Inlägg av Spekkio

Inlägg som Spekkio har skrivit i forumet

Baldurs gate, Fallout 2, StarCraft och Diablo - alla dessa guldkorn från samma tidsperiod andra halvan av 90-talet. Sen en del SNES-spel från första halvan som Chrono Trigger.

Bland pekaklicka är Gabriel Knight och Broken sword serierna är bland de bättre. Sins of the fathers remake är trevlig t.ex.

Bland nyare spel rekommenderar jag Unawoved och Gray Matter

Väntar nu in The excavation of Hobbes barrow.

Old World. Bästa Civilization-4X-spelet på länge tycker jag!

Hearts of iron 4

Ska lära mig Hearts of iron 4. Sugen på mastig strategi men behöver kolla på ett gäng tutorials först. Några tips för en nybörjare?

Spelade igenom Fallout förra veckan och började sen på Fallout 2 - håller absolut fortfarande med uppdateringar som förbättrar upplösningen något! Kul att göra och utveckla karaktärer - i Fallout blev det en brutal hand-2-hand snubbe, i Fallout 2 en speech/karisma snubbe.

Spelade 6h igår, vet dock inte hur långt jag har kvar.

Det är rätt klumpigt, fult och spelmekaniken är väldigt grundläggande. De färdigheter man använder känns ytliga men det är iaf ett försök att åkalla rollspelsrötterna. Betyget är nog rättvist så som det är satt.

Samtidigt kändes det ändå som att jag sögs in i Lovecrafts värld med uråldriga böcker och en tryckande skräck. En del miljöer är väldigt skräck-mysiga att långsamt gå runt i och studera. Det glädjer mig också att det inte är så mycket smygande sekvenser och att dialogen med karaktärer spelar en viktig roll. Som mythosfan så uppskattar jag försöket och ser fram emot att spela mer ikväll, men vågar inte rekommendera det.

Gordon Freeman jobbar på Riksbyggen

Half-Life 3 confirmed?

Chrono Trigger-inspirerade I Am Setsuna släppt – här är lanseringstrailern!

Hoppas på en recension! Har haft ett getöga på det

Skrivet av Morti:

Jag tyckte det blev lite för enformigt, bara vågor av liknande mobs hela tiden så även om det var kul i början så tröttnade man ganska fort, miljöerna va inte så roliga heller men det är väl en smaksak Annars var spelet rätt bra men för min del iaf så tröttnade jag som sagt rätt fort på det

Håller Helt med!

Mycket nöjd med spelet hittills, tre timmar in. Körde igång en dvärgkampanj, fick storstryk av orcherna. Svårare än tidigare spel eller har jag inte lärt mig spelet riktigt än Får se vad nästa kampanj blir...

Riktigt bra spel! Lirat 35h nånting och har väl 2/5 kvar av spelet. Tror man kan lira efter de tre åren gått ut med iofersej. Blandning av djurskötsel, odling, socialisering, dungeoncrawling (!), crafting etc. som bildar en riktigt mysig och rolig helhet.

Haft en del crashar dock men det patchas rätt frekvent (svenglish)

Pillars of Eternity: The White March (del 1 & 2)

Hur lång speltid blir ungefär med båda delarna?

Chocolate Rain-snubben i trailer för Black Desert Online

Hur ska jag kunna ta spelet seriöst nu?

Skrivet av Bennii:
Citat:

...spelet berikas med svårighetsgraden "story time", vilken i praktiken inte är en svårighetsgrad alls, utan något för spelaren som vill äventyra utan att oroa sig för att bli dräpta av drakar, troll och annat oknytt.

Det låter ju riktigt fjantigt. Gör om hela spelet till en walking simulator.

Inget för mig. Däremot så kan det vara ett trevligt alternativ att njuta av storyn och alla välskrivna dialoger för de som tycker det är drygt att strida eller inte är vana vid ett sådant stridssystem. Det finns ju de som tittar på playthroughs (jag t.ex.) på spel utan att spela de själva så

Skrivet av Joakim Bennet:
Skrivet av walter_iego:

Är rubrikbilden ett montage?

Nej! I forntida Egypten odlade lönnmördare fram minikameler som sniffade dem i skrevet.

Man kan ju bara tänka sig vad de gamla egypterna hittade på i sina pyramider. Snusk och annat. Men jag är historiker, jag kan inte blunda för verkligheten. /Prof. Ted Borg

Mycket trevligt! Ett ämne man funderar på en hel del

Tycker kartan är sjukt stor, kommer aldrig hinna springa runt överallt. Glad att den inte är större

Och här har man skyfflat brahminskit i två dagar... ah ja lika bra att fortsätta med det ändå

Då var det dags!!!