Inlägg av Freffo

Inlägg som Freffo har skrivit i forumet

Hej!

Fråga till någon som vet om spelet har stöd för ”Jam Session” i onlineläget? Där man startar en server och man ser alla onlinespelare stå uppradade innan startlinjen och kör en och en efter varandra?

Jam Session fanns med i Dirt 2(inte dirt rally 2.0) så ni har ett exempel.

Tack för svar på förhand.

Tackar och bockar! <3

Skriver en kommentar.

För den ensamme eller två på samma spelkontroll är Brothers - A Tale of Two Sons. Nintendo Switch-versionen kanske man kan spela med varsin kontroll?

Skrivet av Flugsaft:

Hoppas detta kommer till konsol framöver. Tycker det ser riktigt lovande ut

Spelet lär ha massor med menyer likt Operation Flashpoint om det kommer till konsol. Här är en lista på keybinds på PC:

Movement

W – Forward
S – Backward
A – Left
D – Right
Spacebar – Jump
Left Ctrl – Crouch
Left Shift – Walk
Q – Lean Left
E – Lean Right
Left Alt – Free Lean

Equipment

1 – Equip Primary Weapon
2 – Equip Secondary Weapon
3 – Equip Grenade
4 – Equip Tactical Device
5 – Equip Long tactical
6 – Equip Miscellaneous
N – Equip Nightvision
C – Drop Chemlight
Numpad 9 – Equip Multitool
Numpad 8 – Equip Pepper Spray
Numpad 7 – Equip Tablet
Numpad 6 – Equip C2
Numpad 5 – Equip Wedge
Numpad 4 – Equip Breaching Shotgun
Numpad 3 – Equip Optiwand
Numpad 2 – Equip Flashbang
Numpad 1 – Equip CS Gas
Numpad 0 – Equip Stinger

Interaction

Left Mouse Button – Fire
Right Mouse Button – ADS
G – Quick Throw
F – Interact / Yell for Compliance
B – Melee
X – Fire Select
R – Reload / Check Magazine
Home – Toggle Low-ReadyF3 –
Toggle HUD

Teamwork

Middle Mouse Button – Open Swat Command Interface
Z – Issue Default Command
Mouse Wheel Up – Cycle Next Element
Mouse Wheel Down – Cycle Previous Element
F5 – Select Gold Element
F6 – Select Blue Element
F7 – Select Red Element
Left Shift – Hold Command
1 – Command Key One
2 – Command Key Two
3 – Command Key Three
4 – Command Key Four
5 – Command Key Five
6 – Command Key Six
7 – Command Key Seven
8 – Command Key Eight
9 – Command Key Nine
Tab – Command Key Back
T – Team View Cam
V – Push to Talk VOIP
L – Cycle Voice Channels
J – Chat
K – Team Chat

Miscellaneous

Esc – Pause Menu
Arrow Right – Spectate Next Player
Arrow Left- Spectate Previous Player
M – Multiplayer Menu
Page Up – Vote Yes
Page Down – Vote No

Finns det någon information om att man kan använda skärmen på Steam Deck till spel som har mod-support?

Tänker om man kan använda kontrollen till PC och skärmen på Steam Deck till HUD/UI, karta osv. i spel.
Så man lämnar primära skärmen/tv:n fri från all UI/HUD?

Detta främst för att undvika inbränning i OLED paneler.

Eller är det en helt korkad idé?

Skrivet av Fatmajk:

Spoooooooooooil! *sätter händerna för ögonen*

Trist att få se det ja Väntar på VR headset ju!

Skrivet av Loxus:

Exempel på spel där det är suddigt?
Vilken upplösning spelar du i?

Alla spel som har DLSS. Cyberpunk, Metro Exodus och Control har jag provat senast. Kör på 3440x1440.

Skrivet av Rakoon:

Tack, jo så långt är jag med... Menar bara att jag har aldrig fått det funka utan det presterar bara sämre med DLSS.

Låter märkligt. Jag får själv bättre prestanda med DLSS på. Men tycker allt är rätt suddigt i de flesta spelen med DLSS satt på läget Quality. Påminner om FXAA.

Skrivet av Rakoon:

Fattar fan inte hur man får igång DLSS på något spel. Antingen är rutan grå och går inte ändra/sätta på, eller så kan jag bara välja typ 720p i upplösning?

Man måste ha ett RTX grafikkort från Nvidia, ska fungera på de senare GTX kortet om jag minns rätt. Senaste drivrutiner för grafikkortet. Sen ska spelet ha officiellt stöd för DLSS. De spel som har support ska det finnas en lista på. Men för att nämna några: Metro Exodus Enhanced Edition, Control och Cyberpunk 2077 har det. Man kan välja mellan fyra olika lägen. Quality, Balanced, Performance & Ultra Performance.

Vet inte om det hjälper.

Skrivet av svartetulpan:

Ett Skate 4 hade inte vart dumt annars.

Det är redan på gång(bekräftat) om jag minns rätt. Redan i våras sa de något om det.

Hoppas på det spelet blir som Skate 2. Skate 3 var för arkadigt för min smak.

Skrivet av Chicobello:

Jag som redan installerat spelet när det var sjukt stort, behöver jag ominstallera det för att ta del av den nya patchen?

Kollar jag i Windows 10 inställningar > Appar > Microsoft Flight Simulator så står det 104 GB. Där ser man storleken på appar och spel som man hämtat från Microsoft Store. Hämtade spelet för en vecka sen. Hoppas det hjälper

Skrivet av Kellini:

Vet inte om det är okej med tips på detta vid men xbox game pass har 3 månader för 10 kr (ny användare). Tycker det är grymt

Hur länge räcker erbjudandet på Windows 10? (Slutdatum med andra ord).

Gameplay såg rätt platt platt ut, kanske är roligare att spela det än att kolla på när någon spelar det. Precis som det är med Destiny 2.

Grafiken ser okej ut, men inget revolutionerande. Ser lite plastigt ut texturmässigt, men kan ha med ljussättningen som har ett finger i spelet. Men tycker många saker ser relativt bra ut såsom fordonet och miljöer.

Ljudet var bättre än något Halo hittills. Men inte i nivå med andra spel såsom Overwatch, Battlefield eller Insurgency Sandstorm.

Leveldesign och karaktärsdesign ser ut att ha kommit tillbaka till rötterna för en gångs skull. Det som oroar mig är det vertikala gameplayet gällande grapplehook. Hade hellre velat se jetpack likt det som finns i Halo Reach. Men det kanske blir skoj online med något helt nytt.

Storyn är det enda jag inte vet något om, slutade spela efter Halo 4 då det bara känns så uttjatat med just Master Chief som huvudroll. Halo 3 kändes som det var ett bra avslut för den karaktären.

Hade hellre velat se 343 göra en ny tappning med spin-off där man följer en bataljon men marinsoldater. Där kanske det är en större skara onlinespelare som tar kan ha möjlighet att hoppa in för redan existerande AI mitt under uppdraget. Man har ingen sköld utan bara specifika klasser för varje soldat. Fienderna är mycket svårare och tuffare i detta fall. Tålamod och strategi istället för hur en spartan spelas som.

Sen kanske testa med ett nytt koncept kring hur man styr sin bataljon. Som spelare väljer man en klass själv i början av spelet. Inför varje uppdrag plockar man sin squad ur sin bataljon som ska följa med och klara uppdraget. Man är begränsad till det man har, ammuntion, hälsa och annat. Kanske är en dum idé för de som gillar det mer arkadiga i Halo serien. Men själv tycker jag Halo ODST är det starkaste spelet som Bungie släppte, trots det mediokra skådespelet.

Förstår inte meningen med dessa så kallade "bullshots". Det gäller alla spel.

Dualshock 4 är bäst såhär långt. Den gör att hålla i utan att få ”kramp”, ergonomin är väldigt mycket bättre än tidigare versioner av dualshock.

@lampis: Tycker själv det borde ingå ett uppladdningsbart batteripaket som är utbytbart. Att behöva byta ut hela handkontrollen eftersom batteriet är gammalt känns sådär också. Alternativt skaffa verktyg och tredjeparts batteripaket från Kina går det med om man orkar med.

@Hajfena: Jag skaffade det då det kostade 30kr. Inga dlc installerade. För mig fungerar spelet... typ. Det har hänt några gånger att datorn har startats om då jag kör på DX12. Mina vänner har en hel lista med problem. Allt från att spelet fryser till att hela datorn går bananas efter att man spelat klart.

Ubisoft är tyvärr lite efter då det kommer till att låta sina utvecklare optimera spelen, speciellt till PC. Ubisoft alla spel på PC som jag äger har alltid krånglat, varit buggade och många gånger grafiskt nedgraderade. Låter trist för dig att inte kunna spela The Division 2 på grund av en sådan sak. Jag har ingen lösning på problemet heller. Spelen idag är löjligt stora, och undrar själv om de verkligen ska ta upp så mycket i lagring då det finns indie/AA utvecklare som verkligen gör allt för att göra kunder och spelare nöjda.

Kanske låter otacksam nu. Grejen är den att ett bolag som Ubisoft som enbart har en roll och det är att rulla ut fungerande spel till plattformar som de har lanserat spelen till ska fungera på de systemkrav som står beskrivet. De ska inte heller ljuga för sina kunder om screenshots och gameplay som inte är i närheten av det som lanseras(spelindustrin ska inte förknippas med snabbmatskedjor). Om så fallet är så låt spelutvecklarna få den tid som behövs för att göra mästerverk.

2/10 borde vara fullpott.

@Hajfena: Testade spelet under helgen. Ser ut som du kör på Ultrawide genom att kolla på dina screenshots. Du kan ställa in HUD:en som du vill. Skala den och placera den hur du känner för. Kudos till det, borde vara standard på exakt alla spel.