Inlägg av Hordaland

Inlägg som Hordaland har skrivit i forumet

Skrivet av Tomas Helenius:

Ja, det låter som ett fantastiskt användningsområde, måste vara frustrerande att begränsas av utrustning som inte passar. Jag såg dock inte den kopplingen här. Men varför den attityden? Eller menar du nåt annat? Fattar inte.

Att jämföra FZ med Avplixlat? Har inget med redaktionen att göra, ni är fantastiska. Men vi har ju öppna fascister som ränner runt på sajten och sprider en massa goja. Plus att jag tycker att användarna som skrivit ovanför mig betedde sig lite som bönder som vägrar tänka ett endaste extra varv i någon situation.

Inlägg redigerat av mod.

Som vanligt här på nya Avpix... ehm FZ glömmer folk helt bort att det finns människor med förhållanden som gör det svårt för dem att använda gemene mans verktyg, t.ex. en vanlig handkontroll i detta fall eller mus och tangentbord i andra. Tycker det låter som en lysande idé för att inkludera alla typer av spelare.

Skrivet av Jeybee:

Haha. Kan ju tillägga att, och det här vågar man ju knappt säga, jag aldrig har lirat originalet. Så jag kommer inte blir besviken på saker som att Remaken inte är trogen originalet etc. Om det är det du syftar på.

Inget att skämmas över. Men det kan vara svårt att förstå vad som händer då detta är en uppföljare till originalet. Spelet i sig är extremt kvalitativt på många ställen, förutom en del partier som dragits ut lite väl långt, så spela på och njut ändå. Rekommenderar svårighetsgraden Normal, som för det mesta är väldigt välbalanserad och ger nästan varje strid en kreativ och rolig utmaning. Dina första timmar ihop med Tifa och Aerith kommer för övrigt bestå som några av dina finaste minnen för resten av livet. Men spela för bövelen på japanska. Engelsmännen slaktar spelet.

Skrivet av Jeybee:

Jag lirade aldrig FF7-Remake förra året då det kom ut så mycket annat skoj under våren/försommaren. Sitter på en PS5 nu och kan inte bestämma mig för om jag ska spela det gratis nu via PS-plus, eller vänta tills Intergrade kommer i sommar. Vad hade ni gjort om ni inte spelat det tidigare? Hoppat på gratiståget nu eller pungat 799 spänn för 60 fps och lite saftigare grafik om några månader?

Spela det inte alls och försök hålla uppe drömmen vid att faktiskt "är" en remake.

*Final Fantasy VII-2, om jag får be.

Nja, blir pass för egen del. FFVII är Sakaguch, Verkar i ärlighetens namn inte som att någon annan i teamet förstod hur man skapar ett spels kärna och själ. Trots att jag är medveten om att hela storyn hade varit totalt annorlunda under hans ledning skulle det fortfarande vara bättre än resten av smörjan som SQEENIX kläckt ur sig någonsin.

Ogillar spelen men är väldigt fascinerad av spelens bakgrundsstory och lore.

Skrivet av totte1015:

"ständigt"

Har inte hänt ett skit sedan spelet släpptes.

Det finns dom som klagar på att spelet inte utvecklas, som jag

Låter mer som du förklarar hur pizzerior går i graven när dom härjar om med ingredienser när det dom redan har smakar utsökt, inte hur spelutvecklare förstör sina egna spel med att uppdatera det, förbättra och hitta på nya saker.

Jag vet iallafall inget spel som har uppdaterats och gått i graven tack vare det...
Finns säkert relevanta exempel men jag tycker mordhau är skittråkigt bara, min åsikt är att det är exakt som det var vid release mer eller mindre, händer inget nytt och spännande.
Och att hoppa på tåget nu när över häften är hardcore players är skittråkigt det med.

Spelet var alltid menat som ett elitistiskt spel. Men okej, låter mer som att Apex är din typ av spel. Jag personligen stör mig på när utvecklare försöker forcera in uppdateringar i spel (såvida, som sagt, de är i ospelbart skick).

Skrivet av totte1015:

Måste ett spel ständigt utvecklas (såvida det knappt är spelbart vid release)? Många spel och hemsidor har gått i graven på grund av skaparnas oförmåga att förstå att deras produkt är fullkomligt duglig som den är.

Skrivet av totte1015:

Hoppas detta blir bättre än det jävla pisspelet Mordhau

Hatar utvecklarna av det skräpspelet, har inte hänt någonting sedan dom släppte det

Det har inte hänt något med Mega Man 2 sen det släpptes heller. Likväl ett bra spel.

Skitspelen som flest har spelat brukar ju hamna i topp eftersom man ofta bara får ge en röst åt ett spel och inget betyg därtill. Men aja.

Skrivet av Neverwild:

Tycker tvärtom att denna remake slår originalet med häst längder.
Har du ens spelat originalet på senaste tiden eller är du bara nostalgisk?

Fast vad är det vi jämför? En liten bit från originalet som dragits ut till 40 timmar, paddad till tusen och med en helt ny storyline? Dock spelar jag hellre igenom originalets Midgar-del åtta gånger i rad än att köra igenom denna "remaken" en enda gång till, inget snack.

Att ca noll sekunder verkar ha lagts på polish känns både fräscht och oroväckande.

Skrivet av UpplystAfghan:

Grymt taggad på ett nytt bond!

Hoppas man kan spela som en kvinnlig färgad Bond, det hade varit vaket.

Jag hoppas att man kan spela som dig. En sorts uppviglingssimulator där man samlar benzo för att hålla lågan uppe.

Spel med alldeles för långa tutorials om helt självklara funktioner, såsom att gå, sikta och plocka upp items orkar jag nästan aldrig med längre. Annars tycker jag att jag ger spel alldeles för många chanser. Det är sällan jag klarar ut ett spel och inte känner att jag borde lagt ner det långt innan.

Skrivet av Lightning:

Det mesta, om inte allt, har kommit fram redan i Midgar. Skurkar, problem, förflutna, Jenova, och strid med Sephiroth?! det är lite för mycket. De hade lika gärna kunnat slå ihop det viktigaste på en gång så hade hela spelet fått plats på en enda del. Man undrar hur nästa del kommer se ut, och ännu mer undrar man hur spelet kommer att sluta. Jag tycker definitivt att del 1 hade kunnat kortats ner avsevärt och ändå varit superbra. Mer material innebär inte att det blir bättre.

Jag har en impopulär teori om att detta spelet främst var tänkt som en sorts komplett sammanfattning av första spelet men utspelat enbart i Midgar. Jessies död är t.ex. motsvarigheten till Aerths död i orginalet och att det var därför som de desperat pushade för att spelaren skulle få känslor för henne.

Är personligen också besviken på att de inte följde orginalet mer slaviskt. Den verkshöjd som senare FF-titlar legat på är knappast något att inspireras av. Även om jag tycker att FFXV hade en del höjdpunkter är det en rentav patetisk story jämfört med sjuans. Och att trycka in sidemissions är helt klart det sämsta man kan göra i ett spel som självsäkert kan stå på egna ben. Jag hade inte ens varit arg om denna del i FFVII-remaken hade legat på 15 timmar, om nu dessa timmar hade varit kvalitativa. Istället fick vi 40 timmar där 30 av dem var olidlig smörja såsom kloakerna del ett, kloakerna del två, den menlösa spökbarnshistorian på tågkyrkogården, Hojos bedrövliga labb, det bedrövliga labbet under slummen, den tröttsamt långa sträckan mot Wall Market, osv. Hoppas verkligen de har vett att korta ner alla dungeons framöver. Aldrig varit mer besviken på ett spel någonsin, och hade jag inte spelat FFVII tidigare och inte varit totalt förälskad i karaktärerna redan på förhand hade jag antagligen hatat det och inte ens gett framtida delar en chans.

Skrivet av lampis:

Problemet är att jag inte anser att man ska stötta rip-offs. Av filmen att döma har utvecklarna inte en enda egen idé, och till och med designen är kopierad rakt av, något jag inte kommer stötta. Du får såklart köpa det om du vill, men jag tänker inte göra det.

Fair enough. I just detta fall gäller det dock ett så gammalt spel med ett så gammalt koncept att jag är villig att göra ett undantag. Däremot kan jag hålla med dig när det kommer till spel som är rena, totala stölder på en aktuell spelserie. Men då finns det ju också ett "riktigt" spel att köpa istället. Nu står det mellan att spela ut SotC för en tjugonde gång eller testa på ett nytt, liknande spel.

Skrivet av lampis:

Vilken rip-off! Jag älskar SotC, men det här tänker jag inte stödja.

Vad är problemet? Någon gör ett liknande spel som ett som släpptes för 15 år sedan, som vi antagligen aldrig kommer få en uppföljare på? När det är helt släppt och om det är bra tänker jag slå till.

Hm, blir nog VR Kanojo för egen del. Måste ju ha någon att spendera julen med i år.

Hm, kommer antagligen spela det på bussen någon gång ibland. Men annars kan jag inte bry mig mindre.