Veckans Xbox-nyheter #13 (v.29)

Sida 1 av 1
2019-07-21 15:26
Veckans Xbox-nyheter #13 (v.29)

Xbox har icke tagit semester ännu så även denna vecka blir det lite nyheter att rapportera om! Under helgen pågår den första av två Gears 5 Versus Tech Tests och alla med Xbox Game Pass kan hoppa in och prova på några Gears 5 MP-modes. Bland annat det nya Arcade-läget som såsom namnet antyder är något mer lättillgängligt för de mer casual-orienterade spelarna än några av de andra spellägena som Escalation och dylikt. Testerna håller på fram tills på måndag och kommer tillbaka även nästa helg.
Det är inte bara Gears 5 som rör på sig, nedan kan ni kolla in nyheter från Sea of Thieves, Playground Games och en hel del annat smått o gott. Vill ni slå ett öga på förra veckans nyhetstråd så har ni den här!

Med det sagt...Let's Jump in!

Gears 5

Under helgen så pågår Gears 5 Versus Tech Test för alla med Xbox Game Pass och det ser riktigt bra ut! Testet ger tillgång till Boot Camp (träningsläge), Arcade, Escalation och King of the Hill. Man kan även spela till sig lite exklusiva Tester-skins/banners om man deltar i Tech Test-helgerna, dessa skins går sedan att använda i fulla spelet vid release. Alltid trevligt med lite incentives. Det är hårt, hårt tryck på servrarna och väntetiderna kan vara långa stundtals men missar ni chansen den här gången så är det samma test nästa helg. Arcade är riktigt kul måste jag säga, snyggt och tight som attans också!
Det är också bekräftat att Gears 5 kommer att ha fullt stöd för mus & tangentbord på Xbox One, att man kommer använda sig av anti-cheat program på PC och att Gears 5 Horde mode kommer att visas upp på Gamescom!
Sanslöst frän trailer för Versus Tech Test:

För ett tag sedan fick vi en kort teaser från Bootcamp och nu när alla kan testa det så har vi en längre trailer:

Ett par utvecklarvideos från The Coaliton som går igenom Versus-mechanics och rankings har släppts:

San Diego ComiCon är i full sving och Gears är så klart på plats. Gears Extended Universe-panel på SDCC 2019:

Gears of War
Xbox Game Pass

Xbox på Gamescom

"Following this year’s incredible E3 and the breathtaking reaction we’ve had from our fans, we’re excited to let you know that Xbox will be coming to gamescom 2019 in Cologne, Germany. We’ll be bringing a great line up of games to the event from developers around the world with almost 200 gameplay stations in our booth, including the first public hands-on of both Minecraft Dungeons, Horde Mode in Gears 5 and fans in Germany can also try Project xCloud for the first time."

Xbox kommer att ha stor närvaro på årets Gamescom-mässa i Köln där det kommer att finnas möjlighet att testa massor av spel som visades upp på årets E3. Minecraft Dungeons, Gears 5, Bleeding Edge, Battletoads, AoE2, Halo MCC på PC m.m. Det kommer också att sändas ett nytt avsnitt av Inside Xbox live från Gamescom måndagen den 19 augusti för att kicka igång kalaset.
Project xCloud, en hel drös med nya tredjepartspel såsom Borderlands 3 m.fl kommer också att finnas tillgängligt för hands-on på Xbox och PC.
Xbox på Gamescom
Gamescom 2019

Xbox Game Pass

Ännu en bunt med spel har utannonserats för Xbox Game Pass för juli månad. Metal Gear Solid V gör comeback, The Banner Saga 3 fullbordar trilogin och Night Call har release direkt på XGP på PC! Ni kan läsa mer om det och kolla in trailers i min tråd om det på FZ här.

Night Call
Xbox Game Pass

Playground Games Studio 2

Playground Games har ju som bekant öppnat upp en ny studio vid sidan av Forza Horizon-studion. Den nya studion jobbar på ett "AAA open-world action RPG" som sägs vara ett nytt Fable, även om det inte är bekräftat. Nu är den fysiska studion fördigbyggd också, St. Albans House. Bygget stod klart i april och nu visar man upp det i en trevlig presentation. Studion är på över 1500 m2 och planen är att husera runt 200 utvecklare. Precis som flera av Xbox Game Studios nya studios så expanderar man alltså kraftigt, i Playgrounds fall till dubbla storleken med två kompletta studios dedikerade till AAA-spel. Det lär bli ett fantastiskt tempo på nya spel från alla Xbox Game Studios framöver!

St Albans House
Playground Games

Xbox Super Game Sale

Årets stora sommarrea har nu dragit igång på Xbox! Över 700 spel och tillägg till Xbox One, Xbox 360 och PC har fått finfina rabatter. Även konsoler, Xbox Game Pass Ultimate subs och annat reas ut. Dags att fylla på backloggen med andra ord... Rean håller på fram till 29 juli.
Xbox Super Game Sale

Sea of Thieves

Sea of Thieves ångar på och nu kommer en ny content update, Black Powder Stashes, som är den första av de månatliga uppdateringarna som framöver kommer att gälla för Sea of Thieves. Under första året körde Rare på större expansioner med längre mellanrum som kulminerade i den gigantiska Anniversary Update i våras. Nu satsar man i stället på att få ut content oftare i lite mindre munsbitar allteftersom de blir klara snarare än att vänta in större expansioner.

Vi kan ju inte ha Veckans Xbox-nyheter utan Joe Neate, som går igenom den nya uppdateringen och lite annat trevligt i veckans Sea of Thieves dev update:

Det var allt för den här veckan, hoppas att ni hittade något av intresse! Ha en fortsatt trevlig spelsommar nu allihop

#xbox #microsoft #gears-5 #gamescom #xbox-game-pass #playground-games #fable #sea-of-thieves

Sida 1 av 1