Inlägg av Sandman666

Inlägg som Sandman666 har skrivit i forumet

Skrivet av CARTMAN:

"Kampanjen tar runt fyra till sex timmar att klara av "
___________________________________________________________
Aj aj, det var på tok för kort. Visst det kanske är bra men att betala fullpris för så få timmar tar emot när man bara är intresserad av singel player.

Prismässigt en taxa motsvarande som att gå på bio (typ). Rätt Ok ändå som jämförelse kan jag tycka.

Skrivet av werik:

Det bästa är att du helt köper grisen i säcken, läser man deras vilkor står det bla. "För närvarande erbjuds inga kommersiella rymduppdrag. När detta blir möjligt, väljer GO DREAM en leverantör."

Om du väl köper den så får du inte överlåta den till någon annan och om det nu skulle bli av tillslut så finns vilkoret: "I händelse av att presentkortsinnehavarens läkarundersökning inte blir godkänd betalas inte presentkortet tillbaka till presentkortskortsinnehavaren"

Större luftslott var längesedan jag såg.

Allt som har med rymden att göra verkar ha det upplägget...*host Star Citizen *host...

@skymf: Exakt samma grej som jag har, muspekaren jävlades ingame, gjorde en omstart och efter det så har jag inte kunnat komma in i spelet (köpt via Epic). Allt är up to date (launcher, graffe etc..), testat att köra som admin...bla, bla, bla... Ibland får jag meddelande att jag ska verifiera spelfilerna i epic, ibland säger den att spelet slutat funka "unexpected" och erbjuder att starta i safe mode med reducerad grafik...vilket för övrigt inte heller funkar.

I väntan på att multimiljardföretaget Rockstar ska få ordning på sin skit får man hoppas att nån släpper ett crack som fixar skiten...i vanlig ordning.

För egen del har jag redan dragit igenom spelet när det kom på ps4an så jag kan vänta, mina sympatier går till dem som pungat 600+ stålar på ett klasspel som fuckas av en 10 kronors jävla broken-ass-skit-launcher-från-helvetet!

Annars är allt bra....

BTW - Kostar en tia på Steam för närvarande, community upgrade är gratis.

Spelet, i nuvarande iteration, kräver mycket videominne (8+ gb) för att det ska funka bra. Mycket av texturerna hamnar som swapfil på HDn och då funkar det inte alls.

För mig var det ospelbart i 1980*1200, så jag sänkte till 1680*1050 och då funkade det ok.

Spelat 21 timmar än så länge och bara stött på en bugg som gjort att jag fått ladda om spelet. Övriga grejer som folk stör sig på, som pop-in och trappor, stegar mm, är sånt som är lösbart bara man försöker lite. Grafiska optimeringen tål att filas på.

Är det någon som minns Skyrim när det släpptes? Detta är mindre buggigt för mig.

In alles - ett väldigt bra spel som verkligen har charm och hyfsad svårighetsgrad (i början).

Fan, Hitler var ju riktigt grann på det sista fotot. Linkedin?

Skrivet av Javas:

Vadå, kan man byta namn bara sådär i spelet utan att pröjsa 150 spänn a´la fantasy-mjölken? Fan, rätt schysst asså eller vad säger du Hasse Hansson?

TJENA!

Skrivet av Kleptoman:

Ni som klagar kan ju försöka göra ett eget spel som ser bättre ut, annars bör ni hålla klaffen.

Du som klagar kan ju försöka klaga bättre än de som klagar innan dig, annars bör du klaga....bättre...typ...

Skrivet av autograph:

Sandman666: Jag fattar ju att spelet inte kan "ta slut". Det är helt enkelt endast för att jag vill ha det exklusiva extramaterialet på släppdagen! Jag vill ha allt - nu! Gärna i en fin fysisk förbokningsbox. Ser inget konstigt i det.
Vissa exklusiva saker man får i förbokningen kommer inte senare. I andra fall så får jag det ju "först". Det är kul. För mig betyder det mycket. Annars skulle jag ju inte förboka!? Är oftast nöjd med mina spelköp.
Jag köper nästan bara skjutaspel och bilspel för pc.
Så, då är jag väl ett "ägghuvud", jag är medveten om det. Men jag är nöjd och glad så.

Jag läser bara recensionerna efteråt för att se vad andra tycker. Oftast tycker vi olika. Jag bryr mig sällan om vad recensionerna säger. Det är ändå bara en smaksak.

Jag förstår att du vill ha de exklusiva sakerna som man får i samband med förbokningen, och jag respekterar att det är viktigt för dig. Men förstå att du bidrar till att betalningsmodellen "pre order" och "pre order bonus" endast finns till för att du och andra är villiga att betala innan spelet är släppt. Förstå att ni betalar för varor som säljs, ofta till fullt pris, utan att ni har en aning om vad som levereras och förstå att det exklusiva innehållet inte är exklusivt, mer än vid förbokningstillfället (det finns säkert exempel på äkta exklusivt material, men jag kan inte komma på något nu..?). Och inse att genom förbokning tar du bort ett incitament för speltillverkaren att inkludera material i titeln vid släppdatum, alternativt skapar incitament för speltillverkaren att lägga tid på att utveckla "exklusivt" material därför att det lönar sig vilket i förlängningen leder till sämre spel vid release.

Ordvalet "ägghuvud" är olyckligt. Jag menar egentligen inget negativt, hoppas ingen tog illa upp.

Skrivet av autograph:

Jag förbokar alltid alla spel som jag köper!
Och läser recensionerna senare.
Och oftast är jag nöjd med spelen.

Tycker jag är ett märkligt köpbeteende faktiskt.

Varför förbokar du spelet och läser recensionen senare? Då har ju recensionen inget värde eftersom du redan bildat dig en egen uppfattning? Och dessutom har du lagt ut pengar i förskott på en produkt som finns i oändliga, digitala antal (såvida vi inte snackar fysisk kopia). Helskumt.

Enda gången man förbokar något i andra sammanhang är ju om det är "först till kvarn" eller risk att fysisk kopia/plats/biljett etc.. försvinner. I alla andra fall är det ju bara konstigt.

Speltillverkarna inser ju självklart hur korkat det är och erbjuder därför "exklusivt" content eller nån extra funktion om man förbokar. X antal månader senare så har alla tillgång till det.

Hur ofta är det det "exklusiva" extra innehållet som fäller avgörandet kring om man tycker spelet är bra eller dåligt? Har det ens någon påverkan på uppfattningen av spelet som helhet? Vore intressant att se om det skiljer på recensioner/betyg på förbokade spel respektive icke förbokade spel.

Lite mer OT:

Att Bethesda sätter upp konsekventa regler kring recensioner kring deras spel är ju aningen tveeggat, men jag lutar personligen åt att det är bra. Självklart vill de fånga in de personerna som läser/tittar på en recension några dagar innan släpp och bildar sin uppfattning om köp/inte köp på det, men jag misstänker samtidigt att majoriteten av de som förbokar gör det i samband med att speltillverkaren annonserar att de skall släppa en titel. Eller möjligtvis under tiden som man har möjlighet att testa beta eller demo.

Om alla som recenserar spel i olika media får samma förutsättning så tror jag att man får en betydligt mer nyanserad bild. Man kan tänka sig att recensenter som recenserar sent i cykeln ofta redan har "sneglat på" eller till och med studerat tidigare recensenter av samma spel. Glöm inte att oavsett hur tidigt eller sent recensenten får möjlighet att utföra sitt jobb/hobby så är det i grund och botten ett "journalistiskt" utförande som skall göras, dvs ett arbete. I alla andra yrken med deadlines (vilket är de flesta) så är det brukligt att inte uppfinna hjulet för många gånger - sedermera så "lånar" man ord, text, meningar, stycken etc.. för att bli klar med sitt arbete snabbare, mer effektivt och enklare. Många tycks tro att en spelrecensent alltid älskar sitt arbete kring sina olika projekt (spel), men jag kan tänka mig att ibland vill man bara bli klar med skiten och gå vidare? Så alltså - om alla startar cykeln samtidigt = mindre "sneglande" = mer nyans och sanning = bättre för konsumenten.

Att Bethesda lyckas veva in ägghuvudena som förbokar de sista dagarna innan release, för att de inte sett/läst en recension, är ett lågt pris att betala tycker jag. Om det i förlängningen leder till att samma ägghuvuden ger fan i att förboka och väntar tills release så kanske Bethesda inser att det inte är mening att erbjuda "exklusivt" content vid förbokning och istället inkluderar det i releasen från början, alternativt kan släppa spelet på utsatt tid då de slipper lägga tid på extra content.

Hoppas man kan ta på sig steel armour och equippa en gatling gun och bara röja, så att det känns historiskt korrekt, precis som i Battlefield1.

Lysande bok av Tom Clancy! Lysande spel till Amiga! När kommer filmen?

Mästarnas Mästare är väl en tävling mellan mästare? Var framgår det att det måste vara en sport (idrott)?

HeatoN är väl en mästare?

Programmet borde heta Idrottsmästarnas Idrottsmästare i annat fall.

Tycker det är dåligt att det inte framgår av artikeln i Expressen att Tommy Söderström är, och alltid varit, helt dum i huvudet. Bara för att nyansera artikeln lite

Vilket spel va det här?

Skrivet av Ricomaniac:

När ska vi få shooters med 10000 onlinespelare på samma server. Lite riktigt krig och pang pang. Känns inte speciellt anstormande med 32 players på vardera sida. Juhuuu. .. sutta köttflöjt

10000 kanske är lite väl saftigt, men vi brukar vara 180+ när vi kör Finnkampen i Arma 3.

https://youtu.be/rY4RwjmWD1E?t=3101

Riktigt kul, rekommenderas för de som vill spela i lite "större sammanhang". Gillar man taktisk strid och militär gymnastik i allmänhet så sök er till någon av klanerna SSG, Anrop eller A3K (Arma 3 Kronor). 18+ och svenskspråkig gäller i de flesta fall.

Skrivet av Margy:
Skrivet av Sandman666:

Nä, FOV har inget med avstånd till skärm/tv att göra. Konsoller har lägre FOV för att en mindre synlig yta behöver renderas vilket spar kraft för konsollen.

Det du benämner "synfältet", som man ser mer av om man sitter närmare har inte med FOV att göra. FOV är detsamma oavsett om du sitter en meter från tvn eller fem.

Nu har du nog en aning fel.

Tänk dig att du tittar ut genom ett fönster. Går du närmare fönstret kommer du se mer åt sidorna (högre FOV) och backar du så minskar ytan du ser. För att det ska kännas naturligt när man spelar så bör FOV vara anpassad så att du ser samma samma yta i spelet som om din TV/monitor hade varit ett fönster.

Att det blir mindre att rendera är en bieffekt.

Uhu...så du menar alltså att du ser en annan bild om du sitter 1 meter från skärmen mot om du sitter två meter ifrån?

Skärmen är ju en projicerad bild, ett fönster är ju fan en helt annan grej...

Att tala innan man tänkt är som att torka sig i röven innan man skitit...*Arne Anka*

Skrivet av Ahris:
Skrivet av Nioreh:

Väldigt låg FOV, hoppas den går att ändra, i alla fall på PC.

FOV är alltid låg på konsoller eftersom den är anpassad för synfältet man har när man ser bilden på avstånd (TV).

På PC sitter man i regel mycket närmare skärmen och bilden täcker en större del av synfältet, därför har man en högre FOV så det är ganska sannolikt att den är högre på PC.

Nä, FOV har inget med avstånd till skärm/tv att göra. Konsoller har lägre FOV för att en mindre synlig yta behöver renderas vilket spar kraft för konsollen.

Det du benämner "synfältet", som man ser mer av om man sitter närmare har inte med FOV att göra. FOV är detsamma oavsett om du sitter en meter från tvn eller fem.

Det mänskliga ögat har en naturlig FOV på ca 180 grader, dvs du ser åt sidorna (periferin). Tyvärr går det inte skapa på en platt yta utan att man upplever "fiskögalins" (samma princip som gör att du inte kan göra en 2D karta exakt mer än i en projektion eftersom verkligheten är en sfär). Personligen tycker jag gränsen går vid en FOV på ca 90 innan det ballar ur, dvs hälften av vad mina ögon egentligen uppfattar.

Låg FOV (tunnelseende) är bara ett billigt trick.

Hädelse!

Är det "kill camen" som sådan som ni opponerar er mot, eller är det just att det är pungen som blir träffad som är besvärande?

Varför skulle det vara värre än ett skott någon annanstans?

Denna kamera är ju spelseriens hela gimmick och behållning, den går stänga av om man inte vill ha den. Gillar man inte/fattar man inte att det är ett spel och att det är på låtsas kanske man inte ska spela alls?

Det klart man kan "dra gränser" och tycka "det är ändå tillräckligt med elände i världen", men varför då inte dra den tidigare? Är det ett digitalvisuellt beskrivet testikelskott som får en att börja dra gränser så bör man ju ta sig en funderare tycker jag...