Inlägg av Monsterfrukost

Inlägg som Monsterfrukost har skrivit i forumet

Ports of The Secret of Monkey Island

___________: At World's End

Bortglömda spel, mindre kända spel, hidden gems och hidden trash

När vi tänker tillbaka på äldre spel kanske vi mer ofta tänker på klassiker som Super Mario Bros, Pac-Man, The Legend of Zelda, Doom, Quake och andra populära spel och populära spelserier. Men då och då släpps det mindre populära spel som kan variera i kvalitet från bra till dåliga, och även storsläpp kan vara bra till dåliga och något spel som var stort kanske fallit i glömska och något spel kanske alltid varit halvokänt men alltid haft fans. Det har släppts många spel varje år sedan spelindustrins begynnelse, men vilka spel kan ni komma på som är bortglömda speciella spel som ni gärna vill dela med er av och mindre kända spel och hidden gems och hidden trash dvs bortglömt skräp? Och finns det några onlinespel som ni önskar hade spelare igen eller får tillbaka sin online multiplayer? Men allting kanske inte alltid är så speciellt om det är bortglömt. Ja, en tråd dedikerad till både bra och dåliga spel som vi kanske inte alltid tänker på.

Tombi-spelen
I USA och Japan kallat Tomba 1 och 2 och i Europa kallat Tombi 1 och 2. Mysiga PSX/PS1-spel som blandar sidescrolling plattformsäventyr med halv3D grafik och halv2D grafik och RPG och har flera led att gå i och samla på items för att lösa problem.

Maximo-spelen
En andlig uppföljare till Ghosts and Goblins-spelen och Ghouls and Ghosts-spelen men fast som ett tredjepersons 3D plattformsactionäventyr hack and slash spelserie till PS2. Det kom två stycken Maximo-spel till PS2 varav den första ska vara svår enligt alla och tvåan lättare.

ToeJam & Earl: Save the World

________ III: Wild Hunt

Era köpa spel vanor, sälja spel vanor, samla spel vanor, spela spel vanor?

Jag samlar på spel och spelar då och då (medan det blir stora högar av backlogs), men jag har märkt att alla som spelar spel har olika köpvanor, säljvanor, samlarvanor, spela spel vanor.

Hur gör ni gamers och annat folk på FZ med era köpa spel vanor, sälja spel vanor och samla spel vanor? Vissa säljer sin spelgeneration för att gå över till nästa spelgeneration, t.ex. bli av med PS3-samlingen för att börja bygga upp en PS4-samling. Vissa säljer vidare nya spel de har kört klart för att få pengarna tillbaka. Vissa är samlare och samlar på sig alla möjliga spel de är intresserade utav och lägger spelen på display i hyllor. Med retrospelsamlande behöver man inte oroa sig för att uppdatera spelen hos en onlinetjänst som kan ha släckts ned för att konsolen blivit för gammal, jao, gamla spel har också buggar - men däremot gjordes inte opatchade versioner av spelen helt trasiga för att uppmana folk att spela lagliga versioner av spel de behöver uppdatera på onlinetjänster för att installera en gör spelet spelbart patch, en av idéerna var att piratversioner av nya spel inte går att spela. Visste ni att många retrospel släpptes i flera olika kassett-versioner och skivversioner med patchar, exempelvis The Legend of Zelda: Ocarina of Time till Nintendo 64 och Spyro 3: Year of the Dragon till PSX/PS1.

Hur ofta köper ni spel och varför? Och vad för vanor är anknytna?
Är ni spelsamlare och varför? Och vad för vanor är anknytna?
Hur ofta säljer ni spel och varför? Och vad för vanor är anknytna?
Behåller du alla dina favoritspel och blir av med resten?
Vad tycker du är lagom i dina spelköp?
Vad tycker du är lagom i din spelförsäljning?
Vad tycker du är lagom i ditt spelsamlande?
Vad har ni för relationer med era spel? Finns det favoriter, spelar ni dem, samlar dem damm, blir de ospelade, samlas det många spel på hög i stora backlogs?
Hur stor är era backlogs av spel?
Hur spelintresserad är du?
Hur ofta spelar du spel och varför? Och vad för vanor är anknytna?
Försöker ni spela alla spelen ni köper?

Om ni samlar backlogs får ni prioritera det ni vill spela mest kanske.

Tony Hawk's Pro Evolution Soccer 2005

Tom Clancy's ______________

Hotline: Vice City

_____________: The Ballad of Gay Tony

Pathfinder: Journey

King's Quest: _______________

Skrivet av Dregget2000:

Halo... 2?

Korrekt!

Vill någon fortsätta tråden med en ny bild? Eller så gör jag det.

Nintendo Switch - Tips på co-op spel, multiplayer spel och online spel? Och andra frågor

Hejsan! Jag letar efter tips på co-op spel, multiplayer spel, lokal multiplayer spel och online spel till Nintendo Switch. Jag tänker på mig i första hand (en kille på 27 år), men vissa barnspel går hem (som Mario t.ex.) och jag tänkte även skaffa spel som passar gäster i alla åldrar. Men jag har även fler frågor. Kan man spela Pokken Tournament DX med en enda kassett om man spelar på samma TV eller behövs det flera kassetter för multiplayern? Kan man spela Pokémon Let's Go Pikachu och Pokémon Let's Go Eevee med en enda kassett eller behövs det flera kassetter för flera spelare?

Tipsa på om random barnspel och vuxnare spel.

Ni får även tipsa om singleplayer spel i tråden. Och även singleplayer spel som känns kul att turas om med gäster.

Jag har redan lite koll på vad som finns till Switchen, men jag vet kanske inte allt. Och jag har redan prövat flera Nintendo Switch-spel med annat folk (Super Smash Bros Ultimate och Mario Kart 8 tex, de är kul!). Jag har tänkt införskaffa ett Nintendo Switch under vintern eller våren. Eller så blir det PS5. Men varför inte ha bägge? Men vilken tycker ni man köper först? Nintendo Switch eller PS5? Eller ska man vänta på Nintendo Switch Pro eller Nintendo Switch 2? Men ingen är säker på om det kommer bakåtkompatibilitet till dem.

Ni får gärna använda tråden som en tips-tråd för alla på FZ.se

Dig Simulator 2015

__________ Fantasy XV

Edit: vet någon hur man får igång bilderna? tryckte ju in IMG-grejen, men borde kanske ha valt en annan delningsmetod hos imgflip. och försvinner bilderna efter en timma eller blir de bara omöjliga att ladda ned då?

Det går att se bilderna om man högerklickar med musen på ikonerna och klickar på öppna bild i ny flik.

Edit: fixat!

@dali: tack för hjälpen!

Tips på möss, tangentbord osv. år 2020?

Jag tänkte att vi alla ska hjälpa varandra/alla att hitta tuffa datortillbehör i denna tråd! Men jag byter inte utrustning särskilt ofta, och jag funderar lite över vad man bör köpa ifall det är dags igen.

Vilka är de hetaste/fräckaste/coolaste datormössen, tangentborden, osv och datortillbehörsmärkena år 2019/2020? Jag funderar även över fler sorters tillbehör, t.ex. hörlurar, musmattor, skärmar, gamepads/spelkontroller (använder jag t.ex. ihop med plattformsäventyr när man spelar det på PC), VR-sets, externa hårddiskar, USB-minnen, målarutrustning (inte gaming-relaterat, men då man ritar med en penna på en skärm) osv . Kom med era egna åsikter/upplevelser/tips och tipsa gärna om recensioner av datorsajter/datortidningar/gamingtidningar, youtubers osv.

Vad köper man ifall man vill ha det grymmaste eller halvvägs dit?
Vad köper man ifall man vill ha något dugligt i lägre prisklasser?
Vad använder du för tillbehör och trivs du med dem?
Vilka spelgenrer behöver vad?
Vilka märken ter sig bäst och sämre år 2019/2020?
Tipsa gärna om tillbehör som finns på rea/reor!

Kriterier jag söker efter i framtida utrustning är gaming, duglighet, tillbehör som ökar vinnarmöjligheter, design, ergonomi/bekvämlighet, hållbarhet, funktion.

Tyckte jag då: Mjölken går i först! Vill inte ha en gegga på botten.
Funderar jag över nu: Finns det bättre lösningar?!

Hur länge/mycket dricker ni julmust/påskmust? Och övriga frågor om mustar!

Gör du som jag att man dricker det i flera veckor runt omkring högtiderna jul och påsk? (lämnas även plats åt andra brygder/drycker samt vatten), blir olika mycket must också från år till år. Tyckte om Apotekarnes Bryggarmust som släpptes i vintras, den de blandar julöl med julmust i.

fråga nr 2: hur uttalar ni Apotekarnes julmust/påskmust?

fråga nr 3. Vad tycker du om julmust/påskmust och hur viktigt är det för högtiderna för dig?

fråga nr 4: vilken sorts must föredrar du? Jag kan dricka det mesta antar jag (finns fler än tre sorters must), men det är något speciellt med Apotekarnes och Zeunerts. Men nu har jag inte prövat alla möjliga sorter.

vilka fler frågor, perspektiv och funderingar kring mustar kommer ni på?

Hur ofta behåller, säljer du spel?

Hur ofta behåller du spel du köpt och hur ofta säljer du spel du köpt? Blir du av med alla spel som du inte gillar? Behåller du några eller många favoriter? Säljer du ett spel så fort du klarat av den? Är du en samlare eller inte? Önskar du att man kunde sälja sina digitala versioner av spel, på t.ex. Steam, Epic Games Store, Origin, Good Old Games, PS Store, Xbox One, Switch? Ni med så stor spelsamling att det blir trångt i hemmet, hur gör ni?

Jag behåller det mesta jag köper i spelväg (oavsett vad jag tycker om produkterna), förr i tiden sålde jag spel någon gång ibland - men i vuxenlivet har det blivit mindre vanligt. Men jag undviker att köpa spel som jag i förhand tror är tråkigt/dåligt/inte min smak - man kan få uppenbarelser om spel via recensioner, let's plays osv.

Fantasybrädspelet Talisman finns som digitalt spel på Steam och både den och den fysiska brädversionen är underhållande spel, men minns dock att spelet kraschade ibland (vi får hoppas att det är fixat). Finns även på Google Play och App Store, men vet inte hur de versionerna funkar.

https://store.steampowered.com/app/247000/Talisman_Digital_Ed...
https://apps.apple.com/se/app/talisman-digital-edition/id1312...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nomadgames....

Önskar att det gamla datorspelet Risk II (baserad på brädspelet Risk) fick en remake/remaster till alla digitala plattformar, som Steam, Epic Games Store, PS4, Xbox One, Switch osv.

(blev lite konstigt i tråden, var det tänkt att vara Journey to Pippa Alyx? men han skrev ingen halvfärdig titel själv.)
Fortsätter väl på God of

God of Empires II: Age of Kings

Alice: Madness __________

Gjorde som trådskaparen de gånger jag ätit Risifrutti, men reklamens sätt måste jag prova någon gång.

Vilka är dina favoritsorter då? Min är skogsbär (blandning av olika bär). Men jag kan äta vilken som helst tror jag.

Miljötänk har dykt upp överallt, Risifrutti blev av med sina skedar, Tom & Jerry kex blev av med sina plastfigurer.

Edit: bytt ut du till trådskaparen

Skrivet av thotim:

Jag hoppas även på att ni på redaktionen börjar producera dokumentärer just eftersom ni sitter på tekniken, kunskapsbanken och platsen(landet) där så många framgångsrika spel blir till. Kanalerna jag listade tidigare har dessutom väldigt mycket views så intressent finns.

FZ och Sweclockers (som kanske fortfarande samarbetar) skulle kunna göra en dokumentär ihop om Sveriges spelindustri och svensk spelhistoria, i ett flertal avsnitt och ta upp allt från Battlefield och Minecraft till indielir och svenskt retro.