Veckans Xbox-nyheter #20 (v.36)

Sida 1 av 1
2019-09-08 17:40
Veckans Xbox-nyheter #20 (v.36)

Då var det dags för den tjugonde tråden, tiden går fort! Jag hoppas att min avsikt att sprida lite nyheter från Xbox-fronten har varit intressant läsning för någon ibland i alla fall, hursomhelst så är det kul att knåpa ihop tråden varje vecka. Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här och är det något ni funderar över så lämna en kommentar eller ett PM!

Den här veckan domineras återigen av Gears 5 så klart, och efter att ha spelat det själv så måste jag säga att det är väldigt välförtjänt. Vilket spel! The Coalition har verkligen tagit klivet upp bland de stora och skapat ett riktigt bra, välproducerat spel som bådar mycket gott inför framtiden. Kampanjen är grymt bra och Gears har definitivt evolverat till något ganska långt ifrån gamla tiders bro-shooter utan att förlora sin själ. Gears 5 är utan tvekan det bästa i serien!

Vi får också lite nyheter från andra Xbox Game Studios så klart, Project xCloud och så har Bungie en intressant stream nästa vecka att kolla in. Läs mer om det nedan!

Med det sagt...Let's Jump in!

Gears 5

Gears 5 har haft smygrelease nu i veckan med Ultimate Edition som öppnade upp för Early Access redan i torsdags. Det har varit brutalt tryck på servrarna och The Coalition har fått pumpa ut updates i en faslig takt. Den 10:e släpps det skarpt och då får vi hoppas att TC fått ordning på allt när the floodgates öppnas på riktigt!
Recensionerna har också kommit ut och de flesta verkar överens om att Gears 5 är ett riktigt bra spel (fick t.o.m 4/5 av FZ!) och precis det som franchisen behövde. Kan bara hålla med, det är ett grymt spel! Kampanjen är riktigt bra, massor av MP att dyka in i (när servrarna vill...) och alltihop är makalöst snyggt, tight och välgjort.

På tal om snyggt och välgjort så har Digital Foundry gjort en djupgående analys av Xbox One- och PC-versionerna av Gears 5:

Det är mycket innehåll i Gears 5 och i videon nedan så förklaras hur Operations fungerar:

Gears 5 MP har som bekant både Halo Reach och Terminator: Dark Fate-packs med karaktärer, skins och dylikt. Till mångas förtjusning utannonserades en ny karaktär som kommer den 15 september; Batista (Dave Bautista, aka Drax).

Kändissamarbetena duggar tätt och Arch Enemy's sångare, Alissa White-Gluz har gjort rösten till Swarm Hunter:

loudwire.com

Gears 5 OST komponerat av Ramin Djawadi är också släppt på en musiktjänst nära dig inkl. Spotify, riktigt trevlig lyssning utlovas:

För lite trevlig insikt i Gears 5 så kan man kolla in den här paneldiskussionen med Rod Fergusson från PAX West tidigare i veckan:

The Coalition jobbar hårt med sitt inkluderingsarbete och en trevlig överraskning för många var alla de olika Pride-banners som finns att tillgå i Gears 5. Inte bara "standard-alibi" Pride-flaggan utan hela 19 olika flaggor för att representera så många som möjligt inom HBTQ+ sfären. Det är inte heller något som man behöver köpa för riktiga pengar utan allt går att tjäna ihop i spelet. Trevligt! Läs mer om det hos vg247.com.
Gears 5 strävar också efter att vara tillgängligt för så många som möjligt och utsågs av siten Can I Play That? till det allra första AAA-spel som fått högsta betyg på allt för döva/hörselskadade. Läs deras recension här.

Gears of War
Gears 5 Accessibility
Xbox Game Pass

Bleeding Edge

Ninja Theory's kommande arenaspel, Bleeding Edge, fortsätter sin tekniska Alpha och ovan ser vi lite gameplay från Gamescom. Bleeding Edge-teamet leds av Rahni Tucker som var combat director på DmC, men det är bara ett av flera teams igång samtidigt hos Ninja Theory. De har rekryterat friskt ända sedan uppgången i Xbox Game Studios och har enligt uppgift 3-4 olika teams igång samtidigt på olika projekt. Kanske får vi se något nytt redan på X019 i november?
Bleeding Edge
FZ Artikel

The Outer Worlds

Obsidian's RPG The Outer Worlds, som släpps direkt på Xbox Game Pass 25/10, har fått en ny stämningssättande trailer. Det ser ut som att det fortsätts putsas på det visuella då det ser allt bättre ut i varje trailer. Inte för att det spelar så stor roll i ett RPG av den här typen, det kommer att bli riktigt spännande att se vad Fallout-skaparna har hittat på nu i oktober!
The Outer Worlds
FZ Artikel

Banjo & Kazooie har landat i Smash!

Rare-favoriterna Banjo & Kazooie har nu släppts till Super Smash Bros. Unlimited på Nintendo Switch. I videon ovan får vi en ordentlig genomgång av Masahiro Sakurai som också passar på att ge en shout out till Xbox! Hela Rare Replay-samlingen finns på Xbox Game Pass för den som är sugen på en rejäl nostalgitripp. Flera av titlarna är dessutom Xbox One X-Enhanced, Banjo-spelen inkluderat!
Xbox Game Pass

Project xCloud i Sydkorea

Microsoft och SK Telecom har slutit ett avtal om molnbaserad gaming via 5G i Sydkorea. Man har kommit överens om att ingå ett exklusivt partnerskap och public previews för xCloud drar igång i oktober.
Sydkorea är fjärde största marknaden för gaming i världen med en hög andel mobilt spelande, en perfekt marknad för Project xCloud med andra ord. Microsofts Asien-satsning ser ut att börja ge resultat, det ska bli intressant att se hur xCloud gestaltar sig längre fram under året.
Microsoft och SK Telecom Cloud Gaming

Wasteland 3 Preview - Rocky Mountain View

Wccftech har fått till en matig och trevlig preview av InXile entertainments efterlängtade Wasteland 3. Det är i stort sett det gameplay som är tillgängligt i alphan men riktigt intressant läsning.

"So what was said is that the game will be 50+ hours long which, as always with titles like this, varies based on the amount a player likes to explore, do side quests and such as that. Wasteland 3 will contain full voiceover acting within the game, including hours of radio content. Indeed, some of this radio content will also be broadcasts that you have the ability to respond to, opening up different missions within the game. The key point is that it’s said you’ll have a strong amount of choice within the game."

"The huge increase in production value (the acquisition by Microsoft is said to have been a windfall to InXile) really shows, with everything looking, sounding and feeling great, particularly due to the use of full voiceovers and not limiting characters to static images with text."

Wccftech.com Wasteland 3 Preview

Xbox Game Pass September

Nya spel som joinar Xbox Game Pass har utannonserats i veckan. Självklart så är Gears 5 det stora dragplåstret men vi får också Metal Gear Solid-spel, Dead Cells och release av Creature in the Well med flera. I min tråd som jag länkar nedan så kan ni kolla in alla spel och trailers!
Xbox Game Pass September

Bungie-stream med Phil Spencer

På tisdag den 10 september så kommer Bungie att streama Destiny 2 på Mixer där Xbox-chefen Phil Spencer och Bungie's CEO Pete Parsons kommer att spela Strikes med folk. Phil Spencer är ett stort Destiny-fan och har uppemot 700h loggat i Destiny 2, så det är inget trams . Väldigt roligt att se Bungie fria att umgås med vem de vill!
Bungie på Mixer

Sea of Thieves

Joe Neate har en mycket kort video den här veckan och får avsluta Veckans Xbox-nyheter som vanligt. Arrr mateys!
Sea of Thieves
Xbox Game Pass

Det var veckans uppdateringar det, hoppas att ni fann något kul att läsa om/kolla på! Nu ska jag spela mer Gears 5 och det borde ni också göra! På återseende

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #gears-5 #bleeding-edge #banjo-kazooie #rare #wasteland-3 #the-outer-worlds #project-xcloud #sea-of-thieves

2019-09-08 20:47

Precis börjat på Gears 5, verkar riktigt lovande!

2019-09-08 21:08

Dom här inläggen uppskattas mycket! Orkar själv inte leta upp allt nytt angående Xbox, fantastiskt att få det serverat i den här formen. 😀

2019-09-08 21:24
Skrivet av keffkebab:

Precis börjat på Gears 5, verkar riktigt lovande!

Gött! Det är riktigt bra och blir bättre hela tiden dessutom.

Skrivet av Leffe76:

Dom här inläggen uppskattas mycket! Orkar själv inte leta upp allt nytt angående Xbox, fantastiskt att få det serverat i den här formen. 😀

Vad kul, det är precis det som var min tanke. Tack!

Sida 1 av 1