Hur äter du din risifrutti?

Sida 2 av 3
2020-03-26 15:29

@Gregerory: Vad ska jag göra med skeden då??? Står bara här som ett fån nu

mh76
2020-03-26 15:31

Äter risifruttin med munnen 😜.

Häller över sylten över riset. Och äter då med liten sked såklart. Skrapar sedan ur så mycket som möjligt av det som finns kvar.

Kindra
2020-03-26 16:41
Skrivet av CFW:

För det första: som en förutsättning för Risifrutti-njutning krävs extra tillförsel av sylt.

(Detta får mest ses som en fantasi, hastigt påkommen i febrig karantän)

Tänk sålunda en JÄMN mängd ris och sylt! Jag vet, hjärnan kan inte riktigt ta in det men försök ändå. En skopa sylt och en skopa ris, i SAMMA mängd genom hela måltiden.

*mike drop*

Vem är den här Mike som du släpper? Har han varit elak mot dig?

omgponies
2020-03-26 17:09

Jag äter Mannafrutti, mycket godare.

Lookis
2020-03-26 17:37

Jag brukar gröpa ur lite ris så det blir ett hål som man sen kan hälla ner sylten i.
Men det ska INTE blandas!

Gregerory
2020-03-26 17:40
Skrivet av sm0keysm0ke:

@Gregerory: Vad ska jag göra med skeden då??? Står bara här som ett fån nu

Lägg ner den lugnt där du fann den. Du kan använda den igen.

Fr0gg0.
2020-03-26 18:08

Äter den inte på något sätt, då det är det vidrigaste som finns. Jag äter hellre surströmming.

Schizo
2020-03-26 18:08

Ta ungefär tre, fyra tuggor med skeden i mitten så att det blir ett hål mitt i risgrynen. Häll sen över all sylt i det hålet. Nu har man som en insjö med sylt med omgivande landskap i risgryn.

2020-03-26 18:23

Först måste man separera risifrutti-delen från sylt-delen(Ett riskfyllt moment och kräver många års erfarenhet). Risifrutti plaseras i mikrovågsugnen och värms tills den nästan bubblar över, sedan häller man kall sylt över. Avnjuts framför ett avsnitt av MacGyver.

Tyvärr äter jag inte risifrutti längre.

Nemo
2020-03-26 18:33

Apropå risifrutti, vad är det för galning som hittat på varianten med hallon och LAKRITS??!!

Jag råkade köpa en sån en gång. Men jag missade helt att de blandat i lakrits i sylten. Visste inte ens om att det fanns något sådant.

Jag upptäckte vilken vanskapelse jag köpt först när jag skulle äta den... Urrrk!!! 🤢🤢🤮🤮🤮😭😭😭

Första instinkten var att kasta ut risifruttin genom fönstret. Men grannarna skulle inte ha uppskattat det så den åkte raka vägen i soporna istället. Trauma... får fortfarande kväljningar när jag tänker på det. ☹️

lampis
2020-03-26 18:36

Sylten förstör den mustiga risgröten. Jag droppar några syltdroppar över det vita guldet mest för färgens skull.

xdrive
2020-03-26 18:45

Hyfsat offtopic antar jag, men denna gamla reklamen dök upp i huvudet direkt.

Ducci
2020-03-26 18:53

Hur kan ni äta Risifrutti med sylt, det ska vara kolasås.
Själv äter jag den med sked och gör mitt bästa för att få ut all kola sås ur den lilla behållaren.

2020-03-26 19:02

Den stora frågan är väl om ni ätit Ris à la Malta, juldesserten som är lika delar äckel som gråtgott, lite som Risifrutti verkar vara.
Känns lite som en föregångare till Risifrutti för oss stofiler? Sorry for Ot.

"Rätten består av kall risgrynsgröt som blandas med vispad grädde och smaksätts med strösocker och vanillin-/vaniljsocker samt ibland outspädd apelsinsaft. Den dekoreras ibland med konserverade mandarinklyftor"

jamorro
2020-03-26 19:08

käkar risgröten först och sen sylten till efterätt

Skrivet av Fr0gg0.:

Äter den inte på något sätt, då det är det vidrigaste som finns. Jag äter hellre surströmming.

Hur gör du med sylten då?

Skrivet av MadMartigaN:

Först måste man separera risifrutti-delen från sylt-delen(Ett riskfyllt moment och kräver många års erfarenhet). Risifrutti plaseras i mikrovågsugnen och värms tills den nästan bubblar över, sedan häller man kall sylt över. Avnjuts framför ett avsnitt av MacGyver.

Tyvärr äter jag inte risifrutti längre.

Och McGyver går inte på tv längre.

Skrivet av lampis:

Sylten förstör den mustiga risgröten. Jag droppar några syltdroppar över det vita guldet mest för färgens skull.

Mustig är nog ett ord jag aldrig skulle använda för industririsgrynsgröt.

Skrivet av xdrive:

Hyfsat offtopic antar jag, men denna gamla reklamen dök upp i huvudet direkt.

https://cdn01.nyheter24.se/666fb1e907d4032702000024008e010201...

Mwahahaha!

Skrivet av Ducci:

Hur kan ni äta Risifrutti med sylt, det ska vara kolasås.
Själv äter jag den med sked och gör mitt bästa för att få ut all kola sås ur den lilla behållaren.

Vilken liten behållare har du kolasås i? Häller du ut sylten och ersätter den med kolasås?

Skrivet av Joakim Bennet:

Den stora frågan är väl om ni ätit Ris à la Malta, juldesserten som är lika delar äckel som gråtgott, lite som Risifrutti verkar vara.
Känns lite som en föregångare till Risifrutti för oss stofiler? Sorry for Ot.

"Rätten består av kall risgrynsgröt som blandas med vispad grädde och smaksätts med strösocker och vanillin-/vaniljsocker samt ibland outspädd apelsinsaft. Den dekoreras ibland med konserverade mandarinklyftor"

Vi käkar det varje jul fast utan saftslasket och så har vi hjortronsylt till. Som risifruttins Porsche.

En fråga vi inte utrett är stor eller liten sked. Det sistnämnda är rätt svar.

Dohman
2020-03-26 21:01

Äta bara sylten. Som jag gjorde alla gånger vi var hos mormor.

Mortaigne
2020-03-26 21:06

Testa med ketchup!

IRONBERG
2020-03-26 21:08
Skrivet av omgponies:

Jag äter Mannafrutti, mycket godare.

En del måste alltid vara liiiiite värre 😂

2020-03-26 21:19

Smaken är som baken - godast i mitten! 👌🏻

lampis
2020-03-26 22:12

@Carl Johansson-Sundelius: Jorå, jag kan erkänna att jag har köpt den där halvlitersförpackningen och mulat in den i svalget utan sylt, helt "pale" som vi i branschen brukar säga. Så mustig är den.

bent toe
2020-03-26 22:36

Risifrutti behöver göra om sin reklam.
Uppenbarligen finns det en miljonmegalodioners sätt att äta den på.

Om man häller över all sylt i den stora bägaren så:
A. Det ser osmakligt ut och påminner om något ur en billig 80-tals splatterfilm.

B. Du får inte det jämt fördelat vilket kan innebära gaser i magen.

C. Plastskeden (och fingrarna) blir kladdig uppe på toppen när du ska skopa upp det sista på botten.

keffkebab
2020-03-26 23:22

Jag brukar ta hela förpackningen, och så hivar jag den i soporna och tar nåt annat.

Birchoff
2020-03-26 23:47
Skrivet av Gregerory:

Lägg ner den lugnt där du fann den. Du kan använda den igen.

Så golvet m.a.o.

bond12
2020-03-27 04:26
Skrivet av Gregerory:

1. Öppna. Görs enklast från den sidan som har folien. Vi kan kalla den sidan för upp. Det finns nu flera alternativ.
- Trycka fingret igenom. Dra bort. Du kommer dock bli kladdig
- Lyfta på folien vid den lilla triangulära utsticket. Dra.
Jag brukar göra det sista. Det kan förekomma en avvikelse då folien går sönder. Det går då kombinera med finger metoden för att uppnå önskat resultat.

För korrekt källsortering avlägsnas folien och sköljes. Jag knycklar ihop folien och lägger den i behållaren under diskbänken uppmärkt tydligt med orden METALL.

2. Ta fram en sked. Den ser ut så här: 🥄
Inte så här 🍴

3. Böj sås behållaren så att vald sylt rinner ut över risprodukten. Böj inte risproduktens behållare över vald sås. All risprodukt får inte plats i den.

4. Ta din sked från punkt 2 i väl avvägd hand. Ta en lätt rågad sked. För den till din mun.
Alternativ:
-Tugga, en onödig procedur för produkten.
-Svälj, Går att göra utan att tugga.

Repetera punkt 4 tills önskat resultat.
Mättnad
Produkten slut.

5. Skölj ut plastbehållaren och lägg den under diskbänken inbehållaren märkt tydligt PLAST.

6. Reflektera hur jäkla du mycket saknar socialt umgänge med kollegor under rådande omständigheter.

7. Gråt med hulkningar

8. Samla dig och gör dina överenskommelser du gjort via TEAMS

Det här är good quality meme material xD

adfactory
2020-03-27 06:17

Min 5-åring, öppnar risifruttin, lägger folien på golvet eller i soffan.
Äter upp sylten och en 100-del av riset.
Ställer det som är kvar på nåt ställe där man inte kommer leta på sisådär 2-3 veckor
-
Ber om ny risifrutti nästa gång man råkar ta med 5-åringen för att handla
-
rince/repeat

Kyrre
2020-03-27 10:26
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Rör om!? Är du en sådan som rör om glassen med alla tillbehör också, så att det typ blir brunt?

Nej nej blanda inte in glass i det här denna metoden gäller endast risifrutti.

Trodde faktiskt aldrig att en risifrutti tråd kunde vara såhär underhållande

HaZe303
2020-03-27 13:18

Jag tar lite risgröt, med liten te sked, doppar den lite i sylten... och så går det till jag slukat ner allt, gud va gott. Jag vill inte hälla över allt, för jag vill inte dränka den med sylt, jag vill ha precis lagom...

Skrivet av Schizo:

Ta ungefär tre, fyra tuggor med skeden i mitten så att det blir ett hål mitt i risgrynen. Häll sen över all sylt i det hålet. Nu har man som en insjö med sylt med omgivande landskap i risgryn.

Var i hela världen ska du få plats med huset du behöver bygga för att underhålla landskapslotten och fiska i sylt sjön?

Skrivet av korvmos:

För att bidra med statistiken, jag gör så här: ↓
Tar risgröt på skeden, doppar i sylten.

Kan det ligga nåt i det här psykopat snacket, eller skulle själv nog mer tänka att KorvMos är ett geni, det är ju uppenbart, vilket betyder att jag är ett supergeni som lärde honom sättet att äta Risifrutti på rätt sätt, nu är det SVenska folkets tur att lära sig detsamma. Nu räcker denna våldtäkt på risifrutti syltens heliga plats bredvid risen, äter man inte RisiFrutti så som man ska, så kan man få hårväxt på handflator och konstigt nog knävecken? Så vill ni verklige se ut som Sam & Frodo och gänget? Inte som i filmerna, jag menar dom fula hobbitarna i böckerna?

2020-03-27 21:17

Vad i hela friden? Det heter ju RIS-I-FRUTTI; alltså riset i sylten sen ät!

Herre jistanes, vart har ni gått uppförelseskola?

Jeehao
2020-03-28 08:40

Gräv ett litet hål i riset, för över all sylt till riset och ät.
Syltbägaren är bara klumpig att äta ur när sylten är vid botten.

Sida 2 av 3