Veckans Xbox-nyheter #25 (v.41)

Sida 1 av 1
2019-10-13 16:09
Veckans Xbox-nyheter #25 (v.41)

Dags att summera ännu en Xbox-vecka! Den här veckan så har vi fått se fler fantastiska klipp från Microsoft Flight Simulator, Sea of Thieves teasar om privata servrar, knasiga VR-patent och mer. Read all about det och mer nedan!

Vi är ju mitt inne i spelhösten och om bara ett par veckor så släpps nästa spel från en Xbox Game Studio; The Outer Worlds från Obsidian. Det släpps till alla möjliga plattformar men dundrar rakt in på Xbox Game Pass, både på konsol och PC direkt vid release! Ytterligare några veckor efter det så är det dags för höstens stora Xbox-händelse, X019. Den här gången i London och den 14:e november drar den fullspäckade helgen igång. Det är ju inte bara Inside Xbox-avsnittet som sänds utan eventet pågår hela helgen! Det lär komma allt möjligt trevligt från det eventet sägs det...

Vill ni ta en titt på förra veckans Xbox-nyheter så hittar ni den tråden här.

Med det sagt...Let's Jump in!

MS Flight Simulator

MS Flight Simulator fortsätter att imponera och i veckan så har ännu mer av världen visats upp. I den första episoden av deras Feature Discovery serie får vi se mer av världen som vi kommer att flyga runt i. Det är helt makalöst snyggt och för första gången på länge något som faktiskt känns som next-gen magi. Kolla in videon nedan!

Flight Sim-teamet har nu också nämnt att de förmodligen kommer att implementera VR-stöd längre fram, även om det inte kommer direkt vid release. Det är inte heller helt omöjligt att någon form av combat simulator också ligger i pipelinen längre fram om man ska tro rykten.
Flight Simulator
FZ om MS Flight Sim World
FZ om VR-stöd

Mike Ybarra slutar på Xbox

Mike Ybarra meddelade i veckan att han lämnar Microsoft och Xbox efter 20 år med företaget. Ybarra var Vice President of Gaming, med olika ansvarsområden som Xbox Live, XGP och Mixer. Han har under sin tid på Xbox varit väldigt community-orienterad och engagerat sig mycket med spelare, streamat spel och varit väldigt aktiv i social media. Den första att önska lycka till på Twitter, där Mike Ybarra offentliggjorde sin avgång, var Phil Spencer så det ser ut att vara ett helt vanligt karriärbyte utan drama.
Vem som ersätter Ybarra är ännu oklart.
Mike Ybarra Twitter-post
Windows Central-artikel

Xbox Game Pass PC

Oktobers tillägg till Xbox Game Pass PC har utannonserats och det bjuds på en rad trevliga spel. Störst är så klart releasen av The Outer Worlds den 25:e, men PC-spelare får också tillgång till spel som Stellaris och nya indiereleaser som Minit och Lonely Mountains Downhill.

Xbox Game Pass Oktober-min tråd
Xbox Game Pass

Gears 5

I veckans Gears 5-nyheter så har vi som vanligt en ny Hive till Escape. I The Wanderer får man försöka undvika en odödlig Scion som vandrar runt och jagar en i Hiven medans man försöker ta sig ut. Riktigt roligt, men med lite teamwork och timing så går det galant. Har kört en hel del och gillart! Tips: testa att lura in den i ett Supply Room...

The Coalition har också meddelat att en ny Tite Update, 1.5, dyker upp i mitten av oktober med mestadels buggfixar och tweaks, bland annat flashbangs får lite förändrade funktioner utöver den redan implementerade nerfen. Missa inte heller att så länge man har boost så får man dubbla stjärnor för Tour of Duty varje lördag!
Gears 5

State of Decay 2

State of Decay 2's nya customization update är nu live och med det en hel massa kläder och attiraljer för att variera sina survivors utseende. Man får en hel drös med items direkt i sin garderob, men fler finns att hitta via scavenging eller via bounties från Bounty brokern. Det kommer dessutom specialgrejer runt Halloween. Nya vapen läggs också till iom updaten!

Sod2 - Outfits Customization Update

Crossplay-nytt

Crossplay börjar bli allt mer relevant för spelare och nu när Sony ser ut att ha sett ljuset, eller knuffats in i det, så öppnar sig möjligheterna för fler att spela tillsammans oavsett plattform. För ett litet tag sedan så aktiverades crossplay mellan Xbox och PS i PUBG och nu är det dags för Brawlhalla att välkomna PS4-spelarna in i värmen tillsammans med Xbox, PC och Switch som lekt ihop ett bra tag.
Mer crossplay åt folket!
Brawlhalla Crossplay

Microsofts nya VR-patent

I avdelningen för oväntade och knasiga patent så har det dykt upp lite VR-relaterade sådana från Microsoft. En VR-matta, en motion controller och en stylus penna. Huruvida det tyder på något substantiellt på VR-fronten för Xbox eller inte går kanske inte avgöra, patent tas ju hela tiden för att säkra vissa funktioner och dylikt.
Att någon form av VR kommer till Xbox är väl inte helt otippat, man har tidigare sagt att man vill vänta tills tekniken är mer mogen och med nya trådlösa och mer användarvänliga produkter på marknaden så ser det ljusare ut. Frågan är om Xbox/MS utvecklar ett eget headset eller om man helt enkelt ser till att stödja redan existerande produkter som Oculus och Vive.

Windows Central-artikel
FZ-artikel

Apple säljer Xbox-handkontroller

I samband med att Apple lanserar sin speltjänst Apple Arcade så aktiverade de också support för Xbox One- och PS-kontroller på Iphone och andra Apple-produkter. Sedan några dagar tillbaka så säljer de också världens bästa handkontroll officiellt på Apple Store! Bra att ha när Project xCloud dundrar in på mobil också

Apple-Xbox Wireless controller
Gamesindustry.biz-artikel

Sea of Thieves

Sea of Thieves fortsätter att fyllas med nya grejer och redan nästa vecka så kommer nästa content update, Fort of the Damned. Mer om det framöver!

Vi har fått information om att privata servrar är på gång till Sea of Thieves! Till att börja med för att stödja diverse community events, där Rare kommer att ställa upp med privata servrar för att möjliggöra dessa events utan avbrott. Men det pratas en hel del om att det kommer mera på den här fronten framöver, där det kanske kommer finnas möjlighet att hyra privata servrar för att slippa tampas med diverse stollar på havet och få in alla sina vänner etc. Rare är försiktiga med att specificera saker kring det här än så länge, det är ju lite känsligt bland vissa spelare som kanske mest vill åka runt och ganka lätta villebråd. Men det finns en stor del av spelare, både nuvarande och tidigare, som gärna skulle vilja ha möjligheten att vara ifred. Det kommer att bli en vansklig balansgång för Rare helt klart. Jag själv har inget emot valfrihet och tycker att det skulle vara väldigt trevligt med möjlighet att fokusera på PvE. PvP och co-op med och mot besättningar man bjudit in själv. Vi får se hur det artar sig!
I veckan har det också kommit lite trevlig info om andra saker, som underkläder! Mer om allt det i Joe Neate's dev update nedan:

Sea of Thieves
FZ-artikel

Det var allt från Xbox-fronten som jag hade den här veckan. Hoppas att ni fann något av intresse! Spela riktigt mycket nu så hörs vi igen nästa helg

#xbox #microsoft #flight-simulator #xbox-game-pass #gears-5 #state-of-decay-2 #crossplay #vr #apple #sea-of-thieves

2019-10-18 10:17

Oj, vilken ambitiös nyhetstråd. Får börja hänga på FZ känner jag.

Flight Simulator ser fantastiskt ut. Ser fram emot att flyga över områden där jag växte upp i.

Inte kört State of Decay 2 på länge nu. Det har förmodligen hänt en hel del sedan sist.

Annars är det Gears 5 jag lirar mest just nu. Ser fram emot att Outer Worlds ska hamna på Game Pass men har egentligen för lite tid och för många spel att köra nu.

2019-10-18 18:23

@Ribcage: Kul att du gillar det! Det kommer en sådan här tråd varje helg och tanken är att det ska vara en smidig överblick av vad som hänt på Xbox-fronten under veckan, samlat på ett ställe.

Hänga på FZ tycker jag att du ska göra! Utöver att det är Sveriges bästa spelsajt så är communityt grymt.

Själv lirar jag också mest Gears 5 nu, det har gått varmt här sedan release. Vi är några stycken härifrån som kör tillsammans dessutom. Redigt bra spel!
Blir nog en liten paus för The Outer Worlds dock

Sida 1 av 1