Inlägg av Witchfinder

Inlägg som Witchfinder har skrivit i forumet

Vet ni vad? Irenicus hade buffat sig med Spell Immunity: Abjuration (och Conjuration) innan omröstningen och kan inte skickas bort! Han är kvar i gemet!

Jon Irenicus bortröstad,ingen idé att följa fortsättningen

Går det att själv välja att arbeta för antingen modernisering eller kulturbevarande?

Om de hade tänkt fortsätta med helt turbaserat i BG4 är det bra att de släpper bollen. Annars synd.
Angående det här nya RPG:et som Vincke pratar om, som enligt en annan artikel "dwarfar" BG3, så är det verkligen på tiden att de börjar använda real time with pause. Det tar nämligen evigheters evigheter att harva sig fram annars.

Det är anledningen till att jag känner att jag inte kommer spela om BG3. Om jag spelar om så vill jag snabbt expediera saker och ting för att raskt kunna prova nya saker. I BG2 kan man fara fram som en veritabel flipperkula och göra nedslag bara där man vill. Eller så kan man ta all tid i världen.
I BG3 har man bara det senare alternativet.

Race Track till Amiga. Antar att det är svenskt eftersom banorna är i Sverige och man kör Volvo. Helt extremt hisnande spel, oerhört beroendeframkallande att försöka slå nya rekord.

Skrivet av Dunder:

Det verkar vara väldigt likt ettan, så jag kommer antagligen skippa detta. Eller åtminstone vänta på en ordentlig rea.

Tyckte först det stod "vänta på en ordentlig trea".

Brukade kolla på hans kanal förr, såg även på plats då han körde Dark Souls 2 all bosses på nåt event 2015.

Om man ska ta 3D-spel så är det väl GoldenEye och Elden Ring.

Senaste diskussionen jag såg på internet var över tio år gammal, vad betyder gibba för er? Själv har jag aldrig haft en klar uppfattning om betydelsen.

Han svarar aldrig med irriterande klyschor eller snömos. Han är ganska ofta vag, men på ett ärligt sätt.

Har inte spelat något Dragon Age, när jag läser om dem så slås jag alltid av att folk verkar ha så starka och skilda åsikter, men oftast att 1:an ska vara bäst – men de två uppföljarna har fått snittbetyg som inte är alltför långt ifrån.

Skrivet av Sebastian Lind:

BG 2 har level scaling men det är gjort på ett mycket bättre sätt än i många andra w-rpg. Mardrömsexemplet är väl ett icke moddat Oblivion, lol.

Ah, ja på en del ställen är det andra sorters mobs. Tänkte inte ens på att det räknas som level scaling, så bra som systemet är!

Skrivet av Freakon:

Spela Elden Ring.

Jo det spelet sköter sig bra på den fronten! Dock mycket action i förhållande till RPG. Men en stor bedrift i balanseringen helt klart.

Jag känner precis detsamma och det är min stora dröm att spela ett bra open world-rpg som håller sig svårt och intressant intill slutet. Men jag har aldrig spelat något som uppfyller det, förutom att just första genomspelningen ibland kan kännas lagom utmanande eftersom man kanske inte varit så haj på allt i spelet. Det måtte vara en nästan omöjlig uppgift för spelmakare att hålla det utmanande upp i höga levlar.
Jag tycker det är trist när det scale:ar strikt efter ens egen level så den lösningen vill jag slippa.

Baldur's Gate 2 funkar nog bäst av de spel jag känner till. Det är ju inte lika öppet som t.ex. Skyrim men ändå mestadels väldigt öppet. Man kan köra solo, köra med någon lite mindre kraftfull klass, öka svårighetsgraden på sätt som inte bara tråk-innebär mer fiende-hp och -skada etc.

Jag gillar resurssamlande, basbygge och överlevnad men inte tidspress/stress, vilket jag tyckte första hade lite för mycket av för att få toppbetyg. Hur är 2:an i det avseendet?

Wolf - Edge of the World
Gotham City - The Unknown
Heavy Load - Death or Glory
Axewitch - Visions of the Past
Tokyo Blade - Tokyo Blade

Att auto och manuell har samma sparfil, betyder det att det funkar likadant som i Soulsspelen?

Har inte kört sen Tekken 3. Kollade upp fightersarna i 8:an och vad deras attacker har för namn. Kände inte igen något attacknamn från förr, från de karaktärer som även fanns på 3:ans tid. Det var lite trist. Har de bara helt nya attacker eller har de bytt namn?

Hade Sex Machine på Amiga som var rätt roligt. Och så nåt som hette Gaz, men som bara var ett bildspel.