Inlägg av Rävmunken

Inlägg som Rävmunken har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av Margy:

I den summan ingår även Minecraft-spelare på alla möjliga plattformar som loggar in med ett Live-konto när de spelar.

Vad skulle det vara för plattformar som inte är Xbox, telefon eller pc? Känns som en helt onödig information att ta med. Minecraft finns även på Playstation, så du menar att man loggar in på ett live-konto även när man ska spela Minecraft på Playstation? Låter väldigt skumt, det är i så fall där de extra siffrorna skulle komma ifrån.

Angående antalet fler abonnenter och användare så har jag bara sagt vad källorna säger. Kollade dock up PC tidigare och såg att man inte ens behöver betala för ett Live-konto för att få tillgång till Live. Utbudet är å andra sidan väldigt dåligt på PC just nu, så kan vara därför. Med det sagt så kan jag hålla med om att jag mest troligt hade fel just där. Det är ju jävligt dumt av dom i så fall att jämföra som dom gjorde utan att ta med alla aktiva användare av Playstation Network.

Nu blev detta dock ett sidospår. Vad allt egentligen handlade om var att MS har fokus på och satsar och tjänar mer på sina tjänster än konsolförsäljningen. Att detta väger upp för deras färre sålda spelkonsoler. Vilket kommer bli ännu mer tydligt nästa generation när det sägs att konsolerna kommer säljas billigare än vad själva produktionsvärdet är. Valet att köra en liknande "Netflix" tjänst över Xbox Live är ett vinnande koncept.

@Margy: Antalet sålda konsoler har återigen inget med saken att göra, vi pratade om Microsofts tjänster att det är vad dom tjänar mest på. Siffrorna (90 miljoner användare) stämmer säkert, om dom inte har skrivit fel i alla artiklar. Du svarade dels på det själv nyss, täcker som sagt även PC-användare. Minecraft har dock inget med siffran att göra då man inte behöver Live för det.

I artikeln jämförde man Game Pass med PlayStation Now (där Xbox har mer än dubbelt så många subscribers) vilket egentligen är en dålig jämförelse som någon ovan nämnde. Då det är helt olika tjänster.

Egentligen har ju MS med Xbox Game Pass över 10 miljoner gånger mer subscribers eftersom PlayStation inte har något att jämföra med, om det nu ska vara så. Så det är ju en tjänst som Microsoft verkligen tjänar betydligt mer på än vad Sony gör.

Edit: Hur många som har Xbox Live GOLD versus "Playstation subscription" har jag ingen information om. "Xbox Live Gold, which is necessary to play console titles online, has also reached "nearly 90 million monthly active users," according to Frank Shaw, lead communications for Microsoft." Källa. (Tror dock att det är fel i artikeln, för jag tycker själv det låter för mycket för att vara sant).

Ville hur som helst bara ge ett exempel på varför Microsofts framgång med Xbox inte ligger i konsolförsäljningen utan deras tjänster. Vilket jag har gjort nu. Även om det är onödigt.

@Margy: "Sony’s online gaming service, PlayStation Plus, is growing, too. It hit 41.5 million subscribers at the end of March, a 5 million-user increase compared to around this time last year when Sony reported PlayStation Plus exceeded over 36 million active users. Microsoft reported that Xbox Live has amassed 90 million active users in late April."

Du får gärna göra din egen research om du tvivlar. Men vart jag än har läst så har Xbox mer subscribers och tydligen aktiva användare också. Även när det gäller prenumeranter av PlayStation Now (ca 2+ miljoner) jämfört med Xbox Game Pass (10+ miljoner).

"Though the number of PlayStation Now subscribers looks huge on paper, Sony launched the service over five years ago, so it’s been slow to grow. Its closest competitor, Xbox Game Pass, which also offers a massive library of games for subscribers to play, had accumulated 10 million subscribers as of April after launching in 2017."

Källa

Stämmer bra att Microsoft tjänar mer på tjänster än konsolförsäljning. Som exempel har Xbox Live mer än dubbelt så många prenumeranter än PlayStation Plus.

Skrivet av powerbuoy:

TLOU finns inte till PC och är inte utannonserat till PC heller.

Var ju mindre kul det då, har för mig att jag såg det annonseras på Epic Store för några månader sen, men när jag tittar nu så hittar jag inget. Är väl i så fall det och Uncharted som ligger kvar i "önskelistan". Känns dock inte värt att köpa en konsol enbart för det. Naughty Dog är fortfarande naughty...

Skrivet av Margy:

"Alla" deras exklusiva titlar fram till nu? Det var nog månadens överdrift.

Hoppas flera låter bättre då! Varför jag först skrev alla är för "alla" de spelen jag haft ögonen på har kommit eller kommer till PC. Spel som Beyond Two Souls, Detroit, Last of us, Heavy Rain och Horizon. Finns ju så klart fler, men inga jag har något som helst intresse för. Det lustiga är att det är "alla exklusiva" titlar som jag har velat spela som kommer till PC. Som att Sony visste vad jag önskade mig.

Playstation 5 titlar börjar komma till PC också, bara se vad som hänt med flera av deras exklusiva titlar fram tills nu. Horizon, även det kommer till PC, Detroit, Beyond Two Souls, Heavy Rain m.fl. Kanske även Last of Us om Naughty Dog slutar vara naughty. Varför skulle inte uppföljarna göra det också då? Om än mycket senare än releasen för PS5 så klart.

Har man speldator behövs kanske inte ens Playstation heller om resonemanget handlar om "exklusiva titlar", när till och med Sony börjar ge med sig där. Stora "exklusiva" spel som God of War har tappat sin "Only on Playstation"-stämpel. Skulle inte förvåna mig om det snart också kommer till PC.

Jag funderade länge på att skaffa en Playstation 3 och 4 endast för deras stora exklusiva titlar, men när dom inte längre är exklusiva så känns det extremt onödigt i dag.

Vissa kan även nu argumentera att de exklusiva spelen som kommer till Playstation 5 kommer kräva en uber-kraken SSD för att ens gå att spela. Steam och många andra tjänster har börjat stödja cloud gaming så det kommer inte att vara ett problem i framtiden. Dessutom kommer många av Xbox första parts-spel som de säkert visar redan i juli att bli riktigt tunga också. Det är bara en tidsfråga innan PC kommer ikapp gällande SSD och liknande teknik.

Microsofts Project X Cloud (eller vad det heter?) kommer kanske bli en game changer också när tunga spel ska strömmas.

Xbox Series X med sin Velocity Architecture kommer att kunna bidra med ca 100 GB instant data som gör att stora världar och enorma mängder assets kommer ploppa in direkt utan några som helst väntetider alls i spelen. Då ser PS5 med sina ca 5-9 GB/s ganska så fjuttigt ut, även om det är mycket mer än tillräckligt.

Min personliga åsikt är att PC är bra för spel när det funkar som det ska. Men en Xbox i vardagsrummet kommer inte heller att sitta fel, då kan man ha en dedikerad spelmaskin när datorn används till så mycket annat än att spela med. Hade kanske funkat med en Playstation 5 också om man sprayar den svart eller stoppar den i en svart trälåda med några borrade hål i så kablar och sånt går in och ut. Gillar verkligen inte designen av PS5. Personlig åsikt som sagt.

Världen behöver en ny sann, välgjord och äkta Mass Effect-Trilogi!
Det finns inget spel som fått mig lika hypad att fortsätta storyn efter att ha klarat första spelet. Det är även det första spelet som jag kört igenom mer än två gånger utan att känna att jag blev less på det, ville bara ha mer.

Råkade rösta fel på Match 55...

Jag saknar Act of War: Direct Action, ett av de bästa RTS jag spelat.

Sida 1