Veckans Xbox-nyheter #47 (v.21)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #47 (v.21)

Det må vara lugnet före stormen för tillfället men på Xbox-fronten sker det alltid saker! Xbox Game Studios fortsätter att växa i stadigt tempo, där i stort sett alla studios expanderar för tillfället. Den här veckan har Mojang förnyat både namn och logo och är numera Mojang Studios, ett namn som bättre representerar Mojangs globala närvaro. InXile har likaså expanderat sedan uppgången i Xbox Game Studios och rekryterar friskt till sitt kommande AAA-RPG.
Ninja Theory fortsätter att uppdatera Bleeding Edge, Xbox Game Pass har fått nya tillskott, Digital Foundry analyserar Halo 2 på PC, Sea of Thieves-nyheter med mera i veckans tråd!

Med det sagt...Let's Jump in!

Mojang Studios

Mojang blir Mojang Studios när studion passar på att förnya sig lite. Ny logga och nytt namn alltså! Då Mojang inte längre bara är en liten studio i Stockholm utan har hundratals personer anställda över hela världen med kontor även i Redmond (MS HQ), London, Shanghai och Tokyo så är det nya namnet passande. Stockholm och Redmond är två fullstora studios, de övriga mindre.

En trevlig liten introduktionsvideo har man knåpat ihop också, full med mojänger!

I veckan meddelade Helen Chiang (Studio Head, Mojang Studios) att Minecraft passerat 200 miljoner sålda ex totalt och att över 126 miljoner spelar spelet varje månad. Otroliga siffror!
Med alla häftiga uppdateringar till Minecraft med Raytracing på Xbox Series X och PC så lär inte tåget stå still framöver heller.

Pac-Man firar 40 år och det firas genom ett nytt DLC till Minecraft. Man ska ta sig igenom labyrinter och undvika spöken så klart!

Sist men inte minst på Mojang Studios-fronten så är det släppdags nästa vecka för Minecraft Dungeons! En liten, mysig dungeon crawler-histora perfekt för både små och stora med fokus på co-op och återspelbarhet. Spelet kommer att växa kontinuerligt dessutom, flera DLC är redan på gång. Ska vi döma av storebror Minecraft så lär det inte saknas content framöver direkt Release är på tisdag den 26:e på alla möjliga plattformar och dessutom rakt in på Xbox Game Pass så klart!

Meet Mojang Studios
Helen Chiang blog post
Pac-Man DLC
Minecraft Dungeons

Bleeding Edge Update

Rahni Tuckers lilla team på Ninja Theory fortsätter att uppdatera och lägga till content till Bleeding Edge. Arena brawlern tuffar på med content, nya karaktärer och maps.

Senaste uppdateringen lade till den första nya kartan, Hydrocore, till spelet sedan launch. Hydrocore är mer kompakt vilket leder till intensivare action och den har mottagits väl av communityt. Man har också höjt leveltaket och lagt till en hel del nya skins.
Framöver kommer NT bland annat att dra igång Daily Quests vilket ska ge en välkommen cash bonus och trevliga utmaningar på daglig basis.

Bleeding Edge

inXile

InXile är en av de Xbox Game Studios som växer för fullt just nu i en av de mest expansiva perioderna i Xbox historia. Båda inXile's studios växer och utöver Wasteland 3 som släpps i augusti så är man i full gång med utvecklingen av sitt första stora AAA-RPG. I veckan bekräftades att spelet utvecklas för Unreal Engine 5 så det lär bli finfint på Series X och PC! Enligt rykten så är detta det projekt som "sealed the deal" när MS bestämde sig för att köpa studion 2018. Rykten hävdar också att det har en väldigt, väldigt stor budget... Vi får se, men det bådar onekligen gott med Brian Fargo unleashed med AAA-budget och fokus på att göra spel i stället för att jaga finansiärer. Kan bli hur fränt som helst!

Även äldre titlar fortsätter att få fin support, såsom den utmärkta remastern av det första Wasteland som släpptes i vintras. Wasteland 2 har nu uppgraderat till en Play Anywhere-titel och har alltså cross-progression/cross-buy på Xbox och PC! Mycket trevligt. Jäkligt bra spel för övrigt

I en ny serie dev diaries får vi lite mer insikt i utvecklingen av Wasteland 3. I första avsnittet ovan så får vi veta mer om character creation och party builds bland annat.

I det andra avsnittet så blir det fint folk med Brian Fargo himself och senior writer Nathan Long. Man går igenom settingen och folk man stöter på i Colorodo. Mycket sevärt!

inXile entertainment

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass med över 10 miljoner användare fortsätter att springa i cirklar runt konkurrenterna. Senare i år integreras det också med Project xCloud vilket innebär streaming på både mobiler och PC, det lär ju inte minska användarantalet direkt. Bara det faktum att man med en XGP-prenumeration får tillgång till alla launchtitlar utan att hosta upp tusentals kronor utöver konsolköpet när next-gen gör sitt intåg i höst är ju makalöst.

Xbox Game Pass lägger till fler spel under andra halvan av maj. Releasen av Minecraft Dungeons så klart men också klassiker som Alan Wake! Read all about it i min tråd.

Xbox Game Pass Ultimate Perks. Den här månaden får vi lite nya perks också, ett rejält paket till World of Warships: Legends! Tyska skepp, boosters och en veckas Premium-tid. Inte illa. Tidigare perks är också fortfarande tillgängliga med grejer till bland annat Warframe och NBA2K20.

XGP Maj Part 2 - Min tråd
Xbox Game Pass

ID@Xbox Gamefest 2020

Ny video från ID@Xbox med fokus på mindre utvecklares spel, med kommentarer från devs! Lite smått o gott från Xbox Game Pass.

ID@Xbox Youtube-kanal

MS Solitaire 30 år!

En av Microsofts mer okända studios, Microsoft Casual Games, står ironiskt nog för några av de största framgångarna. I alla fall, som namnet antyder, på casualspelarfronten Microsoft Solitaire firar 30 år i dagarna! Med över 35 miljoner månatliga spelare så är det ett av världens största spel dessutom. Bara de senaste 10 åren så har över 500 miljoner spelare spelat Solitaire!
Födelsedagen firas på många sätt med events knutna till spelet, Anniversary-items till salu och annat trevligt. Läs mer om det i Paul Jensen's (Studio Head, Microsoft Casual Games) blogpost som länkas nedan.

Oldschool a la 1990.

MS Solitaire 30 år - Paul Jensen blog post

Halo 2 Anniversary

Digital Foundry tar sig en teknisk titt på Halo 2: Anniversary som nyligen släppts till Halo: MCC på PC. Alltid intressant med dessa djupdykningar.

Spelet finns tillgängligt både via Xbox Game Pass PC och Steam!

Halo 2: Anniversary - Steam
Xbox Game Pass

Double Fine-klassiker till Xbox

I och med Double Fine Productions uppgång i Xbox Game Studios så har intresset ökat för att porta över lite klassiska spel som varit frånvarande på Xbox. Häromveckan meddelades att de remastrade versionerna av Full Throttle, Grim Fandango och Day of the Tentacle kommer till Xbox senare i år!
I vilken form, om de kommer till Xbox Game Pass eller inte är ännu okänt. Men väldigt trevligt oavsett!

Ryan McCaffrey Twitter

The Ascent -Series X

Kommande ARPG't The Ascent från svenska Neon Giant verkar bli riktigt fränt, optimerat för Series X är det dessutom!

IGN tar sig en till på Series X-optimeringarna.

En titt på spelvärlden!

The Ascent

Sea of Thieves

Sea of Thieves har fått releasedatum på Steam, den 3 juni smäller det! Med full crossplay och cross-progression så klart. Över 10 miljoner spelare hittills lär bli ännu fler nu!

Nytt avsnitt av Sea of Thieves News! Med info om content updates, Steam och lite annat skojsefriskt.

Sea of Thieves
Sea of Thieves coming to Steam - Joe Neate blog post

Det var allt för den här veckan! Hoppas att det fanns något av intresse, syns snart igen!

#xbox #microsoft #mojang-studios #minecraft #minecraft-dungeons #bleeding-edge #inxile #wasteland #xbox-game-pass #solitaire #halo #digital-foundry #double-fine #the-ascent #series-x #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

1
Skriv svar