The Outer Worlds - Stora diskussionstråden

Sida 4 av 4
2019-10-29 21:00
Skrivet av Dunder:

Det hjälpte inte... Men det verkar vara många som har problem, så är väl bara att vänta på att de lagar sin tjänst.

Citerar mig själv ifall det hjälper någon, det löste sig om man gick in och uppdaterade allting som låg och väntade i Store-appen. Inget som hade med spel att göra, bara massa bös, men efteråt gick det att installera.

2019-10-29 21:29
Skrivet av Frisell:

Trist, jag förladdade via MS-store, och det var bara att starta upp när det blev upplåst..

samma här

2019-10-30 02:41

Jag började spela i Supernova-läget men insåg efter ett tag att själva överlevnadsbiten var rätt så intetsägande och mest bara i vägen.

Vad jag tyvärr råkat ut för nu är att kompanjonen Parvati helt plötsligt dog uppe på Groundbreaker när jag laddade mellan skeppet och plattformen (en bugg som flera har drabbats av om man kollar runt lite på nätet).
Jag körde fortfarande på Supernova och missade den lilla detaljen att hon hade dött. Jag trodde hon var iväg och pysslade med annat på Groundbreaker, utan att spoila av storyn.

Så nu är frågan om man ska hoppa tillbaka x antal speltimmar till den gamla sparfilen och nöta sig igenom allt igen fast på Hard och hoppas på en buggfix eller bara gilla läget...

2019-10-31 01:30

Nu är jag klar med Outer Worlds, det var helt OK, men imo en besvikelse, trots att jag inte hade några förväntningar eller förhoppningar på förhand. Har sett många youtubers vars narrative är "Bethesda behövs inte längre nu när Outer Worlds har gjorts så mycket bättre HAHAH FU BETHESDA!" typ, och jag håller verkligen inte med. Outer Worlds konkurrerar inte med Fallout 3, NV, eller 4. Om det konkurrerar med något så är det mest Mass Effect enligt mig, mycket shooting blandat med bra writing och en del intressanta karaktärer. Världen i sig tycker jag är alldeles för skränig, och rätt ointressant att utforska om man ska vara helt ärlig. Vissa miljöer var väldigt nice dock, särskilt de lite mindre arenorna, där jag fick lite Deus Ex vibbar. Så, godkänt spel, 3/5. Började spelet på Supernova, men bytte ner till Hard (som kändes väldigt enkelt), men Supernova kändes som ett extremt onödigt påklistrat läge, fann ingen som helst underhållning i det, trots att jag älskar liknande survival-lägen som i t.ex. Fallout 4. I Outer Worlds så har man ju inga som helst spelmekaniska lösningar på att hålla mätarna igång, så allting löses genom shopping och fasttravel till skeppet, så det är bara bökigt och tar massa extra tid. Och det är en hel del sådana delar i spelet, omständiga och icke underhållande moment. De sista två timmarna av spelet så sprang jag bara förbi alla fiender och taggade quests, som ofta ledde mig till att behöva åka till en annan planet och göra samma sak typ två tre gånger till, inget intressant spelmekaniskt utan bara "fetch quests" utan något annat än dialog. Så ja, inte helt såld på att detta skulle vara en bethesda-dödare.

2019-10-31 12:34

Klarade spelet idag, körde på normal på X1X.

På det stora hela var det väldigt underhållande, men kanske en svag 4/5. Brukar alltid spela spel på standardsvårigheten men det blev lite för enkelt här och dog inte en enda gång. Mina två kompanjoner (SAM + Nyoka) kunde ta hand om allting så för det mesta behövde jag bara hålla mig i bakgrunden och kanske ta sikte då och då. Klagar dock inte, svårigheten var ju självvald

Miljöerna var väldigt fina, men på något sätt ganska ointressant. Kände ingen större lockelse att utforska och brydde mig inte särskilt mycket för den delen om många quests där jag bara klicka mig igenom dialogen.

Laddningstider... gah, det blev ganska tröttsamt att sitta ~10s och vänta mellan olika zoner vilket hände hela tiden.

Blev lite komiskt på slutet med ens rykte.

Det näst sista uppdraget när man reste till Byzantium så resulterade det i att jag blev ovän med styrelsen/boarden och slaktade allt och alla på min väg tillbaka till skeppet. Styrelsen ogillade mig till 100% (rimligt). Men sedan när jag reste tillbaka till Phineas' Lab så blir jag kontaktad av Sophia Akande som vill att jag installerade en spårningssändare i terminalen där. Men istället installerar jag en korrupt signal. Hon går på den, och vips så är jag neutral med boarden igen, garanterat enbart för att man på slutet skulle ha möjlighet att välja mellan 2 stora olika slut oavsett vad. Men lite larvigt, jag hade ju faktiskt precis systematiskt dödat alla som fanns i er huvudstad.

2019-11-02 00:23

Spelat lite mer och det är ju verkligen Fallout 3/NV könns det som. Dock kan jag völ inte säga att RPGandet är på sin topp jämfört med tidigare nämnda titlar. Det är ett roligt spel, men det är inte riktigt gjort för 2019. Men kul är det, ska försöka plöja igenom det innan Death Stranding (vilket jag också är tveksam till men man f¨år väl ta del av spelhistiorieN

2019-11-03 14:47

Gamersyde har lagt upp en 4K video med lite vyer på olika platser i spelet som ger en bra uppfattning om hur grafiken ser ut.
https://www.gamersyde.com/video_the_outer_worlds_landscapes_p...

För de som vill kan man kolla den på Youtube men då med betydligt hårdare komprimering.

2019-11-07 19:42

Har riktigt kul med detta! 35h in och inget slut i sikte, är på Monarch och härjar runt nu.

Science Weapons är en mycket kul grej, kan rekommendera att ta omvägar för att hitta dem. Blir väldigt skön sci-fi-stämning när man rantar runt med dem i arsenalen

2019-11-07 19:47
Skrivet av Mortaigne:

Har riktigt kul med detta! 35h in och inget slut i sikte, är på Monarch och härjar runt nu.

Science Weapons är en mycket kul grej, kan rekommendera att ta omvägar för att hitta dem. Blir väldigt skön sci-fi-stämning när man rantar runt med dem i arsenalen

Satt precis och svor över Monarch, förbannade skit planet som bara tar död på mig när jag inte hittar var fasen jag ska... Tur det kommer Death Stranding imorn som man kan växla med.

Annars, Fallout 3/NV vibbar emellanåt, men inte riktigt samma nivå tyvärr. Men funkar klart som tidsfördriv

2019-11-07 19:54
Skrivet av N_micke:

Satt precis och svor över Monarch, förbannade skit planet som bara tar död på mig när jag inte hittar var fasen jag ska... Tur det kommer Death Stranding imorn som man kan växla med.

Annars, Fallout 3/NV vibbar emellanåt, men inte riktigt samma nivå tyvärr. Men funkar klart som tidsfördriv

Hehe, ja det är rätt gott om fiender där. En jäkla massa quests också... Men det är sådant jag älskar så det är bara trevligt!

Jag har väl sagt det tidigare men jag får en blandning av Fallout NV, Firefly och Mass Effect-feeling av TOW. Det hade ju definitivt kunnat vara både djupare och bredare, både i värld och system, men under omständigheterna riktigt bra. Bådar MYCKET gott inför framtida Obsidian-spel, -nu med proper budget!

jbx
2019-11-07 20:49
Skrivet av NordhNet:

Är det någon som har problem med att gamepass-appen (och spelet också då) kraschar utan några felmeddelande (CTD)?
Gör tyvärr spelet smått ospelbart för mig

Har spelat runt 20h via gamepass, inte ett enda problem har dykt upp för mig.

2019-11-08 01:33
Skrivet av NordhNet:

Då har nog mitt fastnat i vinkelvolten. Får bli att installera om

Men vad är detta? Har han fastnat i vinkelvolten?! JA, HAN HAR FASTNAT I VINKELVOLTEN!

2019-11-08 10:40
Skrivet av keffkebab:

Men vad är detta? Har han fastnat i vinkelvolten?! JA, HAN HAR FASTNAT I VINKELVOLTEN!

FÅÅÅR man göra det!?

Sida 4 av 4