Hur ofta behåller, säljer du spel?

Sida 2 av 2
bent toe
2020-04-11 11:01

Sedan cirka 3 år tillbaka så köper jag bara spel digitalt.
Betalar aldrig fullpris för ett "endast kampanj" spel utan väntar på rea.
Spel som innehåller både sp och mp kan jag betala fullpris för.

Arzei
2020-04-11 11:09

Jag har sålt spel en gång i mitt liv och det ångrar jag än idag. Jag sålde ett dussintal Nintendo 64-spel för att finansiera min GameCube. Jag älskar GameCuben men önskar att jag hade hittat en annan lösning då jag saknar ett gäng guldklimpar från N64an. Jag behöll dock själva konsolen och Banjo-Kazooie.

Jag tycker att det är trevligt att ha en samling, även om det blir mindre och mindre sånt nuförtiden iom digitala spel. Sedan är det även trevligt att kunna hävda någon form av "fair use" om man vill emulera något gammalt, har man ändå köpt spelet så...

Kazutoyo
2020-04-11 11:09

Säljer nästan aldrig. Dom få gånger jag har gjort det är när jag köpt ett spel en andra gång till en ny konsol och säljer det gamla spelet till den gamla konsolen. Sålde tex Beyond Good & Evil till GameCube när jag köpte Beyond Good & Evil HD till PS3.

Sapiens
2020-04-11 12:19

Sälja spel? Bah! Konsolträlar...

Nomman
2020-04-11 12:31

Jag har nog aldrig sålt ett spel. Mer arbete än vad pengarna motiverar, känner jag. Antingen måste man träffa någon Blocket-jeppe face to face eller skicka ett paket till någon Tradera-gök som ger dåligt omdöme för att jag inte orkar gå till posten förrän tre veckor senare. Ingetdera lockar.

Så spel behåller jag. Tills högen blir för stor. Då lägger jag upp dem tillsammans med en massa annat på den årliga bortskänkes.se-annonsen.

Sedan ska sägas att jag som mest köper 10-15 spel per år, varav majoriteten digitalt. Handlar alltså inte om några stora pengar. Köpte jag ~200 fysiska fullprisspel skulle jag kanske resonera annorlunda. Förmodligen inte eftersom jag är fruktansvärt lat, men kanske.

Edit: Vissa spel behåller jag förstås livet ut också. Tiopoängarna. Typ WarCraft II, Morrowind, HZD m.fl. Nog för att jag äger dem digitalt också, men de spelen förtjänar utrymmet i bokhyllan.

jehuty
2020-04-11 13:33

Brukar sälja bort alla spelen inför nästa generation förutom MGS och GTA spelen.

Sida 2 av 2