Inlägg av eld

Inlägg som eld har skrivit i forumet

Skrivet av feistin:

Absolut - vill inte på något sätt degradera din recension men för mig träffade den på pricken vad jag gillar med Fallout.

Ser också att den verkar gå bra vilket verkar ge oss en säsong 2 - etta på IMDBs lista i popularitet. Kul!

Hoppas såklart detta också kan skynda på en Fallout 5 - vore ju kanon för dem att rida på vågen nu.

Helt ärligt talat? Bethesda kommer vara upptagna med elderscrolls ett bra tag nu, men jag säger bara en sak:

Microsoft äger både Bethesda och obsidian, så om jag får kill-hoppas så kanske de outsourcar något till obsidian istället för att vänta.

Skrivet av RaXha:

Om något så är det ju i så fall satir.

jo men precis, men satiren är ju just riktad mot den tidens nationalism, kapitalism, konsumism och mcCarthyism.

Den röda skräcken är genomgående, USA visas som en krigisk och fachistisk stat, storföretagen målas ut som helt omoraliska och allt detta leder till jordens undergång.

Tänker på fallout introt där ett par snubbar i powerarmors avrättar folk på gatan medans den amerikanska flaggan viftar stolt i tv-sändningen mixat med reklamn för diverse saker som kan köpas medans kameran zoomar ut och visar ett förstört postapokalyptiskt landskap.

Tv-serien tar ju även detta ännu längre.

Skrivet av Mannagryn:

Serien (och spelen) är inte woke, lika lite som Schindler's List är woke.
Om man väljer att inte titta på serien för man tror den är woke så tja, då har man inte förstått vad det är.

Hur man väljer att tolka saker i spel och film är upp till var och en, saker är sällan så svart / vitt i FO och det vore ju rätt konstigt med tanke på att det alltså är ett rollspel där du kan välja olika sidor beroende på vilka du själv tycker är "the good guys".

Woke slutar ju mest upp som "det jag inte gillar är woke", så frågan är väl "är fallout politiskt?".

Skrivet av Mannagryn:

Nä. Det är när man börjar gå "all in" och det i princip bara kretsar kring godhetssignalering och nästan inget vad gäller story/karaktärer som det blir Woke. Du hittar inget sånt i denna serie, i alla fall inte än (4 avsnitt in).

Vänstervridet? lol. FO tar upp båda sidor av det extrema - Kina och kommunism såklart och till viss del fascism vad gäller Amerika. I New Vegas hittar du ett gevär med texten "Well This Machine Kills Commies". I FO4 kan du säga "you did this to my country, die you commie bastard". FO3 kändes ju ganska antikommunistiskt vill jag minnas i slutstriden, några robotar/mechs som följer med en som säger typ "kill all commies!" (nått liknande.. var flera år sedan jag spelade). Så nja?

Du menar den så inte subtila liberty prime som säger "democracy is non negotiable", medans denne vill döda allt som är kommunister medans den blint spränger sönder hyperamerikanska enclave, spelen gör en karaktatyr av antikommunismen.

Skrivet av Mannagryn:

Men jag tycker öht inte man kan säga att FO är politiskt bara för att man tar upp krig eller ondska, och det finns som precis alla vet både vad gäller vänster och höger när det gäller det extrema.

Serien hade mycket lätt kunnat göra Maximus offer för rasism, men det fanns ingen sådan vinkling alls, man var to.m rätt tydlig med att visa det direkt, tror första han får stryk av är en svart. Hade man velat vara woke hade de lätt utnyttjat det vad gäller den karaktären.

Imperialismen, kapitalismen och corporations står till grunden av världens undergång i fallouts värld, det har varit temat från första fallout.

Eller för att citera tv-serien: "I'm not a communist, Mr. Howard, that's just a dirty word they use to describe people who aren't insane"

https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism

Men hurvida kommunismen är dålig eller bra i fallout tas aldrig upp, fokusen ligger ju inte på det, fokusen ligger på amerika.

Skrivet av jeppe109:

Jag tycker det är så svårt att bemöta och prata om vad som gör något "woke" när alla verkar ha så skiljda uppfattningar om vad det betyder.

För egen del är inte media med medverkande kvinnor woke exempelvis.
Men om kvinnor bara medverkar för att det ska finnas kvinnor där och inte av någon annan anledning så tycker jag det är woke.
Samma tankesätt med andra varianter också.

Eller om det är extremt tydligt att allt trycks in av enda anledning att allt ska vara med då är det också woke för mig.

Tror de flesta inte bryr sig om kompositionen av karaktärer i underhållning så länge det är bra karaktärer.

Jo precis, men då klipper man bort ungefär 99% av hela anti-woke gruppen, hela grejjen faller.

Och blinkar man så missar man ju även en ickebinär karaktär som även refereras till som "they".

Men som sagt, Fallout har alltid varit woke, så att inte göra det woke hade varit väldigt woke.

Skrivet av Mannagryn:

Inget "wokeskräp" heller tycks det vara, vilket såklart var extremt otippat! Förstår att FZ ger den 3/5. Förvisso är det ju inte ovanligt att S1 är fritt från skiten och sen när man lyckas fånga publik så börjar man lägga in det, den gamla goda "bait and switch"-taktiken. Det visar sig

Och så vipps så tittar man på en serie co-written av kvinnan som var med och gjorde Captain Marvel.

Fallout är ju woke från grunden, extremt anti-kapitalistisk och vänstervridet, men hade det itne varit politiskt så hade det ju inte varit Fallout längre, det är precis så woke som det ska vara!

Bioshock in space!

Skrivet av Molotov:

Självklart förstår jag att det finns sk "forskning" på djur som är helt onödigt. Speciellt sånt inom "skönhet".
Men det var inte vad det handlade om. Jag skrev klart och tydligt att det handlade om medicin och han skrev att det var vidriga människor som står bakom dessa tester typ och blev fly förbannad.

Det som kom ut var att mycket av utvecklingen av neurallink är att det har varit framstressat, så det har varit en hel del mer onödigt lidande, det är nog det största problemet här.

Dvs: många av stegen har pushats för mycket så att testen har misslyckats och måste göras om.

Så medans djurtest är tråkigt men som många säger: behövs, så kan man lugnt säga att just denna mängd lidande inte behövts.

Skrivet av mrpijey:

Tyvärr så är det bara att förbereda sig på att detta blir en enorm flopp. Bethesda har redan visat att de är hopplöst efter speltekniskt och spelmekaniskt, Starfield var ett klart bevis på detta. Och baserar de nya TES på samma motor så kommer motorn vara hopplöst begränsande i hur spelet kommer fungera med laddningsskärmar, slö prestanda och små spelytor.

Starfield hade både mindre laddningsskärmar och större världar än sina tidigare spel.

Problemet var att de inte gjorde så mycket för att fylla de stora ytorna de hade, men jag vet inte varför ett elderscrollsspel skulle ha det problemet.

Det är ju bara en karta.

Skrivet av Molotov:

Ganska så ignorant.
Utan tester på djur innan människor skulle mycket inom dagens sjukvård bla inte finnas.
Men det är klart, det har ju gjort att vi lever längre och blir fler vilket tär på naturen osv, om man ser det på så sätt.
Det finns värre saker att bli "fly förbannad" på om man säger så imo.

Nästan som att man tror på att neurallink inte är ett företag som drivs av vinst och att det försiktigt och varsamt gått fram när det gäller djurexperiment.

Skrivet av Slimebeast:

Det känns närmast ofattbart att mästerverk som Morrowind och Oblivion gjordes av Bethesda-team på 60 respektive 80 personer på mindre än fyra år, samtidigt som det tar närmare 500 personer åtta år att producera en flopp som Starfield.

Man kan nästan säga att spel är bra eller dåliga oberoende av hur många som jobbar på dom.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Lost Odyssey är alltjämt i backloggen. Hört både bra och dåligt om det. Borde jag ta tag i det till sist...?

Gameplay mässigt ganska enkelt finalfantasy stuk, inget dåligt, inget djupt ingående, men världen och storyn, samt alla små berättelser gör det värt det!

Finns oändligt med bra musik och mycket kommer postas här, så jag kör med det mindre standard istället!:

Skrivet av Gogge:

Som Pilestedt sade i tweetet så fick Arrowhead spendera sin egen tid och pengar på att fixa buggar och utveckla motorn, istället för att lägga den tiden på själva spelet.

Our crazy engineers had to do everything, with no support to build the game to parity with other engines.

Helt sant, men Autodesk hade inte suttit och gjort allt arbete åt dom, dock så hade de fått support med att förstå motorn bättre på den nivån.

Skrivet av Gogge:

Det var Bitquid, Niklas Frykholm och Tobias Persson, numera på Our Machinery, med Fatshark som skapade Bitsquid motorn, sen köpte Autodesk den och döpte till Stingray.

Så Arrowhead måse spendera sin egen tid och pengar på att fixa buggar och utveckla motorn, istället för att lägga den tiden på själva spelet.

Å andra sidan, när du bestämmer dig för att använda en motor så använder du för vad den har för features för stunden, men så klart så försvinner supporten och buggfixningen.

Men gissningsvis så hoppade de på den senaste stabila versionen.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Precis! Den tanken hade jag också, men kikar man på dom senaste har det ju gått alla tiders. Visst, nu sparar man pengar kortsiktigt men långsiktigt kan hända att man skiter i det blå skåpet.

Precis detta, alt annat än långsiktigt.

Men siffrorna måste ju se bra ut inför aktieägarna.

Skrivet av noreason:

Yep, en cease and desist är alltid snabbare för att de bara kan säga "ni använder våra grejjer överallt och alla vet det, stäng ner innan det går till rätten"

Men i palworld exemplet så måste de gå igenom och hitta vartenda exempel av plagiat för att inte missa något, sånt tar tid.

Skrivet av Mikaelh:

Jag anser att "fair use" borde vara mycket mer omfattande än det är idag. Hyllningar till varumärken, där skaparen av hyllningen inte tjänar pengar på den, borde alltid vara lagligt.

Jag är absolut ett fan av fan art och fanspel, men det skulle absolut öppna upp en helt ny färsk burk av maskar.

Skrivet av lonian:

Hörde nu att det gjorts en Pokemon mod till det här spelet.

https://youtube.com/shorts/wNFPZw8QwBw?si=ldSRrOsd4jkXfnbl

Om något så visar detta hur lätt det är att slänga in pokemon modeller på palworld riggarna utan problem pga att de har samma proportioner.

Skrivet av Xerx:

Nej, detta är precis som ai ryktena falskt.

https://www.reddit.com/r/Palworld/comments/19efrrt/palworld_d...

Låt advokaterna tjafsa, de vet vad de gör till skillnad från alla armstolsgeneraler
Hade Nintendo haft grund att stämma hade de gjort det för ett bra tag sedan.

Japan har ingen "Fair Use" lag. Så hade det varit plagiat så hade det redan stått pyrt till ..

Det handlade om att personen hade skalat ner modellen till samma storlek, i alla dimensioner, olika spel använder ofta olika skala.

Men modellerna har inte manipuleras, de har precis samma proportioner, så lyssna inte på ryktena att det manipulerats, det är falskt.

Fair use är ingen del av denna diskussion, palworld är inget fair use scenario.