Veckans Xbox-nyheter #17 (v.33)

Sida 1 av 1
2019-08-17 16:54
Veckans Xbox-nyheter #17 (v.33)

Nu börjar hösten närma sig, och Gamescom på måndag känns lite som startskottet på spelhösten. Xbox drar igång med ett nytt avsnitt av Inside Xbox live på måndag strax innan Gamescom-showen. Ett avsnitt som verkar vara fullspäckat med trailers, nyheter och annat trevligt. Missa inte det!
Veckan som har gått har bjudit på en hel del hype inför just Gamescom men även en hel del "vanliga" nyheter. Sea of Thieves har ett nytt event, spelsläpp från Double Fine, trailers och intervjuer.
Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här. ¨

Let's Jump in!

Xbox på Gamescom 2019

Xbox drar igång sin närvaro på Gamescom 2019 med ett sprillans nytt avsnitt av Inside Xbox måndagen den 19:e kl. 17. Vi får se avtäckandet av Gears 5 Horde och hur det spelläget kommer att gestalta sig, räkna med mycket info! Wasteland 3-utvecklarna InXile har utlovat en helt ny trailer och Ninja Theory kommer med Bleeding Edge. Battletoads ska visas upp och kanske får vi ett releasedatum? Age of Empires borde vara med också, dels mer info om Age of Empires 2: Defintive Edition men också kanske, kanske något från Age of Empires 4...
Som trailern ovan visar så kommer det utöver first party-spelen visas en hel del nytt från andra utvecklare: Destiny 2: Shadowkeep, Ghost Recon: Breakpoint. Greedfall, Metro Exodus och Empire of Sin kommer att visas bland annat. Destiny på en Xbox-show är särskilt intressant och roligt, Activision hade ju ett synnerligen hårt avtal med Sony där Xbox överhuvudtaget inte fick nämna Destiny... (se parfymreklamen ). Nu när Bungie är självständiga så verkar också den tråkiga dealen vara över och förbi!

Blair Witch från Bloober har också aviserat sin närvaro i en teaser:

I övrigt så har Xbox Game Pass nya spel att avtäcka till tjänsten, rykten går om DMC V bl.a, men oavsett så lär vi få se en hel del som kommer till prenumerationstjänsten under de kommande veckorna.
På hårdvarufronten så kanske den nya Elite-handkontrollen Series 2 visas upp lite mer, och Gears 5 har en hel lineup med customhårdvara bland annat. Det lär bli en fullspäckad show! På tal om shower så kommer vi också att få info om X019 som går av stapeln i London i november. Det ryktas just nu stenhårt om att Xbox har ännu fler studios på gång till Xbox Game Studios och X019 lär vara eventet som de avslöjas på... Japanskt är ett hett tips sägs det!

Missa inte heller att Gears 5 har en helt ny storytrailer att visa upp, men den visas inte under Inside Xbox utan under Gamescom Opening Night show senare på kvällen. Kommer bli fräsigt!
Inside Xbox news
Gamescom
Mixer

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass har utlovat massor av nya spel till tjänsten under Gamescom så vi får hålla oss till tåls med den infon någon dag till, men veckan som gått har fört med sig ett par releaser direkt på Xbox Game Pass som är värt att notera:

The Bard's Tale Trilogy.

InXile har remastrat de här tre gamla klassikerna med förbättrad grafik, ljud och QoL-grejer och nu släpps samlingen på Xbox och hamnar direkt på Xbox Game Pass!

Slay the Spire.

Slay the Spire från Megacrit har funnits en längre tid på PC och några månader på de andra konsolerna och nu är det äntligen dags för Xbox-release och trevligt nog direkt på Xbox Game Pass!

Life is Strange 2: Episode 3.

Life is Strange 2 tuffar på med sitt episodformat och nu är det dags för tredje delen på Xbox Game Pass, som får alla episoder 90 dagar efter release. Personligen inväntar jag hela säsongen innan jag spelar, men det ser riktigt bra ut.

Xbox Game Pass PC Uppdaterat.

Xbox Game Pass för PC är ju trots allt fortfarande i beta och nu i veckan kom en uppdatering som underlättar installationer på en rad olika sätt.

Xbox Game Pass-effekten på spelförsäljning.

Descenders överträffade förväntningarna på Xbox Game Pass och utvecklaren MIke Rose är väldigt nöjd, och överraskad, över att de fyrbubblade den förväntade försäljningen på Xbox. Som tidigare nämts av Phil Spencer så har man märkt en ökad försäljning av spel som är på Xbox Game Pass och nu bekräftas det av en tredjepartsutvecklare, som dessutom är känd som skeptiker till prenumerationstjänster. I en intervju med GamesIndustry säger Mike Rose:

"Sounded like b*******, right? Weirdly, it's true. It surprised me. Being on Xbox Game Pass means that you basically have constant featuring on Xbox. Your game is on the dashboard all the time... People are seeing our game every day. And because of that, during launch month, our Xbox sales — we didn't do any discounts on it or anything — quadrupled, and have now settled to about three times as much as before. It's essentially an advert; a straight-up advert. And now Xbox is asking, 'Oh, can we feature Descenders in more of the Xbox Game Pass advertising?' Yes, you can. Of course you f****** can."

Spel som lämnar Xbox Game Pass.

Spel kommer och går och nu är det dags för några gamla trotjänare att lämna tjänsten för den här gången. Mestadels mindre, äldre spel som har varit länge på Xbox Game Pass. Har du ändå missat dem och vill spela så är de kvar i ett par veckor till, den 31 augusti lämnar:
Alien Hominid HD, A Kingdom for Keflings, A World of Keflings, BattleBlock Theater, Garou: Mark of the Wolves, Hue, InnerSpace, Manual Samuel och Sky Force Reloaded.
Xbox Game Pass
Windows Central-Descenders
GamesIndustry

Trailer Bonanza!

Lite nya, trevliga trailers har dykt upp under veckan. Blair Witch har släppt en stämningsfull 4K-trailer som sätter tonen för settingen (Release 30 augusti Xbox/PC direkt på Xbox Game Pass). Skate-spelet Session har visat livstecken och aviserat Early Access för PC i september/Game Preview för Xbox i oktober och bjuder på trailer. Forza Horizon 4 har gjort en mysig trailer till senaste expansionen, LEGO Speed Champions, av TV-typen! Here we go:

Blair Witch:

Session:

FH4 LEGO Speed Champions:

Blair Witch
FZ-artikel Session
FH4 LEGO Speed Champions

Minecraft Super Duper Graphics Pack läggs ned.

För ett par år sedan utannonserades Super Duper Graphics Pack till Minecraft som skulle ge ett rejält grafiklyft med 4K och dylikt lull-lull. Tyvärr avslutar man nu utvecklingen av detta då det var för krävande att få till det på alla plattformar. Trist, men lite väntat då vi inte hört något om det på länge. Tycker nog att det är ganska dumt att alls utannonsera sådant här innan man ens vet om det är möjligt att genomföra. Kan också tycka att det gott kunde släppas på de plattformar som faktiskt klarar av det, det måste inte anpassas till de mindre kraftulla plattformarna. Nä, det här gillas icke!
Så här säger Mojang om det i alla fall:

"Some of you might remember us announcing the Super Duper Graphics Pack during E3 2017. Super Duper was an ambitious initiative that brought a new look to Minecraft but, unfortunately, the pack proved too technically demanding to implement as planned.

We realise this is disappointing to some of you – there was a lot of enthusiasm for Super Duper from inside and outside the studio – but unfortunately, we aren’t happy with how the pack performed across devices. For this reason, we're stopping development on the pack, and looking into other ways for you to experience Minecraft with a new look.

Minecraft is available on a wide range of platforms, and we’re constantly trying to make the most of the technical architecture of each one. We’ll be able to share more on that subject very soon.

Thanks for your patience, and sorry for not following through on our plans!"

Minecraft Super Duper läggs ned
FZ-artikel

RAD från Double Fine på G!

Nyaste medlemmen i Xbox Game Studios-familjen, Double Fine Productions under ledning av Tim Schafer släpper sitt senaste spel RAD nu på tisdag 20/8! RAD är multiplattform och ges ut av Bandai Namco. Recensionsembargot är dock hävt och det har fått fina recensioner med ett snitt på runt 80 på OC/MC (inte för att det säger så mycket kanske). FZ's @Jonny Myrén har testat och gav 3/5 i sin trevliga recension.

Double Fine
RAD
FZ-recension

Microsoft Flight Simulator

Flight Simulator har uppdaterat sin roadmap och meddelat att Tech Alpha drar igång i september för insiders! En ny trailer som ni kan se ovan har sett dagens ljus och ja vad säger man...det här kommer att bli ett makalöst spel.

Flight Simulator

Forza Motorsport 6

Forza Motorsport 6, som släpptes 2015, har nu nått vägs ände och kommer att delistas den 15 september. Därför ges det nu bort som en del av Games with Gold för se som prenumererar på Xbox Live Gold. Dessutom så har man kraftigt sänkt priset på alla DLC den här veckan och paketet med alla DLC säljs för 45kr (ordinariepris 899kr)! Så för den som är intresserad av att ha det i sin samling så gäller det att passa på.
Forza Motorsport 6

The Initiative fortsätter A-team-bygget.

Xbox Game Studios fortsätter att rekrytera folk överallt och The Initiative är inget undantag. Studiochefen Darrel Gallagher bygger sin Santa Monica-studio från grunden med topptalanger från de mest framgångsrika utvecklarna i branschen. Nu har ytterligare några nytillskott dykt upp: Sean Slayback (Senior Designer Apex Legends, Respawn), Ryan Trowbridge (Artist Uncharted 4, Naughty Dog), Ryan Duffin (Lead Animator, Bioware) och Justin Walters (Environment Artist, DOOM 2016).
Tidigare i juli joinade en hel grupp level designers från God of War så teamet växer ganska fort nu. Mycket tack vare Fiona Cherbac (tidigare chef för Talent Acquisition på Sony IEWS) som för en liten tid sen anslöt till Xbox Game Studios för att biffa upp studiorna. Det ser ut att gå bra...
The Initiative
Videogamechronicles-artikel

Mer Phil Spencer-intervjuer

Gamespot fortsätter sin intervjuserie/feature med Phil Spencer och nu senast publicerades en artikel där det pratas om Project Scarlett och vilka funktioner som det kommer att fokuseras på. Mycket prat om högre fps, kortare laddningstider, upplösning och annat trevligt. Kolla gärna in hela deras intervjuserie som finns länkat i länken nedan, mycket intressant läsning!
Gamespot-artikel
FZ-artikel

Sea of Thieves

Ett nytt event har dragit igång i Sea of Thieves, Dark Relics. Duke skickar ut äventyrare på Voyages för att återta Dark Relics för Order of Souls räkning. Mycket skelettbankande och fina belöningar vankas!

Dark Relics är den andra uppdateringen sedan Sea of Thieves slagit in på en ny kurs med månatliga content-uppdateringar snarare än de större expansionerna som präglade första året. Så tätare men mindre är planen. Vilket också för med sig att saker inte behöver vänta in varandra utan content kommer när det är klart i stället för att klumpas ihop. Rare har redan pratat en del om nästa månads update, Reaper's Bone, som för med sig pets! Japp, äntligen. Med petsen kommer också MTX-shopen, som kallas The Emporium, och Rare har försäkrat att allt är kosmetiskt och inget P2W-trams. Nedan länkar jag till en intressant intervju som Rare gett med Eurogamer där det här och mer tas upp, trevlig läsning!

Joe Neate går igenom Dark Relics i sin senaste developer update video där det också teasas lite om Gamescom!
Sea of Thieves -Dark Relics
Eurogamer Rare-intervju

Det blev en hel del den här veckan och jag hoppas att ni hittade något av intresse! Missa nu inte FZ's livesändning på måndag där öppningen av Gamescom täcks av Jocke und Gurra! På återseende

#xbox #microsoft #gamescom #xbox-game-pass #blair-witch #session #gears-5 #flight-simulator #forza #sea-of-thieves #rad #the-initiative #minecraft

2019-08-18 21:16

Matigt som tusan! Spännande höst och vinter.

2019-08-18 22:10

Ja, inte snyggt skött med super duper pack.. Men bra att de iaf utannonserar att det är dött, det har ju blivit en riktig driftkucku med tiden.

Fattar inte riktigt grejen med att de de listar de äldre Forza spelen, men blir nog att plocka upp dlc-paketet, 45kr är ju fånigt billigt.

2019-08-19 15:40
Skrivet av Leffe76:

Matigt som tusan! Spännande höst och vinter.

Ja, det rör på sig ordentligt!

Skrivet av keffkebab:

Ja, inte snyggt skött med super duper pack.. Men bra att de iaf utannonserar att det är dött, det har ju blivit en riktig driftkucku med tiden.

Fattar inte riktigt grejen med att de de listar de äldre Forza spelen, men blir nog att plocka upp dlc-paketet, 45kr är ju fånigt billigt.

Ja, Minecraft-grejen var trist men å andra sidan fick vi RTX-nyheter idag. Alltid något!

Forza-delistingen har med licenser att göra förmodar jag, det brukar vara så. Får du utöka backloggen lite till nu då

Sida 1 av 1