Inlägg av Iceman88

Inlägg som Iceman88 har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av Tiggaren:

Menade inte att det skulle låta så negativt mer att det är en hård marknad. Förr var det mest spelen men nu är det på många fler plan känns det som.
Xbox har t.ex. en deal där man likt en avbetalning kan få både gamepass ultimate och Xbox series X för en månadskostnad.
Vet inte om Sony har en sån deal när PS5 släpps?

Ser ju personligen inget problem med avbetalnings modellen, oavsett om Microsoft har en officiell avbetalnings modell eller inte, så kan man ju vara säker på affärerna skulle ha det. Med den officiella modellen så är priset givet och vad man får med och i princip är det ju ett 0% räntelån. (Minns inte direkt summorna)

Det är skrämmande hur människor till och med köper småsaker t.ex hushållsmaskiner, dammsugare köps på avbetalning.

Magnus uggla-kung för en dag, träffar otroligt bra i verkligheten hos en större del av människorna... Vet ju själv med bekanta, bara baserat på hur levnadsvanorna skiljer mellan löningsdag och tiden före nästa löning, att kontot är så gott som tomt...

Skrivet av Tiggaren:

Håller med om att det vore konstigt om Sony la sig högre i pris. Microsoft gör verkligen allt dom kan för att få (låsa in) spelarna i deras ekosystem så Sony kan inget annat göra än att lägga sig på samma nivå eller lägre.

På vilket sätt gör Microsoft allt för låsa in spelare i sitt ekosystem? De är väl på inget sätt värre än andra t.ex. Sony?
Hur många Sony exclusiva spel kommer på Pc eller andra plattformer?
Det är rätt många spel från Microsoft studios som finns på andra plattformer. Kanske främst PC men t.ex. Minecraft och kanske främst Minecraft Dungeons finns ju på hel del plattformer.

Skrivet av Balder:

Jag är skeptisk till det där auto HDR. Det är i princip fake HDR som läggs på och jag kan inte tänka mig att det alltid blir bra. Hoppas man kan stänga av det.

Deras HDR ser ju kanon ut, digital Foundry gick igenom det i någon av deras videor, även tekniskt hur det funkar... De var långt ifrån skeptiska

Min gissning är att den utan digitalläsare lägger sig på 499$ och den med 549$, tror att Microsoft lade priset så lågt som de kunde acceptera att göra förlust per konsol och tror inte Sony har möjlighet att matcha det.

Skrivet av lars_kongo:

Tja, beror på vad man är ute efter. För samma summa under 2 år kan du t.ex. få:

PS5
Demons Souls
Ratchet and Clank
Horizon 2
Cyberpunk 2077
God of War 2 (spekulation)
Residen Evil 8
Elden Ring (spekulation)

Allt hänger på om man uppskattar spelen som kommer till gamepass. För min del har de ett intressant spel och det är Hellblade 2.

Det där svänger ju åt båda hållen, av de stora exclusiva spelen på Playstation är uncharted och horizon som intresserar, som jag kommer på direkt.
God of war skulle jag inte röra i med tång heller... Intressant story men bedrövligt gameplay (egen åsikt)
Death stranding nej tack...

Gamepass däremot har breddat spel typer som jag prövar på.. och otroligt prisvärd

@Lepr: de har gjort mängder av videor och många andra YouTubers också. DF är ju rätt nischade absolut, men de finns mängder av andra kanaler som når en mer generell publik.

Bristen på PS5 videor är ju att ingen har fått se den riktigt eller har NDA på innehållet och det tycker jag är alarmerande så här nära en lansering.

@Lepr:
Det intressanta med den lösningen med avbetalning på konsolen med gamepass ultimata inkluderat, är ju att du dels får bundit kunder för en tid framåt, men troligtvis kommer de flesta fortsätta betala för Gamepass för den är otroligt prisvärd för familjer.
Därtill slipper de ha elgiganten, power m.fl. och deras avbetalning system.

@NuZ:
Smartaste marknadsföringen de kan göra är ju släppa YouTube kanaler på den som t.ex. Digital Foundry.. De är ju oerhört bra förklara och berätta..

@Brona:
Sony har ju bara pratat om upptill siffror angående CPU och Gpu när det gäller frekvenser.. där Microsoft talar om fasta frekvenser. Se bara på bärbara datorer och upptill en viss frekvens, där handlar om begränsad tid, jag är illa rädd att det kommer att vara liknande på PS5.
En av videorna av Digital Foundry så pratade de om att även Xbox har hårdvaran för 3D ljud.
Sen tror jag inte PS5ans snabbare SSD kommer att göra någon märkbar skillnad jämfört med Xboxens.
Xbox har ju ett enormt övertag när det gäller bakåtkompatibla spel, både i antalet och att Xboxen kan förbättra grafiken automatiskt med att lägga till t.ex. HDR på gamla spel.

Priset kommer att vara intressant att veta, för där tror jag att Xboxen kommer att vara billigare än PS5, Sony har inte råd att vara billigast om Microsoft går aggressivt in i den här generationen med Series X och den kommande Series S.

@rosski: Hörde på Major Nelsons Podcast där de intervjuade Jorg Neumann, Head of Micrsoft Flight Simulator. Jorg berättade att de håller på och uppdaterar kartorna över Norra Halvklotet nu.

Vi lär ju få se hur de uppdateras om det blir gratis uppdateringar eller någon form av paid DLC eller om det blir en kombination av båda dera.

Tänk hur det kan vara så svårt att inse den rätta vägen benämns AA Batterier. Den som förespråkar att det ska vara inbyggt batteri som i dualshock, framom AA batterier som i Xbox dosan... Kan någon ge förklaring varför?

Skrivet av Jonny Myrén:

"Xbox One-versionen" ska fungera till Series X vid release, såvitt jag förstår det. Det kommer dock dröja några månader innan de släpper en uppdatering som snyggar till spelet lite ytterligare för de nya konsolerna.

Men det kommer ju att se avsevärt mycket bättre ut på series x än på Xbox One och PS4, fastän inte CD Project har släppt sin nextgen version.

Skrivet av Flugsaft:

co-op spel kanske? spelare 1 är Alan Wake och spelare 2 är Jesse Faden.

Vore väldigt skumt upplägg men man vet aldrig xD

Remedy är ju inte speciellt blyga eller ovana, med skumma upplägg. Med en story som de har lagt mer tid på än vad de flesta andra stora spel har.

Och man kan ju inte få för mycket av Poets of the fall..

Så är det ju på gång med en Alan Wake tv serie...

OT. Men det skulle vara intressant att se vad Sami Järvi (Sam Lake) kunde skriva för film manus. Tror det kunde bli stort.

Mera OT: När jag ändå har börjat fantisera vad kunde det bli om Tuomas hopolainen Keyboardisten/kompositören och låtskrivaren i Nightwish, gjorde filmmusiken till någon Episk fantasy eller äventyrsfilm.

Skrivet av dex20:

Det var ju satan vad både Microsoft och Sony drar på release datum och pris. Är ju typ 4 månader kvar och någon av dom borde ju gå ut med den informationen snart tycker man!

Jäkla chicken race mellan dom nu känns det som. Fast får erkänna att det är lite underhållande också

Det intressanta är ju att Sony antydde att PS5, blir en konsoll där priset inte passar alla och Spencer sa att alla ska ha möjlighet till en nästa generation konsoll. Troligtvis är det där Lockhart kommer, men min personliga övertygelse är att Microsoft kommer att vara billigare än PS5. Kosta vad det kosta vill

Bara nostalgi trippen med en fysisk version som ligger på 10 skivor, skulle göra det värt de

@rewoX:
Tja det var ju värre förut när man fick så lov och köpa varje expansion var för sig... Så på den punkten har de ju blivit bättre..

Skrivet av rewoX:

Tveksamt till det, men imponerad över supporten detta spel får! Har inte lirat WoW på säkert 7-8år
Var som mest aktiv mellan 2008-2012

Kan inte påstå att man skall imponeras av supporten... Att utvecklare släppet expansioner till sin spel är väl inte speciellt unikt.
13€/mån Och 40€/expansion..
Vill man vara en expansion efter så klarar man sig på endast 13€/mån.
Nu är det ju åratal sen Blizzard har skrutit över spelar antalet. Men de går nog runt på att släppa expansioner till ett gammalt spel.

Skrivet av dex20:

Här är t.ex en länk där Sony faktiskt KRÄVER att PS4 spel som är släppta från 13 Juli ska fungera på PS5 och samtidigt så rekommenderar dom starkt utvecklarna att uppdatera äldre spel för att köras ordentligt på PS5.

https://www.techradar.com/news/all-new-ps4-games-have-to-work...

Så ända skillnaden än så länge är att Microsoft uppmanar utvecklarna att det ska vara gratis, men är ju extremt tveksam till att Sony skulle ta betalt för spel patcher. Har det någonsin hänt innan?

Det betyder ju i princip att Utvecklarna kan släppa en PS5 patch till PS4 spelet och därutöver en PS5 version. Det skulle bli enorma mängder med badwill om de gjorde så, men de kan göra det med de riktlinjerna av Sony.
Det är ju det problemet Microsoft försöker lösa med Smart delivery.

"Sony skulle ta betalt för spel patcher. Har det någonsin hänt innan?"
Nja det brukade kallas remaster, inte en patch. Men principen är ju samma. Spelen till One är inte felfria från det men, tycker mig ha sett betydligt mindre av det fenomenet. Tack vare det stora backwards compatible läget till Xbox 360

@BlackZam:
Det där handlar ju bara om backward compatible programmet, Smart delivery är ju inte samma sak..
Visst slutsatsen kan vara liknande eller samma, men inte nödvändigtvis.

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2020/05/28/xbox-series-x-doubles-down-on-backward-compatibility-breathing-new-life-into-old-games/#f104f8a567e7

*Not only games, but accessories from past consoles (like gamepads) will be backward compatible on Xbox Series X.

*The console will be able to add HDR to older titles that were created before HDR was possible via the system itself rather than any work on the developers’ part. “As this technique is handled by the platform itself, it allows us to enable HDR with zero impact to the game’s performance and we can also apply it to Xbox 360 and original Xbox titles developed almost 20 years ago, well before the existence of HDR.”

När Sony talar om "most games will be backward comaptible", så säger Microsoft att alla kommer att vara.
Detta tyder ju enligt mig på att Microsoft har skapat en bättre backend för One spel, så utvecklarna inte behöver göra något eller mycket lite själva, för att de ska funka på One X

@dex20:
Har du någon länk där Sony säger att de uppmanar utvecklare att optimera ps4 spel till Ps5?

Bara cyberpunk där CdProject gick ut med det själv.

Sida 1