Hur äter du din risifrutti?

Sida 1 av 3
bent toe
2020-03-26 11:43
Hur äter du din risifrutti?

På reklamen ser man att dem bryter bägaren med sylt och häller över i den stora bägaren.

Så har jag aldrig gjort, tar lite sylt med skeden och tar sen lika mycket eller mer risifrutti.
Tills båda bägarna är tomma samtidigt.

Hur gör ni?

Gaara
2020-03-26 11:59

Viker över syltdelen över den större delen o trycker ut sylten, skrapar ut mer sylt med skeden sen brer jag över ett jämt lager över den stora delen,

2020-03-26 12:05

Gjorde som trådskaparen de gånger jag ätit Risifrutti, men reklamens sätt måste jag prova någon gång.

Vilka är dina favoritsorter då? Min är skogsbär (blandning av olika bär). Men jag kan äta vilken som helst tror jag.

Miljötänk har dykt upp överallt, Risifrutti blev av med sina skedar, Tom & Jerry kex blev av med sina plastfigurer.

Edit: bytt ut du till trådskaparen

Kyrre
2020-03-26 12:06

Brukar också vika över sylt delen, häller över all sylt och skrapar ur det sista med skeden. Sedan blandar jag allt sådär geggigt

Gregerory
2020-03-26 12:06

1. Öppna. Görs enklast från den sidan som har folien. Vi kan kalla den sidan för upp. Det finns nu flera alternativ.
- Trycka fingret igenom. Dra bort. Du kommer dock bli kladdig
- Lyfta på folien vid den lilla triangulära utsticket. Dra.
Jag brukar göra det sista. Det kan förekomma en avvikelse då folien går sönder. Det går då kombinera med finger metoden för att uppnå önskat resultat.

För korrekt källsortering avlägsnas folien och sköljes. Jag knycklar ihop folien och lägger den i behållaren under diskbänken uppmärkt tydligt med orden METALL.

2. Ta fram en sked. Den ser ut så här: 🥄
Inte så här 🍴

3. Böj sås behållaren så att vald sylt rinner ut över risprodukten. Böj inte risproduktens behållare över vald sås. All risprodukt får inte plats i den.

4. Ta din sked från punkt 2 i väl avvägd hand. Ta en lätt rågad sked. För den till din mun.
Alternativ:
-Tugga, en onödig procedur för produkten.
-Svälj, Går att göra utan att tugga.

Repetera punkt 4 tills önskat resultat.
Mättnad
Produkten slut.

5. Skölj ut plastbehållaren och lägg den under diskbänken inbehållaren märkt tydligt PLAST.

6. Reflektera hur jäkla du mycket saknar socialt umgänge med kollegor under rådande omständigheter.

7. Gråt med hulkningar

8. Samla dig och gör dina överenskommelser du gjort via TEAMS

Sapiens
2020-03-26 12:07

Förr gjorde jag som du och tog sylt med skeden, sen blev jag en conformists och bröt syltbägaren, nu äter jag typ aldrig risifrutti längre och undrar mest vad jag gör här..

2020-03-26 12:07

Jag öppnar den som vanligt. Äter så att det blir en grop i mitten, och så häller jag ned sylten i gropen.

Shadee
2020-03-26 12:15

Oerhört sällan jag äter risifrutti MEN när det väl händer så tar jag en sked ris och sedan fuktar det lite lätt med sylt. När riset är slut så är det alltid sylt kvar som går i soporna.

KoP
2020-03-26 12:21

Tar lite sylt på skeden å en sen en större mängd risifrutti på skeden å sen käkar.

Akronym
2020-03-26 12:43

@Gregerory: Är delen med gråtandet ett krav eller bara en rekommendation?

Gregerory
2020-03-26 12:59
Skrivet av Akronym:

@Gregerory: Är delen med gråtandet ett krav eller bara en rekommendation?

Helt valfritt, borde varit tydligare.
...jag kanske utvecklar teorin om sorgens förlösande kraft gentemot svälja den där klumpen i halsen.

2020-03-26 13:03

Tar lite sylt med skeden och sedan ris. Allt annat är ren psykopati.

Molotov
2020-03-26 13:17

Ätersällan risifrutti.
Det är kall risgrynsgröt och sylt.

Iaf om jag äter tar jag först gröt sen sylt.

Nilos
2020-03-26 13:25

Med skalet på

Skrivet av Kyrre:

Brukar också vika över sylt delen, häller över all sylt och skrapar ur det sista med skeden. Sedan blandar jag allt sådär geggigt

Rör om!? Är du en sådan som rör om glassen med alla tillbehör också, så att det typ blir brunt?

Skrivet av Gregerory:

1. Öppna. Görs enklast från den sidan som har folien. Vi kan kalla den sidan för upp. Det finns nu flera alternativ.
- Trycka fingret igenom. Dra bort. Du kommer dock bli kladdig
- Lyfta på folien vid den lilla triangulära utsticket. Dra.
Jag brukar göra det sista. Det kan förekomma en avvikelse då folien går sönder. Det går då kombinera med finger metoden för att uppnå önskat resultat.

För korrekt källsortering avlägsnas folien och sköljes. Jag knycklar ihop folien och lägger den i behållaren under diskbänken uppmärkt tydligt med orden METALL.

2. Ta fram en sked. Den ser ut så här: 🥄
Inte så här 🍴

3. Böj sås behållaren så att vald sylt rinner ut över risprodukten. Böj inte risproduktens behållare över vald sås. All risprodukt får inte plats i den.

4. Ta din sked från punkt 2 i väl avvägd hand. Ta en lätt rågad sked. För den till din mun.
Alternativ:
-Tugga, en onödig procedur för produkten.
-Svälj, Går att göra utan att tugga.

Repetera punkt 4 tills önskat resultat.
Mättnad
Produkten slut.

5. Skölj ut plastbehållaren och lägg den under diskbänken inbehållaren märkt tydligt PLAST.

6. Reflektera hur jäkla du mycket saknar socialt umgänge med kollegor under rådande omständigheter.

7. Gråt med hulkningar

8. Samla dig och gör dina överenskommelser du gjort via TEAMS

Alltså, detta är veckans garv.

Själv är jag en skeda-ris-sedan-lite-sylt-människa. Den goda människan. Mina barn har en tendens att hälla över sylten (vikmetoden) och är nu arvslösa. Eftersom de då inte hade något mer att leva för började de äta först sylten, sedan risgröten.

Men för att sammanfatta, vilka metoder har vi?

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner. Fördelar sylten ad hoc medan du äter.

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner samt fördelar den jämt över risgröten.

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner. Blandar sedan allt som om det vore barnkalas med Big Packs Tutti Frutti som åts

  • Gröper ur ett hål i risgröten, viker över den lilla bägaren med sylten.

  • Tar lite sylt på skeden, tar sedan risgröt.

  • Tar risgröt på skeden, doppar i sylten.

  • Tar risgröt på skeden, "fuktar" den med sylt och får på något oförklarligt sätt kvar sylt när risgröten är slut. Slänger denna sylt.

  • Äter med skalet på.

Bussovic
2020-03-26 14:14

Jag är en simpel man.
Jag tar ut lite sylt med skeden och ner i riset. Sedan rör jag om och äter tills det blir nästan bara ris kvar. Då tar jag mer sylt och fortsätter tills allt är slut.

Skrivet av Bussovic:

Jag är en simpel man.
Jag tar ut lite sylt med skeden och ner i riset. Sedan rör jag om och äter tills det blir nästan bara ris kvar. Då tar jag mer sylt och fortsätter tills allt är slut.

Då kan du liksom bara röra om på ytan?

dali
2020-03-26 14:21
Skrivet av Gregerory:

8. Samla dig och gör dina överenskommelser du gjort via TEAMS

HAHA. Det bästa jag läst på länge. Jag sitter i ett TEAMS-möte just nu.

Seveni
2020-03-26 14:22

Jag kommer ihåg när jag var liten och hällde det i en separat tallrik och sedan sked, tusan mig att det var oeffektivt

2020-03-26 14:24

Doppa skeden i sylten, ta en lagom stor del ris på skeden och ät. Upprepa tills det är slut på båda. Ingen av behållarna får ta slut innan den andra utan de ska ta slut samtidigt.

Den som bara välter över sylten och rör om bör tyvärr bli av med sin rösträtt då de är psykopater.

2020-03-26 14:24

Det är så mycket asperger i den här tråden 😂 helt underbart! Själv kör jag liten skopa sylt och sedan skopa lite gröt på samma sked. Känns helt främmande med att tömma hela sylten.

Bussovic
2020-03-26 14:27
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Då kan du liksom bara röra om på ytan?

Kan kan jag... Men jag gör inte det

korvmos
2020-03-26 14:30

För att bidra med statistiken, jag gör så här: ↓
Tar risgröt på skeden, doppar i sylten.

2020-03-26 14:30

En gång hade jag ingen sked så jag gjorde som katten / hunden skulle gjort. Gegg i hela skägget blev det..

CFW
2020-03-26 14:33

För det första: som en förutsättning för Risifrutti-njutning krävs extra tillförsel av sylt.

(Detta får mest ses som en fantasi, hastigt påkommen i febrig karantän)

Tänk sålunda en JÄMN mängd ris och sylt! Jag vet, hjärnan kan inte riktigt ta in det men försök ändå. En skopa sylt och en skopa ris, i SAMMA mängd genom hela måltiden.

*mike drop*

Skrivet av CFW:

För det första: som en förutsättning för Risifrutti-njutning krävs extra tillförsel av sylt.

(Detta får mest ses som en fantasi, hastigt påkommen i febrig karantän)

Tänk sålunda en JÄMN mängd ris och sylt! Jag vet, hjärnan kan inte riktigt ta in det men försök ändå. En skopa sylt och en skopa ris, i SAMMA mängd genom hela måltiden.

*mike drop*

Det är alldeles för dekadent för "eget ansvar"-Sverige. Såklart tanken har slagit mig men skulle liksom inte hända. Jag är NÖJD med den tilldelade sylt jag fått.

Sisyr
2020-03-26 14:39

När jag var liten brukade jag hälla över och blanda runt tills det blev en enda gegga...

Numera gör jag som TS.

Quid
2020-03-26 14:59

Jag äter inte sylten alls, brukar ha krossad choklad till istället

2020-03-26 15:12
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Själv är jag en skeda-ris-sedan-lite-sylt-människa. Den goda människan. Mina barn har en tendens att hälla över sylten (vikmetoden) och är nu arvslösa. Eftersom de då inte hade något mer att leva för började de äta först sylten, sedan risgröten.

Men för att sammanfatta, vilka metoder har vi?

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner. Fördelar sylten ad hoc medan du äter.

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner samt fördelar den jämt över risgröten.

  • Viker över den lilla bägaren och låter sylten rinna ner. Blandar sedan allt som om det vore barnkalas med Big Packs Tutti Frutti som åts

  • Gröper ur ett hål i risgröten, viker över den lilla bägaren med sylten.

  • Tar lite sylt på skeden, tar sedan risgröt.

  • Tar risgröt på skeden, doppar i sylten.

  • Tar risgröt på skeden, "fuktar" den med sylt och får på något oförklarligt sätt kvar sylt när risgröten är slut. Slänger denna sylt.

  • Äter med skalet på.

Vi skulle ju fått göra en omröstning av det här.

Sida 1 av 3