Vad tror ni om Starbreeze?

Sida 1 av 1
Vad tror ni om Starbreeze?

Det finns säkert en del aktiekunniga personer här inne som är duktiga på att tyda tecken i olika pressmeddelanden och rörelser på börsmarknaden. Fick ett mail igår gällande Starbreeze-aktien, om att VD Bo Andersson genom sitt andra bolag Varvtre AB sålt av ett gäng aktier för att betala lån. Även för en lekman låter det lite oroväckande. I slutet av förra veckan avyttrade en tidigare anställd allt sitt innehav i Starbreeze, då med förevändningen att han slutade.

Hur tolkar ni detta? Overkill gjorde ju succé med Payday och tjänade hundratals miljoner på framförallt dess mikrotransaktioner. Nu ser det dock inte lika muntert ut.

Edit: här är länken.

2018-11-20 12:48

Har haft lite aktier där under året och de har rasat fullständigt den senaste månaden. Så ja. Det är nog oroväckande. Men jag är ingen expert jag heller.

Edit: 77% har de tappat på bara några veckor.

2018-11-20 13:33

Kollade på aktien innan Walking dead släpptes. Den var rätt låg och jag tänkte att den kanske kunde röra sig lite.
Är rätt glad att jag inte investerade

För övrigt skickar detta inga bra signaler. Antingen så var detta en rejäl spik som slogs in eller så öppnar det upp för uppköp. Hur som haver så är aktien gambling på hög nivå

2018-11-20 14:48

Låter ju inte särskilt lovande. Som utvecklare har de ju inte gjort så mycket på jättelänge, var det fem år eller nått mellan Brothers och Walking Dead-spelet?

Hoppas nån annan tar över utgivningen för Psychonauts 2 och System Shock 3.

2018-11-21 05:38

Starbreeze måste.presentera nått intressant för framtiden speciellt om man ska sitta och spekulera i aktiermarknaden eller att nån kanske köper upp dom.
Personligen tror jag mer på THQ när det.gäller gaming aktier på stockholmsbörsen. Det som är synd bara att dom inte ger nån utdelning

2018-11-21 08:32

Tror de håller på att omorganiserar och strukturerar om. Antar även att VR-satsningen håller på att läggas ner då den ska bort från den asiatiska börsen.
Jag håller med om att det är gambling att köpa upp aktier i bolaget och det mesta bygger väl just nu på att de måste få ordning på sina kommande titlar.

2018-12-03 10:11

De har tydligen ansökt om rekonstruktion och aktien dök med 60%. Att deras VD bara för några veckor sedan sålda av många av sina aktier får mig att undra om han visste att detta skulle komma.

https://omni.se/rekonstruktion-i-starbreeze-vd-lamnar/a/4dkPk...

2018-12-03 10:27
Skrivet av Joffe:

De har tydligen ansökt om rekonstruktion och aktien dök med 60%. Att deras VD bara för några veckor sedan sålda av många av sina aktier får mig att undra om han visste att detta skulle komma.

https://omni.se/rekonstruktion-i-starbreeze-vd-lamnar/a/4dkPk...

Såna uppgifter är ju offentliga om en VD säljer eller köper aktier i deras egna företag. Han bidrog till kraschen, i vilken utsträckning är svårt att säga men han har en del i det. Många börjar sälja när de ser att ledande personer inom ett företag börjar sälja ur sig om det inte finns en bra anledning till det som att de är påväg att lämna företaget i ett mer normalt förfarande eller att de säger att de vill sälja aktier så andra personer kan köpa in större andelar i företaget.

Sida 1 av 1