sig konceptet. Är det ett Live-service-spel eller ett spel med live-service?

Är en viss skillnad om man går i med att i första hand skapa live-service spel där man långsiktigt kan mjölka pengar och sen blir själva spelet sekundärt.

I stället för att börja med ett bra koncept runt ett spel och live-service blir sekundärt och ett sätt att förlänga ett redan bra spel.

Skrivet av Ruffles:

Haha! Undrar om det hjälper att jag låst in honom i ett glasskåp mellan Little Nightmares och Sonic...?

Recension kommer så småningom. Av spelet då, inte The Dark Man.

Skrivet av Joakim Kilman:

Jag ser framför mig ett scenario likt Pupper Master-filmerna. Får hoppas att de inte tar sig ut ur glasskåpet.

Tänker direkt på AnnaBelle-filmerna. Hoppas du har glasskivor som är vigda av en präst.

Skrivet av jeppe109:

Ja det ser helt klart bättre ut när man springer runt själv än vad som visats i trailers.

Ja det är här jag tycker spelet är lite märkligt. När jag kollar på trailers och liknande (även mina egna bilder jag tog) så ser spelet långt värre ut än vad det gör när man spelar själv. Spelet känns framförallt mer levande ut.

Det är verkligen dags med något nytt på Gears-fronten.

Skrivet av androsynth:

House Beneviento gillade jag också. Paranoian gick på högvarv 😅

Ja många av delarna var bra, men ibland kändes det som helt separata spel. House Beneviento hade nästan kunnat funka som ett eget spel om man gjort huset större och fick lösa mysteriet kring familjen. Där hade vi nästan haft ett Alone in the Dark-spel.

Skrivet av Broshimitsu:

Jag tycker det har varit fallet i flertalet år nu; åtminstone sedan Minecraft slog igenom. Många har bara inte insett hur löjligt många bra A/AA-spel det finns på marknaden.

Jo de har dragit åt det hållet länge, men det är nu jag känner saker är på väg att implodera. Nackdelen för AA-projekten är marknadsföringen, de har inte samma muskler där. Ett exempel är ju Rogue Traders, jag har flera kompisar som tjatat om ett RPG i Warhammer 4k-världen i flera år. De hade ingen koll på Rogue Traders när jag frågade om de köpt spelet. Men jag tror detta kommer ändras också. I takt med att fler blir besvikna och less på AAA-spelen så kollar man upp andra spel istället.

Ja jag tror som jag skrivit så många gånger att spelutvecklingen nu inte är hållbar med AAA-formatet. Tror snarare framtiden ligger i mindre projekt med mindre team.

Skrivet av lonian:

Det är ju inte riktigt "Resident Evil" längre. Resident Evil Village utspelar sig före Umbrella om jag förstår storyn rätt och innehåller mycket annat än just Zombies.

RE7 utspelar sig 2017 och Village direkt efter så det är nog inte innan Umbrella.

Däremot så har du rätt i att spelet innehåller mer än zombier då viruset verkar ha muterat.