Senaste spelet du klarade?

Sida 2 av 2
Gen
2019-08-23 15:23

Dishonored 2
Rushade mig igenom spelet för att hinna köra klart det innan FZ Community Challenge tog slut men varvade det 28 minuter för sent. Därför har jag nog inte fått njuta av det så pass mycket som jag hade hoppats. Hade tex velat klara av att smyga runt utan att bli sedd och inte döda någon, något som verkar vara sjukt svårt.

Tycker generellt att spelet var riktigt bra, hade fin atmosfär och det som kännetecknar Dishonored serien. Har för mig folk klagat på att det inte är lika bra som ettan och det är möjligt men det är inte långt ifrån.

Tekniskt är det rätt kasst eftersom spelet inte klarar av mer än 60fps utan att bli en stutterfest. Men men, gick att köra igenom det så också.

2019-08-23 17:09
Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Spelade en hel del när jag köpte mitt Nintendo 2DS år 2016 men den har inte inte används så mycket sedan dess tills jag beslöt mig för att sälja den så spelade färdigt Pokemon Moon och det var helt okej men tycker ofta de blir lite utdragna / lite variation när man börjar närma sig slutet. Är snart 27 år och har spelat en del av Pokemonspelen genom åren så man vet definitivt vad man får nu.

2019-08-23 18:03

Kingdom Hearts: Chain of Memories (GBA)
Spelade ut detta bara för att hänga med i trean storymässigt. För att göra det måste man antingen spela eller titta på cutscenes från alla spin-offs. Lyckligtvis var spelet rätt kul, speciellt bossfighterna. Man var direkt helt körd om man bara buttonmashade, man måste ha rätta kort och göra rätta drag. Storyn var bra och jag blev paff av hur viktig den var för tvåan, jävlar vilket glapp annars. Jag förstod typ inget när jag spelade ut tvåan och jag förstod nu varför. Spelar tvåan igen nu (försöker norpa Platinapokalen i samma veva), sen blir det mera KH-spinoffs.

2019-08-24 17:04

Klara nyss Fire Emblem: Three Houses. Körde Edelgard hela vägen för den som är intresserad. Ska erkänna att jag kände noll hype inför denna release, av okänd anledning. Men jag valde att plocka upp det vid release ändå.

Fastna direkt för den nya rollen som lärare i en Harry Potter-esk militärskola. Det var ett jävligt trevligt nytt inslag i serien, att få utbilda sig själv och sina elever, övertala andra elever och lärare att byta hus m.m. Höll det hela vägen? Nja, vissa saker kändes rätt krävande efter ett tag och vissa saker var väl om man ska vara ärlig, inte ens bra från början (tebjudningarna).

Karaktärerna är väldigt trevliga, synd att man bara kan ha 10-12 i striderna dock,

Sista halvan kändes stressad och rätt ytlig. Handlingen tar en vändning och kontinenten är i krig. Som behandlas i typ fem snabba strider. Vilket jag tycker är rätt synd, det finns mängder av länder och ätter i handlingen och personligen hade jag önskat mer djup här. Att välja vilka landskap som ska invadera, möta elever man tidigare undervisat, kunna övertala dem att stödja mitt mål.

Ett bra spel som i slutända blev lite av ett börda och kanske kunde gjort lite mer. 7/10

2019-08-27 16:14
Batman: Arkham Asylum

Ibland så hittar man riktiga guldkorn när man gräver riktigt djupt i backloggen, den här gången Batman: Arkham Asylum. När spelet släpptes var jag fortfarande inne i min nästan 10-åriga EVE Online-dimma och det här flög helt under min radar när det begav sig.

Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men jisses vilket spel! Batmans upprensande av Arkham Asylum efter fångarnas övertagande har verkligen förtjänat det mesta av sina lovord. Visst visar spelet upp en del ålderstecken, men fasiken vad det håller än.
Bäst är stealth-segmenten och Metroidvania-upplägget som jag nog aldrig uppskattat så här mycket tidigare. Samla på sig nya gadgets, uppgraderingar och challenges gav väldigt mycket extra speltid som var riktigt kul. Att hitta extra lore i form av intervjuband och dylikt var trevligt.

Självklart finns det gott om klassiska superskurkar att banka skiten ur, och bossfighterna är varierande. Ganska tidigt tröttnade jag på den vanliga combaten dock, visserligen bra gjord freeflow-combat men det blev tradigt ju mer buffade goonsen blev då allt bara tog längre tid. Tillförde inget för min del, då var stealth-combat mycket roligare och svårare då hjärnan fick jobba mer än tummen...

Snubblande nära en fullpottare detta, men det får bli 4/5 då spelets svagaste del (vanlig combat i grupp) tar upp alldeles för mycket tid för min smak. Grymt spel!

2019-08-29 13:12

Resident Evil 7

Än en gång är man sen till festen, men vad gör det när festen har återuppstått från de döda och än en gång är vid liv? Så skulle man kunna säga om sjunde (egentligen 22:a!!!) upplagan av den klassiska survival horror-serien. Denna gången har man gått ifrån tredjepersonsperspektivet, för att istället behålla spelaren i Ethans förstapersonsperspektiv, du ska leva dig än mer in i att vara i situationen. Till en början känns det spännande och man undrar "Vad händer om jag öppnar den här dörren?" och dylikt. Något som snabbt förändras till att man bara springer igenom korridorer och rum utan några större bekymmer egentligen, bara att man behöver tänka på sin situation kring ammunition. Så läskigt är det inte precis, men ack så roligt. Inte särskilt långt heller, klockade in på ca. 7½ timmar när jag väl möttes av eftertexterna. Skulle med andra ord säga att jag i slutändan gjorde rätt i att vänta på att besöka festen. Andra fick säkert mer av tårtan, men jag behövde inte betala lika mycket eller ha med en gåva till värden.

Betygsmässigt, 3½ av 5. Bästa Resident Evil-spelet sedan fyran, utan någon som helst tvekan, men inget man behöver ligga sömnlös över på något vis - varken av rädsla eller för att man inte har spelat det.

2019-08-31 22:39

Man Of Medan

2019-09-01 12:08

Shakedown Hawaii - Nintendo Switch

2019-09-04 08:19

Fire Emblem: Three Houses

Fantastiskt bra strategiskt rollspel.
Rekommenderas starkt!

2019-09-04 12:54

Rogue legacy !

Var kul i början men slog i en vägg i och med näst sists bossen så farmade som fan så jag bara roflstompade den sen.

Inte allt för förtjust i grinding konceptet även om det vsr intressant spelmekanik

2019-09-04 14:56

Jag har kört igenom resident evil remake 6 ggr sista dagarna. Jag kan korridorerna ganska bra kan jag säga efter en 2h 20min run med Chris. Jag tror nog jag kan komma under 2h med lite flyt men nu ger jag mig på 7an istället för att få in bra tider där.

2019-09-04 14:57

Days Gone i förra veckan. Nu saknar jag ett postapokalyptiskt knuttespel

2019-09-04 17:25

Jag klarade precis Metro: Exodus. Den bästa fps-kampanjen jag spelat på ruskigt länge. Jag var inte överdrivet förtjust i det mer öppna upplägget som spelet hade, men det var mest för att jag ogillade rännandet mellan huvuduppdragen. Huvuduppdragen som sådana var oftast riktigt bra. Interaktionerna med ens medpassagerare på tåget man lämnar Moskva på är fenomenal. Jag har svårt att komma på ett skjutspel som har gjort det lika bra. Det är rollspelskvalité på det, fast utan att låsa fast dig om du bara vill dra ut och panga mutanter. Själv stannade jag alltid och snackade med alla.

Eller...jag stannade och lät alla snacka med mig. Det känns lite skumt att Artyom är en stum protagonist när han har en röstskådis som agerar som berättarröst mellan spelets olika kapitel. Jag gillar dessutom honom så jag hade inte haft något emot om han fick lite mer utrymme i resten av spelet.

2019-09-04 19:28
Skrivet av Ercarret:

Jag klarade precis Metro: Exodus. Den bästa fps-kampanjen jag spelat på ruskigt länge. Jag var inte överdrivet förtjust i det mer öppna upplägget som spelet hade, men det var mest för att jag ogillade rännandet mellan huvuduppdragen. Huvuduppdragen som sådana var oftast riktigt bra. Interaktionerna med ens medpassagerare på tåget man lämnar Moskva på är fenomenal. Jag har svårt att komma på ett skjutspel som har gjort det lika bra. Det är rollspelskvalité på det, fast utan att låsa fast dig om du bara vill dra ut och panga mutanter. Själv stannade jag alltid och snackade med alla.

Eller...jag stannade och lät alla snacka med mig. Det känns lite skumt att Artyom är en stum protagonist när han har en röstskådis som agerar som berättarröst mellan spelets olika kapitel. Jag gillar dessutom honom så jag hade inte haft något emot om han fick lite mer utrymme i resten av spelet.

Jag tappade spelet för den öppna världen. Jag hade hoppats på mer stängda ytor likt de första spelen.

2019-09-05 23:02

Metal Gear Solid

2019-09-05 23:20

Control. Riktigt läckert med raytracing

2019-09-06 00:08

Horizon Zero Dawn (PS4)

New Game+, på Ultra Svårt, för att beta av de två sista trophiesarna.

2019-09-06 00:16

Blev klar med Super Mario Odyssey igår kväll. Mycket bra som vanligt men jag tror att jag föredrar både Galaxy och Super Mario 64 när det kommer till 3D-Mario.

2019-09-06 00:37
Batman: Arkham City

Efter att ha blivit färdig med Asylum så hoppade jag rakt in i Arkham City för att fortsätta mina Batman-eskapader. Mycket var bekant, men väldigt mycket var annorlunda så klart, inte minst det faktum att man nu hade en liten open-world att leka runt i. Tyvärr så var hela världen nedlusad med Riddler Challenges/Trophies som inte alls tilltalade mig på samma sätt som de gjorde i Asylum där jag ständigt återvände till områden med nya gadgets för att leta Riddles. I City fanns inte alls det suget, det var mer "samla oss! samla oss!" och var bara distraherande från världen. Störigt, kanske är ordet jag letar efter.

Däremot så var storyn bra, combat förfinat från föregångaren, kul och varierande bossfighter och trevliga side-quests! Det var också trevligt att spela som Catwoman och Robin med DLC. Särskilt Catwomans uppdrag hade de vävt in snyggt i huvudstoryn. Robin's episoder i Harley Quinn's Revenge var väl inte lika intressanta men ok omväxling ändå.

Ger ändå Arkham City 4/5 i betyg, samma som Asylum som dock var bättre som helhet och vars betyg är starkare.

2019-09-06 00:42

Kul och se att så många spelar igenom äldre spel och inte bara de senaste nyheterna!

2019-09-06 16:00

Prey (2017)
Detta är verkligen ett spel man antingen älskar eller hatar, utifrån Steam Reviews jag läste innan jag skaffade spelet. Men beskrivningen "Som Bioshock fast i rymden" hade mig i ett järngrepp.

Ja, jag kan hålla med om beskrivningen. Atmosfären är helt otrolig. Väldigt snyggt är det också, körde maxat på PC. Det är som Bioshock för att du är helt clueless om vem du egentligen är och måste lyssna på Audio Logs & läsa email från de anställda på Talos I (rymdskeppet) för att koppla samman allt.

Hatar man att loota kanske ska man inte skaffa Prey. Man behöver loota mycket (till och med bananskalet du hittar i en soptunna) för att kunna återvinna skräpet till viktiga resurser.

Det finns ett par nackdelar med spelet, det är att fienderna kan kännas monotona och att det blir för lätt. För att förebygga det sistnämnda får man låta bli att spara så ofta och stå för sina snedsteg.

Rekommenderas varmt.

2019-09-11 01:45

Vandal Hearts - Playstation 5/5

Japp, dammade av min gamla PS och körde igenom (i mitt tycke) ett av Konamis absolut bästa spel.
Vandal Hearts är ett taktiskt RPG från 1996 med överraskande bra (och väldigt mörk) story, grym musik och köttigt gameplay.
Började från scratch trots att min gamla sparfil faktiskt fanns på ett av minneskorten.
Och man glömmer en hel del på 20 år.
Men men, spelet är fortfarande lika fantastiskt idag och ett skönt avbräck från online-pangandet.
Rekommenderas varmare än varmast!

2019-09-11 11:02

South Park: The Fractured But Whole

Alla har vi någon gång sett på South Park - oavsett om det är serien eller filmen - och skrattat åt den sjuka humorn, åtminstone har jag gjort det. Så när The Stick of Truth kom ut för något år sedan (och ja, jag har vetskapen om de spel som kom ut dessförinnan), då var det givet att spela och jag älskade det. Riktigt roligt. Varför det sedan dröjde två år efter uppföljaren släpptes innan jag spelade The Fractured But Whole (fniss) står bara skrivet i stjärnorna.

Men nu, ca. 15 timmar speltid senare, har jag så tagit mig igenom ännu ett South Park-avsnitt... nej, vänta, ännu ett South Park-spel. Så, nu blev det rätt. För det känns precis som att spela ett väldigt långt avsnitt (trots allt samma unika grafiska stil som serien och samma röster som i densamme), även fast jag tyckte bättre om skämten i TSoT. Det som är dessto bättre i denna upplagan är stridssystemet. Gick från ett JRPG-inspirerat system till ett mer taktiskt upplagt system, med ett rutnät som spelplan och attacker som kan skada eller hjälpa i olika riktningar. Det gör striderna mindre sömniga, åtminstone för min del.

Om man tvunget vill sätta någon form av betyg så blir det 3.75 fisar av 5. Roligt om man kan få tag på det till rätt pris och förutsatt att man även tycker om South Park.

2019-09-12 14:19

Gears of War 4

Med Gears of War-serien på tapeten än en gång och med en månad gratis Xbox Game Pass for PC så tog jag chansen att "catch up" med serien. Sedan tidigare har jag spelat spel 1, 2 och 3 på Xbox 360 och hade väldigt roligt med samtliga tre, så även när det handlar om det fjärde, denna gången då på PC.

Istället för Marcus Fenix, så spelar du nu som James Fenix, hans son. Du är AWOL från COG, du försöker leva ett fridsamt liv ute på landsbygden, utanför de gigantiska städerna som styrs av just COG. Men givetvis ska det alltid komma något som stör friden, annars vore det ett ganska så kort Gears of War-spel, inte sant? Du blir osams med COG, väcker en ny invasion av en utomjordisk ras och helvetet brakar lös. Dags att dra fram gamla goda lancern (inte Mitsubishin!) och meja ner allt som står i din väg, för att nå ditt mål.

Inga krusiduller, snyggt och actionpackat. Gott om underhållning för de sju timmar det tar att ta sig igenom de 24 kapitel (över fem akter), kan bli något mer om man spelar på högre svårighetsgrad - jag spelar allt som oftast på "normal", även så här. Gillade man tidigare Gears-spel, då gillar man detta, inget snack om den saken. Har man inte spelat Gears-spelen... då bör man börja från början, anser jag.

2019-09-14 08:52
Xeodrifter (Switch)

Ett litet spel av Renegade Kid som liknar Mutant Mudd men du är istället en rymdfarare som får problem med skeppet efter en smärre krasch med en astroid. I närheten finns det fyra planeter.

Du som spelare måste utforska och hitta utrustning för att kunna komma vidare på de andra planeterna i sann Metroidvania-anda!

Roligt litet spel med bra mekanik men något enformiga fiender och bossar. Kort men gott!

2019-09-14 09:07

Spelade igenom Star fox (hette star wing i Europa) nu när snes kom till switch.
Har väldigt många gamla minnen av detta spelet som ligger mig varmt om hjärtat.
Även om frameraten är låg genom hela spelet så är det fortfarande njutbart även idag. Minns fortfarande allt om banorna vilket förvånade mig en smula.
Ett spel med riktig ”Nintendo-magi” som alla borde spela.

2019-09-14 14:03

Jag har postat om det här spelet otroligt mycket nu, men jag blev precis klar! Ska inte säga allt för mycket då jag tänkt lägga upp en medlemsrecension, men helt klart värt att köp om man gillar story, coop och har barnasinnet kvar (eller till och med tappat den!).

Spelat Igenom Risen och Risen 2 håller på med 3an nu och hitils så Älskar jag Risen 2 vilken underbar story och himla kul. Har även kört igenom main quest storyn på No man skys som jag må säga var rätt intressant.

Sida 2 av 2