Inlägg av Mikaelh

Inlägg som Mikaelh har skrivit i forumet

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kingdom Come: Deliverance är ett av de bästa rollspelen någonsin. Väldigt originellt. Gick verkligen sin egen väg. Jag blev helt uppslukad av världen.

Tycker fortfarande att Raphael från Baldur's Gate 3 är spelvärldens bästa skurk. Helt galet välskriven från början till slut. Med en egen sång som han sjunger själv under bossfighten. En sång med referenser till hans tidigare citat under spelets gång. Går inte att slå.

Jag tycker att achievements är viktiga i spel. Så pass viktiga att jag inte köper spel som inte har dem. I spel utan specifika mål, som Europa Universalis IV och Crusader Kings III, tillför de ett oerhört stort värde.

Achievements visar på hur mycket jag har spelat ett spel och vad jag har åstadkommit i det. Jag kan titta tillbaka på dem och minnas olika händelser m.m.

De är helt enkelt ett måste.

Jag köpte det tillslut igår trots blandad kritik. Är väldigt glad att jag gjorde det! Älskar det. Det har ett djup som andra civ-liknande spel inte har. Lätt 4/5 för mig. Har potential att bli ett 5/5-spel efter patchar och expansioner.

Mina två mest spelade spel på Steam är Europa Universalis IV - 2150 timmar och Hearts of Iron IV - 1166 timmar. På åttonde plats hittar vi nästa svenska spel - Crusader Kings III med nästan 200 timmar.

Paradox strategispel är helt enkelt i en klass för sig. Förtjänar definitivt bättre placeringar på denna lista! Men jag förstår att spelen kanske inte är för alla. De tar lång tid att bemästra.

Mina topp tre bästa svenska spel är:
1. Alla Paradoxs strategispel. Nej, jag kan inte välja ett. Djupet och spelkänslan är fantastisk.
2. Battlefield 2. Har gett mig några av mina starkaste spelminnen.
3. World in Conflict. Världens bästa realtidsstrategispel. Hade kunnat sälja min själ för en uppföljare.
(Hedersomnämnande till It Takes Two som nästan tar sig in på topp 3)

Intressant att Mulle Meck kom tvåa. Säger något om medelåldern på FZ:s läsare Jag älskade också Mulle Meck som barn. Det är nog ett av de bästa barnspelen någonsin. Men skulle inte säga att det platsar på topp 10 ändå. Nostalgin spelar sitt spratt.

Raphael är en av spelvärldens absolut bästa skurkar. Han har ett enormt djup. Dessutom - vilken annan skurk sjunger sin egen bossfightsång? Så sjukt cool!

Skrivet av 4liv3:

Det ska väl vara något från Norrbotten misstänker jag, Jähkel som gör rösten är väl från de trakterna.

Jajemen! Han är från min familjs hemtrakter - Piteå. Han har en äkta pitedialekt (eller "pitemål/peitmåle" som de säger där uppe).

Blizzard
Vilka fantastiska världar! Allt de gjorde brukade vara helt magiskt! Musik, berättelse, stämning, gameplay, cinematics etc etc. Tyvärr är studion inte vad den var längre, men de stannar kvar i topp av nostalgiska skäl.

Valve
Allt de släpper revolutionerar spelmediet. Och Steam blev början på slutet för piratkopiering.

Paradox
De gör världens bästa strategispel. Spenderat tusentals timmar i deras spel.

Larian
Förutom att de gör helt fantastiska spel så är deras kommunikation med spelarna något utöver det vanliga. De lyssnar och de förmedlar budskap med humor och träffsäkerhet.

Baldur's Gate 3 är det enda spel jag kan minnas att jag spelat om.

Skrivet av Gaara:

Ah ok.

För mig spelar det ingen roll om det är indie eller större studio, jag värdesätter min tid som jag har ont om.
Jag brukar oftast bli på väldigt dåligt humör när det strular.

Ja, det är såklart alltid irriterande när det strular. Men om du är sugen på spelet så har det fungerat felfritt i ett par dygn nu!

Jag är oerhört spoilerkänslig. Vill alltid gå in i en upplevelse som ett tomt blad. Och det är heligt för mig att inte spoila för andra heller.

Skrivet av Gaara:

Vill minnas att diablo 3 hade stora problem ibörjan, är det värre än det om du minns?

Diablo 3 var länge sedan nu. Minns inte riktigt.

De första sex timmarna kom jag inte in alls för att spela Last Epoch. Sedan under de första dagarna var det konstanta disconnects och mycket långa laddningstider mellan olika områden.

Det är inte lika illa som till exempel New World-releasen. Och jag är, som många andra också skriver, mer förlåtande till en indiestudio. Dessutom kommunicerar de väldigt ofta och transparent angående problemen.

De senaste dagarna har det dock blivit mycket bättre. Nu är det spelbart.

Det här är det bästa arpg:et sedan Diablo 2. Oerhört beroendeframkallande! De har tagit de bästa delarna från alla olika spel i genren och kombinerat dem till ett fantastisk upplevelse. 5/5!

Men ja, serverproblemen är bland de värsta jag upplevt.

När kommer en recension?

It Takes Two är en av mina bästa co-op upplevelser med min sambo ❤️

Arthas. Blizzard har skapat några av spelvärldens bästa antagonister.

Skrivet av Påskmust:

När folk tar upp det där argumentet känns det bara som dom försöker låta mindra själviska. Vi gör det för planetens skull! Jag tror att om DINK-trenden fortsätter växa komma vi istället få nya problem i framtiden.

Mänskligheten har låst in sig i en destruktiv cykel där fler yngre behövs för att försörja de äldre. Lösningen kan inte vara att bli 10, 20, 30 miljarder människor. Vi måste hitta andra lösningar genom AI exempelvis.

I mina ögon är det mer själviskt att skaffa barn. Det är ju ett evolutionärt behov att föra vidare sina gener. Vi som väljer att inte göra det för alltså inte vidare en del av oss själva (inklusive uppfostrande av barn enligt våra egna värderingar). Och så har vi större risk för ensamhet under ålderdomen. En mycket stor uppoffring.

Min poäng i det hela är att det ska ses som naturligt att välja bort barn. Speciellt kvinnor får ofta kritiska frågor angående detta val.

Skrivet av ActualAir:

Man skippar Svensson-kontraktet och lever med en likasinnad fru utan barn 😅

Samma här. Trivs bra med "DINK"-livet (double income, no kids). Vi kan resa, spela och göra vad vi vill. Samtidigt som vi inte bidrar till fler människor till en redan överbefolkad planet.

För mig är det ett av de bästa survival-spelen jag spelat. Bättre än Valheim och Palworld.

Har inte känt en sådan skaparlust sedan jag spelade Minecraft första gången. Älskar byggandet i Enshrouded! Har spenderat säkert hälften av min speltid bara på att bygga kreativa byggnader.

Sedan det kommit ut har jag hunnit klämma in 26 timmars speltid, trots att Like a Dragon också släppts. Det är ett bevis på hur uppslukad jag blev av spelet.

Jag har spelat allt i singleplayer, så man behöver verkligen inte vara flera spelare.