Veckans Xbox-nyheter #48 (v.26)

Sida 1 av 1
Mortaigne
2020-06-28 19:29
Veckans Xbox-nyheter #48 (v.26)

Såhär i sommartider kommer Veckans Xbox-nyheter liiiite sporadiskt, ber om ursäkt för det. Men nu är det i alla fall dags att samla ihop lite nyheter och annat trevligt från den senaste veckan-ish. Även om De Stora Avtäckningarna dröjer till juli-eventet så händer det alltid saker på Xbox-fronten. Sea of Thieves ångar på som en maskin på Steam, nya spel till Xbox Game Pass, Minecraft uppdateras, State of Decay 2 likaså, massor av trevliga videos från ID@Xbox och mycket mer!

Ryktesspridningen är i full fräs också med spekulationer om vad som ska visas upp under julis "E3"-event och Lockhart, ständigt denna Lockhart. De flesta verkar nu övertygade om att Lockhart existerar i alla fall, men den lär inte visas upp förrän prissättningen på de nya konsolerna är avtäckta. Så vi får nog vänta ett tag till, det lär inte visas under juli-eventet i alla fall. Där ska det vara spel, spel och åter spel sägs det! Halo Infinite så klart, som i dagarna skickade ut en teaser som gjorde succé på nätet. Men vad mer? Spekuleras om att The Initiative är redo att visa upp vad de pysslar med, är det Perfect Dark eller något helt annat? Obsidian har sitt stora AAA-RPG som sägs kunna dyka upp, Playground har Fable, om det nu inte är något helt annat förstås... Får vi se något nytt Forza från Turn 10? Det har gått 3 år sedan sist, och de gör en stor omarbetning av motor och annat vilket tar tid. FH5 känns för tidigt, så det är möjligt att det blir en launch utan racingspel men det vore konstigt. Rare borde kunna visa upp mer från Everwild, teasern vi fick på X019 lovade gott och det sägs att de har kommit långt i utvecklingen. Hellblade 2 ligger nog längre bort men Ninja Theory kan säkert visa mer! InXile släpper ju Wasteland 3 i augusti men även de har ett stort AAA-RPG på gång, men det är nog inte troligt att det visas något från det än. XGS Publishing kan ju stå för de verkligt stora överraskningarna, ingen info om vad för tredjepartsexklusiviteter som är på gång verkar ha läckt. Tell Me Why från DontNod har ju release i "sommar" så det kanske blir ett shadowdrop? Men i övrigt verkar det vara locket på.

Spännande att spekulera lite! Det lär i vilket fall bli åka av, med en jäkla massa spel från Xbox Game Studios och det ska även visas upp en del från 3rd party så kanske får vi se mer från EA, Bethesda, Bamco m.fl också. Ännu inget datum satt men det ryktas om att vi får reda på det nu under veckan som kommer...

Med det sagt...Let's Jump in!

Minecraft - Nether Update

I den nya Nether-uppdateringen till Minecraft så blir det massor av nytt att utforska. Med Netherite-material, Piglins och Hoglins bland annat.

En ny, gratis karta finns att ladda ned med allt nytt redo för äventyr - Way of the Nether!

Achievement-belöningar och emotes är också nytt för Minecraft och har precis gått live i dagarna. Belöningarna för olika achievements är mestadels kosmetiska prylar och så några emotes. Emotes är helt nytt och det finns ett gäng som är gratis, tre från achievements och så klart premium emotes som man kan köpa. Alltid kul med lite incentives till att jaga achievements! Mer kommer av allt är det utlovat.

Minecraft Nether Update
Achievements & Rewards

Minecraft Dungeons - DLC på ingång

Den 1 juli släpps det första DLC't till Minecraft Dungeons! Jungle Awakens heter det och bjuder på 3 nya storymissions med en ond boss att banka skiten ur så klart. Nya fiender, vapen, rustningar och miljöer blir det också. Jungle Awakens ingår i Hero Edition/Hero pass. Vill man inte hosta upp cash så kommer det också lite gratis-gott i samband med DLC-släppet med en ny dunga; The Lost Temple Dungeon och lite prylar.

Jungle Awakens

State of Decay 2 - Update

State of Decay 2 fortsätter att få god support även efter Juggernaut Edition-släppet. I senaste stora updaten så läggs det till ett "easy mode" kallat Green Zone för att göra spelet mer lättillgängligt för de som vill det. Antingen nya spelare som inte är vana vid genren, eller om man helt enkelt vill chilla lite mer. Valfrihet är aldrig fel!

Med uppdateringen kommer också ett cross-over pack med Sea of Thieves kallat Plunder Pack. En hel hög utrustning, vapen, kläder och t.o.m en bil inspirerad av Megalodonen i Sea of Thieves.

I videon ovan gås allt med Green Zone-updaten igenom. Utöver själva Green Zone och Plunder Pack så är det en hel del nya grejer och balanseringar. Uppdateringen är live nu!

Update 18 - Green Zone
The Plunder Pack

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass ångar på och nya spel kommer hela tiden. Den senaste bunten innehåller spel som West of Dead, Observation och The Messenger. Tidigare i månaden har vi fått spel som Kingdom Hearts, Thronebreaker och No Man's Sky för att nämna några. Kolla in mina trådar på forumet!

Första bunten...

...och andra bunten.

XGP Juni - Part 1
XGP Juni - Part 2
Xbox Game Pass

Mixer läggs ned

I veckan nåddes vi av det kanske föga förvånande beskedet att Microsoft beslutat att lägga ned streamingtjänsten Mixer för gott. Ända sedan uppköpet av Beam så har tjänsten kämpat i uppförsbacke trots riktigt hög kvalitet på de tekniska bitarna av tjänsten. Investeringar har gjorts för att locka över stora streamers som Ninja och Shroud, men det var väl ett sista långskott som inte gick in.
Så, i stället för att pumpa in mer pengar så lägger man alltså ned helt. Ett samarbete inleds med Facebook Gaming för att dels erbjuda alla streamingpartners på Mixer ett nytt hem, men framförallt för att sluta avtal med FG om xCloud och liknande. Ur affärssynpunkt verkar allt vara ett bra, t.o.m mycket bra, beslut. Men Facebook... nä inte en favorit för mig. Men visst, vill man nå en så stor publik som möjligt där xCloud bara är ett klick bort på Facebook eller Instagram så är det ju inte dumt.

Så här skriver Phil Spencer om saken:

"Transitioning the Mixer community is a key part of a broader effort that Xbox and Facebook Gaming are embarking on, bringing new experiences and opportunities to Facebook, where every month more than 700 million people play a game, watch a gaming video, or interact in a gaming Group."

"Everything we’ve done to date at Xbox has been to meet players where they are and reduce the friction between curiosity and play as much as possible. Making it easy for players to discover and play games wherever they are creates new, viable pathways for developers to reach new players and to be rewarded for new ideas. This is where our work can make the widest impact."

"Key to this vision is our Project xCloud technology, which we see delivering games to all kinds of screens and windows in your life, including those on Facebook. Gaming is already part of our social fabric, and Project xCloud can take you from discussing a new game – whether it’s a funny in-game moment posted by a friend, an ad, or an ongoing stream – directly to playing it. In the future, through the power of Xbox Live and Project xCloud, we see there being just one click between “I’m watching” and “I’m playing.”"[/i]

Microsoft behåller tekniken bakom Mixer och rättigheterna till den. Det kommer att användas på andra håll inom företaget, såsom Teams m.m.
Den 22 juli stängs Mixer ned för gott.

Phil Spencer blog post
FZ-artikel

Games with Gold

Ny månad stundar och då blir det nya gratish-spel som kommer med Xbox Live Gold-prenumerationen (och Xbox Game Pass Ultimate)!
I juli så får vi bland annat rally med WRC8 och ett våldsamt basketspel, Dunk Lords, direkt på Xbox-release! Inte dumt.
Läs allt om det i min tråd för bövelen!

Xbox Games with Gold - Juli

The Falconeer - Ny trailer!

The Falconeer har släppt en ny story-trailer! Spelet som utvecklas av en ensam developer, Tomas Sala, påminner en hel del om Crimson Skies och ser väldigt trevligt ut. Vi såg en första trailer i samband med X019 i höstas. Släpps på Xbox och PC!

The Falconeer

ID@Xbox Summer Spotlight

I en serie mycket trevliga videos får vi en glimt av ett gäng indiespel som dyker upp på Xbox via ID@Xbox under året. En hel del av dem dyker också upp på Xbox Game Pass så klart! I den första videon ser vi: Skatebird, Spellbreak, The Falconeer, The Forgotten City, Trash Sailors, Call of the Sea, Dead Static Drive, Welcome to Elk.

I nummer 2 visas: Carrion, Ary and the Secret of Seasons, Atrio: The Dark Wild, Black Book, No Straight Roads.

I nummer 3 visas: Everspace 2, Foregone, Going Under, Hitchhiker a Mystery Game, Paradise Lost.

I nummer 4 visas: Scourgebringer, Phogs!, Psikodelya, Sail Forth, Super Meat Boy Forever.

I nummer 5 visas: The Ascent, Cake Bash, The Riftbreaker, The Universim, Cyber Shadow.

I nummer 6 visas: Knight Squad 2, Boomerang Fu, Voidtrain, Wintermoore Tactics Club, Xuan Yuan Sword VII, Backbone.

ID@Xbox YT-kanal

The Coalition - Ny studiochef!

The Coalition har äntligen fått en ny boss efter att Rod Fergusson lämnade studion tidigare i år. Ny chef blir Mike Crump som funnits i studion en längre tid, så en internrekrytering alltså. Mike Crump har finfina meriter och är så klart synnerligen bekant med Gears of War-franchisen så det lär vara i trygga händer. Frågan nu är väl om det innebär någon välbehövlig förnyelse för franchisen eller inte? Rod Fergusson må ha varit stabil, men han vågade inte riktigt ta Gears till nästa nivå. Förhoppningsvis har Mike Crump mängder av idéer som han nu kan förverkliga. Vi får se!
Inget officiellt har meddelats från The Coalition om det hela...

The Coalition
TA-artikel

Sea of Thieves

Sea of Thieves är i full fart som vanligt. Releasen på Steam har varit en succée och spelet har konstant varit bland de bäst säljande spelen på Steam sedan släppet. Mängder av spelare, med peakar runt 60k samtidigt! Fantastiskt trevligt att se. Uppdateringarna fortsätter att komma också, nu senast Haunted Shores som ni kan kolla in i videon ovan.

Fler nya grejer är på gång, bland annat custom servers. Dessa testas nu i alpha, med okänt releasedatum. Tanken är att dessa custom servers ska kunna användas för events och dylikt av streamers och andra. Ingen progression dock... Läs allt om det i länk nedan!

Custom Servers
Haunted Shores

Det var allt för den här veckan! Hoppas att det fanns något av intresse att kolla in. Som sagt lite oregelbundet med trådar här under sommaren men förhoppningsvis syns vi snart igen!

#xbox #microsoft #minecraft #minecraft-dungeons #state-of-decay-2 #xbox-game-pass #mixer #facebook-gaming #games-with-gold #the-falconeer #id-xbox #the-coalition #sea-of-thieves

Henkeror
2020-06-29 09:08

Ser mest fram emot att få se mer av Psychonauts 2. Lite besynnerligt att det ännu inte satts ett datum för juli-eventet.

Mortaigne
2020-06-29 17:01
Skrivet av Henkeror:

Ser mest fram emot att få se mer av Psychonauts 2. Lite besynnerligt att det ännu inte satts ett datum för juli-eventet.

Ja, det ska bli intressant att se vad Double Fine har knåpat ihop. Psychonauts 2 ska ju vara deras största projekt hittills, kan bli riktigt trevligt.

Sida 1 av 1