*Valve tar upp kampen mot porriga animespel på Steam

Sida 1 av 2
2018-05-19 12:36
*Valve tar upp kampen mot porriga animespel på Steam

Har redan skickat ut varningar.

#steam, #valve


2018-05-19 12:45

Tänkte också på det nån av utvecklarna skrivit då jag läste om detta på twitter att spel som Witcher 3 och GTA-serien också innehåller en del nakenhet. Lurigt vart gränsen dras när Valve inte verkar satt upp tydliga regler men man förstår också skillnaden på spel som GTA och dessa vars huvudsakliga syfte tycks vara nakenheten.

2018-05-19 12:46

Hade varit bättre om de tillåtit spelen men man va tvungen att gå in i options och välja att man vill se dem, men Vavle tar den "säkra" vägen ut som vanligt.

2018-05-19 12:54

Haha låter mer som dubbel moral och det är "mindre kända spel" som valve säger till...

Inte dom stora kassakorna så som witcher 3 eller gta...

Eller har det mer att göra med spelets satta åldergräns? Vilket jag knappast tror..

2018-05-19 13:21
Skrivet av Devan:

Hade varit bättre om de tillåtit spelen men man va tvungen att gå in i options och välja att man vill se dem, men Vavle tar den "säkra" vägen ut som vanligt.

Som jag förstått så är det spel som Huniepop som drabbats och för att få naket och inte bara en massa trosor så måste man patcha spelet.

2018-05-19 13:26

Fast.. Steam-versionen av HuniePop är väl redan censurerad?

2018-05-19 13:47

Tror att de flesta spelen har en patch som man måste tanka ner från skaparens hemsida så det luktar dubbelmoral lång väg. Hatred säljs ju utan censur-krav men nakna tuttar på tecknade brudar... nej nej..

2018-05-19 13:58

Skillnad på nakenhet i anime spelen mot nakenhet i witcher, gta. Anime spelen är ju porr, inte bara rattar som syns utan ofta kuk, fitta, sperma, oral, vaginal, anal sex osv. gta är komedi, witcher är bara "naturlig" nakenhet. Men ser ingen anledning till att varna eller ta bort spelen. Spel som spel, låt det finnas, låt folk spela vad dom vill.

ELF
2018-05-19 15:13

Har de inte åldergräns av en anledning?

2018-05-19 15:47

Ska de ta kampen mot våldsamma spel också?

2018-05-19 15:51

Skyl dem! Skyl dem!

2018-05-19 16:41

Lol, moralpanik. Finns väl åldersgräns

2018-05-19 17:42

liten offtopic fråga här, men hur är pupliceringslagarna för artiklar? måste ni på fz blurra animebrösten? eller är det något ni själva valt att göra?

2018-05-19 18:28

Det här handlar väl inte om vad vyxna spelar, utan barn?
Jag bryr mig inte nämnvärt. Skaffa bara en ny censurnivå som heter porr (eller finns det redan) och så får alla spel den som anspelar på sex mer än 50% av speltiden.. eller?

2018-05-19 18:35

Valve släppte in skiten från början. Hatar den dagen då jag började se massa mangaspel i steam, och då menar jag inte Final Fantasy.

2018-05-19 19:09

@DaddyCoolSwe:

Eller så säger man från Valves sida helt enkelt till moralisterna något i still med - Håll klaffen och ha koll på vad era ungar gör istället. Mycket enklare än en stigande och allt mer påträngande censur av något som i slutändan är ren jävla fiktion och enkelt går att ignorera om man inte gillar det. Men så funkar det ju inte idag, skyll allt på alla andra istället för att faktiskt ta ansvar och uppfostra sina barn, det är devisen. Våld i ett spel, fy, nakna bröst, blottade bringor, fy x10, somebody please think of the children typ. Moralisterna som tycker att nakna tecknade kvinnor & män är syndigt värre och därför vill omöjliggöra det för alla andra, kan väl bygga en tidsmaskin och ställa mätaren på anno domini 1400 eller något liknande, när religion var über alles och att bada ansågs vara syndigt i Europa...

Blir så innerligt trött på alla dessa censur-kåta spån som ständigt skall göra världens sämre, lite mindre öppen och mer begränsad för alla andra än de själva på grund av deras egna rädsla! De höll tyst ett tag efter att ha skämt ut sig rejält på 80-talet när de gav sig på musik & filmbranscherna (hårdrocken och videovåldet ledde ju samhället och människorna raka vägen ner i avgrunden sades det och det finns ju en viss anledning till att folk hånskrattar åt denna klassiker från Siewert Öholm idag) och precis när man trodde de var helt borta för bara ett par år sedan, gör de istället en storstilad comeback och kommer tillbaka med sällan skådad kraft. Suck.

2018-05-19 19:17

Öh. Är det 2018 eller 1800-talet? Löjligt. Nästan så att man tror att det är ett väldigt försenat aprilskämt.

Ner med moralism och dubbelmoral. Hör inte hemma i ett modernt samhälle.

2018-05-19 19:47

Om Valve hade respekterat sin egen setting "Tags to filter out" så hade jag inte brytt mig ifall de här usla spelen fanns på Steam, men nu är jag bara glad att de försvinner.

(Rant: Jag har både bannlyst taggarna Anime och Visual novel, och klickat Not interested på alla sådana spel som visats i kön. Ändå envisas Steam med att visa skräpet, för "du kan ju ha ändrat dig".)

2018-05-19 20:03
Skrivet av Devan:

Hade varit bättre om de tillåtit spelen men man va tvungen att gå in i options och välja att man vill se dem, men Vavle tar den "säkra" vägen ut som vanligt.

Inte alls lurigt enligt mig då dessa spelen är 90% nakenhet och 10% kopierat spel som redan existerar.

varav witcher har 10% nakenhet om ens det och det är för allt är ofiltrerat tom våld etc, och ett eget spel som består 90-95% utav spelet.

jag tror du mycket väl förstår dom inte kommer att gå på spel som skapar ett eget spel där just spelet i sig säljer och inte något kopierat mög.

speciellt med tanke på det tar upp tid för valve i onödan där bra sple hade kunnat kommit in på platformen istället.

Men ja för vissa kanske detta verkar luddigt för mig är detta solklart, och enligt mig spelar man bara dum i huvudet eller leker pajas om man inte ser skillnaderna

2018-05-19 21:13

Skräp eller ej jag tycker det borde finnas åldersgräns och upp till var o en vad de vill spela. Hatar censur,

2018-05-19 21:30
Skrivet av Gaara:

Skräp eller ej jag tycker det borde finnas åldersgräns och upp till var o en vad de vill spela. Hatar censur,

finns många spel som finns och är bortagna som inte är spel utan easy money grabs.

2018-05-19 22:02

@FuzioN:

Och vad är problemet med 90% nakenhet? Skräms man av animetjejer, som inte ens är nakna i trailers för den typen av spel vid en snabb koll på steam, så är problemet nog nåt helt annat. Tror inte ett dugg på dina anekdotiska teorier att de är 90% nakenhet & 10% kopior som fått Valve att ta det här beslutet. Men visst, du och den moralkonservativa ultrakristna högern i USA har all anledning att fira verkar det som.

Nu är jag knappast någon fan av dessa spel personligen, de verkar genuint värdelösa som spel, klicka på ett par val, se lite nakenhet, läsa lite tramstext däremellan sedan är spelet över efter 30 min typ om jag fattat det hela rätt. Inte nog med det, de ploppar upp som svampar ur jorden och har en blind och totalt fanatisk fanskara, kollar man recensionerna till spelen så är typ 99% så överdrivet positiva till precis allt. 30$ för dlc paket? Överlägset det bästa som gjorts! Att sedan innehållet verkar vara av den typen som skulle fått folk att få magsår om det kom från EA gör det känns surrealistiskt att läsa recensionerna. Nästan så att man undrar om de inte är köpta. Ett irritationsmoment javisst, men ett jag kan leva med. Vad som däremot är ett reelt problem är när den här typen av censur börjar krypa fram, vad är nästa steg, totalförbud för sex av den typen man ser i exempelvis Witcher eller ME spelen? Sen kommer alla våldsamma spel som har blod i sig, sedan våld rent generellt och sen sitter vi där och får nöja oss med att spela fia med knuff om dårskapen får lov att fortsätta. Ge man dessa blodshundar ett endaste litet hårstrå och de kommer att bita av dig armen tillslut. Vidare tror jag inte det är här problemen med alla skräpspel på Steam ligger, även om det givetvis är störigt med en massa skräp som ligger där trots att jag uttryckligen bett om att inte få se det, inte bara anime spel, utan i princip allt slinker under Steams riktigt usla filter. Men i vilket fall är censur är alltid fel väg att gå, alltid!

2018-05-19 22:23

Finns jävligt många andra skitspel som borde bort från steam före dessa, men kan inte direkt säga att jag kommer fälla många tårar om dessa spel blir borttagna.

2018-05-19 22:39

Skjuta ihjäl oskyldiga
Hugga av huvudet på oskyldiga
Horor och nakenhet
Animetjejer i trosor ... oh noes! Stop that!

2018-05-19 22:42

@Mikaelh:

Blev själv så förbannad över den här typen av moralistisk censur idag år 2018 att jag har googlat runt de senaste timmarna och visst verkade det inte bättre än att det är ren och skär moralpanik från Valves sida. En organisation som varit på Valve som en flock hungriga hyenor om förändringar (censur) heter National Center on Sexual Exploitation, vilket kan tyckas vara nobelt. Bara det att de så sent som 2015 verkade under ett helt annat namn, nämligen Morality in Media. De är enligt Wikipedia en sådan där härligt religiös lobbyorganisation som man inte trodde fanns annat än som antagonister i just spel, eller i varje fall att de förde en sådan tynande tillvaro att absolut ingen lyssnade på dem när de har åsikter likt denna;

"NCOSE seeks to raise awareness about the harms of pornography and other forms of obscenity to individuals, families and society.[2] NCOSE also works through constitutional means to curb traffic in material they consider obscene and uphold the Judeo-Christian standards of decency in media."

Hittade även en sida där de tillskriver sig själva äran, samt lite annat smått och gott. Bland annat kan man även skriva på en petition om man vill mot snusket på Steam och skriver att det är en stor seger för alla 35 miljoner minderåriga som använder STEAM... Så här säger de själva om "segern" i fråga;

This sudden action by Steam, owned by Valve, comes after a two year campaign by the National Center on Sexual Exploitation which included naming the company was named to the Dirty Dozen List, and most recently a heightened week-long grassroots campaign, which began on May 10th, where individuals from around the country requested Steam to remove sexually exploitive content.

https://endsexualexploitation.org/articles/top-videogame-comp...

Rent skrämmande att dessa dårar har makten att påverka saker de knappast nyttjar själva. Har aldrig fattat varför de är så rädda för religiösa lobbyister i USA i branscher där de knappt kan utgöra mer än någon promille av kunderna. Nu vet jag inte hur mycket Valve faktiskt lyssnat på just den här sortens dårar, så ta detta med en nypa salt. Men det verkar inte bättre än att man faktiskt böjt sig för påtryckningar av något slag, då en enorm majoritet av alla "gamers" jag träffat, läst om i diverse medier, kolla på, snackat med på nätet och i verkliga livet lite varstans genom åren, knappast vill eller har uttryckt på något sätt en vilja att censurera sina egna hobby.

2018-05-19 23:41

Jag är inte intresserad av anime-porr-spel. Men med tanke på att jag varenda jävla gång måste konfirmera att jag är 38 år när jag ska in på olika spel så tycker jag att ska de sätta censur på spel så kan de även upphöra med denna ålderskontroll i fortsättningen
Conan Exiles har i och för sig nudity, men wtf.. Varför kan inte steam komma ihåg mitt senaste val från de trettiotal gånger jag startat upp spelet? Steam är ju som den senila morfarn som man måste övertyga varje gång man hälsar på att man är barnbarn.

2018-05-20 00:42

För att få spelen tillagda på steam och det är "porr" så måste det censureras.
Steam versionen av de spel som har blivit flaggade är redan det, dock vissa ger användarna möjlighet att ladda ner aktiveringsfil så du får se bobs and vagene igen, men standard så får inte man dela ut så på steam.
Så tycker att det är riktigt konstigt att dom har blivit flaggade nu.
Troligen personer som är extremt anti "weeb kulturen".
Det finns redan en hög med spel på steam som inkluderar bobs and vagene.
T.ex. Witcher 3 och Conan Exiles.
I conan får man ju i princip välja hur stor sin dong ska vara.

Lite dubbelmoral av Valve tycker jag.

Sen om du vill ha porr, så finns det bättre ställen på internet, gratis till och med.

2018-05-20 01:31

Att jämföra HuniePop med Witcher 3 är som att jämföra Theresa May med Winston Churchill. Bara löjligt.

2018-05-20 02:57
Skrivet av Chomag:

@FuzioN:

Och vad är problemet med 90% nakenhet? Skräms man av animetjejer, som inte ens är nakna i trailers för den typen av spel vid en snabb koll på steam, så är problemet nog nåt helt annat. Tror inte ett dugg på dina anekdotiska teorier att de är 90% nakenhet & 10% kopior som fått Valve att ta det här beslutet. Men visst, du och den moralkonservativa ultrakristna högern i USA har all anledning att fira verkar det som.

Nu är jag knappast någon fan av dessa spel personligen, de verkar genuint värdelösa som spel, klicka på ett par val, se lite nakenhet, läsa lite tramstext däremellan sedan är spelet över efter 30 min typ om jag fattat det hela rätt. Inte nog med det, de ploppar upp som svampar ur jorden och har en blind och totalt fanatisk fanskara, kollar man recensionerna till spelen så är typ 99% så överdrivet positiva till precis allt. 30$ för dlc paket? Överlägset det bästa som gjorts! Att sedan innehållet verkar vara av den typen som skulle fått folk att få magsår om det kom från EA gör det känns surrealistiskt att läsa recensionerna. Nästan så att man undrar om de inte är köpta. Ett irritationsmoment javisst, men ett jag kan leva med. Vad som däremot är ett reelt problem är när den här typen av censur börjar krypa fram, vad är nästa steg, totalförbud för sex av den typen man ser i exempelvis Witcher eller ME spelen? Sen kommer alla våldsamma spel som har blod i sig, sedan våld rent generellt och sen sitter vi där och får nöja oss med att spela fia med knuff om dårskapen får lov att fortsätta. Ge man dessa blodshundar ett endaste litet hårstrå och de kommer att bita av dig armen tillslut. Vidare tror jag inte det är här problemen med alla skräpspel på Steam ligger, även om det givetvis är störigt med en massa skräp som ligger där trots att jag uttryckligen bett om att inte få se det, inte bara anime spel, utan i princip allt slinker under Steams riktigt usla filter. Men i vilket fall är censur är alltid fel väg att gå, alltid!

Du verkar inte förstå, dessa spel är cash and grab spel med noll spel i precis som innan tar steam bord spel så gott dom kan som är casha n grab och inte har något vettigt i sig.

tror tom dom är tvugna att ta bort dessa faktist.

Och att du inte tycker det är störigt tycker du ja titta frammåt om 2-5 år när någon ska söka i steam motorn efter ett gammalt spel.

ha så kul! att hitta bra spel om du inte har någon att fråga vilka spel som är bra osv osv.

som sagt jag är för liberala och egna val och jag är god för sexspel på steam platformen och att åldersgränsen ska räcka.

Problemet jag har är när det inte är spel förstår du nu?

2018-05-20 03:47

Kanske bra att uppdatera nyheten med att valve har backpeddlat och sagt att mailen skickades ut av "misstag"

https://gbatemp.net/threads/update-valve-demands-for-certain-adult-games-to-patch-out-their-content-or-face-removal-from-steam.504265/

Sida 1 av 2