Dungeons & Dragons historia i te-vee-spel

Sida 1 av 1
2019-03-23 23:06
Dungeons & Dragons historia i te-vee-spel

Vissa har kanske redan sett den eftersom den är från 2016. Men jag var ny till den. Två timmar genomgång av D&D i spel och vad rollspelet har gett oss (regler och teman som fortfarande används idag). Den är som sagt två timmar lång och rätt uttömmande.

Känns som en dokumentär för @b_bob

2019-03-24 17:30

Alltid kul o se på sånna här retrospektiva dokumentärer, jag får alltid sån känsla av vördnad för det som varit.
Man förstår verkligen att man står på axlarna av jättar när man tittar tillbaka.

sen är det också kul och lärdomsfullt att tänka på hur deras tanke processer var när dom skapade vissa grejer.

t.ex när man kollar på gamla crpg spel hur wizards var mer crowd control karaktärer och inte var direkt glass cannons som dom visas upp idag för det mesta förutom i vissa särskilda spel.

kollar man t.ex på pillars of eternity med deras stats uppbyggnad så är det många som kör sina spellcasters med jätte mycket might när dom i själva verket inte egentligen behöver göra det. så dom får lustiga prompts som för en wizard kan verka märkligt att lyfta undan stora och tunga objekt fysiskt etc som krockar väldigt mycket med den vanliga tanken att wizards är klena och kan knappt klättra upp för en våning trappor.

nåja, ska snart rulla igång en vända Pathfinder : Kingmaker och kolla upp nya Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 och se om det verkar som nått vettigt att spela.

Sida 1 av 1