Inlägg av brewitz

Inlägg som brewitz har skrivit i forumet

Byt lösenord och håll det hemligt för familjen. Gör det inte mer komplicerat än så.

Monterade ner både hemmabion och kontoret och satte igång med projekt renovering.
Rivit en vägg och plockat bort den oanvända bastun för att kunna sätta ihop ett kontor/datorrum med ett blivande brädspelshörne, hembion innanför skall upp igen såklart men man vill ju inte damma ner (såååå mycket DAMM) elektroniken...

Nu måste det målas och flytspacklas och sen lägga ut nytt golv innan jag kan lira BG3.... måste bara spela igenom Pikmin4 och Aliens: Dark descent först också.... och hitta ett juste brädspelsbord... och sätta upp hyllor osv... sååå mycket slit men när jag är klar... då kan jag spela i lugn o ro i många år. Renovering är kul innan och efter men inte lika kul när man är mitt i projektet och efterlängtade spel släpps....

När man spelade t.ex Diablo för första gången så var man den ensamma äventyraren som gav sig ner i katakomberna...

idag så vet du mycket väl om att du bara spelar ett spel, du är inte alls den ensamme hjälten i denna storyn. Du skall klicka runt på kartan efter den ena försäljaren eller den andra mikro-dungeonen för nästa loot-låda.

Inte undra på att jag inte brytt mig om att ens klara spelet, det var roligare att ladda hem tio år gamla Alien Isolation och spela igenom igen efter X timmar av meningslös "du är bara en kund, inte en äventyrare i vår värld bara så du vet det"-D4.

Köp dig en kontorsstol helt enkelt. Du sitter vid ett skrivbord ochdå skalldu tänka ergonomiskt.
Sverigestolen lanserades 1975(ish) och är jävligt omtyckt av en anledning. Finns i ett gäng versioner, kostarca 10.000 men sen lär du inte behöva byta på en sådär 10 år eller mer. Köp kvalitet.

Skrivet av Force:

Ja jag använde inte rätt ord där, inget man kopplat till något positivt på senaste tiden 😀

Nä så är det kanske. Trist men sant

Skrivet av Force:

Alone in the Dark är ju inget namn man kopplar till något positivt direkt, men detta såg inte alls fel ut!

Jodå... men det var på 90-talet då de första spelen kom. En grym (höhö) blandning mellan skräck, action och pussel.

Ja allt var väldigt fyrkantigt, men ALLT 3D var fyrkantigt då.

På nåt sätt är själva insamlandet av material en grej för att bryta av en byggsession. När jag lekt med oändligt med material har jag i ärlighetens namn tröttnat fort.

Jag skulle verkligen se att vatten inte ligger som ett lager underst och vågor går rakt igenom murar osv. De har ju löst det med leran som måste bort för att gräva tjära så varför inte även havet.

Vore najs att kunna bygga fördämningar och på nåt sätt hinka ur vattnet och sen kunna gräva nedåt i lugn o ro för att platta ut havsbotten vid hamnar och sen släppa på vattnet osv så man slipper göra det när det stormar bara.

Gabriel Knight - Sins of the fathers.
Finns remake

Skrivet av OAKTHYR:

Går det bra med trophies och achievements som inte är PvP också? Jag har en del trophies i Gta Online på PS5 som jag skulle behöva hjälp med. Bland annat några heists och lite andra tävlingsrelaterade.

Ja det tänkte jag inte på men det låter somen utmärkt idé.

Spel: Dark Souls 3
Format: PS5
Vad skall göras: Jaga 30 Vertebra shackles genom att invadera varandra för att lösa Pyromancy-trophyn.

PvP/PwP Trophy/Achievement-supporttråden

Hej.

Jag brukar jaga trophies i spel jag gillar. Det bli en extra orsak att spela igenom dem igen och denna gång göra nåt annorlunda. Det blir ju en grej att försöka 100% dem men är spelet trist kan det kvitta. Däremot så finns det ibland simplare PVP-trophies eller PwP (Player with Player?) man tycker inte är svåra att klara men om man är usel på just PvP så blir dessa väl omständiga.

I denna tråden hoppas jag vi alla kan lägga ut en förfrågan om Jolly cooperation för att lösa specifika PvP-trophies åt båda hållen. Quid pro quo.

VAD GÖR DU NU?
Lägg ut en fråga, den som känner sig manad kan PMa och förhoppningsvis kan man komma överens om tid.

Tänk på att en svängdörr går åt två håll, hjälp dem som hjälper dig så blir det trevlig stämning.

SPEL:
FORMAT:
VAD SKALL GÖRAS

Man skall inte skämmas för sitt hem.

Men å andra sidan kan du passa på att kolla snett på dina snedtittande besökares pretentiösa konst eller skumma val av överkast nästa gång du besöker dem.

Donkey Kong JR på Game & Watch... har fortfarande kvar det i källaren .. vågar inte starta det ifall det inte fungerar längre...

Skrivet av Mos:

Har "server hoppat" då vi inte orkade Farma ihop allt igen....(iron etc s men inte dödat någon ny boss på nya servern än.

Dock hittat ett ganska ballt ställe och kalla hem så jag har börjat bygga "mitt" hus. Sen ska smedja... resturang.... etc etc upp någonstans med.

Så ikväll blir det väl att plocka första bossen och sen leta resterande.

Det är kul att bygga, helt okey att farma material (om man är några stycken) då det samtidigt blir en kamp mot fienderna osv...

Men det som jag är ganska irriterad på är att grundvattennivån är konstant utmed hela världen typ. Jag hade gillat möjligheten att sätta upp ett staket i en bukt och täta med lera och sen hoppat ner och öst ur allt vatten så man t.ex kan jämna ut marken på ett smidigt sätt när man gör en hamn eller om man helt enkelt vill gräva ett djupt hål i strandkanten och sätta sig där utan att bli blöt... (haha).

Det är ju bara vid oväder man kan göra lite nytta om man byggt sin hamn i ett stenigt område och man är sugen på att jämna ut marken lite mer.

Eller så får de införa tidvatten helt enkelt så man vid ebb kan snygga till stranden.

Skrivet av Mos:

Så hur går det för folk i nya uppdateringen?

Jag märkte vi fick starta en ny karta då uppdateringen med vår värld inte spawnade biomes rätt (vissa berg som vi minat resettades men inga grottor, mistlands lite fel genererade etc etc.)

Så ikväll ny server nya möjligheter.

Jo det går bra, tack.
Lokaliserat en lagom stor ö som numera är plattsatt och påbyggd med fina lagerutrymmen, smedja, kök och inhängnad för vildsvin och en liten plantage... har precis dödat Bonemass (haaaaatar den bossen) så nu skall vi bara lokalisera ett högt berg och se om vi kan hitta vargar nog för att klä oss varmt... ikväll så fortsätter äventyren!

Hur går det själv?

Ordentliga hörlurar är en populär present om personen gillar musik och "nöjt" sig med nåt billigt plastigt skräp.

Brädspel som är lite mer avancerade än Monopol, t.ex 7 Wonders (7 wonders Duel för 2 man), TerraForming Mars, Settlers of Catan, Agricula, Dominion... m.fl.
Brädspel är ett bra sätt att interagera med en nyfamiljemedlem som man ännu inte riktigt känner och man vet inte riktigt vad man kan prata om. Då får man nåt gemensamt att göra och samtidigt ha kul.

Som sagts ovan, rejäla vinterkläder, tjocka varma strumpor, ordentliga handskar/vantar, mössa, halsduk.

Skrivet av Jag tar livet med ett lol:

Vad är en s.k "thai-situation"? Förstår ärligt talat inte vad du menar eller syftar på?

Det som syftas på är nog när man åker till utlandet och aktivt "hittar en fru"...

Kolera... du väljer ALLTID kolera om alternativet är Pesten!

Kommer förmodligen inte skaffa dessa tjänster alls och orsaken är för mig inte pengarna utan mängden spel att spela.

När man ful-laddade film och spel som mest för en sådär 20år sedan så hade jag mängder av sånt på hårddisken men det blev aldrig av att jag varken kollade eller spelade.

Det var helt enkelt för lätt att bara hoppa över på nåt annat om det inte var superkul från första sekund och var det film man var sugen på så scrollade man i listan och i slutändan så kollade man på nåt man visste var bra och som man redan sett.

Nu för tiden så köper jag de spel och filmer jag tycker verkar mest intressanta och ger mig fan på att också spela och kolla på dem. En del spel börjar bra och andra dåligt men då jag lagt några hundralappar så vill jag ändå ge det en ärlig chans ibland är det stolpe ut, ibland fullträff.

PS+ är lagom för mig då det dimper ner några spel per månad, många har jag redan ratat eller spelat men ibland så dyker det upp nån guldklimp som jag tar mig igenom men som jag aldrig hade köpt själv.

För mycket av det goda är helt enkelt inte bra.

Skrivet av Kazutoyo:

Då informationen är digital så finns det ingen som helst anledning till att spendera överpris på HDMI-kabeln. Köpte dom billigaste kablarna som fanns hos Kjell & Company och dom fungerar fortfarande som dom ska efter ~12 år. Eller om det ska vara en längre kabel, gå för dom näst billigaste som kanske tål lite mer, vad vet jag.

Det som går genom kabeln är analogt. Det är en elektrisk ström i form av kod. Om koden bryts upp så måste mottagande enhet fylla i luckorna i koden genom att jämför vad som den faktiskt fått veta och vad den inte fått veta.

En kabel kan rent tekniskt aldrig förbättra något dvs hitta på något själv men en kabel kommer ALLTID förstöra signalen mer eller mindre, frågan är vara vad som tappas bort på vägen från A till B.

I en enklare hdmi-kabel så kommer 3d-djupet i bilden försämras, färgerna och skärpan kommer bli mer diffusa beroende på hur bra mottagande enhet (t.ex tv) är på att räkna ut hur det "borde sett ut".

Fördelen med hdmi-kablar är att riktigt svinbra kablar inte är så fasligt dyra. Lägger du en 3000-5000 på en bra kabel så kommer den näst intill inte tappa något (men det blir aldrig 100%).

Signaler som jobbar med strömimpulser som t ex interconnect eller hgt-kablar är mer känsliga för yttre påverkan och här kommer renhet på koppar, eventuella pläteringar och konstruktionen på tråddragningen inuti in och påverkar.

Det bästa du själv kan göra är att helt enkelt gå till en seriös handlare och be att få låna hem en eller ett par kablar (oftast så ligger du ute med vad de kostar) för att göra en egen utvärdering.

Sitter du på en billig Andersson-tv och vill testa Boxer-digitalboxens bild kan du nästa hoppa över testet då källan och mottande bildvisare har sina egna kvalitetsproblem du bör lösa först men har du en vettig tv och en modern konsol eller blu-ray så kommer du lätt märka skillnad.

De som nu kommer opponera sig har garanterat aldrig testat för det är "för jobbigt" men att det är skillnad på kabel och kabel är det inget tvivel om och är du tveksam, ta inte mig på mitt ord utan testa själv. Välkommen till en jobbigare värld där hårdvara spelar stor roll...

It sucks. You're gonna love it.