Inlägg av Mattias Frost

Inlägg som Mattias Frost har skrivit i forumet

Är för mig en skräll att jokern tagit sig så långt och dessutom slagit ut både Sephiroth och Robotnick längs vägen. Han fortsätter säkert hela vägen till finalen! För övrigt håller jag tummarna för Arthas, men tror han får däng av Bowser.

Drog hem Basement på Steam, men det föll mig inte riktigt i smaken. Så nu blir det istället The Planet Crafter med frun!

Körde igenom Slay the Princess ett varv häromdagen. En välgjord och obehaglig visuell novell. Dock inte tillräckligt indragande för att jag ska ge mig på att låsa upp alla sluten. 3/5

Skrivet av skogsvilden:

Balatro så klart, allt man förlorar är tid, all tid för bara en runda till..

Orimligt roligt spel faktiskt!

Bokat och klart!

Skrivet av Ankh:

Som jag skrev i fz gruppen - Förra året skällde min sambo ut mig för att jag valde den minsta och billigaste hytten på hela skeppet som snarare var som en fängelsehåla än en kryssning. Så denna gången ska jag få tyst på henne då jag tog Premium hytten på 8 plan

Ska försöka vara lite social med er andra denna gången med - men jag har alltid svårt för sånt!

Jag och frun körde fångelsehålan första Moderskeppet, premium andra och nu blir det premium igen, helt klart värt det.

Vi är inte särskilt sociala av oss men tycker ändå det är en av årets höjdpunkter att vara en del av Moderskeppet med nördkulturen, tekniken, bara insupa atmosfären och äta och dricka gott. Se där, nu sitter jag och hypar upp mig och det är inte ens april!

Skrivet av Keneay:

Purple tentacle är faktiskt en riktigt bra skurk och hade gladeligen sett den som vinnare här men eftersom det kanske inte är så många som känner till karaktären blir det nog extremt svårt mot välkända Bowser, tyvärr.

Håller med, Purple Tentacle är en klassisk och riktigt bra skurk för alla oss gamla peka och klicka-rävar. Fick min röst, men blir nog svårt att hävda sig mot Bowser (som förvisso är en skaplig boss han med).

Skrivet av Joewson:

Vad var det som var fel på kontrollerna i LBA? Köpte big box av LBA 2 på Åhléns för 499:-. Skivan till spelet kunde du sätta in i din CD-spelare och lyssna på soundtracket för övrigt.

Bästa kontrollerna måste nog ändå vara Diablo 2. Väldigt välgjort för sin tid.

Framförallt bökigt och stelt combat. Händer ibland att jag fortfarande får flashbacks från Temple of Bu..

Utöver kontrollen tycker jag inte det finns något att klaga på i LBA (1 och 2). Älskade verkligen de spelen och ser fram emot remakes. Och ja, soundtracket gick varmt i CD-spelaren.

Little Big Adventure... INTE!

De som dyker upp så här på rak arm: Rocket League, Super Mario Bros. 3 och Team Fortress 2.

Skrivet av androsynth:

Jag vill inte veta hur ett Larry-spel luktar. Förmodligen en mix av polyester, gummi och.. vätskor 😅

Du kan kanske ana vad de två bruna rutorna luktar.

Kör om lite klassiska peka och klicka-spel med jämna mellanrum. Ibland får jag ett infall och kör Simcity 2000 också, av nån anledning. Har svårt att motivera mer omspelningar än så när jag inte ens hinner spela allt nytt som kommer..

Undrar om den slår CyberSniff 2000™?

Det här har jag väntat länge på, blir att plocka upp i helgen!

Jag jobbar på gymnasieskola och topplistan är identisk med vad ungdomarna spelar. Så jag tänker att min viktigaste uppgift som skolkurator är att tillhandahålla kulturell vägledning.

Målet är som vanligt att lägga ifrån mig WoW någon gång ibland och spela lite roliga indiespel istället.

Skrivet av Eight08:

Har sneglat länge på detta spel men vissa recensioner skrämmer iväg mig.

För er som spelat det, hur ser ni på denna beskrivning?

"Maybe there's a part I don't get but after 25 hours + playtime I have to say I'm pretty disapointed. Game has a great metacritic review and a descent user score, but it's really, REALLY boring after you get the mechanics. Every game plays absolutely the same, minus minor roguelike variations that don't really change the gameplay.

The queen's impatience "mechanic" is just a time limit and doesn't add anything new.
Runs are way to long, and progression is an absolute grind. After 20+ games you kinda wonder where's the finality or what even is the point."

Jag har kört 11 timmar och inte riktigt kommit till det läget i beskrivningen, men kan ana tendenser till att det kan bli ganska enformigt. Å andra sidan kan jag tycka att det ligger lite i genrens natur att åtminstone till viss del bygga samma saker om och om igen, för att lära sig av misstag och gradvis förbättra staden/byn.

Just i Against the Storm ser jag det som att jag spelar en karta någon gång ibland när jag är sugen på genren, istället för att exempelvis bygga på en och samma storstad i Cities Skylines. Det upplägget är jag nöjd med och där tycker jag att Against the Storm levererar (än så länge).

Skrivet av Erik Void:

Yay! Grymt spelat! 😊 Har tyvärr inte hört Ninja Gaiden tidigare så kan inte relatera till just den, men alltid nice med dina uppladdningar ändå.

Tack!

Så där, då har jag dammat av pianot igen och spelat in lite nytt.

Har fler NES-låtar på gång, men eftersom jag tydligen jobbar i Valve-tid här så dröjer det väl 10 år till nästa släpp.

Skrivet av Devan:

Ett spel som kom i år som jag tyckte va ruskigt kul är Thronefall

Det där ska jag ha så fort det tar sig ur early access!

Spel som överraskade mig mest i år var nog Dave the Diver och Dredge. Toppen när det dyker upp intressanta indiespel från ingenstans, som visar sig vara riktigt bra!

Skrivet av baxtex:

Oh! Hur är kontrollstödet? Körde igenom Dig spelen i somras på Steamdecken. Bra skit.

Verkar vara "playable" med steamdecken, check på allt förutom liten text. Så antar att det även har stöd för handkontroller rent allmänt. Dock inget jag själv testat.