APEX ASSHOLES - diskussion kring lågt beteende i spel

Sida 1 av 4
2019-02-19 10:18
APEX ASSHOLES - diskussion kring lågt beteende i spel

Hej gott folk och kära medspelare!

Jag tänkte ta upp ett fenomen som jag stött på i onlinespel i allmänhet och Apex Legends i synnerhet. Jag har läst här på FZ nånstans att Apex Legends är så fantastiskt och att folk är så schyssta, samarbete funkar jättebra även med helt random spelare. Tyvärr är det inte riktigt min erfarenhet.

Jag har varit med om ett par matcher här och där – där folk är väldigt trevliga och uppmuntrande – men alltsom oftast är det tvärtom. Jag har satt ihop ett par exempel i videon nedan.

Som jag skriver i videon – jag är inte ute efter sympati eller nåt – jag vill mest förstå dethär fenomenet. Och jag är inte dum i huvet – ett spel som Apex Legends kan vara mycket frustrerande och jag förstår att folk kan bli förbannade i stundens hetta och kalla varandra för dumma saker även om det är lågt.

Det jag däremot inte kan förstå är att man vidhåller sin åsikt utanför stridens hetta, trots att ens lagkamrater uppenbarligen gjort allt dom kunnat för laget. Jag förstår inte varför man ger sig på folk alls men även om man är skit-kass – desto större anledning att vara stöttande och positiv? Alla har väl varit noobs? Det är fascinerande att noob kan vara ett skällsord överhuvudtaget. ”Fucking Noob” - Jaha. Och?

Jag har även varit med om detta fenomen i spelet War Thunder som jag spelat i flera år. Det finns en liten klick schyssta spelare – som säger ”nice shot” till folk som skjutit ner dom, eller ger tips och uppmuntrande kommentarer till dom som är nya eller sämre. Men tyvärr är den stora massan inte så. Och jag inbillar mig att det blivit värre i War Thunder de senaste åren. Den stora massan har där blivit – mer eller mindre dryga idioter. Man ger sig inte bara på motspelare utan även medspelare. Ofta kan det bli ren och skär mobbing – där en squad kan team-killa en medspelare (en i taget så dom inte blir auto-bannade) bara för att denna gjort något rookie misstag.

Jag ser tendenser till detta beteende även i Apex Legends. Nu kanske folk säger – ”äh det är bara kids, ta det inte så allvarligt.” Nä jag håller inte med - det är inte bara kids, framförallt inte i War Thunder Sim – och även om det är kids - jag minns inte att jag betedde mig som en idiot bara för att jag var ung? Har tiderna ändrats så alla kids har blivit as?

Så jag undrar – har ni andra liknande erfarenheter? Vad beror detta beteende på? Är det kanske vissa typer av tävlingsinriktade spel som triggar det – eller är det så att alla dessa spelare är onda i grunden och beteer de sig som idioter även IRL? (gud bevare oss)

Ha kul å va schyssta mot varandra!

/Cedmoy

2019-02-19 10:25

Fråga: Spelar du med handkontroll på PC?

Ont: Stäng av ingameVOIP så slipper du höra idioterna.

Vet inte om man kan stänga av chatten dock.

2019-02-19 10:35

Jag har sällan intresse nog att nöta samma onlinespel i timme efter timme för att bli riktigt bra på det. Senast jag spelade online var nog Titanfall 2, som jag tyckte var riktigt kul, men det blev som mest en halvtimme då och då, så min skicklighetsnivå var medioker.

Min inställning är väl att jag aldrig kommer bli bäst, så jag har kul så gott jag kan ändå, men det krävs rätt sällskap för att det ska bli riktigt roligt.

"Ha kul å va schyssta mot varandra!" är väl ett ganska bra budskap överlag i onlinespel.

2019-02-19 10:55
Skrivet av CliQue-SinneD:

Fråga: Spelar du med handkontroll på PC?

Ont: Stäng av ingameVOIP så slipper du höra idioterna.

Vet inte om man kan stänga av chatten dock.

nope kör med mus faktiskt... nån gång har man ju stött på nån som hjälper lagspelet och är schysst å så - lite synd å missa det - men annars bra tips med stänga av ingameVOIP, man kommer ju rätt långt med ping systemet...

2019-02-19 11:03

Det är standard om man kör online att man riskerar sådant därför kör jag sällan med Voice Chat på. Jag läste psykologi i gymnasiet så jag har nog bäst åsik i frågan (sarkasm) och jag tror nog att mycket beror på stolthet, tävligsandan, grupptrycket, önskan av att skylla ifrån sina misstag på andra, och anonymitet bakom skärmen.
De här kombinationerna gör det ganska lätt att bli ett arselhål online. Allt är hela tiden någon annans fel, man är anonym så man kan slänga ur sig vad som helst och man behöver inte stå till svars för sina handlingar. Grupptrycket gör också så att de som själv aldrig skulle initiera sådant betende lätt dras med i det för "alla andra gör så", "det är så man gör" eller för att man själv var med om det, se bara fenomenet med nollning där ingen ser ut att uppskatta att bli nollan men ändå ska de sen själv tvinga andra genom samma process något år senare. Och stolthet gör att man vägrar inse sina egan fel och brister och då gärna skyller på någon annan.
Jag tror mycket själva tävlandet är orsaken till mycket av det här beteendent bubblar fram, inte tv spelet men just tvälingen, och sen hjälper de andra parametrarna bubblandet att koka över. Spelar själv ofta med en grupp vänner jag känner väl och ena killen kan bli riktigt förbannad och ibland bete sig lite småilla när det börjar gå fel men han är ingen ond människa och brukar snabbt be om ursäkt, är en av de snällaste jag känner. Tror inte heller att de flesta av de som beter sig illa online är dåliga människor IRL, tror många är helt okej människor som inte tänker sig för på nätet bara.
Tror bara folk slänger ur sig all aggresion och frustration de går runt med när de är anonyma i spel och triggas av en småsak utan att riktigt tänka på hur den de utsätter det för mår av det. Vet att jag själv gjort så för några år sen när det var väldigt jobbigt IRL, blev en enkel ventil. När man tittar i backspegeln är jag dock inte så stolt över det...
OffTopic: En schysst online community jag kan rekommendera är Holdfast: Nations at War. där blir mobbare genast tillrättavisade och det är ganska ofta rätt trevlig stämning för båda de med mad skillz och för n00bs.

2019-02-19 11:56

Vad jag har märkt så blir risken för att stöta på liknande beteende högre när man kör spel som är F2P eller befolkas av många östeuropéer eller yngre spelare. Jag har fått mig någon känga ibland men klarar mig oftast själv från påhopp. Även om kritiken eller vad man nu väljer att kalla det för inte är riktad mot mig så blir det tröttsamt att läsa / lyssna på vilket leder till en avstängd chat vilket i sin tur leder till att intresset för spelet snabbt försvinner.

2019-02-19 12:06

@Atilaa: tack för ett uttömmande å bra svar. låter mkt troligt att det är så som du beskriver. säkerligen tävlingen i kombination med anonymiteten som gör det.... och säkerligen är de flesta inte taskiga IRL.

Det som är lite trist är snöbollseffekten som verkar uppstå - när giftet liksom sprider sig och blir normaliserat... vet inte om man kan dra paralleller med näthat-beteende generellt och att folk verkar vara allmänt förvirrade, må dåligt och ha dålig självkänsla nuförtiden?.... man får väl försöka köra sitt eget race å va positiv och bli lite mer hårdhudad kanske.

Men när allt som betyder är ego å kills kills kills då börjar jag undra? Särkilt i ett lag-baserat spel. Och hur bra känns det att sitta hemma ensam, ladda upp stat-sidan, kanske med 100-tals kill-steals - när man innerst inne vet att man kanske inte ens är bra på spelet? Hur mkt bekräftelse, achievements, kills wins måste en person få för att bli nöjd? Jag tror inte jag har varit direkt taskig mot någon i spel - däremot har jag stirrat mig blind på stats - å i war thunder tex spelat bara för att bättra på min KD-ratio å stat, och jag kan med erfarenhet säga - det är inte bra för själen (oavsett hur bra eller dålig du är)

2019-02-19 12:42

Undviker i regel att spela mycket multiplayerspel då jag har märkt att samma mentalitet ibland även spiller över i kompisgäng. Om någon inte sköter sig eller inte är bra på spelet så märks det i tonaliteten i samtalen. Jag är ofta också den som tar det lite lugnare i PUBG medans alla andra rushar utan att säga något. Många gånger har jag fått höra "Men vafan var du??" när alla dött för att de sprungit hejvilt in i ett hus - som att jag var anledningen till att de dog, och inte deras dåliga beslutsförmåga. Har även tagit upp detta med kompisgänget och de instämde och (som du sa) skyllde på att det blir lätt att man plockar fram sin internetpersonlighet.

Att spela med randoms gör jag bara om det är Dayz typ. Har dött ett par gånger av oärliga "friendlys" men blivit bättre och bättre på att avgöra vem som är douche eller ej. Där hoppas jag på att jag träffar på svin. Spelet blir roligare

2019-02-19 12:44

Har bara upplevt det en gång i Apex.
De var sådär artigt otrevliga när vi förlorade om första platsen.
Britt 1 ''Thanks faggot''
Britt 2 ''Get cancer texn, thank you'

Men ja, jag tror tävlingsinriktade spel bidrar. Om det kommer ett ranking system till Apex så kommer det bli betydligt värre.

2019-02-19 13:17
Skrivet av Cedmoy:

Jag tänkte ta upp ett fenomen som jag stött på i onlinespel i allmänhet och Apex Legends i synnerhet. Jag har läst här på FZ nånstans att Apex Legends är så fantastiskt och att folk är så schyssta, samarbete funkar jättebra även med helt random spelare. Tyvärr är det inte riktigt min erfarenhet.

Skit i vad folk tycker och tänker.. finns där utrymme att bete sig som svin så KOMMER de bete sig som svin.
Angående spelet, ping systemet är riktigt bra då du kan koordinera om man är villig att lyssna/titta på varandras pings.
Detta kräver dock att du är villig att titta objektivt på ditt eget spel...
Sen om dina team mates gnäller,whinar,hotar etc spelar ingen större roll... detta har inget att göra med ålder,nationalitet,spel,platform etc, då detta är hur folk mer eller mindre beter sig "ute i det vilda" med.

Om du vill slippa detta så ska du nog släppa tanken på att spela med "randoms" överhuvudtaget och satsa på att enbart spela med en grupp vänner du känner sen innan... eller så spelar du med randoms och skickar vän förfrågan till de få spelare som inte beter sig som empatilösa psykopater.

2019-02-19 16:15

@Cedmoy:

1st: Sänk din mouse sens! Du över kompenserar åt det grövsta så inte konstigt att du har svårt att sikta!

2: När det gäller Warthunder så gissar jag att du pratar om tank delen, la själv ner 5000 timmar på spelet mellan 2013-2016, och då fanns i princip inte "toxic players", säker på att de som är toxic spelar tanks då det inte är ens fel att tex en tank sitter och campar bakom ett hus och sedan skjuter en i sidan, det är då helt förståligt att vissa typer av spelare slänger ut sig dumma ord i chatten.

Medans om vi tar plan delen av spelet så är det ju ALLTID ditt eget fel att du blev nerskjuten om du inte såg ett plan för att du inte kollade på radarn. Och spelare fattar ju det, så det va extremt sällan nån sa nånting negativt. kan det ha ändrats sen jag slutade spela spelet? Tveksamt.

2019-02-19 16:15

Frågor:
Om spelutvecklare tog bort (eller tonade ner) offentlig stats å sånt som gör att spelare jämför sig med andra hela tiden, (alla vill vara detdär acet) - tror ni att spelare skulle spela mer för kul, bli mindre benägna till egoistiskt spelande och lågt beteende?

Med andra ord - är det utformningen av tävlingsinriktade spel som gör folk till idioter?

Finns det exempel på tävlingsinriktade onlinespel som valt en annan väg?

2019-02-19 16:31
Skrivet av Devan:

@Cedmoy:

1st: Sänk din mouse sens! Du över kompenserar åt det grövsta så inte konstigt att du har svårt att sikta!

2: När det gäller Warthunder så gissar jag att du pratar om tank delen, la själv ner 5000 timmar på spelet mellan 2013-2016, och då fanns i princip inte "toxic players", säker på att de som är toxic spelar tanks då det inte är ens fel att tex en tank sitter och campar bakom ett hus och sedan skjuter en i sidan, det är då helt förståligt att vissa typer av spelare slänger ut sig dumma ord i chatten.

Medans om vi tar plan delen av spelet så är det ju ALLTID ditt eget fel att du blev nerskjuten om du inte såg ett plan för att du inte kollade på radarn. Och spelare fattar ju det, så det va extremt sällan nån sa nånting negativt. kan det ha ändrats sen jag slutade spela spelet? Tveksamt.

Tack för tipset! ja jag kolla nån guide så jag har ändrat min mouse sense sedan de första dagarna - nu går det lite bättre

Nej jag pratar om WT sim. Det finns ingen radar. Oftast sker skitsnacket i Mixed battles (tanks å plan) där det inte finns tags - då händer det att folk skjuter ner friendlies av misstag å sen är det igång. Men även i vanliga "Enduring Confrontation" eller "operation" matcher - händer det ofta att folk blir arga på varann på grund av kill-steals, eller att någon spammar T-4-2 (need cover) 10 sek innan han dör (vilket är helt omöjligt att hinna dit och hjälpa) och sen anklagar närmsta person eller hela laget för idioter... eller att motståndarlaget campar en landningsplats... finns gott om situationer douche-bags kan leva ut i WT sim tex som här https://youtu.be/Jgf--PnTwKg - gör man ett sånt imponerande fatalt misstag som en double-friendly-kill, så räcker det inte med att man mår skit och blir utkastad, man förtjänar verkligen bli nedtryckt lite extra?... här är ett annat exempel på en random team-mate som avsiktligt skjuter ner mig, fråga mig inte varför - https://youtu.be/Fz1q-vudr_g

Även om jag inte påverkas av det så mkt nuförtiden så tycker jag nog att det var trevligare i chatten när jag började spela WT typ för 4-5 år sen... och jag vet folk som slutat spela på grund av "toxic" community...

2019-02-19 17:36

Jag har inte haft på voip överhuvudtaget i Apex och har positiv erfarenhet av spelet och dess community

Apex är tillräckligt simpelt att det väl designade ping-systemet räcker gott och väl för det lagarbete som behövs i pubs.

2019-02-19 18:50

Ignorerar spelare jämt i spel. Kan finnas väldigt sällsynta tillfällen där jag ger mig in på onlinespel. Men då ser jag alltid till att mutea spelarna som jag spelar med eller emot. Är trött på folk som sitter och slänger ur sig vulgära ord eller människor som aldrig ställer in styrkan på micen så man måste lyssna på deras familjer eller musik som de har i bakgrunden. Usch och tvi! Släpp sånt och spela spelen för att de är kul, inte för att socialisera er, det är sällan spelare online förhöjer spelupplevelser. Letar man socialt umgänge så är det bättre att gå ut och träffa folk.

2019-02-20 00:37

Jag skriver tebax, Så gött å reta upp dem ännu mer.

2019-02-20 03:08

tl;dr på tråden, men just att folk är så jävla toxic i regel är anledningen till att jag hållt mig borta från onlinepangandet, om jag inte spelar med polare.

ENDA undantaget, MechWarrior Online. Om någon säger/skriver att man är ny så är det typ idel glada tillrop, tips från coachen och uppmaningar att bara haka på någon som ser ut att veta vad dom pysslar med. Bästa spelarcommunityt jag varit med om.

2019-02-20 08:41

Jag orkade detta bara ett visst antal år.
För ca 10 år sen bestämde jag mig att aldrig spela publik multiplayer mera och endast multi med kompisar då vi på förhand bestämt att spela.

Det enda spel jag varit med om som inte haft problem med idiotspelare har varit EVE online och det har ju varit för att det spelet har ju en inlärningskurva som heter duga

2019-02-20 09:22

Hamnade med en duo en gång, och jag fick 10 kills, ressade båda två, sedan dog jag utan att få hjälp när det var 3 squads kvar, då kallade dom mig retarded. Lustiga människor alltså.

2019-02-20 09:25

Jag har förstått att du inte är världsbäst på spelet. Och det har jag full förståelse för.
Men efter att ha kollat din video två gånger faktist så måste jag ju vara den första som kritiserar dig, jag tycker inte att deras beteenden är OK på något sätt men jag kan till viss del förstå dem, speciellt i Klipp 2 tror jag det var.
Där dina mates springer förbi dig, du går upp på taket och de anfaller en liten byggnad, varav du står och tittar åt först vänster medans de anfaller. Sen när den ena dör så väljer du att hoppa ner för att flanka dem, varpå om du hade gjort detta direkt istället för att stå där och tänka på "Ånej jag kommer dö om jag går ner" så hade det blivit en avledande manöver och utgången kunde ha utspelat sig annorlunda.
Du skriver ju exakt detta jag menar i dina "texter" i klippet, hade du bara valt en av dina typ två alternativ så hade saken säkerligen varit biff? De två anföll framifrån, varpå den ena dog rätt kvickt, den andre springer fram och blir beskjuten. Hade du kommit bakifrån så hade du varit ett soppas stort hot att de vart tvungna att vända sig om för att likvidera dig mer eller mindre först.

Sen är det ju en rätt lång inlärningskurva för att bli "DEN" spelaren som alltid gör det smartaste valet, snabbast och bäst. Men det är ju bara fortsätta spela tills det sitter och alla har vi nån gång varit dåliga eller sämre men det vänder tillslut.
Och jag försvarar _ABSOLUT INTE_ deras beteende även fast jag också en gång i tiden varit just den som skulle ha kunnat sagt liknande saker.

2019-02-20 09:31

@donniedarko: Ungefär som alla i tv-soffan som sitter och tittar på fotboll/hockey och ser en repris i rulla några gånger, "men om hen bara hade gjort si eller så!"

2019-02-20 10:11

Därför undviker personligen jag att spela med randoms. Försök att spela med folk du känner, om inte. Ta en kik in i FZ Apex discord och se om du kan hitta någon trevlig skäl där som du kan spela med istället. Va ärlig med dem du spelar med och tala om att du precis har börjat spela så får du säkert bra tips och hjälp på vägen.

Några tips för att undvika spelare med tråkiga attityder och beteenden:

* Spela med folk från kända samlingar, om någon där beter sig illa får en möjlighet att skämmas.
* Spela inte med randoms, om du ändå väljer att göra detta, stäng av VOIP/CHAT om de börjar jäklas, eller så stänger man av detta redan från början så slipper man struntet.
* Det sämsta man kan göra är att käfta tillbaka, även om du vill sänka personen genom golvet, det föder individens dåliga beteende ytterligare.

För egen del så tycker jag att det är tråkigt att vissa randoms ragequitar en match bara för att de råkar dö med en gång, givetvis blir det så ibland när man spawnar på ett ställe som alla andra också väljer att landa på. Dina kamrater kommer troligtvis liva upp dig när bästa möjlighet finns, om inte.. deal with it. Det är så det är ibland.

2019-02-20 10:15
Skrivet av TheConsul:

@donniedarko: Ungefär som alla i tv-soffan som sitter och tittar på fotboll/hockey och ser en repris i rulla några gånger, "men om hen bara hade gjort si eller så!"

Inte riktigt så men jag förstår din poäng.
Däremot så är ju spelet ett lagspel och inte ett one-man-army spel.
Hade han bara hängt på sitt lag som slogs för fulla muggar så kanske utgången hade slutat annorlunda, det är väl självklart?

Och av allt att döma just från den sekvensen jag menar så gör han ingenting för laget i just det momentet och när han väl agerar så är det redan försent. Hade han bara gjort NÅGOT istället för att göra INGET så hade det kanske fått en helt annorlunda utgång.
Dock tror jag oavsett vad han hade gjort så hade utgången varit den samma med tanke på att han knappt vet vart han håller siktet och missar mer än han träffar med sina skott.

Så din kommentar är mer eller mindre nonsens.

Konstigt också att jag aldrig mött på en enda otrevlig jävel i detta spel. Kan det vara att jag gör allting rätt eller åtminstone mer rätt än fel?
Jag brukar dock till 95% vara den som bär mitt lag, oavsett solokö eller med premades.

2019-02-20 10:18

@Cedmoy: Hej!

Mitt tips är att du ska fokusera på spelet och att ha kul själv. Stäng av voice in-game och använd dig av ping systemet, fungerar utmärkt. Lycka till med pangandet!

Gen
2019-02-20 11:15

Jag är så lowlvl att jag ofta hamnar med lowbies vilket gör att folk inte skriker Faktum är att folk varken pratar eller skriker.

2019-02-20 11:55
Skrivet av donniedarko:

Jag har förstått att du inte är världsbäst på spelet. Och det har jag full förståelse för.
Men efter att ha kollat din video två gånger faktist så måste jag ju vara den första som kritiserar dig, jag tycker inte att deras beteenden är OK på något sätt men jag kan till viss del förstå dem, speciellt i Klipp 2 tror jag det var.
Där dina mates springer förbi dig, du går upp på taket och de anfaller en liten byggnad, varav du står och tittar åt först vänster medans de anfaller. Sen när den ena dör så väljer du att hoppa ner för att flanka dem, varpå om du hade gjort detta direkt istället för att stå där och tänka på "Ånej jag kommer dö om jag går ner" så hade det blivit en avledande manöver och utgången kunde ha utspelat sig annorlunda.
Du skriver ju exakt detta jag menar i dina "texter" i klippet, hade du bara valt en av dina typ två alternativ så hade saken säkerligen varit biff? De två anföll framifrån, varpå den ena dog rätt kvickt, den andre springer fram och blir beskjuten. Hade du kommit bakifrån så hade du varit ett soppas stort hot att de vart tvungna att vända sig om för att likvidera dig mer eller mindre först.

Sen är det ju en rätt lång inlärningskurva för att bli "DEN" spelaren som alltid gör det smartaste valet, snabbast och bäst. Men det är ju bara fortsätta spela tills det sitter och alla har vi nån gång varit dåliga eller sämre men det vänder tillslut.
Och jag försvarar _ABSOLUT INTE_ deras beteende även fast jag också en gång i tiden varit just den som skulle ha kunnat sagt liknande saker.

Tack. Absolut - jag spelar väldigt handfallet där. Var totalt ny å fattade ingenting. Håller med till fullo - tar gärna kritik -vill bli bättre - men tar inte skit... förstår oxå att man kan bli frustrerad... det märkliga var att han blir asförbannad först när han ser jag plockar ammo, när han redan är död - det är ju inte bråttom att respawna längre - utifrån hans perspektiv, när spelet växlar vy till mig, tror han säkert jag gått runt och lootat hela tiden. Han lämnar säkert matchen med tanken att han spelat med en idiot som inte vill hjälpa till alls, istället för en värdelös noob som gör så gott den kan. Det är väl det som stör mig mest. kan man inte tänka ett steg längre?... Precis som i 3e klippet - tror dom på fullaste allvar, under loppet av hela matchen, att jag medvetet (av ren ondska?) struntade i att respawna lagkamraten? Hade varit ganska enkelt å säga - "hey man, you can also respawn even tho you didnt pick up the banner..." -"allright thx! :D"

2019-02-20 12:04

Behövde bara kolla drygt 2 minuter för att bilda min uppfattning och här kommer den. Det är dåligt beteende att skrika skällsord eller liknande till sina teammates i nästan alla lägen och jag avskyr spelare som gör det regelbundet.
Jag har stängt av in-game voice systemet och använder det utmärka ping-systemet. Använder endast voice över Discord med polare.

Däremot, att de blir frustrerade på dig har jag full förståelse för. Apex mer än något annat Battle Royale bygger på samarbete så när någon hamnar i strid så måste du assistera då det annars ofta slutar med en 1v3 eller 2v3 situation.
Jag förstår att du inte är särskilt bra på spelet och att det blir många "panikmoment" som slutar med passivt beteende. Men även om din aim och hur du rör dig inte är på topp så borde du försöka hjälpa. Släng en granat, lägg ner ett par skott mot fienden så att de blir störda. Du kanske inte får last hit men plockar du bort lite sköld/HP så underlättar det enormt för de som är mer i närstrid.
Det finns situationer även i Apex när det är bättre att fly än illa fäkta, men att bara sitta och titta på när dina squadmates går ner är inte okej.

2019-02-20 12:10
Skrivet av Berling:

Därför undviker personligen jag att spela med randoms. Försök att spela med folk du känner, om inte. Ta en kik in i FZ Apex discord och se om du kan hitta någon trevlig skäl där som du kan spela med istället. Va ärlig med dem du spelar med och tala om att du precis har börjat spela så får du säkert bra tips och hjälp på vägen.

Några tips för att undvika spelare med tråkiga attityder och beteenden:

* Spela med folk från kända samlingar, om någon där beter sig illa får en möjlighet att skämmas.
* Spela inte med randoms, om du ändå väljer att göra detta, stäng av VOIP/CHAT om de börjar jäklas, eller så stänger man av detta redan från början så slipper man struntet.
* Det sämsta man kan göra är att käfta tillbaka, även om du vill sänka personen genom golvet, det föder individens dåliga beteende ytterligare.

För egen del så tycker jag att det är tråkigt att vissa randoms ragequitar en match bara för att de råkar dö med en gång, givetvis blir det så ibland när man spawnar på ett ställe som alla andra också väljer att landa på. Dina kamrater kommer troligtvis liva upp dig när bästa möjlighet finns, om inte.. deal with it. Det är så det är ibland.

Bra tips, tack! käfta tillbaks gör jag aldrig - däremot är jag trevlig tillbaks ibland (ber om ursäkt och säger tack å sånt och berömmer dom) men det verkar också reta upp folk ibland (?!!) - oftast har man inte tid till några längre chattningar... Det har nog bara hänt en gång i mitt liv (i ett annat spel) då jag och min medspelare och chattat vidare, bett om ursäkt och förstått varandra... Inte jättebekväm med å prata å spela samtidigt (simultanförmåga overload:) ...Men kanske tar å kollar upp FZ Apex discord-en ändå...

2019-02-20 12:51
Skrivet av veckans:

Det finns situationer även i Apex när det är bättre att fly än illa fäkta, men att bara sitta och titta på när dina squadmates går ner är inte okej.

Håller med 100%. Jag försöker alltid hjälpa - därför jag oftast spelar medic el liknande. Men efter att ha dött konstant ett par timmar av att blint springa in i striden så måste man prova nåt annat. Man hjälper ingen om man är död. ... gick värdefulla sekunder i 2a klippet, innan jag tog beslut vilket var kass såklart, men anledningen till att jag stack efter mitt anfall sen var att ammon var slut, inte att jag tyckte att mina kamrater skulle dö medans jag gick å lootade lite vilket min lagkamrat verkade tro...

2019-02-20 13:28

Kommer alltid att vara ett problem så länge spelutvecklare lever i någon drömvärld där allt är enhörningar och regnbågar; Se på Ubisofts demonstrationer av The Division eller EA:s Anthem-demos för att se hur verklighetsfrånvänd syn de har på hur spelare samarbetar. Spelet är f2p och tvingar spelare till samarbete medan spelarnas intresse i samarbete sträcker sig till squads med vänner. De har inget som helst intresse i att sitta i tryhard-mode med randoms.

Sida 1 av 4