21 000 % – hyfsad värdeökning på CD Projekt-aktien förra decenniet

Skribent
Skrivet av Tobias Solem:

Det var en vågad analys, men med tanke på att Cyberpunk 2077 är runt hörnet, vilket sannolikt kommer att leda till enorma säljsiffror, då det är ett av vår tids mest hypade spel så kommer nog aktien att klättra en bit till och peaka någon månad efter lansering. Men kan även fortsätta uppåt en bit om man lyckas så väl som man gjorde med Witcher.

Eftersom det är så extremt eftertraktat och förväntas nå rejält bra försäljningssiffror så finns det en reell möjlighet att den försäljningen är inprisad i aktien redan. Att företaget förväntas göra extremt bra resultat och dela ut stora pengar till aktieägarna men när resultatet "bara" blir jättebra så sjunker kursen istället.

Jag har ingen aning om så är fallet, då måste man göra en analys av företaget vilket jag inte är kapabel till men jag jag har sett liknande gällande andra aktier. Ett bolaget levererar ett bra resultat men marknaden hade förväntat sig ännu bättre så aktien sjunker trots ett bra plusresultat.

För att ta ett exempel med Cyberpunk så kan en/flera analytiker ha genomsnittliga säljsiffror första månaden på 25 miljoner, men när försäljningen "bara" blir 15 miljoner så tappar aktien värde trots att 15 miljoner exemplar är riktigt bra men marknaden hade förväntat sig en betydligt högre försäljning. (Nu hittar jag bara på siffror, men du förstår vad jag menar).

Medlem

Ja Cyberpunk 2077 är nog redan inkluderad eftersom spelet redan har fått enorm hype. Jag hade inte investerat efteråt, hade jag investerat så hade jag gjort det innan eftersom all medial uppmärksamhet som varit den senaste tiden pekar på att spelet kommer sälja bra.

Jag tror det kommer bli en rejäl framgång för CD Project men mycket bygger ju på deras egna förväntningar, det kan mycket riktigt sälja sämre än vad folk (det vill säga de som investrar i aktier) hoppats på och då lär aktierna dala (jag tror dock inte på detta, jag tror de kommer öka men inte på samma sätt som skett den senaste tiden).

Medlem

Man ska nog sälja om man har aktier i cd projekt en vecka innan release av cyberpunk för det spelet kan omöjligt leva upp till sin hype. Luktar watchdogs eller anthem lång väg

Medlem

Mer än dubbelt så dyr som Ericsson var när IT-bubblan peakade, och vi vet alla hur det slutade..

I största allmänhet är spelrelaterade aktier övervärderade, tyvärr.

12
Skriv svar