Sea Of Thieves, officiella tråden – frågor / guide / hjälp / spelare / allmän diskussion

Sida 6 av 6
2018-04-13 23:02

Jag tror att Sea of Thieves är ett spel man uppskattar mycket mer om man har en förkärlek till sjöfartshistoria.
Själv älskar jag dom timlånga sjöslagen och katt och råtta leken över havet. Att tänka strategiskt om geografin och om vindarna gynnar en och försöka överlista fienden.

2018-04-14 01:21

Idag kom den efterlängtade roadmapen över hur och när de släpper content. Mycket gött att vänta!

https://www.seaofthieves.com/news/sea-of-thieves-content-plan...

2018-04-17 16:29

@Mortaigne: ställer mig fortfarande skeptisk till SoT. Men ska bli intressant att se exakt vad nästa updates medför. Kanske det snart blir värt en game pass trial.

Blir det mer fetch-quests så nej tack.

2018-04-20 10:04

Jag ger spelet 2/5 Vasaskepp. Potentiellt galet roliga skeppsstrider mot andra spelare men man finner snabbt att det övriga innehållet erbjuder lika mycket djup som en vattenpöl.

2018-04-20 10:27
Skrivet av grollo_92:

Jag ger spelet 2/5 Vasaskepp. Potentiellt galet roliga skeppsstrider mot andra spelare men man finner snabbt att det övriga innehållet erbjuder lika mycket djup som en vattenpöl.

Jag har spenderat många, många timmar vid/i vattenpölar som litet barn.

2018-04-20 10:31

@Lord Pingu: Det må vara och jag tror säkert det finns många som avnjuter detta spel, inte minst yngre. Men nu när jag är 25 år och 6 månader så finner jag inte vattenpölar lika roande längre och inte heller spel med samma underhållningsnivå.

2018-04-20 12:28

4/5 Vasaskepp. Spelet saknar definitivt innehåll, men gillar man vad det har att erbjuda är det en fantastisk spelupplevelse. Jag har inte haft så roligt med ett spel på många år. Många minnesvärda äventyr där man kommit i konflikt med andra spelare på olika sätt. Jagat och blivit jagad, överlistat och blivit överlistad. Lika kul oavsett, även om det är frustrerande att se ens hårda arbete sjunka till havets botten eller hamnar i klorna på pirater.

Tjuvarnas Hav är inte för alla dock, och det får man respektera från båda håll.

2018-04-20 13:15

Hade hur kul som helst ett antal kvällar med mina vänner. Riktigt rolig upplevelse att segla runt med kamrater och leva rövare. Men det rann ut i sanden efter cirka 20 timmars speltid. Jag har svårt att hitta någon morot att spela vidare.

2018-04-20 13:32

Jag har fortfarande väldigt kul, inte en kväll har varit lik den andra då jag ofta spelar med "randoms". Har aldrig lagt till så mycket folk på vänlistan förr i ett spel! Det ger också en väldig variation i spelandet och den sociala aspekten är helt klart spelets höjdpunkt.

Får 4/5 vasaskepp!

2018-04-20 13:52

4/5 Vasaskepp
Sjukt kul, särskilt för en historisk sjöbjörn som jag. En unik upplevelse som inte går att hitta någon annanstans! Tycker det är bra att det inte finns ett ordentligt progressionssystem då man som Overwatch kan bara hoppa in och spela när helst man har lust.

2018-04-21 07:19

Gillart fortfarande.
Spelar nästan lite varje dag ibland med randoms pga inte alltid har tid att planera längre spelande eller så spelar jag med mina barn.
Även fast spelet känns innehållsfattigt mu så tycker jag det är kul.
Visst alla uppdrag är "åka och hämta" uppdrag men det är händelserna på resan som är det roliga.
Jag har råkat ut för allt möjligt. Bla senast en skuta med 6 pers som beslutat sig för att teama upp och leva rövare. Förlorade uppemot 30 kistor mm på dessa busar.
Men jag är inte bitter då jag själv plundrat andra spelare på deras skatter.
Samma spelomgång före så lyckades jag smyga upp i några andra spelares kråknäste där dom hade massvis med kruttunnor.
Kasta ner dom och exploderade dom på bådeb så dom dog och båten sjönk.
Jag tror inte dom vet vad som hände hehe.

Känns som lite vad som helst kan hända i spelet när spelare gör lite annorlunda saker

Men jag ser gärba att det kommer med innehåll. Snart har man besökt alla öar 100ggr och hämtat dom där djuren, skallarna och kistorna 100varv och slaktat 1000tals skelett så det kan snabbt känmas färdigt

2018-04-21 22:06

Jag söker svenska pirater! Skicka medelande så kanske vi kan dra ihop ett svenskt gäng nån gång. Så kan vi ropa "pumpa läns" å...ja det var det ena båt-ord jag kan.

2018-06-02 16:46

Behöver några att döda Megalodon med, hit me up yo

2019-05-16 17:41

Någon som är intresserad av att spela?

2019-12-10 22:40

Någon som fortfarande lirar Sea of Thieves?

Skaffade game pass till PC och spelet ingick, testade att starta spelet. Blev dödad direkt av 2 st randoms och rage quit men är sugen på att köra spelet.

2019-12-10 23:44

@Avedagreat:

Jag har precis börjat spela det Dock frälst i PvP:andet, så jag kan mycket väl varit en av assholesen som sänkte dig

Med det sagt så är det ett sjukt mysigt spel att bara segla runt i och göra uppdrag också. PvP-frälsningen föddes av att ha blivit jagad och efter många om och men sänkt. Det är rätt ösigt och hetsigt, vilket är en rätt skönt kontrast för myslunkandet när man bara guppar runt

Moongarm heter jag där

2019-12-11 14:05

Gillar att spelet fått ett story-läge också. Spelade i helgen med en kompis som köpte sig en Xbox på Black Friday. Vi hade riktigt roligt och hon är helt novis konsolspelare, var rätt lagomt för henne att köra då man hjälps åt så mycket. Vi seglade en sloop tillsammans, har ingen chans i PVP om vi försöker attacker någon eller bli attackerad. Dock är vi sjukt duktiga på att fly, lägga oss i vinden, vinkla seglen och försvinna

2019-12-11 15:02

Jag började spela efter att ha testat det i game pass för någon månad sedan. Fastnade och köpte spelet. Jag gillar dock PvP:andet bra mycket bättre än alla uppdrag och liknande. De är alldeles för enformiga för min smak men ett bra tidsfördriv medan man letar efter nästa pris.

Mitt enda klagomål just nu är att man måste köra igenom storyn sjuttioelva gånger för de fina kosmetiska belöningarna, istället för att ha det baserat på skicklighet, samt att servrarna är för tomma. De borde höja max antal skepp till det dubbla samt fokusera mer på att fylla upp servar än att sprida ut folk på alla aktiva servrar. Samt fixa alla problem med vapnen och sluta dumfixa saker, men eftersom så många älskar PvE verkar de lägga avsevärt mycket mer krut på de delarna.

Heter tyvärr Golroch på xbox om någon skulle vilja spela, ska försöka hänga lite på GEEKS discord då att spela solo blir väldigt enformigt.

2019-12-11 15:04

Är faktiskt extremt positiv till spelet efter tagit upp det igen förra veckan, kört cirka 15h nu.. Är mycket mer saker i spelet med Story mode osv nu.

Looten som var problemet förut och att det inte fanns så mycket att göra tycker jag ändå dom åtgärdat och varje måndag släpps lite nya saker osv.

Så vill ni spela något så lägg till Smerof the king på Xbox delen så accepterar jag!

2019-12-11 15:07
Skrivet av joonsson:

Mitt enda klagomål just nu är att man måste köra igenom storyn sjuttioelva gånger för de fina kosmetiska belöningarna, istället för att ha det baserat på skicklighet, samt att servrarna är för tomma. De borde höja max antal skepp till det dubbla samt fokusera mer på att fylla upp servar än att sprida ut folk på alla aktiva servrar. Samt fixa alla problem med vapnen och sluta dumfixa saker, men eftersom så många älskar PvE verkar de lägga avsevärt mycket mer krut på de delarna.

De borde göra PVE och PVP-servrar. Alltså att man slår ihop alla aktiva till färre och delar in dem. Jag tror det skulle lösa problemet med spridda folk och att de som inte vill PVP:a kan spela i lugn och ro.

2019-12-11 15:49
Skrivet av Johlor:

De borde göra PVE och PVP-servrar. Alltså att man slår ihop alla aktiva till färre och delar in dem. Jag tror det skulle lösa problemet med spridda folk och att de som inte vill PVP:a kan spela i lugn och ro.

Det tycker jag verkligen inte. Vill man bara slåss kan man köra arena. Hela poängen är att kör man PvE ska man hela tiden vara lite i skräck för att någon pirat ska dyka upp och ta ens loot. Gillar inte PvP för PvP:ns skull, gillar att hitta och försöka stjäla loot från andra pirater. Färre servrar absolut men PvP och PvE servar skulle helt döda spelet för alla som kör för PvP förutom de som gillar arena då alla äventyrs PvP servar bara skulle bli arena på en större karta.

2019-12-11 15:54

vill kunna lagra saker på skeppet som är kvar nästa gång man loggar in, kanske en ö man kan lagra skatter på, mer att göra då dagens innehåll blir extremt repetitivt. bygga egna skepp,

2019-12-11 17:38

Om ni hör nån som spelar Queenlåtar med spelets dåliga in-game voice-kvalitet medans ni passerar så är det jag och mina polare.

2019-12-11 17:40

Det enda problemet jag har med spelet är att det känns som att man måste spela i typ 3-4 timmar för att åstadkomma något. Om man spelar mindre får man inte uppleva den fina världen på samma sätt och äventyret känns påtvingat/avslutas på ett oönskat sätt. Har man tid över en Lördag för att åka på ett rejält äventyr så är spelet kanon. Man åker ut på ett uppdrag - men det slutar med ett Fort, ett PVP battle, en megalodon, spökskepp etc etc. Det spontana äventyret är det som gör spelet och har man inte tid över missar man alla dessa spontana saker imo.

2019-12-11 17:59

Precis installerat spelet på min nya Xbox. Hojta till om någon vill pirata på de sju haven!

Sida 6 av 6