[Spoilers] The Last of Us 2 - Två-tre timmar in och helt knäckt...

Sida 2 av 2
Ruffles
2020-07-08 07:13
Skrivet av Constantine:

Alltså... Såhär vart det för mig: Totalt förvirrad.

Jag ser Joel få ett slag i huvudet. That's it. Vad trailerna har spikat in i mitt huvud är; det är Dina som dör och att Joel sedan hjälper med hämnden; referens "Think I'd let you do this all by yourself" (Vilket vi senare får se är utbytt emot Jesse). Här är grejjen; jag kunde inte föreställa mig att dom skulle döda av Joel i storyn. Jag satt hela tiden o tänkte att han hade överlevt slaget av golfklubban, när cutscenen med gravstenen kommer börjar jag misstänka saker. Men helt ärligt då hade hela "wtf" momentet försvunnit. Jag tänker att jag kan inte vara ensam om detta och funderade flera gånger på vad som hade gett mig ett mer tydligt direktiv; att Abby istället skjuter Joel i huvudet. Det hade för mig varit tydligt men även mer emotionellt, (även för Ellie). Tankar på detta?

Jag tyckte nog att det var rätt uppenbart att han dött. Personligen fick jag flashbacks från introduktionen av Negan i The Walking Dead när han klubbar ihjäl inte mindre än två omtyckta karaktärer. Chockeffekten var densamma.

trickeh2k
2020-07-08 08:58

För er som tagit sig igenom spelet kan jag rekommendera att se/lyssna på YongYeas recension. Otroligt välgjord recension som går på djupet med eventuell kritik, väldigt saklig och informativ.

Nomman
2020-07-08 10:47

@KalleKlopp: Bra skrivet och spännande att läsa dina tankar!

För egen del kämpade jag verkligen för att hålla sympatierna för Abby borta när jag spelade hennes del. Lite enfaldigt kanske, men jag ville verkligen hålla avskyn vid liv. Men mot slutet av det verkligen svårt. För som du säger var hon på många sätt väldigt lik Ellie - med skillnaden att hon redan hade fått utkräva sin hämnd. Så istället för att jaga hämnd fick vi se henne försöka försonas med sig själv. Komma vidare i livet, inte som en skitstövel utan som någon hon kunde se i spegeln. (Och kanske ger det även en inblick i hur Ellies liv kommer bli, nu när hon lämnat gitarren och hatet bakom sig).

Intressantast av allt är hur vi båda resonerade olika då Ellie gav sig av mot Kalifornien. Jag förstår absolut hur du resonerade. Där och då hade hon möjlighet att släppa alltsammans och leva ett bra liv. Med Dina och lillskrutten. Och visst skulle det ha varit det bästa för henne. Men för mig skulle det ha varit ett alltför stort antiklimax. Hatet inom mig (och vad jag inbillar mig, inom Ellie) var för starkt. Hämnden behövde utkrävas. Eller insikten om alltsammans meningslöshet vinnas på smärtsammaste möjliga sätt. Och tack och lov blev det ju det senare, vilket jag är glad för. Än finns hopp för Ellie. Hade hon tagit livet av Abby tror jag att mörkret skulle ha ätit upp henne.

Edit: Bra girlfriend review!

***

Undrar också vad det ska bli av serien och världen framöver. Känns ju som att det mycket väl kan komma ytterligare ett spel i serien - och det är inte uppenbart att det behöver kretsa kring Ellie. Kanske finner Abby sina Fireflies och inser att hennes fars jobb fortfarande kan slutföras? Ett vaccin tillverkas. Om bara Ellie kan hittas och övertygas att följa med ...

ghosts
2020-07-08 15:58

Reagerade med ilska och sorg. Blev arg och uppriktigt ledsen. Men, efter att ha klarat spelet så är det rätt uppenbart vad de ville åstadkomma med en sån händelse och hur det skulle påverka de som spelar.

Jag tycker spelet är bland det bästa jag spelat, någonsin.

Sida 2 av 2