Inlägg av Fiigaro

Inlägg som Fiigaro har skrivit i forumet

Gaunter O'Dimm är fan en av de bästa skurkarna någonsin.

Skrivet av robbis:

Det är ungefär som att streckkolla alla Falcon Crest på en gammal tv med svajig bild utan att få gå på toa. Nä jag gillade första, de andra har jag inte orkat mig igenom. Andromeda var ju ren katastrof. Borde inte ens få kallas Mass Effect. Ungefär som med Dragon Age Inqusition, fy fan vad dåligt! Har inte hög tillit till dessa gamla stora utvecklare längre. Blizzard skit, capcom skit, Allt EA/Bioware skit... Ubisoft skit... Same same. Gått över från att aldrig spela indie spel till att nästan bara köra indie och skippar alla storspel nästan. Senaste stora spelet jag köpt var Ghost of Tsushima och även det sög musten ur mig efter några timmar. Samma sak om och om igen.

Capcom skit? Resident Evil är ju en av de mest framgångsrika spelserier och vartenda jävla spel de släpper är ju en succé. Devil May Cry, Street Fighter och Monster Hunter också löjligt framgångsrika serier.

Säga vad man vill om Capcoms MTX business (vilket är helt oväsentligt eftersom allt du kan köpa kan du enkelt låsa upp genom att bara spela spelen) men deras devs är några av industrins bästa och mest passionerade utvecklare. Capcom hade en lite shady period men de släppte fortfarande massvis med välmotagna spel och de har blivit mycket bättre under senare år.

Resident Evil serien har varit helt flawless (RE3R var kort men ändå bra + utvecklad av en annan studio) i över 20 år. Deras spel är inte för alla såklart men de senare Resident Evil har varit guld-standard spel. Gillar inte att vara en bootlicker, RE är det enda Capcom som är stort fan av men deras framgång med andra titlar talar för sig själv. Att lägga dem med samma drägg som Blizzard och EA är verkligen orättvist.

Jag köpte detta till PC på release och streama de genom Nvidias streaming tjänst vilket funkade förvånansvärt bra med tanke på min skithårdvara. Är det värt att skaffa PS5 version? Är det stor grafisk skillnad på att streama på PC eller lira på PS5? Någon som vet?

Capcom har hanterat Resident Evil exceptionellt så jag tror ändå det kan bli bra.

De nya remaksen och 7/8an är alla helt fantastiska spel som gjort mig till ett stort fan av RE serien. Känns som det är ett grymt gäng med passion som tar hand om serien så förhoppningsvis ligger det i bra händer.

Skrivet av Edd1e:

Mjo X tror jag är delad med sjuan för mig.
Var ett rätt gigantiskt misstag att missa delarna till vapnen på första genomspelningen. Å andra sidan så hade jag aldrig "100%" at spelet om det inte var för Dark Aeons! (Var de det som fick dig att sphere grid-grinda också eller?)

Har lirat igenom spelet så många gånger i mitt liv och som yngre var de enda superbossarna jag lyckades ta Omega Weapon och Dark Valefor. Hade aldrig gett Blitzball en chans heller.

Så fixade Remastern och bestämde att, fan jag ska 100% skiten. Tog ca 70h för mig tror jag. Finns ett sätt att farma XP med en super Tonberry i monster arenan så du kan maxa sphere griden skitfort. Du får typ 99 levels per fight.

All grind, Blitzball och fånga 10 av alla monster var rätt så drygt men fan det kändes så jävla bra när man äntligen lyckades ta Nemesis och Penance

Älskar VII men FFX kommer alltid ligga riktigt nära hjärtat. Ett av mina favoritspel enda sen jag var typ 10 år och det enda FF spel som jag lyckats köra 100% på.

Skrivet av Kazutoyo:

Stort fan av metroidvanias, men samtidigt så ogillar jag roguelikes väldigt mycket då dom känns alldeles för repetetiva så jag har undvikit det här. Men kanske jag borde ge det en chans någon gång.

Jag gillar inte heller rougelikes, är inte direkt fan av metroidvania heller men detta spel är sjukt jävla bra.

Är du fan av metroidvanias tror jag definitivt du kommer gilla detta.

Tvekar på att detta kommer vara något för mig men skulle vara intressant att se hur det blir.

Skrivet av Freakon:

Ser väldigt generiskt och själlöst ut.

Är det någorlunda likt Nier är det motsatsen till själlöst. Filosofi och existentialism är ofta ett centralt begrepp i dessa spel och Nier: Automata är 9/10 spel som jag starkt rekommenderar om du är öppen till att ändra uppfattning. Gameplayen är ofta väldigt kul, om man gillar Devil May Cry aktik Hack n Slash

SÅ länge spelet är genuint läskigt så tror jag inte det gör så mycket om combaten är lite B. Så jag känner iaf.

Hur är den sociala delen av spelet relativt till Persona 5? Älskade hur chill det var att bara hänga med sina polare.

Fan vad det är ohype på detta

Älskar Arkham spelen dock, tror inte utvecklarna på Rocksteady mår bra just nu, måste suga att bli pushad in i ett sånt här projekt.

Skrivet av Keima:

Hur menar du? NFTs största dröm är att spelen ska hålla sig långt efter mänskligheten har gått bort och AI ska på något sätt genomföra en evolution inom spel ser inget konstigt med att dra dom inom samma mening

AI är något som kommer påverka varenda människa i den utvecklade världens liv inom kort. Det påverkar redan extremt många. Att det kommer ha en stor roll att spela inom all form av tech mm är nästintill fakta.

Känns som du stoppat huvudet i sanden när det kommer till vad AI är och vart det är på väg om du seriöst tror det går att jämföra med NFT.

Skrivet av Keima:

Först var det NFTs och nu AI vad är nästa steg?

Lol vilken jämförelse

Skrivet av Mr_Qi:

Vad har droger med detta att göra? Håller med om att det är ett svårslaget fiasko men blanda inte in saker du uppenbarligen inte begriper dig på, blir mest pinsamt då, faktiskt.

Figure of speech, wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooosh

Aldrig hört "I want what they're smoking" eller liknande förrut eller? Detta var samma grej, mer pinsamt att det flög över huvudet på dig.

Skrivet av conthox:

Jag hade inget intresse av att veta vem som är målsäganden. Anledningen till att jag kommenterade framgick redan i första kommentaren: jag ville uppmana folk till att inte vara för snabba med att dra några slutsatser och försöka hålla en lugn debatt. Nu verkar det vara du som inte läst tillräckligt, du kanske inte var intresserad?

Skrivet av Johan Lorentzon:

Trean kändes väldigt framstressat. Nästan som det skulle kunna ha kommit som DLC till 2an.

Jag gick in i trean med så extremt låga förväntningar pga vad jag hade hört och det slutade upp med att jag gillade det. Spelet kunde absolut varit längre och tvåan var mycket bättre men tyckte ändå trean var ett bra spel, 7/10 för mig som fan av serien.

Köpte det på en rea för 200kr. Hade det varit fullpris så hade jag nog varit mer besviken 😅

Hade gärna sett en Remake på första spelet. Har inte lirat något OG spel så för mig får de gärna släppa remakes på allt.

Sen så ser jag gärna nya spel också men RE2 Remaken är ett av mina favoritspel. Inte lirat 4re ännu men hört mycket positivt

Sjukt jävla bra spel, imo en enorm uppgradering från Replicant som jag inte var så jätte förtjust i.

Ser fram mot uppföljare

Gillar Ethan skarpt, som ovanstående sa är det kul att lira som en ganska normal men ändå badass dude.

Tycker dock om både Leon och Claire väldigt mycket, två sexiga badasses av båda könen 😂 så hade gärna sett mer av den duon också. RE2 remaken är ett av mina favorit spel. Tycker Leon är så jävla cool och Claire är sjukt charmig! Hade varit kul att se de sammarbete med Ethan.

Fan Capcom är så bra på att skapa corny men ändå väldigt älskvärda karaktärer!

Känns som capcom verkligen är on a roll när det kommer till RE spel så har ganska gott förtroende att de komma göra något kul med nästa 😊