Inlägg av André Granroth

Inlägg som André Granroth har skrivit i forumet

Skrivet av neocon:

..."staden han bor och lever i egentligen är en lögn"
"Den retrofuturistiska 70-talsstilen"

Till er som gillar sådant kan jag rekommendera serien Severance.
https://youtu.be/xEQP4VVuyrY?si=-AM48tiFBLH94yQu

Tyckte spelet påminde om Severance vid flera tillfällen faktiskt. Grym serie också!

Skrivet av shelter:

Fan, jag som verkligen inte behöver mer spel men det här verkar ju vara jättetrevligt, tänkte igår att jag skulle vilja ha ett nytt "pusselspel", typ i stil med Thimbleweed park.

EDIT:
Köpt! Är det dåligt håller jag Herr Granroth personligen ansvarig.

Haha, då håller jag tummarna för att du gillar det.

Skrivet av Anwest:

Grym recension! Vad taggad jag blev. Ser Truman Show typ en gång om året, jag gillar verkligen settingen. Och det här såg både charmigt och intressant ut. Beställde direkt!

Tackar! Ja, premissen gör sig oväntat bra för ett spel.

Skrivet av Håkan:

Antar man får vänta på konsol-versionerna? Googlar man, så verka det inte finnas någon info förutom typ recensioner som säger att det finns till konsolerna.

Ja, det verkar inte finnas särskilt mycket info om konsolversionerna. Jag förtydligar det i fotnoten, så att det inte framstår som att det är släppt till Xbox/PS också.

Skrivet av Famipan:

Kul att det får en 4:a, hoppas koreanerna polerat upp det sedan demon. Intressant o se hur pass mycket förändrats sedan sist.

Undrar bara om laddningsskärmarna fortfarande kör med ”now lying”?

Yes, det är kvar. Komplett med en näsa som växer. Lite oklart.

Skrivet av Godofcheese:

Intressant att man kallar souls inspirerade spel för "soulsborne" när det har bara kommit ett bloodborne spel och kommer troligen inte komma en uppföljare heller

lättare att bara säga souls

anywho
spelet ser trevligt ut, får se om man kanske testar i framtiden

Du har faktiskt helt rätt. Det var jag som blandade ihop begreppen. Soulslike är det såklart i det här fallet. 🤦

Skrivet av dTexN:

Det här fick mig att bli rätt mycket mer intresserad, verkar ju stämningsfullt och bra!
Hoppas det finns många olika builds och customization?

.....Tåls att sägas igen, 2023 är det sjukaste spelåret på länge

Det finns lite möjligheter, men det är ganska begränsat. Här handlar det mest om man vill använda mindre, snabbare vapen eller större och långsammare.

Skrivet av Jonny Myrén:

Kul att det blev bra, har hållit tummarna för att det inte bara skulle bli ett souls-spel i mängden. Bra recension, herr Granroth!

Tackar tackar!

Skrivet av Proximately:

Haha, jag reagerade mest på hur det var så beskrivande av att det är som att läsa en novell med interaktiva element. Har ingen koll på om ni har recenserat en förut eller inte, fick intrycket av att recensenten kanske inte var så van vid typen av spel.

Haha, jodå. Samma utvecklare har gjort två andra visual novels som jag (recensenten) spelat. Men jag förstår din poäng.

Skrivet av Proximately:

FZ:s första visual novel?

Hur menar du? Första vi recenserar?

Skrivet av lasselason:

Skaffade det till Switch igår, ska känna på det idag. Fin recension!

Tackar! Känns som ett perfekt spel för Switch.

Skrivet av Lidodido:

Visst är det lite där man drar skillnaden mellan Rogue-like och Rogue-lite? Binding of Isaac t.ex har ju noll in-game progression (bortsett från upplåsning av nya karaktärer men där ingen är direkt avgörande för hur lätt/svårt det är), medan ett Rogue-lite-spel låter spelaren ta med sig en viss del av progressionen mellan rundorna. Kan ha fel också men jag tycks minnas den skillnaden.

Fördelen med en Rogue-lite blir ju att man ändå får någon slags kontinuitet i sin karaktär, men nackdelen är ju att man till slut blir (om inte bara svårigheten på något sätt skalar in i det oändliga vilket på sätt och vis tar bort känslan av progression ändå). Rogue Legacy t.ex blev jag klar med till slut, medans Binding of Isaac går spela in i det oändliga men blir då lite tröttsamt efter några rundor och kan ligga och vila mellan gångerna.

Allt beror ju på hur spelet är utformat och Hades verkar definitivt vara min typ av spel

Ja, det är min uppfattning av skillnaden också. Jag skulle nog ändå klassa Isaac som ett roguelite också, eftersom man låser upp nya vapen/uppgraderingar. Svårt.

Skrivet av aasecond:

Bastion är ju ett av de bästa icke-AAA spelen på 10 år, speciellt från en liten studio, med deras första spel. Hade väldigt skoj med det, annorlunda upplägg, gillade "speakern", osv

Detta ser ut som en inofficiel uppföljare till Bastion. Jag gillade inte Transistor, men detta ser bättre ut (gameplay-mässigt)!

Bara en fråga: angående rouge-like delen, måste man verkligen börja om helt och hållet varje gång man dör, dvs måste man springa igenom hela spelet till där man dör varje gång, eller får man färdigheter/items under färdens gång som man har kvar, och gör att man kan undvika för mycket återupprepande. Detta är min enda farhåg.

Du måste börja om från första nivån varje gång du dör, men du samlar på dig valuta som du kan köpa permanenta uppgraderingar med. Både generella och uppgraderingar för vapnen. Så det blir i alla fall lite lättare varje gång.

Skrivet av superapan:

Finns det några planer att släppa detta till Xbox?

Det verkar som att det är planen så småningom. Men i dagsläget är det inget som är säkert tyvärr.

Skrivet av Brov:

Wow ett 5 betyg, det här blir till att testa! Kört deadcells som rougelite innan, är det liknande concept?

Jag har också kört mycket Dead Cells och jag skulle säga att de har vissa likheter. Men den stora skillnaden är att Hades har mycket mer dialog och en faktiskt handling. Men gillade du Dead Cells ser jag inte varför du inte skulle gilla det här.

Skrivet av Nomman:

Kanske så långt från min genre man kan komma, men oj vad sugen jag blev av att läsa recensionen! Är spelet lika bra som recensionen torde det vara fantastiskt 👍

Nä, genren är inte för alla. Det finns dock ett "God mode" i Hades som gör spelet lite lättare (du blir starkare och tar mindre skada varje gång du dör), för de som vill fokusera på berättandet.

Hades (Bastion-/Transistor-skaparnas nya) släpps även till Switch.

#nyhetstips

Skrivet av Anton Q:

Borde jag veta vad en 'sömnanstalt' är?

Nej, det är nog inget vedertaget begrepp. Men det är i alla fall där man befinner sig i spelet, nåt slags labb/anstalt där man experimenterar med drömmar. Lite lagom flummigt.

För de som är intresserad av spelet skrev jag en recension för FZ https://www.fz.se/recension/281450-recension-cathedral.

Skrivet av kaugen:

hej! jag undrar om man köper de från green man gaming får man de till rockstar launchern då och kan speladirekt eller är de nyckel till steam svårt att se på hemsidan. tycker 530kr var en bra deal istället för att köpa på rockstars egna sida.

Jag köpte från GMG och kan bekräfta att det är till Rockstars launcher.

Skrivet av Castor.T:

Låter intressant. XCOM är som bekant bra.

En grej som märkt av tidigare recensioner är ibland så har ni plus och minus som inte behandlas i själva texten, så även denna.
Det står att soundtracket är bra, men det är som taget ur luften. Finns inte i något sammanhang. Mycket konstigt kan man tycka, vet inte hurvida det är slarv eller vad. Utveckla gärna

Som Tomas sa, bra feedback och något att tänka på i framtiden. Som lite utveckling från texten kan jag säga att jag tyckte det var ett väldigt bra soundtrack som passade spelet perfekt, med lite blandning av elektroniskt och gitarrer som ackompanjerar våldet. Tänk Hotline Miami, om än inte riktigt lika bra. Hoppas det gör det lite tydligare.

Skrivet av Brona:

Är spelet exklusivt till EGS?

Det stämmer. Verkar röra sig om en permanent exklusivitet på PC.

Skrivet av Frisell:

Fan, låter som en rökare. Köpert!

EDIT: Måste bara glo 3an först. Oklart om spoilers förekommer..

Inga spoilers alls. Som @Shadee säger är spelet en prequel, så det bör vara lugnt.

Skrivet av Shadee:

Reprisfunktionen var ju ashäftig!

Nog för att mitt tutorialmission inte var så snyggt men fick mig ett gott skratt i alla fall.

edit: Hoppas det går att spara, får udnersöka det senare. Nu ska jag leka "baba yaga"

Haha, jag hade samma problem. Mina repriser såg alltid jättedumma ut. Tror det har lite att göra med animationerna som är väldigt "ryckiga".

Skrivet av Freakon:

Tack för en bra text. Hade hoppats på högre betyg men det kommer att bli ett köp så småningom

Tack själv! Ja, jag hade också hoppats på ett högre betyg. Hade riktigt höga förväntningar innan jag började spela, så det var lite av en besvikelse. Men klart värt att spela!

Skrivet av trickeh2k:

Trist, men när jag läser texten så känns det inte helt orimligt dock. Är nog svårt att få idén som spelet starta kring att fungera i långa loppet. 3/5 var högre än jag väntade mig efter den där motorsågen. Synd på den krystade komiken, sånt kan verkligen ta död på stämningen. Blir lite som den där personen som alltid ska ta skämt ett eller två steg för långt.

Avvaktar lite då med inköp av detta, men blir att köpa det i framtiden, helt klart!

Ja, "humorn" dödade stämningen totalt för mig. Angående betyget så var det svårt att sätta i det här fallet. Spelet är ändå stundtals riktigt roligt och ändå värt ett köp om man gillar konceptet, som sagt. Det vägde upp från en tvåa på grund av det.

Skrivet av AplAy:

Grym guide! Vad som saknas är spelschema. Har du möjlighet att lägga till det?

Javisst!

Dagens matcher:

Secret vs. Keen - 13:30 (pågår nu)
NiP vs. Fnatic - 13:30 (pågår nu)
VP vs. Forward - 13:30 (pågår nu)
VG vs. Chaos - 13:30 (pågår nu)

J.Storm vs. Liquid - 16:30
LGD vs. Infamous - 16:30
Ehome vs. Mineski - 16:30
EG vs. Navi - 16:30

De visas på Twitch på Dreamleagues kanaler, https://www.twitch.tv/dreamleague, https://www.twitch.tv/dreamleague2, https://www.twitch.tv/dreamleague3 och https://www.twitch.tv/dreamleague4. Fyra matcher pågår parallelt, skitdumt enligt mig.

Imorgon börjar Stockholm Major som, surprise surprise, hålls i Stockholm! Har uppdaterat guiden inför det med lite mer info.