Den stora JRPG-tråden

Sida 5 av 5
2019-03-18 13:52

@Loevet: Jag trodde faktiskt att jag skulle ha mycket mer tid i helgen för att spela men jag fick fullt upp med annat. Men har iallafall hunnit starta spelet och köra en halvtimme-ish. Det påminner onekligen mycket om Persona på ytan (grafik), fast det är nog det enda än så länge. Hittils ser det ganska platt ut och musiken var inte alls lika mysig och glad som i Persona 4 och 5 (svårt att nå upp dit dock) utan kändes nästan lite obehaglig? Men jag är ändå väldigt hoppfull och kommer ge det en chans! Har ju som sagt knappt startat spelet.

Det är ju faktiskt inte Persona så jag får nog lägga ned mina förväntningar om att det ska vara lika bra. Det kan säkert vara en kul spelupplevelse ändå.

2019-03-18 15:54

@Gurt: Nej visst är det så, jag har nog också hajpat upp spelet alldeles för mycket med Persona-jämförelser, det är en väldigt svår måttstock att mätas med. Så musiken är inte så vass alltså? Trist, i trailern låter det ju som att de fått till den delen i alla fall. Men återigen, att matcha Persona-spelens soundtracks är en omöjlig uppgift, särskilt P4 & P5

När jag väl sätter mig med spelet ska jag göra det med nedtonade förväntningar, kan säkert finnas en trevlig jrpg-upplevelse i det med rätt ansats

2019-03-18 16:13

Det finns även en Caligula anime serie med samma namn och innehåll. Vilket av spelet eller Anime serien som baseras på vilken har jag ingen aning om. Serien har i alla fall bra musik.

2019-03-18 16:28

@Aletheides: Bra tips! Jag tror att animén baserades på PS Vita-spelet. Ska nog försöka se serien innan jag börjar spela Overdose till Switch, såg att serien finns hos Crunchyroll.

https://www.crunchyroll.com/caligula

2019-03-18 16:31
Skrivet av Loevet:

@Aletheides: Bra tips! Jag tror att animén baserades på PS Vita-spelet. Ska nog försöka se serien innan jag börjar spela Overdose till Switch, såg att serien finns hos Crunchyroll.

https://www.crunchyroll.com/caligula

Ja det gjordes även en Anime på Persona 5. Den finns även den på crunchyroll, dock inte på den europeiska. Följer storyn i spelet ganska exakt. Minus mycket av social link sidestoryn som finns i spelet.

Man kan förövrigt köpa Perosna 5 billigt just nu på webhallen i deras lagerränsning.

2019-03-21 13:02

Det bör också nämnas att vi närmar oss slutet på mars. Under mars månad skulle ett visst företag släppa ny Persona 5 R info. De kan ju börja med vad Persona 5 R är för något

Här är officiella siten https://p5r.jp/,

Samt twitter kontot https://twitter.com/p_kouhou?lang=ja

Samt officiella nyhetssidan: http://p-ch.jp/

Snälla låt det inte vara något nytt jäkla dans spel Föredrar en expanderad version av Persona 5. De tidigare spelen har fått en sådan i form av Persona 3 FES och Persona 4 Golden.

2019-03-23 23:26

Och där kom det! Atlus tillkännager Persona 5: The Royal. Verkar vara en expanderad verison av Persona 5, typ Persona 4: The golden.

I videon så hör man en ny kvinnlig karaktär kommentera huvudpersonerna. Mer info kommer på Persona Super LIve konserten 24 april.

https://p5r.jp/

En översättning av talet i trailern hittas här: https://www.rpgsite.net/news/8363-atlus-reveals-persona-5-the...

2019-03-25 14:05

@Aletheides: jag är väldigt pepp på detta! Har länge funderat på att spela om Persona 5 igen, bara för att uppleva det igen och kanske göra lite mer av sidomaterialet jag inte gjorde första vändan, men med en utökad och uppdaterad version får jag en utmärkt ursäkt! Misstänker att detta inte kommer bli en lika omfattande uppdatering som Persona 4 Golden var jämfört med P4, men jag har gärna fel!

2019-03-25 14:14

Under det japanska speleventet Live Dengeki Game Festival 2019 har en video på Ys IX: Monstrum Nox visats upp. I den får vi se lite exempel på hur det spelmekaniska fungerar, och det är betydligt mer dynamiskt än det var i Ys VIII. Man kan klättra upp för väggar och förvandla sig till kreatur som låter en navigera miljöerna på olika sätt, exempelvis att förvandla sig till ett fågelliknande väsen för att sväva över avstånd.

Spelmekaniskt ser det ut som ett rejält kliv framåt, men rent tekniskt ser det ut som en minimal uppgradering av det visuella i Ys VIII. Hade hoppats att de skulle uppgradera det grafiska mer än så här, men förhoppningsvis hinner det poleras till ytterligare till lanseringen (lär inte bli en visuell revolution hur som helst).

Det har också dykt upp lite information om spelet i samband med detta.

  • Man utforskar en stor stad i spelet och denna ska tydligen utgöra 40-50 procent av spelets totala spelvärld. Den ska också bestå av flera olika stadsdelar

  • Det kommer finnas en guild som spelaren kan utveckla under spelets gång

  • Det finns ett colosseum där man gissningsvis kommer kunna slåss mot olika sorters monstrum

  • Varje karaktär ska ha unika egenskaper i strid som ska kunna delas med andra karaktärer på något sätt

Ys IX: Monstrum Nox ska släppas till PS4 mot slutet av året i Japan, och gissningsvis internationellt nästa år.

Källa: Gamekyo

2019-03-25 17:08
Skrivet av Loevet:

@Aletheides: jag är väldigt pepp på detta! Har länge funderat på att spela om Persona 5 igen, bara för att uppleva det igen och kanske göra lite mer av sidomaterialet jag inte gjorde första vändan, men med en utökad och uppdaterad version får jag en utmärkt ursäkt! Misstänker att detta inte kommer bli en lika omfattande uppdatering som Persona 4 Golden var jämfört med P4, men jag har gärna fel!

Jag hoppas det är lite mer omfattande med tanke på tiden sedan release. I crave content

2019-03-26 21:13

RPG-site har recenserat Trails of Cold steel porten till PS4 och ger den näst intill högsta betyg.

https://www.rpgsite.net/review/8367-the-legend-of-heroes-trai...

Citat:

And really, I would even say that Cold Steel is also a great point of entry into JRPGs in general. Not only it is an excellent game in an incredible series, but by including all these options that make some of the tedious elements inherent to the genre easier to digest, making it an attractive proposition for people that don’t really know how to get into JRPGs.

In the end, I can’t give enough praise to Trails of Cold Steel. It is an excellent port of an excellent game that finally arrives to a modern console. If for some reason you don’t have a PC that can run it, then this is the version to play. It’s extremely easy to recommend this game to anyone, whether they play RPGs or not, and it is also a good first step into the Trails series, which is well worth your time.

Sida 5 av 5