Monster Hunter World-tråden, frågor/hjälp/spelare/allmän diskussion

Sida 1 av 11
2018-01-25 18:12
Monster Hunter World-tråden, frågor/hjälp/spelare/allmän diskussion

Tjena alla monsterjägare där ute! Det är så att Monster Hunter World kommer att bli spelbart nu vid midnatt. Tänkte att jag skulle skapa en tråd där folk kan ställa frågor, ta hjälp utav andra spelare och snacka lite allmänt kring spelet. Man kan även söka andra spelare att få hjälp utav via den här tråden om svåra uppdrag. Då man kan lägga till andra ifrån FZ om folk är villiga att ge ut sin gamertag.

Själv letar jag spelare som spelar via PSN som kan skicka PM om man skulle vilja sitta upp någon kväll/natt och lira lite samt socialisera sig. Vi kan kicka off där ifrån. Var vänliga att posta tips kring kontrakt och annat som kan hjälpa ytterligare spelare i framtiden.

Let the hunt begin!

Monster hunter world nybörjarguide

Tänkte att jag skulle sammanfatta en liten guide för nykomlingar inom monster hunter world.

Monster hunter world är ett spel där spelaren till en början får skapa en karaktär och en palico som är en kattkompanjon. Palicos kan vara väldigt hjälpsam under spelets gång.
När du påbörjar spelet så är det viktigt att först och främst följa spelets historia eller ”Story” som kommer att öppna upp nya tillgångar och funktioner som kan stödja och underlätta i spelets gång.

LÄS TUTORIAL noggrant

Att läsa tutorial är en bra början för att få en grundlig förståelse för spelets kontroller och lite utav systemet.

Vad ska jag tänka på när jag börjar spelet?
Det man skall först och främst tänka på i Monster hunter World är att varje spelare kan utveckla sitt egna spelsätt när det gäller att anpassa sig till världen. Du kommer att stöta på många utmaningar och tester för att se var gränsen går när det kommer till vad som är möjligt och vad du klarar av som spelare. Men var inte rädd om spelet kan bli för svårt i vissa tillfällen. Det går alltid att få hjälp utav andra spelare online för att underlätta de svåra bitarna.

Tänk också på att experimentera med alla vapentyper för att finna ett vapen som passar din spelstil. Alla vapen finns tillgängliga från start och det går att testa vapen i ditt ”room” inne i basen från början. Prata med din housekeeper och gå in på fliken ”training area” för att testa ut vapen samt lära dig combos för att veta vilka attacker alla vapen kan mata ut.

Hur ska jag inleda min första jakt?
När du såväl har valt ett passande vapen så skall du få ge dig ut på jakt. När du är på jakt så är det viktigt att veta hur du skall gå tillväga när det kommer till de olika uppdragen. Håll även en koll om uppdraget är tidsbegränsat. Du måste utföra uppdraget innan tiden rinner ut.

PREPPA! Gör dig förberedd för uppdrag genom att äta mat som kan ge dig bonus i liv, skada och resistent mot olika typer utav attacker som kan skilja mellan element som Eld, Vatten, Is, elektricitet och annat smått och gott. Mat kan betalas med pengar eller research points i basen eller ditt camp. Se även till att du plockar på dig användbara saker som potions för att hela din skada, fällor, ammunition och vad spelet kan erbjuda för stöd utav jakten.

Jagar du små monster så gäller det att utforska zonerna för att hitta de små rackarna. Läs noggrant även vad uppdraget utgår ifrån så du inte gör fel och blir förvirrad.

Jagar du stora monster så kommer du få ett namn på monstret. Till en början så ska du spåra monstren. Du har något i spelet som kallas för scoutflies som kommer hjälpa dig att spåra och lokalisera växter, ammunition och allt världen kan erbjuda.
När du spårar ska du ta hjälp utav scoutflies för att hitta spår, efter du har funnit ditt första spår så kan du öppna upp din karta och markera spåret nere i vänstra hörnet. Efter du har markerat spåret så kommer scoutflies att prioritera ditt spårande för att finna ytterligare spår som eventuellt leder till monstret.
Det kan vara svårt att finna rätt monster till en början, men efter att du har spårat och samlat tillräckligt med information knutet till ett monster så kommer spelaren att bli erfaren nog att se redan på spåret vilket monster det är som har lämnat det efter sig.

Min första strid!
I monster hunter world så finns det många sätt att hantera strider. Man kan spela aggressivt, taktiskt eller gå helt på försiktighet då man ofta spelar defensivt för att hitta en öppning där man kan attackera.

Ett tips är att använda något som kallas för ”Slinger” som är en liten slangbella som alla hunters har på sina armar. De kan användas för att skada monster med hjälp av omgivning (som till exempel skjuta ner en stor sten som kan falla på monster), den kan även ladda allt från stenar till speciell ammunition som kan skada monster samt irritera monster för att få deras uppmärksamhet.

När man slåss mot ett monster så kan man även förstöra kroppsdelar som monstren tappar. När ett monsters kroppsdel faller av i striden så kommer en indikation på höger sida utav skärmen där det står ”parts broken” med monstrets ikon. När ett monster såväl tappar delar eller ”parts” så finns det två typer utav parts. En svans eller en vit liten kristallbit är material som spelaren kan plocka upp och spara till framtida bygge utav utrustning eller uppdrag som heter ”Deliveries”. Om monstret tappar en röd liten ”part” så är det speciell ammunition till din slinger som ofta kan användas för att underlätta monster jakten.

Hjälp det är för svårt!
Om ett uppdrag är för svårt för spelaren så kan spelaren skicka något som heter SOS. Du skickar upp en nödraket som gör att andra spelare kan hoppa in i din värld och hjälpa dig döda monster. Du hittar SOS på start knappens meny.

Den är död! Vad gör jag?
När du dödar ett monster och den har kollapsat så kommer en nedräkning om det är ett kontrakt eller uppdrag. Se till att samla på dig material ifrån det döda monstret genom att hugga på den med din lilla jaktkniv. När tiden tar slut så kommer du belönas utefter hur du presterar. Du kommer att få material ifrån inom en viss liten ruta som du kan ha användning för i framtiden. Om du behöver pengar så kan du även sälja allt du får på en gång inom menyn.

Material? Vad har jag för användning utav det?
Nu har du dödat ditt första riktiga monster! Nu är det dags att se vad du kan göra med monstrets belöningar utav skin, ben, huvud, svansar och anatomiska monster skatter.
Du kan besöka en smedja i din bas där du kan få hjälp att smida rustningar och vapen för dig och din kissemiss. Alla vapen och rustningar behöver speciella material. Samt att om du ska smida vapen till din jägare så kostar det även en summa pengar. Ska du göra en rustning för din katt så kommer det att kosta något som heter Research points.

Vad är skillnaden mellan pengar och research points?
Pengar är något som spelaren alltid i stort sett kan få tillgång till. Du kan tjäna pengar genom uppdrag eller sälja saker från din inventory. Det finns även vissa saker som endast är menade för att säljas och har ingen annan funktion förutom sitt värde. Det står alltid på den typen utav ”item”.
Research points är något som används till många saker i spelet som att göra utrustning till missen, plantera eller spendera research points på en god måltid i förberedelse utav jakt. Hur man får tag på research points är genom att göra research. Du kan få dess poäng genom att utforska världarna som att fiska, fånga mindre djur med ditt nät som du laddar din slinger med. Du kan plocka ben, blommor, kaktusar och allt som du i princip kan plocka med dina händer.

Nu är jag i basen! Vad kan jag göra här?!
I basen finns det mycket som spelaren behöver veta. Det är nog lika bra att förklara vad din bas har att erbjuda!

Handler och Quest board
Quest board och handler är där du kan anta dina uppdrag men också skicka iväg dig på något som kallas för expedition

Your Room
Ditt rum här bor din karaktär!
Här kan du byta din och din katts utrustning.
Träna i training area
Skicka palicos på safari för att samla in material (Kommer senare i spelet)
Välja vad för husdjur du ska ha framme efter att du har fångat in dem i världen.
Du kan även byta till andra rum senare i spelet om du är trött på att bo i en barack.

Item box
I dessa lådor kan du byta utrustningar.
hantera dina saker men även lägga ifrån dig saker om väskan börjar bli full.
Bygga föremål med blommor och annat.
Samt ha en översikt över vad du har för saker.

Gathering Hub
Här kan du stöta på spelare som är med i samma online session.
Du kan även slåss i arenan här för olika belöningar.
Eller varför inte bryta arm med andra spelare vid tunnan.

Smithy
Här kan du använda dina material för att bygga olika vapen och rustningar för dig och din palico.

Armory
Här kan du köpa rustningar och vapen för pengar

Canteen
Här kan du äta lyxiga måltider för bonusar som kan förbereda din karaktär inför monster jakter!

Ecological Research
Här kan du lämna in all din research kring monster och annat för att få information som kan komma till stor hjälp.

Botanical research
Här kan du plantera olika saker för att sedan skörda dem. Så du slipper springa runt och samla det du behöver.

Elder melder
Den lilla tanten vid kitteln kan hjälpa dig att skapa Decors som är något man kan sätta in i rustningar och vapen för extra bonusar.

Andra tips och tricks

Använd dig utav hunter notes för att läsa lite om monster och annat i världen som du kan ta del utav. Hunter notes hittar du på menyn efter att du har klickat på startknappen.

Crafting list finner du i samma meny. Där kan du bygga saker du kan ha användning för som potions. Du kan även se över vad du behöver för att bygga vissa saker.

I samma meny kan du finna tutorials om du har missat spelets ingame guide.

Finns ytterligare information på länken nedanför om lite djupare kunskaper kring spelet. Vi tackar @MrZteevee för länken!

http://game.capcom.com/manual/MHW/en/ps4

Hoppas detta hjälper! Om det finns något att tillägga så skriv i tråden och tagga mig!

2018-01-25 19:29

Jag har förladdat det på min PS4P, och ifall någon annan här är sugen på att spela ihop är jag på Jag jobbar 08:00-17:00 mån-fre, så jag kommer att anpassa min möjlighet till att spela efter det. Det är dock ett undantag idag då jag är ledig imorgon, och kommer att spela inatt.

Mitt nick på PSN är: Marsson90

2018-01-25 19:35

@marsson90: Tjena! Kan ju eventuellt tänka mig att dra på en jakt med dig framöver när man jobbar dag. Tänkte ta en titt på spelet ikväll i ca 3 timmar och sedan lägga ut lite tips i början för folk som är helt nya till spelet. Ska även posta någon video om jag stöter på en krånglig varelse. Så kan folk ta del utav det som hjälp för taktiker eller anpassad utrustning.

2018-01-25 19:38
Skrivet av Zimpan:

@marsson90: Tjena! Kan ju eventuellt tänka mig att dra på en jakt med dig framöver när man jobbar dag. Tänkte ta en titt på spelet ikväll i ca 3 timmar och sedan lägga ut lite tips i början för folk som är helt nya till spelet. Ska även posta någon video om jag stöter på en krånglig varelse. Så kan folk ta del utav det som hjälp för taktiker eller anpassad utrustning.

Jo, jag kommer spela ikväll men jag brukar alltid köra solo till en början så att jag lär mig Det låter vettigt att slänga upp lite tips och tricks i form av text samt video också, så kör på det!

Kul initiativ!

2018-01-25 21:23

@marsson90: Låter bra det. Jo jag håller med på den fronten! Man vill ha lite spelkänsla innan man börjar involvera andra spelare som kanske snackar över viktiga dialoger och annat. Kan lägga till dig till kvällen så är det bara att hojta på PSN när du behöver hjälp. Eller skriva här på dagtid om du har någon fråga eller så

2018-01-25 21:26

@Carl Johansson-Sundelius: Tjena Carl! Jo jag tänkte det! Jag har massa dö-tid på jobbet emellanåt så tänkte skapa någon lite FZ community till uppkommande spel som man har intressen för! Lär bli mer framöver med andra spel om folk gillar den här tråden!

Keep up the good work chefredaktören!

2018-01-25 21:29

Tjena!

Någon som vet hur det funkar med pre-load på psn? Måste man ha ps-plus?

Jag förbokade tidigare idag men ingen nedladdning drar igång.

2018-01-25 21:33
Skrivet av sumodl:

Tjena!

Någon som vet hur det funkar med pre-load på psn? Måste man ha ps-plus?

Jag förbokade tidigare idag men ingen nedladdning drar igång.

Bra fråga, jag kunde ladda ner det direkt efter att jag betalade för mig, men då har jag ps+ också för co-op.

2018-01-25 21:39
Skrivet av marsson90:

Bra fråga, jag kunde ladda ner det direkt efter att jag betalade för mig, men då har jag ps+ också för co-op.

Hmm ok, kanske har att göra med ps+ då.

Tänkte först skippa co-op, polarna tänker vänta tills pc-releasen, men vem fan orkar det!

Det gällde bara betan med multi utan ps+ alltså?

Får gott vänta och slå på nedladdningen imorgon bitti då helt enkelt.

2018-01-25 21:46
Skrivet av sumodl:

Hmm ok, kanske har att göra med ps+ då.

Tänkte först skippa co-op, polarna tänker vänta tills pc-releasen, men vem fan orkar det!

Det gällde bara betan med multi utan ps+ alltså?

Får gott vänta och slå på nedladdningen imorgon bitti då helt enkelt.

Mjo tyvärr, så vitt jag vet kräver alla vanliga co-ops ps+ för multiplayer (vissa mmorpg's kör annorlunda tror jag) Spelet är dock endast 14-15gb så det är inte mycket man behöver ladda ner.

2018-01-25 22:04
Skrivet av marsson90:

Mjo tyvärr, så vitt jag vet kräver alla vanliga co-ops ps+ för multiplayer (vissa mmorpg's kör annorlunda tror jag) Spelet är dock endast 14-15gb så det är inte mycket man behöver ladda ner.

Japp, får bli ps+ om jag får sug efter sällskap. Finns ju inget bättre än co-op men jag kör i princip aldrig med randoms, har ett ganska tight gäng med polare som alltid köper samma spel nästan. Men MH sticker nog ut lite för mycket verkar det som tyvärr.

Tänkte mest att det hade varit gött att få det nedladdat nu inatt, ifall man vaknar tidigt imorn

@Zimpan: haha, tack detsamma!

2018-01-25 22:40

Kommer köra på XboxOne, bara slänga iväg ett PM om du vill köra ^^

2018-01-26 00:26

Fan har inte hängt med riktigt, kommer det inte till PC?

2018-01-26 01:07
Skrivet av Voorhees:

Fan har inte hängt med riktigt, kommer det inte till PC?

Jo, till hösten släpps det till PC.

2018-01-26 04:03

För er som är nya så har jag ett tips under uppdraget när man ska sätta upp sitt första camp. Om ni finner något som kallas för "Doodle" så följ spåren. Öppna upp karta och markera doodle spåret och följ sedan det. Tänker inte spoila något men följer man spåren till slutet så händer det något som kan underlätta för nya spelare. Man blir väldigt nöjd

Sen när man samlar spår, plantor, ben och annat med frågetecken så får man något som kallas för research points. De poängen kan man använde för att t.ex. crafta grejer till sin katt kompanjon. Men sen krävs det såklart olika material också. Så samla väskorna fulla med allt ni stöter på ute i vildmarken.

Det är en början utav tips till nya spelare. Följ tutorials så ni inte missar något också. Kommer antagligen posta mer imorgon men får önska er jägare en lyckad jakt och en god natts sömn.

2018-01-26 05:10

Bra initiativ! Kommer börja lira nästa vecka. PSN-id: Lazerfool. Bara att adda om ni känner för att lira.

2018-01-26 09:12

Hej!

Jag behöver vänner!

Precis köpt ps4 för att lira detta och kommer behöva vänner. Jag är en helt ok gamer men ny på monster hunter. Jag lirar i lagom takt, ibland väldigt mkt. Fokus för mig är att hänga med gott folk som spelar för att ha kul men ändå försöker så gott dom kan. Jag börjar lira på söndag. Hakar gärna nån guild.

Psn: Sevein-

2018-01-26 10:44

Har ytterligare tips för nybörjare som glömdes lägga till under en tröttsam natt.

För er som börjar med nybörjar armor. För er skulle jag rekommendera att ni dödar Jagras till en början. Med deras material så kan ni crafta "Hunter's armor" som ger ytterligare skydd för att tåla fler smällar samt att de har elemental resist som kan vara bra mot de första större monstren. Speciellt fire resist.

Sedan tänkte jag tillägga att vissa material ifrån de större varelserna kan man inte få bara genom att döda dem. Vissa så måste man slå av kroppsdelar och klor t.ex. för att kunna crafta vissa föremål. Så när ni är ute och hugger på monstren så försök att hacka bort lite horn, klor, svansar och annat smått och gott.

För att uppgradera en armor för ytterligare skydd och bonus som elemental resist så behövs det armor spheres. För att få tag på dessa så måste man utföra uppdrag och något som kallas för investigations. Armor spheres kan vara bra att spara till en tuffare framtid. Men desperata tider under spelet kan kräva att man måste använda dem även till tidiga armor sets.

Hoppas detta hjälper. Det kan vara krångligt om man inte följer med riktigt under tutorial. Har ni frågor så är det bara att skriva dem här så försöker jag att svara så gott jag kan.

2018-01-26 14:29

Lägg gärna till "Rydell" på PS4, Jag har laddat ner spelet idag och är helt ny på allt som har med monster hunter att göra.

2018-01-26 14:47

@Rydell1986: Börja med att följa tutorial. Testa vapen och lite combos är alltid en bra början för att finna sin spelstil. Sen ta ett steg i taget. Så kommer det nog att gå galant!

De mer avancerade bitarna senare i spelet så är ett tips att iaktta de större och tuffare monstren. Lär dig sätt att använda omgivningen, attacker och annat under något som heter "Expedition" så kommer du har fördelen att förstå dig på monster som du senare vill jaga. Det kommer underlätta kontrakt där det finns gott om belöningar!

Lycka till! Happy hunting!

2018-01-26 17:13

Hej igen allihopa! Satt och tittade runt på lite nyheter kring MHW. Fann att PS4 spelare har ett exklusivt event som pågår från och med 26 Januari till 8e Februari. Belöningen är Horizon Zero Dawn gear. Det finns mer information via länken.

http://www.monsterhunterworld.com/uk/topics/dlc_horizon/

2018-01-27 10:15

Är en MH rookie, men kommer nog sitta och spendera flera timmer kring detta spel. Följer inget riktigt schema på när jag spelar utan det är oftast när jag känner för det.

Bara att lägga till Nasder på PS4, så kanske man kan ordna upp en hunt eller tusen.

2018-01-27 11:27

Jag är väl en av de få då som spelar på xbox one

Är i skrivande stund HR 12, kör gärna mp men servrarna verkar lite instabila just nu
Bara adda Ziraz0 på Xbox så är jag med

2018-01-27 12:15

Hallå igen! Har märkt på lite andra forum att många undrar hur man fångar monster som krävs inom vissa uppdrag.

När man får ett uppdrag där det står "capture" så är det menat att man först ska hitta monstret enligt kontraktet sedan ska man skada monstret tills den börjar att halta eller visa andra tecken på att den är skadad. Sedan ska man lyckas fånga monstret med hjälp utav en shocktrap. Vet inte om andra fällor fungerar då jag själv inte har testat. Men när det skadade monstret går i fällan så skall man ha utfört uppdraget.

Hoppas detta hjälper!

2018-01-27 18:47

Xbox här

2018-01-27 18:50

@Zimpan: Jorå. Den andra fällan fungerar också men uthomhus. Har fångat in ett monster utanför grottan.

När det skadade monstret går i fällan så kastar man bomber i ansiktet på den. Bomber som söver ner den (glömt vad dessa bomber heter) och efter det så har man klarat det.

2018-01-27 21:31

@denza: Ah perfekt! Tackar för tillägget! Du får gärna posta fler tips om du kommer på något!

2018-01-28 15:28

Är hypad och bakis! Så jag bakis köper nog spelet idag om jag hinner dit innan 16:00 och dom har ett x inne. Har tittat på dom olika vapen nu på morgonen!

Sida 1 av 11