Inlägg av jbx

Inlägg som jbx har skrivit i forumet

Skrivet av Jac:

Som rubriken säger. Alla blu-ray eller 4K-skivor (film) genererar felmeddelande:
"0x91d7000a - Skiva stoppad. Kontrollera att TV:ns HDMI-ingång stöder HDCP-rättighetshantering. Om inte provar du att ansluta din konsol till en annan TV-ingång."

Spel-skivor fungerar som de ska.
Jag har testat med att starta om konsolen (helt och hållet), brutit strömmen, samt vänt på HDMI-kabeln.
Filmer på blu-ray och Ultra HD blu-ray (4K) har fungerat utan problem tidigare.
Min tv är en LG CX. Inga inställningar är ändrade på den.

Jag har likadan TV och konsol som dig, har du testat att pilla i inställningarna på Xbox? Testa att gå in i ”videolägen” och bocka i YCC 4:2:2 ?

Skrivet av kebbe:

Enklaste ursäkten 2021.

Ja verkligen!

Får hoppas på nya Forza i år då.

Har garanterat över 400 timmar på min nu, inte en skråma och den fungerar precis som ny.

Skrivet av Gaara:

^

Skrivet av Nomman:

Jag måste fråga! Vad är målet med ditt spelande? Det låter som om du samlar på achievements snarare än upplevelser? Är det så?

Frågan låter kanske dryg, men jag är genuint. Jag tillhör skaran som stänger av achievements om det går, därför undrar jag vad en achievementjägare spelar för.

Inte alls dryg fråga, det började redan när trophies kom till ps3 för många år sedan, jag har alltid innan ”stressat” igenom spel. Ta sig från punkt A till B och beta av storyn, lätt svårighetsgrad så spelet ska bli avklarat. Men med trophies/achievement så öppnades ett nytt sätt spela för mig. Jag behövde utforska spelen, se platser jag aldrig skulle upptäckt innan, spela på svårighetsgrader jag inte trodde jag skulle klara. Uncharted var bland de första jag spelade med trophies, hade spelat igenom de på lätt innan och när trophies kom så ”behövde” jag hitta alla skatter, spela på svåraste svårighetsgraden och ta mig till andra platser jag missat innan, alltså en helt ny upplevelse av ett spel jag redan ”klarat”.

En annan del av det är att de för mig är lite av en tävling också, mot vännerna på Xbox live/ PSN, vem är bäst på ett spel, vem har klarat de på hard, vem har flest achievements.

Så för mig så blir den riktiga upplevelsen av spelet när du jagar alla achievements och inte bara hastar igenom de för att ta nästa.

Sen så får jag uppleva spel jag aldrig skulle testat annars, hur kul låter Farming Simulator egentligen? Men de har lätta achievements. Efter att ha startat de så märkte jag att det är en jättebra serie, hur mysigt som helst att glida runt och så och skörda med diverse maskiner, nu gillar jag den serien skarpt.

✌🏻

Kommer eventuellt testa VR om de kommer en psvr2 till ps5, men bara kanske.
De som kan ställa till det är att mitt överdrivna kontrollbehov av omvärlden sätta på spel. Jag kommer varken se eller höra barnen, sambon eller spökena i huset.

Det finns olika sätt att spela på, varför vi spelar och vad vi vill få ut av det. För mig är det trophies, achievements och en upplevelse under jaktens gång. Jag betalar gärna några kronor för en genväg om det spar mig tid, jag spelar flera timmar varje dag och alla slags spel utom FIFA och NHL typ. Har just nu 50 platinum och nästan 100 000 gamescore.
Den tiden jag kan slippa grinda (om jag betalar) kan jag istället lägga på andra spel och achievements.
De senaste var dubbel XP i AC Valhalla, spelet tog över 100 timmar att få platinum på, genom att köpa dubbel xp sparade jag både tid och onödig frustration.
Och se där! Vi är olika.

Skrivet av FRULZ:

4/10 - slarvfel... jag hade 7/10 egentligen asså..

Sa du samma om högskoleprovet

Skrivet av Tomas Helenius:

Om du inte använder Facebook innan så är det problemet minimalt, skulle jag säga. Då kan du skapa ett konto med vilken mail du vill och dela noll och nada om dig själv, utan att det bryter något användaravtal.

Jasså, typ en protonmail och ha ett konto som heter typ vadsom? Kräver de inga telefonnummer, personnummer eller andra övervakarfasoner?

Kräver facebookkonto = Nej tack!!
Har aldrig haft det och kommer aldrig skaffa, trots att jag spenderar mina dagar framför skärmen.
I övrigt verkar det vara en intressant produkt.

Skrivet av Thane:

Hej!

Är ute och letar efter en gaminglaptop. Har en budget på max 15000 men gärna under det.

Spelar inte överdrivet tunga spel utan håller mig mest till Playstation 4 där. Men funderar på att ändra på det lite. Främst när det gäller multiplayer så datorn får gärna klara av t.ex Battlefield 5 med hyfsat bra FPS.

Har egentligen igen bra koll på vad man ska leta efter så därför tänkte jag slänga ut frågan här om någon har tips eller vet vad jag borde hålla ögonen på?

Varför just laptop? Stationär kommer ge dig mer prestanda för pengarna. Min erfarenhet av gaming-laptops är att det är dyra, varma, högljudda och ger en medioker spelupplevelse.

Skrivet av blackidus:

Bara för att jag köpte ett par Razer Kaira förra veckan för att ha till min Series X

Hur är dessa? Gått och funderat på dessa men nu kanske jag väntar..

Skrivet av Fiddi:

.

Sen som sagt, att jämföra det med livsnödiga produkter är fel, helt enkelt, då det har bra mycket större och värre konsekvenser än en onödig spelkonsol.

Exakt så!
Folk gråter och skriker som det vore Sveriges sista brödbit.
Det som var sena på bollen får helt enkelt vänta eller betala några tusenlappar extra. Jag förstår inte varför det gnälls, scalpers erbjuder ju ”trots allt” en eftertraktad produkt, Du väljer om du vill vänta eller betala extra, simple as that!

Jag tror de kommer en Switch ”pro” så småningom. Antigen bara en tv-konsol med bättre upplösning eller en som även är bärbar med bättre skärm och mer kraft. Inte helt olikt ps4-pro och Xbox One X. Säkert inom de närmsta året, en Switch 2 däremot tror jag dröjer.

849kr för standard edition på ps-store och säkert 599:- i svenska butiker. Snacka om att skjuta digital edition ps5-ägarna i foten.
Skulle då aldrig betala 250kr extra för ett digitalt spel, tvärtom hade varit mer logiskt.

Skrivet av eddie the eagle:

Ungefär lika värdefull som stelkramp

och dess vaccin..

Skrivet av Nioreh:

Fan vad de ljuger. Var är single-player DLC till GTA V som skulle kommit för 7 år sedan?

Ja tänk va mysiga DLC de hade kunnat producerat istället för allt trams till onlinedelen. Samma med RDR2, nya historier och platser, hade kunnat bli kanon. Jag gillade de som kom till GTA 4, The Lost and Damned och The Ballad of Gay Tony.

Nu blir det en genomspelning sen rör jag aldrig spelen igen (GTA V och RDR2).

Skrivet av Maxiz!:

Min Series X kan ibland inte läsa skivor (spel/bluray) när de stoppas in utan jag måste mata ut och sedan in igen. Känns ganska trist att den håller på så och kan ju inte hjälpa att bli lite orolig för att det på sikt kan eskalera.. Annars är jag nöjd med konsolen.

Hade samma problem första månaden men har fungerat felfritt nu den senaste tiden. Kanske var någon mjukvarubugg?

Ser mysigt ut, får hoppas på en ljus framtid och en konsolrealese så småningom.

Black Roots - Tribal War

Fredagkväll=Reggaekväll