Veckans Xbox-nyheter #24 (v.40)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #24 (v.40)

Ännu en vecka har passerat och en relativt lugn sådan på Xbox-fronten, men med MS Flight Simulator som den stora utropstecknet så finns det en hel del att gotta sig med i alla fall. Vi har också fått nya utannonseringar till Xbox Game Pass och det är ju alltid trevligt!
Microsofts fantastiska Surface-produkter har visat upp sin nya uppställning och ur Xbox-vinkel så skymtade Project xCloud förbi i Surface Duo-videon och det kan ju onekligen bli en killer combo. Mer om det och lite annat smått o gott nedan!

Förra veckans Xbox-nyheter hittar ni här.

Med det sagt...Let's Jump in!

MS Flight Simulator

Flight Simulator lyfte på locket under veckan och en hel massa previews kom ut från journalister och entusiaster med fantastiska videos, bilder och massvis med info.

Microsoft Flight Simulator använder sig av satellitdata och kraften från Azure-molnet för att måla upp hela världen som spelplan. Du kommer att kunna flyga precis varsomhelst och över 40000 flygplatser runtomkring världen finns att tillgå. Simulatorn eftersträvar realism i både flygande och värld, med väder som kommer att vara aktuellt och många andra helt vansinniga saker!

Idén om att ta upp Flight Simulator igen föddes för 5 år sedan under utvecklingen av Hololens, och sedan 3 år tillbaka så har det varit under full utveckling tillsammans med Asobo. MS Flight Simulator släpps under 2020 på Xbox Game Pass, först till PC men även till konsol!

MS Flight Simulator
FZ-artikel
MS Flight Sim Preview
Asobo Studio

Gears 5

Gears 5 ångar på och fick i veckan sin första Title update, med en mängd fixar och nya grejer. Bland annat nya skills för Escape-karaktärerna.
TC drar också igång Versus Special Events på veckobasis, den här första veckan så är det Arcade Double Trouble som gäller. I den här versionen av Arcade så får man dubbla skulls för allt vilket gör att det går mycket fortare att låsa upp specialvapnen. Kaotiska matcher men jäkligt roligt.
En ny Hive har lagts till i Escape: The Surge. En bana som bjuder på olika vägar att gå beroende på hur man vill spela, går att rusha för den som är lagd åt det hållet!

Varje vecka kommer också nya grejer i Supply Drops, den här veckan med första character skinet, Classic Del.

För den som är intresserad av lite spelutveckling så har Polygon en intressant artikel om hur mycket folk det gick åt för att lösa en sådan detalj som is som går sönder i Gears 5. Intressant läsning! Polygon om is

Patch notes och info
Gears of War

Xbox Game Pass

Oktobers första lass med spel till Xbox Game Pass har utannonserats och det bjuds på allt möjligt trevligt. Bland annat Dishonored 2, World War Z och det bästa Fallout-spelet: Fallout New Vegas! Read all about it i min tråd vetja.

Inget nytt om PC-passet ännu, men det kommer säkert snart!
XGP Oktober - Min tråd
Xbox Game Pass

Minecraft Dungeons Beta

Minecraft Dungeons har nu öppnat upp för anmälan till betatestning! Minecraft-Diablo ser ju onekligen väldigt kul ut och vill man vara med och testa så är det bara att följa länken nedan!
Minecraft Dungeons har release 2020 och kommer såklart till Xbox Game Pass som alla Xbox Game Studios-spel.
Betatestanmälan
Minecraft Dungeons
FZ-artikel

Surface Duo + Project xCloud = sant

Microsoft presenterade sina kommande Surface-produkter under ett event i veckan och en stor grej var att Microsoft nu återkommer till telefonmarknaden med sin nya Surface Duo. En vikbar mobil som ser ut att bli något alldeles extra. För oss Xbox-spelare så skymtade det dock förbi något väldigt intressant i presentationsvideon; Project xCloud streamade spel. När man fick se det på en handheld med dubbelskärmar så klickade det till lite i undertecknads huvud . Det här kommer att bli en perfekt symbios för bärbart Xbox-spelande tror jag. Att ha med sig hela sitt Xbox-bibliotek i fickan utan extra hårdvara eller annat kommer bli riktigt trevligt.
The Verge sammanfattar hela eventet:

Sweclockers diskuterar:

Windows Central-artikel
Sweclockers-artikel
Surface Duo
Project xCloud

Halo Infinite Mops-nytt

Veckans kanske knasigaste nyhet kommer från utvecklingen av Halo Infinite där en liten mops vid namn Gyoza hjälper till med att spela in ljud till 343i's kommande sci-fi-äventyr. Exakt vad Gyoza ska föreställa är oklart, kanske en Grunt med magbesvär? Hursomhelst jäkligt roligt och en kul inblick i vilka udda vägar spelutveckling kan ta ibland.

Windows Central-artikel
Halo

Sea of Thieves

Joe Neate återvänder och snackar Sea of Thieves i veckans update. Vi får lite hints om nästa content update: Fort of the Damned bland annat.

Det var veckans Xbox-nyheter det, hoppas att ni fann något av intresse. Spela mycket nu så syns vi nästa helg igen!

#xbox #flight-simulator #gears-5 #xbox-game-pass #minecraft-dungeons #microsoft #surface-duo #halo-infinite #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Releasehästryttare

Ms flight sim är verkligen så galet snyggt att man inte tror att de är så snyggt på nuvarande xbox.

Sen är frågan om det blir en ps5 eller scarlett, just nu lutar det åt scarlett för min del då jag är sugen på ett nytt ultrasnyggt halo + det senaste två generationerna så är jag betydligt mer nöjd med xbox kontrollerna, hoppas den nya blir nästan identisk.

Ambassadör
Xbox

@Devan: Ja, Flight sim ser fantastiskt ut redan. Vi får se hur mycket molnet kommer att kunna avlasta gammelkonsolerna när det blir dags. Har en känsla av att det är Scarlett man kommer att vilja spela det på ändå

Halo Infinite kan bli hur bra som helst, de har haft lång tid på sig med ny motor o grejer också!

Om de mot all förmodan skulle supa till det med nya handkontrollerna så är det ju bra att alla Xbox One-accessories kommer att vara kompatibla med Scarlett


signatur

Jump in.

1
Skriv svar