Inlägg av gorbatjov

Inlägg som gorbatjov har skrivit i forumet

Ser fram emot ett konsolsläpp<3.

Skrivet av Issue:

Håller med här.
Jag har både många köpta spel i min backlog samt sjukt mycket spel på Game Pass som jag vill spela, vilket gör att jag inte köper nya spel, för jag har min backlog och det nya spelet kanske kommer till GP om jag bara spelar lite annat först.

Men, detta dilemma förklarar väl inte det det drastiska droppet i sålda enheter?

Med GP på PC så försvinner ju anledningen att köpa en Xbox ganska markant för många skulle jag säga så det kan nog hänga ihop en aning.

Blir onekligen intressant att följa vad som händer härnäst. Jag gillar och har alltid gillat gnäbb mellan företag i samma bransch men då oftast när glimten i ögat visat sig.
Jag hoppas bara att det kommer fortsätta även i framtiden.

Med det sagt tror jag att prenumerationstjänster är fel väg att gå. Ett komplement absolut men inte all in.

Bärbart är verkligen inte min grej. Tror jag kan räkna på en hand hur många gånger jag använt Switchen på det sättet. Ser gärna mer krut i en konsol än vad en bärbar kan erbjuda men som nån skrev här ovan hade det ju varit najs med en bärbar konsol som kan kopplas till en docka där den får betydligt mycket mer kraft, isåfall är jag med.

Alltid kul med ny hårdvara men det här tänket att mellanlanda under en generation suger tycker jag. Lägg utvecklingstiden på PS6 istället.

Skrivet av ZF:

Jo, men folk som repade skivor som barn tenderar göra detsamma medelålders. Tror mest det där är en personlighetstyp. Och upp till en viss ålder är det ju själva skivspelaren det är mer risk för. Gissar däremot att det tenderar hoppa över några år i utvecklingen, sen har ålderdomshemmens sista Wii fått en pepparkaka för mycket i skivspringan.

Lagar finns det. Frågan är bara om de anser att du kan frånsäga dig dina äganderättigheter, vilket du redan gjort för allt du "köpt" hittills. Och om de skulle gälla retroaktivt när de väl skärps, eller prövats på riktigt.

I slutändan är den enda något sånär pålitliga garanten för den digitala hyllan företagets goodwill. Den dör i bästa fall först med företaget, inte en policy-ändring eller rebranding.

Kan hända men de flesta barn har ganska små händer villet ökar risken markant att tappa skivan på golvet^^. Mina barn är försiktiga men lik förbannat så hade jag ett gäng repor, spelen fungerade dock.

Vetikattsingen vad lagen säger som sagt men har du köpt en produkt, i det här fallet ett digitalt spel och skött dig enligt reglerna och det helt plötsligt slutar att fungera så både tror jag och hoppas att du inte går tomhänt därifrån.

Skrivet av ZF:

Det kanske du borde vara.

Kag har hållit mig till skivor. Men har trots det redan drabbats flera gånger på de relativa fåtal nedladdspel som ändå var enda eller tillräckligt prisvärda alternativet. Vissa begripliga, andra inte. Oavsett vad kan kundtjänst oftast inte göra annat än kasta upp händerna och ibland erbjuda återbetalning.

Ok, surt! Som sagt så finns det ju absolut en risk men jag tror inte att den är så fasansfullt mycket större än att ens skivor repas och blir oläsliga. Iaf inte om du har tre barn som byter spel med orimligt hög frekvens 😄.
Jag förstår ju oron dock och det jag tycker är något mer tråkigt än att mina spel kanske slutar fungera är ju bevarandet till kommande generationer, som definitivt måste uppa sitt game om man säger så.

Jag gick över till digitalt i mitten på förra generationen och har fortsatt på den här och allt funkar än, peppar peppar. Jag vet inte hur det ser ut med lagar osv men jag antar att det finns sådana ifall de digitala versionerna helt plötsligt slutar fungera.

Surt om man drabbas men det måste ju ändå gå att fixa från Sonys håll på ett eller annat sätt. Har man köpt ett spel så ska det ju fungera and so on..känner mig inte speciellt orolig.

Det har inte blivit många spel till Switchen här hemma. Mario Wonder ser kul ut likaså Zeldaspelen men det blir aldrig av att jag skaffar de. Spelade igenom Odyssey för ett tag sen men tyckte det var ganska tråkigt och saknade charmen från tidigare Mario-spel.

Skrivet av AdamMK:

Först och främst: tack för alla kommentarer!

Jag kanske borde skrivit mer om musiken.
Musik kan vara en så stor del av ett spel. Ibland är jag frestad att säga "kul att de gjorde ett spel till musiken också". I många fall har jag inte spelat spelet, men fastnat för musiken. Men i bästa fall, och så i det här fallet, har musiken hittat hem i ett lika fint spel. Den lever, precis som du säger, kvar efter att man slutat spela. Och den gör mig sugen att spela så fort jag hör den. Precis som i många andra fantastiska spel.

Jag är glad att jag spelade Death´s Door. Jag var intresserad av det så fort jag såg det, men kände att jag måste klara av andra toppenspel som redan låg på hårddisken först (jag tittar på dig Witcher 3). Men till slut kunde jag inte hålla mig Gör mig lite stressad att det ligger så många bra spel i min backlog. Utvecklare släpper bra spel snabbare än jag hinner spela dem.

Jo musik är ju ofta en väldigt viktig del och en rejäl stämningshöjare när den är så bra att den hänger kvar och samtidigt passar bra till spelet i fråga, precis som i Deaths Door. Man kan väl aldrig nämna go musik för ofta men jag tycker du fick med det bra i recensionen👍👍.

Är glad att jag spelade det jag också och återvänder gärna men tiden är ju knapp som du säger så det blir ju att prioritera både på gott och ont^^.
Jag brukar försöka att börja med spelet jag verkligen känner för att starta för stunden och sen hålla mig till det spelet och inte nödvändigtvis det senaste släppet alla gånger heller men som du säger så översköljs man ju av fina titlar så det är ju inte lätt det där. Kanske bra att spel kostar en bra slant nu för tiden så man inte köper på sig för mycket.

Jag får väl önska lycka till med The Witcher 3 iaf😃. Tog mig över ett år att klara haha. Kanonspel det med! Kanske kommer det en recension så småningom på det också?

Kanonrecension av ett kanonspel!

Jag köpte det ett tag efter releasen men fastnade inte alls utan blev besviken och avinstallerade. Sen kom det ju då en dag då jag var sugen på ett skönt äventyr och kom på att jag förmodligen gett upp alldeles för tidigt i Deaths Door, jag hade ju ändå läst så mycket gott om spelet och så vips så hade jag gett det en andra chans (turligt nog) och satt som du och mysnjöt precis hela resan igenom.

Det slutade som mitt absoluta favoritspel det året och det hängde kvar ett bra tag efter sluttexterna, speciellt musiken<3. Märkligt hur det kan vända så tvärt ändå^^.

Magin när man möter fiende efter fiende och musikstycket Avarice spelas är förtrollande bra.

https://youtu.be/QOYgn46rvEY?si=ltga0Gvk3vR9atVT

Skrivet av baggso:

Snygg film, vore mer intressant med gameplay för ett spel, men vad vet jag

Det var väl ett par snuttar gameplay iaf men tyckte det såg ganska stelt ut i animationerna. Fina miljöer emellanåt men jag får nog ge upp allt som har med Dune att göra tror jag, det är nog inte för mig helt enkelt:-P.

Skrivet av Gen:

*mycket mindre bra ut

Vi får väl se när Digital Foundry analyserar spelet men den där grynigheten i trailern var inte kul att se på.

Det såg ju i ärlighetens namn inte speciellt bra ut på PS5 heller tycker jag. Är väl förvisso samma spel som till PS4 men i 60fps. Gillade världen men det blev väldigt fort väldigt enformigt.

Tråkigt men inte så förvånande. Köpte en Switch för 3 år sen och har inte sett en enda rea värd namnet.

Skrivet av Mirage:

Nej, de har sällan de anställdas bästa i åtanke. Bara vinst.

Så är det ju förmodligen i de flesta fallen tyvärr. Men samtidigt så tycker iaf jag att det känns som ett ganska stort krav. Speciellt i en bransch som väldigt ofta läcker material.

Skrivet av Ralf:

Ja det är väldigt svårt att tycka synd om de anställda i detta fall.

Mjo lite så känner jag också. Sen förstår man ju absolut situationen och jag hade nog inte heller velat ge upp det om jag befann mig i samma situation men det är väl som med allt annat, trivs man inte så går man vidare.

För mig som inte jobbar på kontor känns det så otroligt främmande att inte "vara på jobbet" när man jobbar^^. Självklart hade jag förmodligen också föredragit att jobba hemifrån men det är väl upp till arbetsgivaren att avgöra vad som är bäst..

Tycker det är ganska sunt tänkt ändå. Varför släppa ny hårdvara om det knappt finns spel till den?

Skrivet av oggeman:

Kör all-in digitalt. Nackdelen är att det tar bort möjligheten att sälja vidare. Hade varit fint om tillverkarna kunde tvingas på en lösning för det från t.ex. EU-lagstiftare. Med tanke på vikande försäljning av fysisk media så är utvecklingen inte konstig men bra att det finns alternativ med skivläsare ett tag till.

Samma här. Det hade ju definitivt varit trevligt att kunna sälja om man känt för det men när jag tänker efter på tidigare generationer så är det inte många spel jag sålt vidare ändå så jag vetikattsingen om det spelat så stor roll för min del. Får hoppas på nån EU-lösning ändå.