Inlägg av mill

Inlägg som mill har skrivit i forumet
Sida 1

Obegripligt att det blir en ny säsong av Xena the.. ehh The Witcher menar jag

Main questet är mycket längre än man tror. Utan att säga för mycket, jag trodde jag nådde slutet och tänkte att det var lagom långt, men det visade sig att det var ca 40% kvar och fick verkligen kämpa för att orka spela resten.

Det är ett helt ok spel, men IMHO väldigt överskattat. Ger det 3/5 i betyg.

Lycka till Calle att hålla ut och spela igenom hela. För min del led jag väldigt mycket de sista 20-30h och ville bara att det skulle ta slut.

Det är ju mycket bättre med det här systemet, dvs tumme upp eller tumme ner, då alla har olika betygssystem, dvs 3/5 kan ju betyda "bra" eller "mediokert". Hade dock sett användarbetyg också.

En annan sak jag gillar med blodsockermätare på armen är att man nu helt plötsligt kan se vem och hur många som har diabetes.

Man blir liksom instakompis med de som är i samma situation haha, precis som när folk är ute med sin jycke och springer på andra med jyckar, eller för min del när jag är ute och kör med MC:n eller Mustangen och börjar snacka med andra som har MC eller Mustang då man ser direkt att man har ngt gemensamt.

Men det kanske bara är jag

Jag fick ett helt nytt liv när jag fick pump 1998. Jag fick ännu ett nytt liv när jag fick en blodsockermätare på armen (FreeStyle Libre) 2016. Nästa steg 3D-printad bukspotskörtel?

Jag hade köpt en begagnad G25/27/29. Sådana här prylar köps ofta och sen används bara ett fåtal gånger så mycket av de som säljs begagnat är i mycket bra skick. Kör själv med en G27 och gjort så i flera år. Köpte begagnad för dryga tusenlappen då.

Slutet av No Man's Sky. Var så besviken över att jag lagt så mycket tid på att komma till mitten för ingenting.

Det här är 15 år för sent

Dags börja följa tråden igen! Förhoppningsvis blir nästa spel inte ett man spelat igenom nyligen.

Skrivet av Excerion:

Streaming kommer ALDRIG fungera vettigt nog.
Det måste hända sjukt mycket inom elektronik vilket i princip samtidigt skulle innebär en revolution inom fysik.

Detta för att en streaming tjänst behöver göra så mycket MER för att få upp spelets bild till din skärm. Samt så måste den skicka streamen och ta emot input över en sådan mycket längre distans än vad din lokala PC/Konsol någonsin behöver göra. Allting sådant addar onekligen upp.

Så du kommer alltid få sämre bildkvalité (komprimering av videoströmmen) och mycket högre input lag än vad du någonsin får med ett spel som renderas på din konsol eller pc. Går inte att komma ifrån detta faktum. Betänk också då att redan befintlig input lag som du får av den utrustning (TV/Monitor,etc) du har idag tillkommer ovanpå stadia lagget..

De som testade Doom på eventet sa att det gick knappt att sikta och träffa något. Fast vissa sa att det gick att "lära sig" att kompensera för detta. Men varför skulle man? Du kommer direkt i underläge mot en person som INTE får spelet renderat i stadia då.

Och nej.. innan någon påpekar detta... även om spelets servrar OCKSÅ skulle ligga i stadia molnet så skulle du ändå inte få något övertag pga den "förutsägnings buffer" som används som typ alla spel i dagsläget använder sig av för att ge ökad respons i multiplayer spel.

Dvs det du gör och ser inom den buffern på klienten räknas som "riktigt". Dvs får du in ett headshot inom den perioden så skulle du få en kill. ÄVEN om servern vid exakt den tidpunkten hade motståndaren bakom en vägg eller så. (Det har säkert hänt ett antal ggr för dom flesta här att man blivit headshottat fast man står bakom väggen)

"Aldrig" är en väldigt lång tid.

Om det här på ngt sätt skulle ge en hint om hur HL3 skulle kunna bli så kan de lika bra strunta i det.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Och som jag skrivit flertalet gånger så finns det en gråzon där. I den bästa av världar tycker jag att FZ och fler sajter generellt borde skriva var bilder kommer ifrån, bara för att vara schysst. Men det är inte något många bryr sig om när det handlar om t ex recensioner, en nyhet eller liknande när man inte har möjlighet att skapa en egen bild. Fair use: https://www.americanbar.org/groups/gpsolo/publications/gp_sol...

Det finns liksom inget enkelt svar på det, och det är helt olika beroende på situation. I dessa exempel du ger om bilder så klarar FZ sig utan problem om man går från vad som står, och tidigare exempel.

Vill du diskutera det mer så gör gärna en egen tråd om det så slipper vi gå off-topic här.

Ja vi kommer inte vidare, så vi får avsluta där. Hade dock gärna sett ett svar från ansvarig utgivare @Carl Johansson-Sundelius.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Problemet med den och vilken källa som helst är att det inte finns något riktigt svar, då alla ser på saken olika. Även fast det finns lagar så döms folk på helt olika sätt inte bara i vårat land men andra också.

Just när det kommer till recensioner och liknande så är det i det stora hela inga större problem. Borde det bli en ändring på det här på FZ och andra sajter i helhet? Möjligen, men för tillfället är det inget som är jätte viktigt egentligen. Som sagt innan, har man inte möjlighet eller tid att fixa en egen bild på en Nintendo Switch så är det helt okej att du lånar en från någon annan, samma med spel. Ingen tar illa upp.

Som sagt, problemet är inte att använda andras bilder, problemet är att det inte skrivs ut var bilden kommer ifrån. Som jämförelse kan du titta på ngn som följer lagen, tex https://www.polygon.com, https://www.dn.se osv. Bagatell kan tyckas, men det är lag på det och kan kosta skjortan i slutändan för FZ.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Lite det jag är inne på också. I och med fair use så behöves det inte. För att vara artig så borde man göra det ändå, men det är inget krav och har inget med plagiat att göra.

Mja, som jag förstått det har fair use att göra att man slipper fråga om lov för att använda verket, inte att du slipper ange källa, den måste du ange oavsett.

Här finns en lättläst artikel om just fair use: https://www.rivaliq.com/blog/guide-copyright-fair-use-laws-on...

@uberpwnage2.0: Det var det jag skrev: "Problemet är att källhänvisning saknas, inte att FZ använt bilden."

Skrivet av anon_326725:

Nu får du ju ta och skärpa dig. Dra en google-search på den bilden så ser du att den används i hur många artiklar som helst online.
Det är uppenbarligen en bild som är för press och/eller under området "stock photos".

Vad är din agenda här? Är du personen som blev bannad för att ha plagierat recensioner fast på ett annat konto? Är det därför du beter dig som ett barn?

Kom igen nu... du skämmer ut dig själv.

Det var ju det jag gjorde. och det är tydligt att James Martin/CNET är upphovsman i det här fallet (https://www.cnet.com/pictures/nintendo-switch-photos/23/). Om bilden används på andra sidor (utan källhänvisning) är irrelevant. Problemet är att källhänvisning saknas, inte att FZ använt bilden. Det är lag på det. Om du vill kan du kolla valfri tidning (DN etc) och se hur man gör.

Jag har ingen agenda, jag tycker bara det är lite underligt att tråden handlar om plagiat (en användare har lånat texterna utan att ange källa) när FZ gör samma sak med bilder (lånar bilder utan att ange källa).

Om du tycker att det är jag som skämmer ut mig är det nog inte lönt att fortsätta diskussionen.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det är ju ofta pressbilder eller något de kokat ihop själva.

Skrivet av anon_326725:

Att detta ens är diskussion är bara löjligt. Självklart är det pressbilder och stockfoton som används...

Tex är bilden i den här artikeln stulen från CNET: https://www.fz.se/nyhet/279666-kvallssnack-dockad-i-handen-hu...

Tycker ni inte att det är ett problem att ett företag inte följer lagen om upphovsrätt? Det är ingen skillnad mot att tex sno texter från CNET.

@Carl Johansson-Sundelius: ?

Skrivet av grollo_92:

Det är väl sk pressbilder och/eller dylikt? Alltså bilder tillgängliga för alla

Skrivet av Aloysius:

Ja, precis. Nu är det väl av hävd och gammal vana lite vilda västern på internet, men när det gäller nöjesnyheter så släpps det ju ett antal pressbilder som är fria att använda.

Man måste ändå ange källa, tex "Capcom/TT".

Om vi bara tittar på framsidan just nu så kommer ganska säkert de här inte från utgivarna etc:

https://www.fz.se/nyhet/279658-uppgift-ingen-playstation-5-de...
https://www.fz.se/nyhet/279634-nasta-xbox-sags-vara-kraftigar...

Skrivet av anon_326725:

Har du några exempel?

Alla artiklar på FZ.

Sida 1